Прескочи до съдържание

Европейско първенство 2020... през 2021-ва + игра

Препоръчани мнения

преди 8 минути , Zaro каза:

Именно де. При силни защитници в Реал замесването в два гола при резултат 2:0 би имало по-висока стойност, отколкото при загуба с 2:4. Блести при победа, но не може да предотврати загуба, да обърне мач. 

Реторичен въпрос: кой играч може да обърне мач срещу Германия, в който отборът му получава 4 гола?

Иначе при едно 3:3 срещу Испания май беше един от основните, които предотвратиха загубата 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , tch каза:

Реторичен въпрос: кой играч може да обърне мач срещу Германия, в който отборът му получава 4 гола?

Е, то мач се обръща при 1-2 гола пасив, а не когато дойчовците се наиграят.

Никога не съм го харесвал този Роналдо, за разлика от оригинала. Може би блести, защото като цяло футболът днес трудно допуска индивидуални умения, та затова такива като него се открояват. Ако не му беше такова егото, щеше да е много по-голям футболист, а не нарцис и преследвач на рекорди. Джентиле, по професия хирург-патоанатом, му трябва на тоя за едно полувреме, да се очовечи малко. 🤣

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Много изненади се натрупаха. Англичаните изненадващо не се справиха с откровено слаб шотландски отбор, но и те пък са трагично слаби. Изобщо, това европейско ще стане качествено едва когато целия британски антифутбол - Англия, Шотландия и Уелс, маскирана тики-такаща Испания и подпираната от съдиите безидейна Русия си отидат вкъщи.
Надявам се, че някои от следните отбори Белгия, Франция, Нидерландия или Италия ще стане шампион тази година. Хърватите нещо ме разочароват както и шведите.
Маджарчетата истински ме изкефиха не само като мъжка игра, но и като публика!
А, Левандовски made my day! Така красиво ги боцна шпаньолите, че може и да отпаднат в предварителната група. Ще стискам палци на словаците в последния мач срещу Испания!

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 17 минути , Zaro каза:

Е, то мач се обръща при 1-2 гола пасив, а не когато дойчовците се наиграят.

Никога не съм го харесвал този Роналдо, за разлика от оригинала. Може би блести, защото като цяло футболът днес трудно допуска индивидуални умения, та затова такива като него се открояват. Ако не му беше такова егото, щеше да е много по-голям футболист, а не нарцис и преследвач на рекорди. Джентиле, по професия хирург-патоанатом, му трябва на тоя за едно полувреме, да се очовечи малко. 🤣

Кой играч на германците обърна срещата? Май не беше само един. 

Просто от здравата защита на Португалия от предишното ЕП не е останало нищо. Не може между 35-тата и 60-тата минута да ти вкарат 4 гола и да чакаш някой нападател да ти вади мача. Това, че го ненавиждаш като човек не значи, че не е един от най-добрите в света. А ако не беше нарцис нямаше така здраво да тренира и педантично да се гржи за тялото си и съответно никой нямаше да е чувал за него.

Честно казано аз предпочитам да гледам на полето такива нарциси, а не хора като Феномена, които имат невероятен талант, но при първите по-сериозни контузии пускат шкембе и тръгват по курви. Разликата между двамата е отдадеността, хвърленият труд и волята.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Мирослав Василев

Уникална атмосфера след Полша - Испания, на връщане от стадиона в Краков, където беше видеостената, имах чувство че трамвая се движи само от песните на феновете 😄

И това само при равен, не ми се мисли, ако бяха победили.

Определено днеска, мачовете бяха доста интересни.

Прикачвам и една снимка от събитието. Това е 30 минути преди да започне мача, като започна хората бяха два пъти повече.

203681104_4106488862764532_6815411691374667928_n.jpg.2b9f86c706749cf910319da49a561b29.jpg 

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 29 минути , tch каза:

Разликата между двамата е отдадеността, хвърленият труд и волята.

