Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Абе те си знаят, рядко има нужда да доказваш. Таблото, flight radar....

Сега, ако те твърдят, че е кацнал в 2:48, а ти се опитваш да го изкараш 2:50 за да излезе над 3 часа ще си имаш голяма занимавка, няма едно работещо решение

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Ilian359 каза:

Аз в сериала "Wizz от Испания" съм участвал. Винаги кацат с неопровержимо закъснение от 170 минути.

Още не съм говорила с него, че са се прибрали по нощите, но така като гледам пак е било в 170 минута......

Публикувано:

В 01:27 ч според сайта на летището.Разбира се правят всичко възможно да се вместят в позволеното време, иначе губят 80-90 хил. евро - сериозна сума.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

В 01:27 ч според сайта на летището.Разбира се правят всичко възможно да се вместят в позволеното време, иначе губят 80-90 хил. евро - сериозна сума.

Да, според сайта е точно така. Отпред са ги чакали някакви жени / в 1:30 през нощта/ и са им дали едни бележки с QR на тях , доколкото видях са от flighthelp.eu

Според вас има ли смисъл да се занимават с тях ?

Публикувано:
преди 14 минути , Дънди каза:

Да, според сайта е точно така. Отпред са ги чакали някакви жени / в 1:30 през нощта/ и са им дали едни бележки с QR на тях , доколкото видях са от flighthelp.eu

Според вас има ли смисъл да се занимават с тях ?

Ако няма 3 часа, няма основание за претенция. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Zaro каза:

Ако няма 3 часа, няма основание за претенция. 

А нещо губи ли се, ако се пробва с тези flighthelp.eu ?

И защо са стоели до толкова късно през нощта, да ги чакат след кацането?

Публикувано:
преди 4 минути , Дънди каза:

Ами чакат си, в случая е ставало дума за минути и е имало шанс да ги огрее слънцето, макар и в този късен час. Тъй каза Финдли 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
1 hour ago, Дънди said:

Надеждата умира последна - щели са да направят голям удар.

Нищо не губи, ако пробва. Не се дължи нищо до евентуален успешен край.Чак тогава си удържат 25-30% комисионна според тарифите на различните агенции.Биха стояли и до другата нощ за такива пари 💸 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Дънди каза:

Това са просто посредници. Губят се 25% от обезщетението.  Обикновено 1/4 отива за посредника.  Ако подадете директно към авиокомпанията, ще си получите цялата сума от обезщетението, ако отговаря на условието. 

При нашия полет до Краков, който закъсня с 8 часа, аз също сканирах QR кода на ClaimHelp.  Те от това печелят. Вместо 250 евро, пътникът получава да речем около 170 евро, останалото отива при  посредника... и те от това печелят, затова така раздават листовки като луди, да зарибяват хората, като не им казват, че не получават кръглата сума, а повтарят като луди 250  евро, 250 евро ... това донякъде е злоупотреба с незнанието на хората. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , Hakkâri Spor каза:

това донякъде е злоупотреба с незнанието на хората. 

Банките не правят ли абсолютно същото?

Не е луд този, който яде баницата, а този, който не си знае правата и не чете условията.

• Харесвам 7
Публикувано:

Така е, ние тук си знаем условията. Ама като имаш 200 пътници на Т1, дошли откъде ли не, някои от тях са и 60+, други пътуват за втори път в живота примерно, те не си знаят дори правилата за багажа и правят панаири, ти очакваш да си знаят правата за обезщетения. И точно от това се възползват тези от посредниците, отиват с листовките и раздават, и зарибяват и реално лъжат хората, че ще получат 250 или 400 евро или там колкото е, според дължината на полета. Премълчават това, че ще се удържа. И вече като си се подписал, няма мърдане 😄 На мен толкова ми се спеше (след цяла нощ неспане и студ), че исках само час по-скоро тази драма да свърши и да ми се махат от главата. Не ми пука за тези 25%, но въпросът е принципен. Те и във ФБ платените публикации ги правят така. "Спечелете 250 евро от закъснелия полет от Рим..." примерно 😄 Ми не, не са 250. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Така е, ние тук си знаем условията. Ама като имаш 200 пътници на Т1, дошли откъде ли не, някои от тях са и 60+, други пътуват за втори път в живота примерно, те не си знаят дори правилата за багажа и правят панаири, ти очакваш да си знаят правата за обезщетения. 

