Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

При билети отиване и връщане на една резервация може ли да сменя името на пътника само на билета за връщането? 

Дава ми смяна и на двата. 

Публикувано:
преди 11 часа, Zara каза:

При билети отиване и връщане на една резервация може ли да сменя името на пътника само на билета за връщането? 

Дава ми смяна и на двата. 

HE

• Благодаря 1
Публикувано:

Няма как , това изисква  вече друга резервация ( друг PNR).Може да смениш името само на единия пътник , но за целия билет (отиване + връщане)

Виж дали не е по-евтино направо да купиш нов билет за пътника на връщане.В случая това е и единственият вариант.

• Благодаря 1
Публикувано:

Точно цената на връщането е скочила многократно, та ми се искаше да сменя името, а да взема нов билет за посоката към дестинацията.

Явно няма да се получи така и ще сменям името двупосочно.

Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:

не знам дали го правят Wizz, но airbaltic например ако има два човека на резервацията и единия няма да пътува и изкаш парите назад за летишните такси, правиха разделяне на резервацията на 2, оригиналния PNR оставаше за тоз дет пътува, а за другия правиха ново PNR.

Знам че не е баш теоя случай, но понякога резервациите могат да се разделят. аз бих опитал да им звънна на Wizz, може да има няква врътка.

• Харесвам 1
Публикувано:

Проблемът е да се раздели двупосочен полет на два еднопосочни , за да може на отиване да лети един , а на връщане друг човек.Нека опита.

• Харесвам 2
Публикувано:

Това разделяне е възможно, но след осъществяване на полета "отиване" . В дните до полета  "връщане" ,може да се направи промяната. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Утре летя за Италия и сега получавам имейл с декларация във връзка с ебола в Африка- от една страна пише,че се попълва от лица идващи от засегнатите страни, от друга-искат да се попълни и върне на посочен имейл от всички един вид. Проблема ми е ,че декларацията е в pdf и няма къде да я принтя и подписвам :( Възможно ли е да ми откажат бординг, ако не я изпратя? Или се филмирам излишно?

Публикувано:
преди 16 минути , bobole4e каза:

Утре летя за Италия и сега получавам имейл с декларация във връзка с ебола в Африка- от една страна пише,че се попълва от лица идващи от засегнатите страни, от друга-искат да се попълни и върне на посочен имейл от всички един вид. Проблема ми е ,че декларацията е в pdf и няма къде да я принтя и подписвам 😞 Възможно ли е да ми откажат бординг, ако не я изпратя? Или се филмирам излишно?

Аз летях за Бергамо на 13.08 и също имах такъв мейл, не съм попълвал нищо и на летището никой не проверяваше. Нито в София нито в Бергамо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте всички! Трябва да подам иск за отклонени полет, но при чекирането не съм догледал и фамилията на едната пътничка вместо - ska, съм я чекирал - sks. При проверка с оригиналната фамилия ми изписва, че пътничката не е намерена, докато с чекираната фамилия всичко си е нормално! Имам пълномощно, но се чудя дали да пускам иска. Как мислите-ще има ли проблем с изплащането на компенсацията в този случай? Благодаря предварително на всички озовали се! 

Публикувано:

Някой да е имал дублирани билети с Уиз, за една и съща дата, час и полет?

С Раян ми върнаха парите за едните, Уиз как процедират?

Публикувано:
Преди 1 час, crazyhorse каза:

Здравейте всички! Трябва да подам иск за отклонени полет, но при чекирането не съм догледал и фамилията на едната пътничка вместо - ska, съм я чекирал - sks. При проверка с оригиналната фамилия ми изписва, че пътничката не е намерена, докато с чекираната фамилия всичко си е нормално! Имам пълномощно, но се чудя дали да пускам иска. Как мислите-ще има ли проблем с изплащането на компенсацията в този случай? Благодаря предварително на всички озовали се! 

