Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Официално: полетите Варна-Нюрнберг и Пловдив-Братислава стават сезонни

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-ot-Wizz-Air-za-Plovdiv24bg-Kakvo-se-sluchva-s-poletite-Plovdiv-Bratislava-2996279

https://akcentnews.com/plovdiv/ot-noemvri-wizz-air-spira-poletite-mezhdu-plovdiv-i-bratislava-2814

Wizz Air потвърждава промените в сезонното разписание на полетите по маршрутите Братислава-Пловдив и Варна-Нюрнберг, които ще се изпълняват като сезонни летни линии.

Решението е взето като част от регулярния процес по планиране на мрежата на Wizz Air, при който авиокомпанията непрекъснато анализира нагласите на пътниците, тенденциите при пътуване, моделите на резервации, сезонното търсене и нуждите на пазара. Въз основа на тези данни Wizz Air планира своята мрежа, за да адаптира капацитета си спрямо потребителското търсене, като продължава да предлага достъпни и удобни възможности за пътуване в Европа и отвъд.

Wizz Air остава ангажирана към България и своите пътници. Всички засегнати пътници, които вече са закупили билети за зимния период, ще бъдат уведомени своевременно чрез предпочитаните от тях канали за контакт. Безопасността, клиентското преживяване, комфортът и осигуряването на достъпни и удобни възможности за пътуване до най-популярните дестинации в Европа и отвъд, остават водещ приоритет за Wizz Air. Авиокомпанията се извинява за неудобството, причинено от тези промени, и благодари на пътниците за тяхното разбиране.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз под 10 не съм виждал от много време , но провери има ли изобщо смисъл ако е само заради багаж.За някой дестинации вече не си струва заниманието.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз не съм виждал под 10. Но си заслужава все още - багаж 20 кг за 10 евро + 10 флекс. На повечето авиокомпании багажът е по 35-45-55 евро. Луфти вече иска по 50 отгоре на някои дестинации. 

• Харесвам 1
Публикувано:

От Wizzair отговориxa на запитване дали w вярна информацията, разпространена тази седмица от ръководството на летище Пловдив за увеличаване честотата на полетите между Пловдив и лондонското летище Лутън.

Според директора на летище Пловдив Красимир Пешев от края на октомври Wizz Air ще летят ежедневно между Лондон и Пловдив. В свое интервю за „Марица“ дори предположи, че увеличението на честотата на линията е компенсация за ограничаването на тази до словашката столица Братислава.

Wizz Air заявяват, че и двете твърдения не са верни и комуникирани с компанията.

Wizz Air категорично отрича публикациите, според които честотата на полетите по маршрута Пловдив – Лондон Лутън ще бъде увеличена до ежедневни полети. Информацията, публикувана в медиите, е изцяло неоснователна и не е била комуникирана или потвърдена от Wizz Air, посочват от унгарския превозвач.

В позицията се казва още, че „авиокомпанията също така отхвърля твърдението, че евентуално развитие на маршрута би представлявало компенсация за сезонното изпълнение на маршрута Пловдив – Братислава.

От авиопревозвача заявяват и че „всички бъдещи промени в операциите на Wizz Air от Пловдив ще бъдат съобщавани директно и официално от авиокомпанията в подходящия момент.“

https://akcentnews.com/plovdiv/wizz-air-otricha-che-sthe-uvelichi-chestotata-na-poletite-mezhdu-plovdiv-i-london-4165

Това е изключително комично. Как може шеф на летището в Пловдив да казва "увеличението на честотата на линията е компенсация за ограничаването на тази до словашката столица Братислава.".  При условие, че няма базиран самолет в Пловдив, не е ли близко до акъла, че такава "компенсация" няма как да стане, полетите към Пловдив от Лутън и от Братислава са със самолети, базирани в Лутън и в Братислава и нямат нищо общо. И тези решения не се взимат от Красимир Пешев 😄 Направо нелепо и трагикомично. 

IMG_2841.jpeg

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Marisha каза:

Полетите за Египет, ако тръгнат вобще от октомври, са заредени само за октомври и ноември. 

На мен в приложението и Хургада, и Шарм ми излизат и в следващите месеци от София, заредени до март. При теб различно ли е? 

Публикувано:
На 17.07.2026 г. в 19:59, kakadu каза:

На Т1 съм. Уиз вместо за Ларнака, литна за Братислава и казаха, чакайте да се върне. Усещам как едни свежи евра ще поемат към сметката ми, щото ме съмнява за под три часа да се оправят. Миналата седмица пак до Ларнака 4 часа закъснение. Спирам с залозите за световното, почвам да летя с  Уиз до Кипър, че е по печелившо.

ПП. Ама веднага ни налазиха , усещат кръвта.

IMG_20260717_210708.jpg

Това е като онзи случай на Летище София, когато автобусът закарал пътниците до грешния самолет – само че тук Wizz са вдигнали нивото и са изпратили целия самолет към грешната дестинация. 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

В случая умишлено са го пратили да изпълни ротацията до Братислава и се практикува  за оптимизиране  на графика.

Полетите до Египет се  виждат и при мен до края на зимното разписание.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

На мен в приложението и Хургада, и Шарм ми излизат и в следващите месеци от София, заредени до март. При теб различно ли е? 

Гледах десктоп версия. Появиха се и при мен, явно беше някакъв бъг.

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно е сезонна, виждам, че се връща от април следващата година. Не видях голяма запълняемост на полетите тази година и не знам дали ще издържи. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мен лично ме съмнява да продължи.