Така си е- много от пътниците въобще не знаят, че имат право на обезщетение. С РЕ на едни познати им дебнах билети, които в крайна сметка закупих за по 150€ на човек (отиване, връщане и багаж) и на връщане- баааам- над 3 часа (преди да променят условията за часовете и километрите). Казвам им, че имат право на обезщетение, даже аз им пуснах от моя профил, на едните направих профил и съответно им изплатиха по 400€ на човек (четирима бяха). А те даже се съмняваха в това, което им казвам- кой щял пари да им върне... Та почивката им излезе почти без пари, защото и част от резервацията в букинг се покри с частта от тия 400€. Ми доволни останаха хората, аз комисионна не взимам. 🙂 Просто знаех, че имат право. 

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

Така е, ние тук си знаем условията. Ама като имаш 200 пътници на Т1, дошли откъде ли не, някои от тях са и 60+, други пътуват за втори път в живота примерно, те не си знаят дори правилата за багажа и правят панаири, ти очакваш да си знаят правата за обезщетения. И точно от това се възползват тези от посредниците, отиват с листовките и раздават, и зарибяват и реално лъжат хората, че ще получат 250 или 400 евро или там колкото е, според дължината на полета. Премълчават това, че ще се удържа. И вече като си се подписал, няма мърдане 😄 На мен толкова ми се спеше (след цяла нощ неспане и студ), че исках само час по-скоро тази драма да свърши и да ми се махат от главата. Не ми пука за тези 25%, но въпросът е принципен. Те и във ФБ платените публикации ги правят така. "Спечелете 250 евро от закъснелия полет от Рим..." примерно 😄 Ми не, не са 250. 

И все пак много хора няма да вземат нищо без тях, просто защото не знаят, че имат право на компенсация.

Отделно при подаване да иск към сайта им едва ли не пише, че има процент от сумата за тях. Така че думата "лъжат" не е много подходяща в този слувай според мен.

Не знам кога някоя фирма ти е правила услуга за последно и това е било безплатно... 😉

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 14 часа, neuromancer каза:

Абе те си знаят, рядко има нужда да доказваш. Таблото, flight radar....

Сега, ако те твърдят, че е кацнал в 2:48, а ти се опитваш да го изкараш 2:50 за да излезе над 3 часа ще си имаш голяма занимавка, няма едно работещо решение

Бях разказвал за такъв казус за полет, който според таблото тук бе със закъснение 3:02, а според авиокомпанията закъснението е било 2:58 и бяха отказали тогава обещетения, но аз бях снимал всичко и към иска ги бях прикачил и тогава ми преведоха пари.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

А така си е , но на летището като се стоварят една камара неориентирани хора, много от които едва ли разбират изобщо че става дума за посредник.Едва ли някой им казва "Ние сме от фирма един каква си и т.н."Като ония с телефонните оферти , дето разчитат че няма да осмислиш на 100% какво точно ти се предлага.Аз винаги искам да ми пратят оферта по мейла, но после рядко имам обратна връзка 😁

Не очакваш да те посрещне нещо подобно и вероятно доста хора си мислят че са служители на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз лично винаги минавам през посредници, за да си спестя време и нерви. Просто мой личен избор. Не е имало случай да не ми свършат работа, включително и когато авиокомпаниите са отказвали да платят. Миналата година изпуснах връзката със София във Франкфурт с Луфтханза. Осигуриха ми хотел, храна и полет на следващия ден, но отказаха обезщетение. Посредниците се заядоха и в крайна сметка, вече с намеса на адвокати, ми платиха обезщетението. Така, че определено ги намирам за доста по-полезни, отколкото досадни. Не изхождайте от ваш личен опит - има много хора, които за първи път летят със самолет и представа си нямат от правата си. 

image.png.8a6bcd8bdd9e04d53556ae4a8827f975.png

• Харесвам 3
Публикувано:

В по-заплетени случаи вършат работа , но при елементарно закъснение не виждам какво време и нерви отнема да попълниш поне формата в сайта на авиокомпанията.

