Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Възможно е да е намесено и държавно финансиране на определени линии.

Предвид отлива на туристи заради високите цени на настаняване, храна, услуги...искат някак да привлекат туристи.

Публикувано:

При мен пък точно Ламеция Терме беше пълен до козирката, и на отиване, и на връщане. Без нито едно свободно място. До Римини също беше пълен.  Понеже не са скъпи, а пък все пак..... до летни курорти - нормално. 

39.99 е най-базовия вариант на WDC ли? 1+1?

p.s. Междувременно:

598AF7FF-2C0D-48C6-B865-ADC1C6309B46.jpeg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

според мен високите цени на всичко (особено за настаняване) отказват много хора въобще да пътуват.

Поради тези причини почти пропускам Европа това лято. 🙂

Като тегля чертата, може месец из Азия да ми излезе колкото 10 дни из Европа, различно и интересно е, а и температурите се оказаха сходни.

Пълно е с австралийци из плажните райони обаче. И те мислят за бюджета. 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

Аз гледам , че и Wizz членството вече е отново 39.99€ , след като се изсилиха яко явно не им се получи и тихомълком дадоха отбой уж на промоция , а реално върнаха за постоянно старата цена.Поорязали са и цените на чекирания багаж , 20кг София - Рим за 15€ е топ цена.Повечето сте с Wizz на ДСК и ви е все тая , но за мен не е 🙂

Вчера и аз взех едни билети София Париж Буве с багаж 20кг (за 10кг беше същото, което правеше безсмислено по-малко кг багаж)  за 15е. Отдавна не бях купувала багаж на такива цени. Самия билет беше 19е. 

• Харесвам 5
Публикувано:
2 hours ago, Бръмбар said:

Вчера и аз взех едни билети София Париж Буве с багаж 20кг (за 10кг беше същото, което правеше безсмислено по-малко кг багаж)  за 15е. Отдавна не бях купувала багаж на такива цени. Самия билет беше 19е. 

Почти ще обезмисли въртележките с флекс , когато целта е единствено евтин багаж 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

София Бергамо и обратно, в събота сутринта беше над 95%, бях на авариен ред.

на връщане 70-80% пълен 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Argentique каза:

Да не те тревожа, но следващото лято едва ли ще е по-различно. :wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Има места които държа да посетя и съм наясно че няма как да са евтини.Такива обаче които обикалям , колкото за самото обикаляне , мога вече да отрежа с лека ръка.Качество пред количеството предпочитам.Азиатците се замогнаха и освен китайците вече в Европа прииждат масово и индийците.Евтино няма да има вече, гледайки как се нахвърлят на най-скъпото без изобщо да се замислят там дето европейците се поослушват.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 49 минути , Фил каза:

Да не те тревожа, но следващото лято едва ли ще е по-различно. :wink:

И така става. 🙂

Всичко се случва, а възможността изобщо за пътуване къде да е си е негарантирана привилегия 😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 часа, Argentique каза:

Извъртя половин Европа с ваучерите от АО хостелите, седи и вика: "Няма да им стъпна на тези повече..."

• Браво 2
  • Смея се 28
Публикувано:
преди 49 минути , jorocontrola каза:

Извъртя половин Европа с ваучерите от АО хостелите, седи и вика: "Няма да им стъпна на тези повече..."

Недей така, ще стъпвам. 😆

Половината от августовското ми пътуване е с ваучер, ама там и без ваучер не е много скъпо.

• Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Има места които държа да посетя и съм наясно че няма как да са евтини.Такива обаче които обикалям , колкото за самото обикаляне , мога вече да отрежа с лека ръка.Качество пред количеството предпочитам.Азиатците се замогнаха и освен китайците вече в Европа прииждат масово и индийците.Евтино няма да има вече, гледайки как се нахвърлят на най-скъпото без изобщо да се замислят там дето европейците се поослушват.

Малко е изкривена тази статистика и наблюдение.

Да, има богати от Индия и Китай, но са много малък процент, но пък общия им брой е голям, защото са над два милиарда двете страни.

Малко като руснаците, където и да се иде, пълно с тях/олигарси, ама не са повече от 5% макс от всички.

Сега взех хотел за Сардиния, най-евтиния възможен със собствена баня, без право на отказ за 100евро, това е положението. За справка за 80-100 евро има десетки предложения в Мелбърн на центъра, за където се носят легенди колко скъпо е, малко като за Япония...

Всичко се изкриви много, за местата за където се носеха легенди колко е скъпо, в момента е по-евтино от Европа и то с доста.

За Европа максимум за 1 ден/нощ и ако билета е без пари или символичен, иначе не вече.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

1% да са много богатите пътуващи китайци и още толкова индийци са огромен платежоспособен контингент.Допълнително и останалите по-бюджетно ориентирани.Вчера гледах във Венеция - само китайци в магазините на Hermes , Gucci и т.н. , от 4-5 звездни хотели гледаш щъкат китайци (азиатци) с огромни куфари ...

Впрочем има и огромен брой руснаци , което ме изненадва с оглед трудните шенгенски визи.Италианците пак нещо шмекеруват.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз от една приятелка знам, съфорумка де, че най-платежоспособните клиенти в Япония са китайците. Отиват и пазарят най-скъпото възможно, все едно е стотинки, точно както правеха руснаците. Повечето от богаташите руснаци, имат втори или трети паспорт от някоя страна, надали карат с руския само.

