Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Ограничен брой е и то. 

Няма за целия самолет. 😁

Цитат

Wizz Priority е продукт с ограничена наличност (най-много 80 пътници на полет) и тя може да се изчерпи бързо. Надградете резервацията си сега, за да не се наложи ръчният ви багаж да бъде превозен в багажното отделение на самолета и после да се наложи да го чакате.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , valpet каза:

На кой телефон отговорят?

Звъниш на 0035627781054  (Малта) + цифра 5 (български език) и им обясняваш за допуснатата грешка.

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, valpet каза:

На кой телефон отговорят?

Най-горе на всяка страница на тази тема има един телефон, например. На сайта на Уиз също има

• Браво 1
Публикувано:

Благодаря на всички за проявения интерес.Искам да ви информирам,че тази сутрин Уиз са коригирали грешката и дори са изпратили priority boarding pass.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, epetkov каза:

Звъниш на 0035627781054  (Малта) + цифра 5 (български език) и им обясняваш за допуснатата грешка.

Това е нормален/неимпулсен телефон, така ли? По-отзивчиви ли са от БГ подразделението, че препоръчваш да се звъни на тях?

Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 28 минути , chandni каза:

Това е нормален/неимпулсен телефон, така ли? По-отзивчиви ли са от БГ подразделението, че препоръчваш да се звъни на тях?

Благодаря!

то май не опира и до отзивчивост, а зависи на кого попаднеш. При мен в 90% от случаите попадам на чужденци (най-вероятно унгарци... или пък македонци, живеещи в Будапеща), говорещи на смесица от български и македонски, очевидно назначени да обслужват обаждания от България и БЮРМ, но в повечето случаи тези хора не ме разбират. Няколко случая съм имал, в които си обяснявам проблема, отговарят с едни изтъркани фрази... резултат никакъв. Само висока сметка на телефона после

Редактирано от montepinar
преди 10 часа, chandni каза:

Това е нормален/неимпулсен телефон, така ли? 

Да, това е нормален/неимпулсен телефон и предполагам, че както аз, така и всеки друг има някакви минути в тарифния си план към ЕС, без да знае за това.

преди 10 часа, chandni каза:

Потзивчиви ли са от БГ подразделението, 

Лично аз звънях на номера преди два дена и получих отлично обслужване на литературен български език и решаване на проблема ми безплатно. Защо на малтийския номер? Не знам. Този съвет ми го даде корифей в самолетните билети. 

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, epetkov каза:

всеки друг има някакви минути в тарифния си план към ЕС, без да знае за това.

Наскоро звънях на номер в Словакия за 1-2 мин и Виваком ми начислиха около 4 лв за него и когато ги питах защо нали Словакия е в ЕС и имам минути ми казаха, защото е стационарен, а минутите са само към мобилен в ЕС - та не знам този какъв се води, да не стане после някоя сметка, че е стационарен.

• Харесвам 1
преди 14 часа, edbloom каза:

Наскоро звънях на номер в Словакия за 1-2 мин и Виваком ми начислиха около 4 лв за него и когато ги питах защо нали Словакия е в ЕС и имам минути ми казаха, защото е стационарен, а минутите са само към мобилен в ЕС - та не знам този какъв се води, да не стане после някоя сметка, че е стационарен.

Струва ми се въпросът не е, че е телефонът е стационарен, а че ти звъниш от България, т.е., това не e роуминг, а международен разговор.  Някои планове имат включени и минути за международни разговори, други - не. 
Ето тук, мисля, е добре обяснено с примери. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
преди 10 минути , Фичо каза:

Струва ми се въпросът не е, че е телефонът е стационарен, а че ти звъниш от България, т.е., това не роуминг, а международен разговор.  Някои планове имат включени и минути за международни разговори, други - не. 
Ето тук, мисля, е добре обяснено с примери. 

точно така. Има разлика между роуминг (да си в чужбина и да набираш български номер) или да си в България и да набираш чужд номер, което си е точно международен разговор. И тарифите са си най-различни, спрямо оператора . Друг е въпросът колко минути те държат да слушаш мелодийки, че аз колкото пъти съм звънял на 0900.... или на софийския, започващ с 0249.... не ми се е случвало да чакам под 15 мин. преди да вдигне оператор

• Харесвам 1
Публикувано:

Точно заради тази тънка разлика стационарен/нестационарен телефон винаги изчаквам да се озова в някоя ЕС страна и после оттам звъня наред на всички съпорти, които са ми нужни, без да ме интересува какъв е номера и колко дълго ще се наложи да говоря. Разговори в ЕС роуминг към която и да е ЕС страна са на практика беплатни.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

На летището в Ларнака си чекирам куфарчето, с идеята директно да го товарят. При изричната ми молба, се оказа че за този полет не може и скоропостижно се разделих с няколко течни армагана. Не можеше може би защото отидохме пеша до самолета, където преди да се кача ми взеха багажа за да го натоварят. Та до 1. 11 си имайте едно наум с течностите.