Разликата е като между пресни плодове само в сезона (Роналдо) или компоти (Кристиано) цяла година. 🤣

Извинявай, ама аз се влюбих във футбола, когато отборите се състояха от индивидуалности, а не части от механизъм, и затова манталитетът на португалеца ми е неприятен. Когато бяхме хлапета, поне 5 човека от кой да е състав бяха нечии любимци. Днес са 1-2 и не защото са чак толкова добри, а защото в съвременния футбол индивидуалните качества са обезличени и на заден план. Такива като Роналдо и Меси през 70-те и 80-те щяха, хайде, не да носят топките и да подреждат конусите, но нямаше да са единствените звезди, каквито са днес.

Лично мнение. 

Връзка към коментар
преди 32 минути , Zaro каза:

Разликата е като между пресни плодове само в сезона (Роналдо) или компоти (Кристиано) цяла година. 🤣

Извинявай, ама аз се влюбих във футбола, когато отборите се състояха от индивидуалности, а не части от механизъм, и затова манталитетът на португалеца ми е неприятен. Когато бяхме хлапета, поне 5 човека от кой да е състав бяха нечии любимци. Днес са 1-2 и не защото са чак толкова добри, а защото в съвременния футбол индивидуалните качества са обезличени и на заден план. Такива като Роналдо и Меси през 70-те и 80-те щяха, хайде, не да носят топките и да подреждат конусите, но нямаше да са единствените звезди, каквито са днес.

Лично мнение. 

Такива като Кристиано и Меси през 60-70те са Пеле, през 80те са Марадона, през 90те - Роналдо и Стоичков. Изобщо - всяко време има своите герои и Меси и Роналдо не правят изключение. Кой кого харесва е един въпрос, а кой каква следа оставя във футбола е съвсем друг въпрос. И Меси, и Роналдо са героите във футбола на това време. И то съвсем заслужено. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Мразя гелосания нарцис Роналдо, но е велик футболист. Факт, който не може да се отрече.

Феномена Роналдо е друга мая. Не съм съгласен с мнението на @tch, понеже две тежки контузии на едно и също коляно оказват изключително голямо влияние и на физика, и на психика.И е естествено да понапълнее след приключване на кариера и да се отдаде на удоволствия, които заради футбола е пропуснал. Велик играч също.

А относно Меси - Пеле, Бекенбауер и Кройф щяха да му носят саковете на Меси.

Да сравняваш футбол от 60-те, 70 -те със сегашните супер подготвени тактически и физически защитници е несериозно. Сега се бяга два пъти повече, интензитета на играта е тройно по-голям и всичко се играе на съвсем различни обороти. Да вземеш гениално решение в рамките на 1-2 секунди е адски трудно. А при Меси продължава вече …найсет години.

Лично мнение.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар

На Роналдо не му е работата да предотвратява загуба или да играе в защита, макар че гола му показа дали е класен или не, изби топката от корнер и вкара след 90-метров спринт. А и участваше в 2 гола. Срещу силен тим като Германия в колко трябва да участва, че да обърне мача - 4? 5? Забеляза се след като резултата стана 2:4, че все едно португалците имат мач с Унгария последния кръг.. никаква преса, никакво раздаване, дори бавене на време.. германците си разцъкваха супер необезпокоявани, а те ги гледаха отстрани.. 

Безобразен мач на онзи "най-добрият играч във Висшата лига" от измисления супер-отбор.. Трябва доста да се стегнат, за да издрапат нещо срещу Франция, да видим, но поне групата се завърза много. 

Иначе евала на германците, не се отказват никога, много ги бях подценил преди началото на шампионата, а те ще вземат да я спечелят тая група. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Като цяло мога да обобщя, че качеството е невероятно ниско. Изгледах поне по 1 мач на абсолютно всеки отбор и с изключение на Италия и донякъде Белгия, останалите големи отбори се представят доста слабо. Английските дървари и прехвалените им звезди с 300 зора направиха 2 положения за 2 мача, хърватите не могат 2 паса да вържат, Франция май много са си повярвали и смятат, че всички ще падат само като видят прическата на Погба, това е най-слабият отбор на Испания от поне 15 години, Португалия нищо не играят, Германия единия мач играят добре, в другия не, а поляците както обикновено в последните години се провалят с гръм и трясък.

