Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
4 hours ago, Loverboy said:

После сменям на Братислава Кошице и купувам 20 кг багаж, като го дава за 5 евро (имаш 5 евро, ако имаш Дискаунт клуб)

На десктоп или през апп-а? Защото на мен не ми начисляваше 5те евро дискаунт за багажа когато ги купувах през приложението.

Публикувано:

Кой IT гений махна от приложението опцията за обръщане на начална / крайна дестинация ?

• Харесвам 10
  • Смея се 2
Публикувано:

Бърз въпрос - моя позната не вижда резервацията си в приложението (твърди, че не е получила и пнр код, после су намери само фактура ит уиз, но не и потвърдите лен мейл), в следствие на което си купува нови билети за съшия полет, за същите хора. Сега иска да канселира втората резервация, която е направена снощи, а полетът й е днес - всякакви съвети са от полза! Аз й казах да звънне на банката и да пробва оттам да оспори трансакцията? Има ли някаква опция през уиз? Раян нали дават 24 часа за грешни резервации, може и тук да има нешо такова?

Публикувано:

Намирам това :

Wizz Air's 24-hour cancellation policy allows for free cancellation of a booking within 24 hours of the initial purchase, provided the flight is not within 14 days of the scheduled departure date.

Кажи и веднага да се свърже с кол центъра и да пробва.Не бих разчитал на оспорване пред банката , защото няма некоректен търговец в случая.

• Харесвам 6
Публикувано:
На 1.05.2026 г. в 14:46, Loverboy каза:

При мен работи следната схема: 

Братислава - Тузла взимам флекс за 10 евро. После сменям на Братислава Кошице и купувам 20 кг багаж, като го дава за 5 евро (имаш 5 евро, ако имаш Дискаунт клуб) и после сменям за финалната дестинация. Така ми излиза 15 евро флекс + багаж. Засега по-евтино не съм намерил. 

Аз съм взимал също евтин флекс (примерно по линия МиланоТирана) за 10 евро – просто като допълнение давам още един маршрут за евтин флекс, освен Братислава – Тузла. После сменям полета и добавям 20 кг багаж, който излиза 5 евро (с Дискаунт клуб), и накрая си го променям към финалната дестинация.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 5/2/2026 at 1:14 PM, new one said:

Бърз въпрос - моя позната не вижда резервацията си в приложението (твърди, че не е получила и пнр код, после су намери само фактура ит уиз, но не и потвърдите лен мейл), в следствие на което си купува нови билети за съшия полет, за същите хора. Сега иска да канселира втората резервация, която е направена снощи, а полетът й е днес - всякакви съвети са от полза! Аз й казах да звънне на банката и да пробва оттам да оспори трансакцията? Има ли някаква опция през уиз? Раян нали дават 24 часа за грешни резервации, може и тук да има нешо такова?

Дай обратна връзка, да се знае ако и друг изпадне в подобна ситуация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Дай обратна връзка, да се знае ако и друг изпадне в подобна ситуация.

Давам, ситуацията е комична - всъщност се оказа, че тя си била купила полет, но за месец по-рано - имало същата отсечка, на същата цена и случайно натиснала точната дата, но грешния месец. Съответно реално не е имала билет и този й се оказа първи. Но ни вдигна всички на ура, та звънях и аз наляво и надясно (безрезултатно) 😎 ма така става при много полети ✈️

• Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

А на мен миналата сряда ми изчезнаха всички съществуващи резервации в приложението. Имах два полета в един ден, преди втория изведнъж всичко изчезна, за щастие имах разпечатан бординг пас. В акаунта ми в сайта се виждат, но в приложението ги няма. Намира ги по код на резервация и име на пътника, мога да добавям услуги по тях и да се чекирам, но после пак изчезват. Имам една направена нова резервация от петък и тя се вижда в приложението, но старите ги няма. 

На някой да му се е случвало и да има идея как може да се оправи?

• Шок 2
Публикувано:
преди 1 час, new one каза:

Давам, ситуацията е комична - всъщност се оказа, че тя си била купила полет, но за месец по-рано - имало същата отсечка, на същата цена и случайно натиснала точната дата, но грешния месец. Съответно реално не е имала билет и този й се оказа първи. Но ни вдигна всички на ура, та звънях и аз наляво и надясно (безрезултатно) 😎 ма така става при много полети ✈️

Случват се такива неща, а понякога и календар не помага. Казвам го от личен опит, защото съвсем наскоро си бях букнала хотел, а се оказа че ще спя в самолета. Когато човек е разсеян, а и тези около него, стават такива грешки 🤣.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Assya каза:

А на мен миналата сряда ми изчезнаха всички съществуващи резервации в приложението. Имах два полета в един ден, преди втория изведнъж всичко изчезна, за щастие имах разпечатан бординг пас. В акаунта ми в сайта се виждат, но в приложението ги няма. Намира ги по код на резервация и име на пътника, мога да добавям услуги по тях и да се чекирам, но после пак изчезват. Имам една направена нова резервация от петък и тя се вижда в приложението, но старите ги няма. 

На някой да му се е случвало и да има идея как може да се оправи?

Запиши си ги в календара на телефона да не ги забравиш 

Междувременно може да проверяваш Уиз дали са си оправили бъговете или да добавили нови...

В сайта може да се влезе и от телефона без никакви проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, neuromancer said:

В сайта може да се влезе и от телефона без никакви проблеми.