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Миланка каза:

Не можеше може би защото отидохме пеша до самолета

Как така "пеша до самолета"? Това означава, че сте преминали с тези течни армагани през скенерите, паспортната проверка и сте минали гейта?  То идеята е да го предадете още в началото да се чекира, тоест да се редите на опашката. То това е неприятният момент, че губи много време

Точно след реденето на опашка ми отказаха с думите - политика на летището. До самолета без извозване, пеша по пистата на стотина метра от изхода. Армаганите си останаха на летището, след преминаване през скенера ги извадиха от куфара и ги изхвърлиха в съответния кош. В интерес на истината ми предложиха, ако искам да ги изпратя с куриер.

Редактирано от Миланка
преди 24 минути , Миланка каза:

Точно след реденето на опашка ми отказаха с думите - политика на летището. До самолета без извозване, пеша по пистата на стотина метра от изхода. Армаганите си останаха на летището, след преминаване през скенера ги извадиха от куфара и ги изхвърлиха в съответния кош. В интерес на истината ми предложиха, ако искам да ги изпратя с куриер.

ц ц ц ... направо брутално. То зависи и колко са "течни", някъде може да се мине метър при кремообразни, но на повечето места не става. Аз на летището в Акаба преди години си прекарах цяла бутилка с минерална вода, йорданците се забавляваха нещо и не им пукаше. Но с едно "dulce de leche", което е всичко друго, но не и течно, бях взел за подарък, понеже в  България няма, но ми го изхвърлиха на летището в Кастейон с обяснението, че е от серията "кремообразни" (като течен шоколад, мед, конфитюр..) и ми предложиха с куриер или ако имам изпращачи на летището, да се върна и да им дам буркана. Аман с тоя терор с течностите 😄 Всичко това след 11 септ. 2001 ли започна?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Alexander каза:

Уиз ми подариха един ден преди полета Приорити. Не знам по какъв случай.

Преди една седмица и на мен подариха за полет от Братислава. Май масово го правят до запълване на квотата си. (Нищо не губят)

Публикувано:

Може ли да се сложат в багажа кремообразни/мед/ и ако е възможно какво количество е позволено.А при положение, че не може в ръчния багаж да се постави каква е куриерската такса за превоз

Публикувано:
В момента, valpet каза:

Може ли да се сложат в багажа кремообразни/мед/ и ако е възможно какво количество е позволено.А при положение, че не може в ръчния багаж да се постави каква е куриерската такса за превоз

Не! Ограниченията са за течности и гелове, т.е. мед, паста за зъби, лютеница, течен шоколад... до 100 мл в опаковка, общо в един плик от 1л.

Публикувано:

Уиз да не са пренареждали седалките си?

На фона на Райън от тази сътрин са много по-малко разстояние.

Трябва да съм плътно назад, за да има само 1 пръст от коляното до другата седалка.

Две  отделения за куфари не работеха.

IMG_4846.JPG

IMG_4847.JPG

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 11 часа, valpet каза:

Всъщност проблема не е само консистенцията,а опаковката.Ако  меда е захаросан и го сложиш във вакуумиран плик,или поне да няма въздух за обем, може би ще мине.Този проблем го имах само преди два дни в Италия когато исках да взема кремообразни сирена и продавача ми обясни,че няма да минат освен ако не е са в такъв плик.🙂

Публикувано:

Прекарвали сме по 5-6 опаковки с прекрасен пастет. Не че нещо, ама беше супер вкусен и решихме да си донесем. Първоначално искаха да ми го вземат, но аз се запънах, че понеже на опаковката стоката е определена в милиграми, а не в милилитри, то следва да не е проблем. Доста се почудиха и го повъртяха в ръце, но накрая ми го дадоха. Смешното беше, че след мен идваха още 5 човека с по няколко пастета...

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 21 часа, montepinar каза:

Аман с тоя терор с течностите 😄 Всичко това след 11 септ. 2001 ли започна?

Не е от 2001, ограниченията за преноса на течности бяха въведени през 2006г., след като във Великобритания беше заловена група терористи, планирали атентати в самолети с използване на течни експлозиви

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Тони каза:

Смешното беше, че след мен идваха още 5 човека с по няколко пастета...

Смешното е, не че след теб са идвали още 5 човека с по няколко пастета, а че  въпросният пастет не се продава в  България.

• Смея се 1

Ем не мисля, много местни продукти не се изнасят. Смешно сигурно е, че  пращаме вафли на децата в чужбина, щото единствения бг магазин, от който могат да си ги закупят там е в доста...как да кажа...неприятна за посещение част на града, в който живеят. 😂

Редактирано от Тони

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.