Пускай го, едва ли някой ще обърне внимание. Нищо не губиш в крайна сметка да пробваш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 минути , Alexander каза:

По-рано пращаха имейл, че имаш дублирани резервации. Сега не знам как е... 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Аз имах преди години и връщаха пари за втората, ако разбира се ги поискаш с complaint или нещо подобно.

Сега Amelia казва това по ключова дума duplicate

If you have mistakenly booked the same passenger and the same flight twice, we will refund the booking created as the second one.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Удрям на камък да си взема парите от Уиз за счупен куфар. Полетът беше на 16 април... 

Пуснах си оплакване, изпратих документи. Получих темплейт отговор, в който пише да им изпратя документи (които вече бях изпратила), а ако ми липсва един от документите, да потвърдя дали искам да ми дадат 50 евро уиз кредит. 

Изпратих повторно документите, пълно мълчание, след което получих известие, че оплакването е приключено поради липса на предоставена информация. Преотворих го, получих същия темплейт по имейл, изпратих в отговор същите документи, чаках 2 месеца и преди 2 дни получих за четвърти път същия темплейт, с който ми искат документи и предлагат 50 евро кредит, ако нямам такива. 

По какъв начин следва да им ги пратя тези файлове, явно не е като прикачени към писмото, защото служителите им ми пишат сякаш не ги виждат изобщо? Може би нещо аз пропускам по процеса. Има ли накъде да ескалирам - КЗП примерно - защото комуникацията започва да става абсурдна. 

• Шок 2
Публикувано:

Освен рипорта от летището за счупения куфар, какви други документи изпращаш, че и аз трябва да се занимавам с това? В България (ако става въпрос за България, де) не работят ли екслузивно със Svetlabags, в смисъл задължително да се мине през тях за поправка или замяна? 

Публикувано:
преди 4 часа, Travelling Guinea Pig каза:

Удрям на камък да си взема парите от Уиз за счупен куфар. Полетът беше на 16 април... 

Пуснах си оплакване, изпратих документи. Получих темплейт отговор, в който пише да им изпратя документи (които вече бях изпратила), а ако ми липсва един от документите, да потвърдя дали искам да ми дадат 50 евро уиз кредит. 

Изпратих повторно документите, пълно мълчание, след което получих известие, че оплакването е приключено поради липса на предоставена информация. Преотворих го, получих същия темплейт по имейл, изпратих в отговор същите документи, чаках 2 месеца и преди 2 дни получих за четвърти път същия темплейт, с който ми искат документи и предлагат 50 евро кредит, ако нямам такива. 

По какъв начин следва да им ги пратя тези файлове, явно не е като прикачени към писмото, защото служителите им ми пишат сякаш не ги виждат изобщо? Може би нещо аз пропускам по процеса. Има ли накъде да ескалирам - КЗП примерно - защото комуникацията започва да става абсурдна. 

Това са автоматични отговори, които проверяват дали човекът от другата страна е настоятелен. Просто трябва всеки път да се отговаря. Имах подобен случай преди години с обезщетение за закъснение, искаха няколко пъти вече дадена информация и ми напомняха учтиво, че искът ще бъде прекратен, ако не я получат. Всеки път им отговарях още по-учтиво, че всичо е подадено и да си свършат работата, а накрая дойде ред и човек да прочете кореспонденцията и всичко се реши в моя полза. 

• Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 часа, Travelling Guinea Pig каза:

Схемата само за Уиз е следната:

Снимаш рипорта от летището. Взема се преди да излезеш, докато си при лентите с багажа.

Снимаш отвсякъде куфара. Ако имаш документ и касова бележка за покупката - също.

Изпращаш ги на имейла на фирма "Светла", които са оторизирани от Уиз.

Даваш адрес и получаваш нов куфар от същия размер и ценови клас.