Може, ама аз установих, че не зарежда паса на скенерите😟. В Ница подреждаш багажа на лентата и преди твоите тави да влязат в скенера, сканират бординг паса. И като се забавиш, задръстваш лентата. Служителят взе да говори нервно и на висок тон на френски - та добре, че се усетих да извадя хартиения пас.

Утре ще ми мине новия полет, който излиза в приложението и след това ще пробвам да го преинсталирам евентуално.

Публикувано:

Не съм сигурен това ли е бил проблема, но приложенията вдигат яркостта на макс когато показват бордна карта за сканиране, та е добре като показваш файл също да я вдигнеш ръчно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Родителите ми са в Сантандер, чекирали са онлайн, дали са им места, но не и бордни карти, пишело да отидат за проверка на документите. Че ще отидат - ще отидат, ама предполагаме overbooking. Какви са им правата в този случай и от Wizz какви уловки и кукички пускат?  

Публикувано:

Щом имат места значи няма овърбукинг. Иначе стандартното - нов полет , хотел, храна и обезщетение, след полета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Даже на мен ми даде електронна бордна карта в приложението,чак на летището разбрах,че трябва да се мине на гише за хартиена. Писах за това.

• Харесвам 6
Публикувано:

При закупен билет Варна-Барселона за 22 септември 2026 (последна дата  за сезона), ако Уиз реши да го анулира,  какви биха били алтернативите от страна на Уиз?  Само София-Барселона ли?  Евентулно Букурещ- Барселона, може би?

Публикувано:
16 minutes ago, epetkov said:

При закупен билет Варна-Барселона за 22 септември 2026 (последна дата  за сезона), ако Уиз реши да го анулира,  какви биха били алтернативите от страна на Уиз?  Само София-Барселона ли?  Евентулно Букурещ- Барселона, може би?

Системата няма да ти даде опция Букурещ , но през кол център може да се получи.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
17 minutes ago, epetkov said:

Вероятно на сайта ще ти излезе само София, но по телефона 99% няма да има проблем да го сменят на Букурещ. Изпробвано лично неколкократно.

Интересно, че ако първоначалният полет е от Букурещ, при промяна Варна излиза директно като алтернатива в системата заедно с няколко румънски летища.

А за конкретния полет, смятам, че анулиране е малко вероятно, въпреки, че вече имаме кофти примера с Ларнака това лято.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, jorrro каза:

В Сантандер се минава на гише винаги, беше писано по-рано в темата.

И във Фейсбук така казват... 😉IMG_20260504_225648.jpg.31f072a286b0dbf1e98ff2b3b3b38c17.jpg

• Смея се 14
Публикувано:
преди 10 часа, crazyhorse каза:

И във Фейсбук така казват... 😉IMG_20260504_225648.jpg.31f072a286b0dbf1e98ff2b3b3b38c17.jpg

Като вица за Любка Кумчева и индианците. 😂

Ми да я успокоя жената. Че се начетох на глупости как се била чекирала под номер 179 и затова нямало място за нея. Или оставяли при овърбукинг тези, които си купили билет за 30€, а тези с 300€ билет ги качвали.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 8 минути , aleksandrina каза:

Любка Кумчева и индианците

За да спестя на следващите Магеланци чуденката 😀:

Кратко отклонение. Виц за Любка Кумчева и индианците.

Живели си индианците спокойно и в мир. Дошла есента и било време да се цепят дърва за зимата. Обаче индианците решили да не се минат и първо да попитат шамана дали ще е люта зимата. Отишли при него да го питат, а той след съответните подскачания, подрусвания и други там шамански му джабаджабаджуби отсякъл - зимата ще е много, много люта. Послушали индианците и започнали здраво да цепят дърва. Обаче след седмица ги домързяло и решили пак да питат шамана - дали е сигурен. Пак отишли при него, а шамана пак след ритуални виения към небето, "ооо, велика мечко" и подобни отсякъл - сечете, зимата ще е люта. Върнали се индианците в гората и засекли здраво. Но след седмица пак ги домързяло и отишли за трети път при шамана, но този път към въпроса им имало и условие - ако ги лъже и са секли напразно ще го вържат на кола на мъченията. Почнал там шамана да се подрусва ама чоглаво му едно такова. Решил да се допита до синоптик и отишъл при Любка Кумчева. Питал я - Любке, каква ще е зимата таз година? Оооо, много люта. Мраз, студ, бели мечки хоро ще играят отвънка. Поуспокоил се шамана и казал на индианците отвън - марш да сечете, зимата ще е люта - после се върнал на раздумка с Любка. 'Абе Любке, ти как разбра че зимата ще е люта?' питал шамана. 'Ела тука до прозореца. Видиш ли как индианците секат като луди? Вече три седмици не са спрели. Люта зима ни чака ти казвам'.

• Харесвам 2
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 20 часа, Седем Два каза:

Вероятно на сайта ще ти излезе само София, но по телефона 99% няма да има проблем да го сменят на Букурещ. Изпробвано лично неколкократно.

Интересно, че ако първоначалният полет е от Букурещ, при промяна Варна излиза директно като алтернатива в системата заедно с няколко румънски летища.

А за конкретния полет, смятам, че анулиране е малко вероятно, въпреки, че вече имаме кофти примера с Ларнака това лято.

Тази смяна през импулсния телефон ли става ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Julian999
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.