нито има много българи в зоната, нито е модерна за разходка на широката публика.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 28 минути , Alexander каза:

нито е модерна за разходка на широката публика.

Няколко поста в социалките от инфлуенсърите и това може да се промени. :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 40 минути , Фил каза:

Няколко поста в социалките от инфлуенсърите и това може да се промени. :grin:

С  тези горещи вълни, на и без това горещата Испания (макар и северна), само ще се оплакват от жегата и от странните неща в Гугенхайм. Иначе аз този път оплаквания нямам. Хванах линията, излъгах и още няколко души да се разходят до там, Бързи Билбао и Сантандер - всичко топ. Ако се задържи или я пуснат и за слеващи лета, при правилен късмет ще отидем и до Доностиа - Сан Себастиан 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

Май само аз предприемам ходене в обратна посока-> Галисия 

И аз съм натам. Почвам Пътя, английския път на Камино началото на август, кацам  в Ла Коруня, после до Ферол и атака!  Хич не ми дреме  за пожари, жеги. Ще си вървя по Пътя. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

Май само аз предприемам ходене в обратна посока-> Галисия 

На теб ти е лесно-с кола. Аз пътувам с обществен транспорт и отдавна се каня на Луго, Виго и Оренсе,но май ще ми е по-лесно с влак от Мадрид. Гледах автобус,влак от Сантандер и нещо не мога да го измисля.

Преди Райън имаха всеки ден и много евтини полети от Мадрид до Сантяго де Компостела. После ходих с влак до Понтеведра и Ла Коруня. Нямах време за повече .

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , blueriver каза:

На теб ти е лесно-с кола. Аз пътувам с обществен транспорт и отдавна се каня на Луго, Виго и Оренсе,но май ще ми е по-лесно с влак от Мадрид. Гледах автобус,влак от Сантандер и нещо не мога да го измисля.

Преди Райън имаха всеки ден и много евтини полети от Мадрид до Сантяго де Компостела. После ходих с влак до Понтеведра и Ла Коруня. Нямах време за повече .

С обществен просто трябва х2 време или дори повече, особено, ако се посещават разни интересни селца около Понтеведра и не само.

Публикувано:
On 7/25/2026 at 12:18 AM, Hakkâri Spor said:

От Wizzair отговориxa на запитване дали w вярна информацията, разпространена тази седмица от ръководството на летище Пловдив за увеличаване честотата на полетите между Пловдив и лондонското летище Лутън.

Според директора на летище Пловдив Красимир Пешев от края на октомври Wizz Air ще летят ежедневно между Лондон и Пловдив. В свое интервю за „Марица“ дори предположи, че увеличението на честотата на линията е компенсация за ограничаването на тази до словашката столица Братислава.

Wizz Air заявяват, че и двете твърдения не са верни и комуникирани с компанията.

Wizz Air категорично отрича публикациите, според които честотата на полетите по маршрута Пловдив – Лондон Лутън ще бъде увеличена до ежедневни полети. Информацията, публикувана в медиите, е изцяло неоснователна и не е била комуникирана или потвърдена от Wizz Air, посочват от унгарския превозвач.

В позицията се казва още, че „авиокомпанията също така отхвърля твърдението, че евентуално развитие на маршрута би представлявало компенсация за сезонното изпълнение на маршрута Пловдив – Братислава.

От авиопревозвача заявяват и че „всички бъдещи промени в операциите на Wizz Air от Пловдив ще бъдат съобщавани директно и официално от авиокомпанията в подходящия момент.“

https://akcentnews.com/plovdiv/wizz-air-otricha-che-sthe-uvelichi-chestotata-na-poletite-mezhdu-plovdiv-i-london-4165

Това е изключително комично. Как може шеф на летището в Пловдив да казва "увеличението на честотата на линията е компенсация за ограничаването на тази до словашката столица Братислава.".  При условие, че няма базиран самолет в Пловдив, не е ли близко до акъла, че такава "компенсация" няма как да стане, полетите към Пловдив от Лутън и от Братислава са със самолети, базирани в Лутън и в Братислава и нямат нищо общо. И тези решения не се взимат от Красимир Пешев 😄 Направо нелепо и трагикомично. 

IMG_2841.jpeg

Сдружението на кметовете в България да вземе да си направи една авиокомпания , та да могат да си "откриват"  честоти и дестинации до където поискат.Да не би и тоя да са го подгонили от прокуратурата, че си измисля небивалици за пред електората ?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 19 часа, stormbringer каза:

само ще се оплакват от жегата и от странните неща в Гугенхайм.

Ами като се топнат във водите на Атлантичесикя океан на плажа в Сан Себастиан и ще се охладят! :biggrin:
То аз музеят Гугенхайм затова си го разглеждах само отвън. :grin:

Цитат

при правилен късмет ще отидем и до Доностиа - Сан Себастиан 

За-дъл-жи-тел-но! Много приятен град, чудесна храна и превъзходни пинчоси (Pintxos) - баските тапаси.

Цитат

Хванах линията, излъгах и още няколко души да се разходят до там

А аз се "прецаках" :grin: и отидох още преди да открият линията, та стана с прекачване, ама пък дефекта се превърна в ефект и се получи хубава разходка.
Чак се излъгаха и други хора по същата или подобна схема, като например @Argentique и @Capitan Morgan :smile3:

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 40 минути , Фил каза:

А аз се "прецаках"

Оффф, не ми говори - пуснаха полети и за Сардиния, и за Сантандер. Скоро чакайте линия за Бордо на база личният ми опит...

• Харесвам 1
  • Смея се 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• lesy
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.