Айде после вече разбирам на човек да не му се занимава с ГВА , ама елементарен иск ? 

Написаното създава усещане ,че посредниците ще свършат работа едва ли не безотказно.

Аз пък имам и два неуспешни иска през тях - единия към Wizz ,  вторият към китайска авиокомпания. И в двата случая съм убеден , че имам право на обезщетение и не съм търсил под вола теле за каквито случай четем понякога тук , но просто и те не успяха  да ми издействат.

Wizz са плащали без възражения , имам и един протяжен случай с тях на обезщетение през ГВА.Не съм си и мърдал задника от дивана , освен да отговоря на поредния мейл.Все такива да са ми загубите на нерви 🙂

• Харесвам 9
Публикувано:

Нарочно не съм споделила кой е посредника, да не си помисли някой, че правя реклама. Няколко пъти съм подавала преди към авиокомпанията директно и ми е отказвано. Може да са се променили нещата, но това е моя личен опит. Естествено, не говоря за непредизвикано закъснение много над 3 часа, където няма спор. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не мога да го разбера @Hakkâri Spor. Мрънка срещу посредниците, размера на комисионната им, натрапчивостта им на летището или че е бил недоспал, изнервен. Когато си активен във форума, и със сламка извличаш ползи, … ако са в характера ти😉

За мен първо правило в подобна ситуация е, че нищо не налага да реагираш на секундата, минутата или часа.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
6 hours ago, Георги Матеев said:

Банките не правят ли абсолютно същото?

Не е луд този, който яде баницата, а този, който не си знае правата и не чете условията.

Да,  но знанието не винаги помага.

От около осем месеца чакам отговор от ГВА Франс, но не идва /по повод на едно закъснение на Wizz от Лион/.

Публикувано:

Днес си пуснах иска за компенсация към Уиз за 7-часовото закъснение на полета ми Таргу Муреш-Будапеща.

Попълването и пращането на формата отне 15 (петнадесет) секунди. Супер опростена е.

Само ако получа отказ тогава ще пусна случая към посредник, нека се потрудят малко, но в противен случай наистина не виждам защо да давам комисионна. Не е колосална занимавка.

@Miladina може би, но пък незнанието със сигурност никога не помага.

• Харесвам 11
Публикувано:
17 minutes ago, Георги Матеев said:

@Miladina може би, но пък незнанието със сигурност никога не помага.

@Георги Матеев, Абсолютно съм съгласна! 

П.П. 1 Ние имаме отказ от Wizz и сега чакаме ГВА Франс, но сигурно скоро ще се обърнем към посредник.

П.П. 2 Azal се предадоха на ГВА БГ на осмия месец, но тези са непоклатими.

Публикувано:

А аз се отказах да подавам иск за обезщетение след един канслелиран полет на Търкиш, толкова се уплаших, че бях благодарна , че съм жива - по слухове имаше птица в самолета, ремонтираха нещо и все пак решиха да излетят. Самолетът се засили, не знам дали се беше отлепил от земята, но в един момент такива спирачки наби и така разтресе, че се уплаших наистина ужасно много. Осигуриха хотел, транспорт до хотела, че и нов полет създадоха на другия ден.  Това разбира се само  адекватни авиокомпании го правят, в момента съм ядосана на Уиз, че ми провалиха пътуването до Кишинев с техния канселиран полет. Иначе първо пробвам сама и после - през посредник, като25те процента, които ги давам, не ги считам за загуба. 

Та живота и без обезщетения е прекрасен. 

• Харесвам 17

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• stebal
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.