Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
59 minutes ago, ДиянаВ said:

Явно е различно и каквото пише в имейла, това имаш като възможности.

Полет Ливърпул - Букурещ ми е променен от 20:50 на 18:55, т.е. за 2 часа и 5 мин. нямам възможност за промяна.

Това скоро ли е било ? При мен от много време не е давало опция за промяна , а единствено да се потвърдят новите часове.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Това скоро ли е било ? При мен от много време не е давало опция за промяна , а единствено да се потвърдят новите часове.

Вероятно си разбрал, че се обърках в сметките - 1 час и 55 мин. ми е разликата. Да, скоро е за 26 май и е от последните промени отпреди 6 дни. Тогава ми смениха и полет до Пиза, но вече с разлика в деня и няма как - има трите опции.

• Харесвам 1
Публикувано:
11 minutes ago, ДиянаВ said:

Вероятно си разбрал, че се обърках в сметките - 1 час и 55 мин. ми е разликата. Да, скоро е за 26 май и е от последните промени отпреди 6 дни. Тогава ми смениха и полет до Пиза, но вече с разлика в деня и няма как - има трите опции.

Имах предвид @alexandrina.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , stanimir каза:

Имах предвид @alexandrina.

Билетите са купувани на 19.01, промяната е от 30.01. Разликата е от 20:10 на 20:00 ч. Понеже точно те не са за мен, специално се обадих да питам дали да приемаме промяната или да сменяме нещо.
Аз за Прага също имах промяна с 15 минути и 1 час, но за моите не съм се замисляла и не съм преглеждала опциите.

• Харесвам 2
Публикувано:

Явно за всеки полет е различно. Имам полет за след 2 седмици, който бе изместен с 30 минути и си имаше и трите опции. След това върнаха първоначалните часове, а опциите си останаха и ги има и сега.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 часа, aleksandrina каза:

За всяко приложение си има отделни разрешения. Изскачат ли реклами на wizz? Трябва да се влезе в настройки, разрешения и там да се види за кои приложения какво е разрешено.

Да, имах предвид останалите нотификации от Уиз ми изскачат, всичко е разрешено.

• Харесвам 1
Публикувано:

Симулирам резервация през сайта на Wizz, и двете посоки са по 15 евро/човек (възрастните и детето). 

Infant fee €32.00 на посока за бебето - двойно на нас и повече.

19.80 на посока Priority и това с WDC.

Как бихте оптимизирали? Трябва ни багаж, с дете и бебе сме.

Мисълта ми е бебето мога ли да го пиша дете на 2 без проблем? 

Багажът мога ли да го взема на по-късен етап на по-добра цена, или не? На база вашия опит. 

Моля без идеи оставете децата на бабите 😁

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , deian каза:

Симулирам резервация през сайта на Wizz, и двете посоки са по 15 евро/човек (възрастните и детето). 

Infant fee €32.00 на посока за бебето - двойно на нас и повече.

19.80 на посока Priority и това с WDC.

Как бихте оптимизирали? Трябва ни багаж, с дете и бебе сме.

Мисълта ми е бебето мога ли да го пиша дете на 2 без проблем? 

Багажът мога ли да го взема на по-късен етап на по-добра цена, или не? На база вашия опит. 

Моля без идеи оставете децата на бабите 😁

Цената на дете под 2 години е фиксирана по спомен. Ако му смените възрастта, после няма да може да го чекирате. Те wizz не искат всъщност попълване на данни за Шенген. Та може и да мине. Ама ако е видимо под 2, да не ви направят проблем на гейта пък.

Цената на багажа задължително се качва, ако се вземе в последствие.

Публикувано:

Може да го пишете дете без проблем и после да се обадите да смените типа на билета ( безплатно е).

Нормална практика ако някой иска допълнителна седалка.

Може и да не се обадите и да дадете грешна дата на раждане с идеята никой да не забележи (нямам идея дали гледат)

• Замислям се 1
Публикувано:

А ако вземем билет за дете, а не бебе и после го сменим през кол център на бебешки, ще може ли да си има място и да чекираме количка и столче? 

Аз малко след дъжд качулка де, Ели вече си има два бебешки билета си уиз, но истински страдаме, ако полетът е пълен и до нас седне някой. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

А ако вземем билет за дете, а не бебе и после го сменим през кол център на бебешки, ще може ли да си има място и да чекираме количка и столче? 

Аз малко след дъжд качулка де, Ели вече си има два бебешки билета си уиз, но истински страдаме, ако полетът е пълен и до нас седне някой. 

Да и да. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 22.04.2026 г. в 16:17, Lindt каза:

Защо вместо да се разправяш с кол центъра (има риск да попаднеш на буквояд, че детето до 2 години задължително трябва да бъде в един възрастен и не му даде място) не купуваш билет за трети, който просто не лети, но е чекиран,  има място и билета му е у вас.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 22.04.2026 г. в 16:17, Lindt каза:

Може да вземете нормален, като пишете INFANT на първо име, така ви дава седалка, но преди чекиране трябва да се обадите, за да ви оправят датите на раждане, иначе не ги възприемаше преди (след Шенген не съм сигурен, дали това още играе). Количка и столче не пречи да се вземат поне до първи клас, то не е свързано с бебешкия билет.  

• Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:

Не знаех къде точно да сложа това, тук ми се стори най-удачно.

