Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 часа, Loverboy каза:

Уиз промениха зимното разписание за Рим преди месец-два и в неделя от 10 сутринта стана на 22.30 вечерта към София, което значи кацане в 1.30 ч., което хич не не кефи. 

Да,  не е приятни като има промени, в общия случай.
Иначе генерално - въпрос на предпочитания - аз, например,  хич не обичам да се прибирам в София със сутрешен полет и респективно - да тръгвам от София с полет, който не е сутрешен. Точно се оплаквах, че Wizz са ми преместили отиването до Прага, което беше сутрешен полет, в 3 следобед и така вместо два пълни дни за Прага, ми остава една вечер и един ден ...

• Харесвам 4
Публикувано:

Никога не съм отменяла билети закупени с флекс изцяло с пари - та въпроса ми е:

Ако отменя билетите ще  получа парите по картата с която са купени, като ще ми удържат сумата за флекса - вярно или не?

Публикувано:

Невярно. Ще ти ги заредят точно 72 часа след отмяната като кредити в Уиз профила. Валидността им ще е 90 дни. Сумата за флекса няма да бъде възстановена.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 52 минути , Пътувко каза:

Здравейте! Кога според вас се очаква пролетно-лятното разписание за полети до Абу Даби? 

Лятото обикновено спират полетите до там - иначе и аз го чакам, но се съмнявам да има Абу Даби. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Лятото обикновено спират полетите до там - иначе и аз го чакам, но се съмнявам да има Абу Даби. 

Мен ме интересува най-вече за април месец, иначе лятото е жега, но с разумна програма става. Ходил съм така до ОАЕ за 100 кинта двупосочен 😉

Публикувано:

Става въпрос за лятното разписание, което започва от края на март.

Не че не може да пуснат полети от по-късно, ама няма как да знаем. Така че каквото направят, това ще е 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

Става въпрос за лятното разписание, което започва от края на март.

Не че не може да пуснат полети от по-късно, ама няма как да знаем. Така че каквото направят, това ще е 🙂

Да, винаги съм се чудил по какъв начин се действа, но явно и авиокомпаниите събират статистика, засичат възможности и т.н. 😉

Публикувано:

Принципно е така, но се е случвало да се окажат със свободна ротация или да добавят самолет и да добавят някоя дестинация след излизането на разписанието.

Така че нещата са такива, каквито се виждат, но има някаква малка вероятност и да се променят 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Пътувко каза:

Здравейте! Кога според вас се очаква пролетно-лятното разписание за полети до Абу Даби? 

За сега не са заредили полети в лятното до там конкретно защото разписание си има вече до октомври чак и може и да няма в лятното.

Публикувано:

Не знам дали е споменато вече. Не ни касае пряко, но са си опции за врътки:

What’s new from Lithuania

Vilnius (VNO)

• Kraków (KRK) — starts October 27, 2025, 4× weekly.
  • Tallinn (TLL) — starts December 12, 2025, daily (7× weekly).
  • Nice (NCE)  winter 2025/26: 3× weekly; summer 2026: 2× weekly.
  • Turku (TKU)  3× weekly year-round (winter and summer 2026).
  • Tirana (TIA) — starts March 31, 2026, 3× weekly.
  • Podgorica (TGD) — starts June 7, 2026, 2× weekly.

Palanga (PLQ)

• Oslo (OSL) — starts December 10, 2025, 2× weekly (increases to 3× weekly in summer 2026).

What’s new from Estonia

Tallinn (TLL)

• Kraków (KRK) — starts October 26, 2025, 3× weekly (Thu/Sat/Sun); temporarily 4× weekly between Dec 9–Jan 11.
  • Venice (VCE) — starts December 3, 2025, 2× weekly.

Хич няма да се оплача на директен полет до Вилнюс примерно. А Тирана и Подгорица що да са по-напред от нас...

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте! 

Попаднахме в следната ситуация. Сега сме на летището, 5 човека, като се оказа че има овърбукинг за Барселона, съответно 2-ма имат места, а останалите 3-ма няма. Казаха ни да чакаме на гейта, за да се качат всички, и ако има място, ще ни качат. Лошото е, че за утре имаме планирана програма със закупени билети за различни места, които не подлежат на възстановяване. За пръв път попадаме точно в такава ситуация, а смея да твърдя, че пътуваме редовно. Ще може ли някой, който е попадал в сходна ситуация, да даде съвет. Благодаря предварително! 

Публикувано:
преди 7 минути , nestinarka каза:

Здравейте! 

Попаднахме в следната ситуация. Сега сме на летището, 5 човека, като се оказа че има овърбукинг за Барселона, съответно 2-ма имат места, а останалите 3-ма няма. Казаха ни да чакаме на гейта, за да се качат всички, и ако има място, ще ни качат. Лошото е, че за утре имаме планирана програма със закупени билети за различни места, които не подлежат на възстановяване. За пръв път попадаме точно в такава ситуация, а смея да твърдя, че пътуваме редовно. Ще може ли някой, който е попадал в сходна ситуация, да даде съвет. Благодаря предварително! 

Искайте премаршрутуране и преценете дали ви устройва. Ако да - пазете бележки за разходите си. Ако не - ще ви качат на първия следващ техен полет, ще върнат парите за билетите и ще ви компенсират по Директивата. 
Вижте дали друга компания няма полет и летете с тях. Има възможност да платят тези билети , ако не са предложили удовлетворяващо ви решение. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , nestinarka каза:

Здравейте! 

Нямаш много какво да направиш. Отивате и чакате и стискаме палци да останат места. Ако не ви качат ще вземете обезщетение и ще ви предложат следващия възможен полет.

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря за информацията! За съжаление няма в близките дни полети от другите авиокомпании... Сега чакаме на опашката. Не сме единствените, ще пиша за развръзката.

Публикувано:

Качиха ни, но бяхме последни, бяха готови да ни оставят, служителят също се държа некоординирано, но с повече настояване от наша страна, успяхме. След нас оставиха 4 човека... 

преди 6 минути , new one каза:

Винаги ми е било интересно - а що не се чекирате 24 часа по-рано, а чакате последния момент?

В конкретния случай само аз можех да чекирам всички, но имах много неща да свърша преди това, което не е оправдание. Случвало се е и по-късно чекиране, там с пълно съзнание, но никога досега не сме имали проблеми.  

• Харесвам 3
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.