Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, jorrro каза:

И на мен ми се случи веднъж това през приложението. През сайта обаче си излезе опцията за плащане с точки.

През сайта наистина стана, благодаря! Там имам друг проблем, че не ми зарежда резервациите, а само върти кръгчето. Налага се да ги търся ръчно по код на полет и фамилия. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да споделя , вчера по линията Блатислава - Тузла , ноември месец , се чудех дали да взимам багаж и няколко пъти маркирах 20 кг, 26 кг , после приорити , после се отказах от багаж , после пак багаж и в един момент цените на багаж започнаха да падат  и в крайна сметка направих две отделни резервации , като в първата взех 26 кг багаж за 1 евро, при втората 26 кг за 0 евро. Приоритито не падна под 11 евро. 

Може да е било и някаква грешка , но не пречи който се нуждае от багаж да пробва .

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Браво 7
  • Замислям се 2
Публикувано:

Ако на една резервация примерно за 5 човека на трима от тях има купени 20кг багаж. Това означава ли че може ефиния куфар да тежи 30кг, а другите два по 15кг? Питам, защото на летището в Прага терминал 2 когато си чекиряхме багажа ми ми разреши още на мен - титуляра на резервацията да чекирам всички багажи само аз - с моята бордна карта и след чекиране на всеки багаж ми пишеше остатъка от килограми, които ми оставят за следващите. Така на третия куфар ми пишеше че ми остават 28кг в случая, защото куфарите ни бяха по-леки. Това в София на гише важи ли?

Публикувано:

Имам следната flex чуденка:

Мога ли да направя резервация през профил на Wizz, в който има кредити и да закупя билети с флекс за мен и титуляра на профила? И след това да канселирам неговия билет, а да ползвам моя и така да използвам просто неговите кредити и членство? Минава ли това?

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще изисква доплащане за използваното намаление от Дискаунт клуба при отмяна на билета на титуляра. Вероятно не си заслужава цялата схема.

• Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

Мога ли да направя резервация през профил на Wizz, в който има кредити и да закупя билети с флекс за мен и титуляра на профила? И след това да канселирам неговия билет, а да ползвам моя и така да използвам просто неговите кредити и членство? Минава ли това?

Това всъщност е единственият начин да се купи с кредити билет на лице, различно от титуляра на акаунта. После, когато се анулира билетът на титуляра, системата връща с €10 по-малко кредит (приспада се разликата до вече неклубната цена на билета на другия човек). Но на практика няма доплащане с пари.😉

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Wizan каза:

Ако на една резервация примерно за 5 човека на трима от тях има купени 20кг багаж. Това означава ли че може ефиния куфар да тежи 30кг, а другите два по 15кг? Питам, защото на летището в Прага терминал 2 когато си чекиряхме багажа ми ми разреши още на мен - титуляра на резервацията да чекирам всички багажи само аз - с моята бордна карта и след чекиране на всеки багаж ми пишеше остатъка от килограми, които ми оставят за следващите. Така на третия куфар ми пишеше че ми остават 28кг в случая, защото куфарите ни бяха по-леки. Това в София на гише важи ли?

При Ryan може, но при Wizz са ми отказвали да ги комбинират. Зависи на кого ще попаднеш. 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, Яничка каза:

Ако ви устройва, чекирате и него и той не  пътува.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Двуцветко каза:

Някой с практически опит какво следва в тази ситуация?IMG_7344.jpeg.4b66539e87f05b85370db7279f25b044.jpeg

Овърбукинг - 6 седалки х 40 реда =240 места. Надяваш се някой да не се яви или ако си ти останалият извън борда, да получиш обезщетение.

А и трябва да отидеш на чекин гишето, когато е отворено, т.е. по-рано.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Двуцветко каза:

Някой с практически опит какво следва в тази ситуация?IMG_7344.jpeg.4b66539e87f05b85370db7279f25b044.jpeg

Отиваш на чекин гишето, издават ти пас (без място), с който минаваш секюрити и след това чакаш на гейта. Като приключи бординга,

става ясно дали има неявили се и свободни седалки, и дали ще стигнат за всички, които са на стендбай.

Ако за теб не остане седалка, ще те питат дали имаш нужда от хотел и ще те изпратят навън в зоната на заминаващи на Т1, където на гишето на наземния оператор ще ти издадат документ за отказан бординг, с който после си искаш 250 евро компенсация.

Ако искаш да летиш друг ден, би трябвало да ти помогнат и с това. 

Практическият ми опит е от есента. Точно по гореописания начин се разви при мен ситуацията. 

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 3 часа, yordanov каза:

Отиваш на чекин гишето, издават ти пас (без място), с който минаваш секюрити и след това чакаш на гейта. Като приключи бординга,

става ясно дали има неявили се и свободни седалки, и дали ще стигнат за всички, които са на стендбай.

Ако за теб не остане седалка, ще те питат дали имаш нужда от хотел и ще те изпратят навън в зоната на заминаващи на Т1, където на гишето на наземния оператор ще ти издадат документ за отказан бординг, с който после си искаш 250 евро компенсация.

Ако искаш да летиш друг ден, би трябвало да ти помогнат и с това. 

Практическият ми опит е от есента. Точно по гореописания начин се разви при мен ситуацията. 

А какво се случва в такива ситуации, ако си платил вече за хотел? Авиокомпанията плаща ли ти допълнително обезщетение? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Guinness каза:

А какво се случва в такива ситуации, ако си платил вече за хотел? Авиокомпанията плаща ли ти допълнително обезщетение? 

Не мисля, че имат ангажимент към платени резервации в крайната ти дестинация.

Платиха ми 250 евро компенсация, както им писах отделно да ми платят и таксито, което ползвах сутринта до летището. За него дори нямах касова бележка - минах със скрийншот от приложението на Yellow, а там цената беше по-висока, отколкото броячът навъртя. Платиха си.

Единствено "забравиха" да ми възстановят парите за билета, та трябваше да им напомня.

• Харесвам 5
Публикувано:

Толкова бързо минахме на евро, че Wizz още летят в лева.

Wizz Air още не са минали check-in през еврозоната.

Следващият бюлетин очаквам: полети от 25 000 неденоминирани лева

image.png.b1edeaf3cbea30a64961df6c963aeadc.png

• Смея се 11
Публикувано:
На 23.05.2026 г. в 9:52, Asenster каза:

Толкова бързо минахме на евро, че Wizz още летят в лева.

image.png.b1edeaf3cbea30a64961df6c963aeadc.png

Вчера като се чекирах половината неща в приложението ми ги показваше в левове, от автоматично чекиране до застраховки…

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Привет,

днес хлапето летя с wizz и чак вкъщи видяхме че има щета на куфара (чекиран) Лепенките още не са свалени. Можем ли да направим нещо или вече е късно?

Публикувано:
преди 17 минути , КолЮ каза:

Привет,

днес хлапето летя с wizz и чак вкъщи видяхме че има щета на куфара (чекиран) Лепенките още не са свалени. Можем ли да направим нещо или вече е късно?

Преди време така излязох от мястото за вземане на багаж, но се усетих да питам на информация и ме вкараха обратно вътре, за да направя рекламацията. Опитай.

Публикувано:
преди 16 минути , КолЮ каза:

Неговото кацане беше около 12, преди няколко часа

Е нищо де колкото по рано опита толкова повече шанс има. Иначе чрес сайт и клайм може да не мине.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.