Тази фирма продава и ремонтира куфари, чанти. Намира се на Орлов мост.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 часа, Travelling Guinea Pig каза:

Миналия месец имах същия проблем. Писах на Уиз, пращах снимки и документи , а те все искаха още и още документи.  Накрая се оказа , че в магазина на Светла куфари с рипорта от летището направо на място ти заменят счупения куфар с нов и повече нищо не трябва да се прави.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 8 минути , Ради каза:

Миналия месец имах същия проблем. Писах на Уиз, пращах снимки и документи , а те все искаха още и още документи.  Накрая се оказа , че в магазина на Светла куфари с рипорта от летището направо на място ти заменят счупения куфар с нов и повече нищо не трябва да се прави.

Тоя номер с искането на едни и същи документи до откат не се е променил вече 20 год. Учудвам се, че още го прилагат. И да, магазина на Светла е решението.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 11.08.2026 г. в 11:50, Иван Попов каза:

Да дам малко развитие и по този случай.

Преди час се свързах с Wizz по телефона и обясних проблема с неначислените WIZZ кредити от резервациите през Booking. След разговора реших да не чакам само на устното запитване и днес пуснах официални искания през сайта на Wizz за всички резервации поотделно, като за всяка посочих номера на потвърждението, PIN кода и стойността на резервацията.

Та вече всичко е подадено официално и сега чакам да видим какво ще отговорят и дали най-накрая ще начислят липсващите кредити. 😄

На страницата им в момента пише, че заради натоварения сезон отговорът може да отнеме до 30 дни, така че ще дам малко време и като има развитие, ще пиша.

https://www.wizzair.com/en-gb/information-and-services/compliments-and-complaints

Да не те обезсърчавам, но все още чакам 50 евро за резервация от ноември 2025 г. и престой януари 2026 г. От март 2026 до сега съм им звънял 4 пъти, писал съм поне 20 мейла, а клеймовете станаха 3. Всички са обединени в стария - разбирай първия!, който пък се отваря и затваря, но решение на казуса няма. И пари, де! Вчера последно някаква от съпорта измънка, че ще ескалира случая, ама да не се надявам много! 

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, antony2001 каза:

Да не те обезсърчавам, но все още чакам 50 евро за резервация от ноември 2025 г. и престой януари 2026 г. От март 2026 до сега съм им звънял 4 пъти, писал съм поне 20 мейла, а клеймовете станаха 3. Всички са обединени в стария - разбирай първия!, който пък се отваря и затваря, но решение на казуса няма. И пари, де! Вчера последно някаква от съпорта измънка, че ще ескалира случая, ама да не се надявам много! 

Е, това вече хич не звучи обнадеждаващо. 😂 Аз моите искания ги пуснах преди около седмица за всичките резервации поотделно през сайта на Wizz и сега чакам да видя какво ще стане.

При мен има резервации чак от октомври 2025 г., така че ако и сега не се реши въпросът, по-интересното вече е какво правим след това и към кого се обръщаме, защото няма как тези кредити просто да висят безкрайно. 😄

Ако и моите започнат да ги обединяват, отварят и затварят без резултат, явно ще трябва да мислим за следващата стъпка.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нищо не можеш да направиш, те ще си подмятат топката ("изпратихме ги, Букинг са виновни", "нищо не сме получили, питайте Уиз") докато един ден случайно дойдат (или не дойдат).

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Е, това вече хич не звучи обнадеждаващо. 😂 Аз моите искания ги пуснах преди около седмица за всичките резервации поотделно през сайта на Wizz и сега чакам да видя какво ще стане.

При мен има резервации чак от октомври 2025 г., така че ако и сега не се реши въпросът, по-интересното вече е какво правим след това и към кого се обръщаме, защото няма как тези кредити просто да висят безкрайно. 😄

Ако и моите започнат да ги обединяват, отварят и затварят без резултат, явно ще трябва да мислим за следващата стъпка.

Вриантът е само един - жалба до Европейския потребителски център в София - намира се на ул. "Бачо Киро", защото компанията не е българска и жалба до КЗП няма да свърши работа. Според мен това е ръдът! Но ако има други начини и предложения -  ще ги изчета с удоволствие. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Ирина
    • Branko
    • polyglota80
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.