Тази сутрин имам съвсем стандартен Уиз полет Истанбул - Будапеща. Уиз неочаквано не издаде онлайн бордна карта, което наложи досадно чекиране на летище. И изненада...

Преди чекин гишетата опашката се посреща от 4 нахъсани имиграционни агента с походни масички и разгънати лаптопи. Разпитват яко, задават въпроси, интервюират, гледат паспорти, супер солидна проверка. Аз като неунгарец отнесох поне 10 мега тъпи въпроса, а чекин процедурата отне общо над час и половина. 

Сега пък на гейта преди бординг тече брутална подробна проверка на багажа на ВСЕКИ, тестове за взривни вещества, още въпроси и тн. Айде заминаха още 45 минути. Февруари като пътувах за Израел не беше и наполовина толкова зле... Егати Будапещата и чудото.

20260426_083826.jpg.4ef7cbe03a3e19e323b4a1ce97da7fb6.jpg

Новото нормално, предвид новата власт в Унгария и силно затегнатия режим спрямо не-ЕС граждани? @Topfly

В потрес съм.

• Харесвам 2
  • Шок 19
  • Замислям се 11
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Не знаех къде точно да сложа това, тук ми се стори най-удачно.

Тази сутрин имам съвсем стандартен Уиз полет Истанбул - Будапеща. Уиз неочаквано не издаде онлайн бордна карта, което наложи досадно чекиране на летище. И изненада...

Преди чекин гишетата опашката се посреща от 4 нахъсани имиграционни агента с походни масички и разгънати лаптопи. Разпитват яко, задават въпроси, интервюират, гледат паспорти, супер солидна проверка. Аз като неунгарец отнесох поне 10 мега тъпи въпроса, а чекин процедурата отне общо над час и половина. 

Сега пък на гейта преди бординг тече брутална подробна проверка на багажа на ВСЕКИ, тестове за взривни вещества, още въпроси и тн. Айде заминаха още 45 минути. Февруари като пътувах за Израел не беше и наполовина толкова зле... Егати Будапещата и чудото.

20260426_083826.jpg.4ef7cbe03a3e19e323b4a1ce97da7fb6.jpg

Новото нормално, предвид новата власт в Унгария и силно затегнатия режим спрямо не-ЕС граждани? @Topfly

В потрес съм.

По-скоро има връзка със стрелбата срещу президента зад океана, така си мисля.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

В потрес съм.

В Унгария чак на 9-ти май ще избират новото правителство. До тогава на власт е старото правителство, като служебен кабинет. Не съм чел за някакви специални мерки.  Какви бяха по народност тези имиграционни агенти? Унгарци или турци? До кога си в Будапеща?

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 35 минути , Zara каза:

По-скоро има връзка със стрелбата срещу президента зад океана, така си мисля.

Честно казано не виждам логика и връзка в случая.

преди 24 минути , Topfly каза:

В Унгария чак на 9-ти май ще избират новото правителство. До тогава на власт е старото правителство, като служебен кабинет. Не съм чел за някакви специални мерки.  Какви бяха по народност тези имиграционни агенти? Унгарци или турци? До кога си в Будапеща?

Според мен бяха турци. Заговорих се с единия, като го бъзикнах това полет за Тел Авив ли е и той се разсмя. Каза, че специално при Уиз полети от IST това било съвсем стандартна процедура. Макар че на мен ми се стори много, ама много далеч от стандартна, дотолкова се престараваха.

В Будапеща съм само за кратък транзит иначе щях да дам знак.

• Харесвам 6
Публикувано:

Може би само за полети до Будапеща ? Орбан държеше изкъсо потенциалните имигранти , а и Мадяр заяви че няма да променя радикално имиграционната политика.Все пак най-много пристигат през Турция,  дали по суша или по въздух.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Може би само за полети до Будапеща ? Орбан не пускаше нелегални , а и Мадяр заяви че няма да променя радикално имиграционната политика.

Не съм чел за друга държава освен САЩ прави предварителна проверка на пътници в чужди държави. Според Gemini това е процедура по "High-Security Flight", когато има конкретна информация за заплаха правят масирана проверка, а “мега тъпите“ въпроси са с цел да се види реакцията на пътника и по това да се профилира.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Тази сутрин имам съвсем стандартен Уиз полет Истанбул - Будапеща.

SAW или IST?

Това че не е генерирана електронна бордна карта явно не е случайно, целта е била да минете през тази проверка и такава има за Унгария. 

Ако полетът беше на Уиз оттам до Румъния или UK, може би щеше да издава e-boarding pass. 

Друг път до Будапеща само от шенгенски държави 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Щом е Уиз трябва да е Сабиха

И със сигурност не е случайно, просто явно форумците не са пътували по тоя маршрут, че е странен.

Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

Уиз летят до IST, не до SAW.

Да, наистина. Преди десетина години кацаха на Сабиха от Будапеща.

преди 3 часа, stanimir каза:

Може би само за полети до Будапеща ?

И Дебрецен уж

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Topfly каза:

Не съм чел за друга държава освен САЩ прави предварителна проверка на пътници в чужди държави.

За полети до Канада е по същия начин. Поне в Амстердам имаше канадци на гейта при полет до Торонто, които преглеждаха паспортите с UV лампи и питаха някакви неща.

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• nadia
    • frequent_flyer
    • kakadu
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.