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:

За спането много зависи къде и кога. За Испания дето толкова се изписа колко е поскъпнало... Ми вчера спах в топ центъра на Кордоба (на 400 метра от римския мост) в хотел в двойна стая с климатик и собствена баня. Цена - €16. Резервирано директно от trip.com без никакви схеми, просто толкова струваше.

Та и Европа не е за отписване още, но си трябва планиране.

• Харесвам 15
  • Шок 1
Публикувано:

преди 44 минути , stanimir каза:

1% да са много богатите пътуващи китайци и още толкова индийци са огромен платежоспособен контингент.Допълнително и останалите по-бюджетно ориентирани.Вчера гледах във Венеция - само китайци в магазините на Hermes , Gucci и т.н. , от 4-5 звездни хотели гледаш щъкат китайци (азиатци) с огромни куфари ...

Впрочем има и огромен брой руснаци , което ме изненадва с оглед трудните шенгенски визи.Италианците пак нещо шмекеруват.

Тези най-вероятно са по програмите за "златни паспорти". При нас измениха закона, но преди това имаше какви ли не руснаци, че даже и някакви видни ченгета и мафиоти бяха засекли. 

Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

Впрочем има и огромен брой руснаци , което ме изненадва с оглед трудните шенгенски визи.

Те може да не са от самата Русия.  Само в Латвия руснаците са 25% от населението, в Естония 20%, в Литва 5%. Те си пътуват в Шенген, без проблем. В Молдова също има немалко, а те са без визов режим за ЕС. Така че зависи на коя държава са граждани. Те са руснаци като етнос, но може да не са граждани на РФ.

Китайците са навсякъде. А има и доста други дръпнати, които не различавам (японци, корейци....). За тяx сигурно е обидно да ги бъркаме, ама и те бъркат нас 😄

• Харесвам 3
Публикувано:
50 minutes ago, Zaro said:

Тези най-вероятно са по програмите за "златни паспорти". При нас измениха закона, но преди това имаше какви ли не руснаци, че даже и някакви видни ченгета и мафиоти бяха засекли. 

Ами не , не става дума за олигарси.Най-обикновени маащи крачоли по улиците като нас.Може разбира се да са граждани и на други държави , а също и украинци.

А иначе за да различиш китайци от японци и корейци трябва да пообщуваш с тях.Тогава почти няма как да ги объркаш 🙂Аз си мислех по едно време, че ги разпознавам визуално , но съм грешил.Самите китайци са толкова различни племена и групи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Ами не , не става дума за олигарси.Най-обикновени маащи крачоли по улиците като нас.Може разбира се да са граждани и на други държави , а също и украинци.

А иначе за да различиш азиатците трябва да пообшуваш с тях.Аз си мислех , че ги разпознавам визуално по едно време , но грешах.Те самите китайци са толкова различни племена и групи.

Имах един колега китаец, който се казваше Хан. Един ден докато пиехме кафе у тях го попитах:
- Хан, дразни ли те когато казват, че всички китайци имат една и съща физиономия?
А той отговори:
- Хан отиде за бира, аз съм жена му...

• Смея се 21
Публикувано:

Нов полет на Уиз, Варна - Базел. От края на октомври, 2 пъти седмично. Пуснати на цена 399.99 евро на посока, голяма вероятност въобще да не тръгне линията 🙂 Все си мисля, че едната деветка преди точката е излишна 🙂

• Харесвам 5
  • Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , logist13 каза:

Нов полет на Уиз, Варна - Базел. От края на октомври, 2 пъти седмично. Пуснати на цена 399.99 евро на посока, голяма вероятност въобще да не тръгне линията 🙂 Все си мисля, че едната деветка преди точката е излишна 🙂

Просто сега зареждат разписанието. Още след няколко дни цените няма да са тези вече...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

New W!Zz routes:

IMG_2603.jpeg

Видях, че същото е публикувано на предната страница. Извинявам се за повторението.

И да, това е интересно.  800 евро двупосочен, базова цена, без прайорити и места си е яко 😉

image.png.76fb8d20dc54355c34805c5e872df154.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, logist13 каза:

преди 3 часа, jorocontrola каза:

Просто сега зареждат разписанието. Още след няколко дни цените няма да са тези вече...

Уиз ни четат 🙂  Скоростно премахнаха излишната цифра

Screenshot_20260709-175139.png

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Браво 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Wizz са се изхитрили - вече старата схема не работи като преди. Преди купувах Братислава-Тузла за флекс за 10 евро, после сменям на Кошице за багаж за 10 евро и после на дестинацията. Защото бяха сложили флекс по линията до Кошице за 12.5 и пестях така 2.5 евро. Сега като купиш Братислава Тузла и смениш на Кошице иска 12 евро зс багаж, а ако купиш директно Кошице багажът си е 10 евро за същия полет. Така че като сменяте дестинацията внимавайте да не иска повече пари за багаж. Но хубавото е, че вече има и Кошице с флекс за 10 евро и няма смисъл от Тузла първо. 

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Julian999
    • Dreamm
    • r_nikolov1
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.