Освен ако жребият не го позволи (не съм се интересувал какви са потоците и дали изобщо има такива), според мен финалната четворка е нарисувана - Италия, Белгия, Франция, Германия. Там вече нещата се решават от дребни детайли и не бих се наел да прогнозирам кой ще играе финал и ще спечели купата, но просто не виждам кой ще отстрани тези 4 отбора преди полуфиналите. 

Очаквах Турция и Дания да бъдат приятните изненади на първенството, а то какво се оказа. Няма и помен от добрата игра на Турция в квалификациите, а Дания след това, което се случи с Ериксен, за всички е ясно, че няма как да постигнат нещо. Чехия дадоха заявка да бъдат изненадата, но като цяло и те нямат някакъв страшен състав. При първият сериозен противник на елиминациите и ще стегнат куфарите.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Само не мога да разбера, защо едно равенство с Унгария, след абсурдни пропуски ви кара толкова да подценявате франсетата. Победа над Португалия, с тази им защита, в последния кръг е най-логичното нещо 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , stormbringer каза:

Само не мога да разбера, защо едно равенство с Унгария, след абсурдни пропуски ви кара толкова да подценявате франсетата. Победа над Португалия, с тази им защита, в последния кръг е най-логичното нещо 

При мен лично наблюденията не са от вчера. Гледах им мача с нас, както и този с Германия. 3 мача за 2 седмици. Преди това пък им гледах мача с Босна, който си беше мъчение. Има някакво високомерие в тях, сякаш нещата просто ще се случват при тях без да се напъват особено. Може би прекомерно самочувствие, понеже са световни шампиони.

Да не говорим за отвратителната форма на Варан, който може да ги закопае в буквално всяка ситуация и ниската ефективност на Мбапе и Бензема. Гризман също не е в брилянтна форма, а хора като Дембеле и Дин, просто нямам идея какво правят в състава на Франция. Погба също играе, когато го почувства. Феновете на Ювентус нямат търпение да видят гърба на Рабио, а той завалията твърд титуляр при световните шампиони. Въобще, това по мое мнение е един доста странен състав , което е изцяло благодарение на Дешан и странните му избори за селекция, който до голяма степен разчита на атакуващите си играчи сами да измъкват победите, а те за момента не демонстрират нищо интересно. 

Връзка към коментар
преди 29 минути , ACM каза:

При мен лично наблюденията не са от вчера. Гледах им мача с нас, както и този с Германия. 3 мача за 2 седмици. Преди това пък им гледах мача с Босна, който си беше мъчение. Има някакво високомерие в тях, сякаш нещата просто ще се случват при тях без да се напъват особено. Може би прекомерно самочувствие, понеже са световни шампиони.

Да не говорим за отвратителната форма на Варан, който може да ги закопае в буквално всяка ситуация и ниската ефективност на Мбапе и Бензема. Гризман също не е в брилянтна форма, а хора като Дембеле и Дин, просто нямам идея какво правят в състава на Франция. Погба също играе, когато го почувства. Феновете на Ювентус нямат търпение да видят гърба на Рабио, а той завалията твърд титуляр при световните шампиони. Въобще, това по мое мнение е един доста странен състав , което е изцяло благодарение на Дешан и странните му избори за селекция, който до голяма степен разчита на атакуващите си играчи сами да измъкват победите, а те за момента не демонстрират нищо интересно. 

На световното беше същото, даже до средата се чудех, защо ги определят за фаворити. Съгласен съм, че може би с тези играчи очакваме повече, отколкото показват на терена, но скромният ми опит показва, че рядко фоерверки в групите водят до успешен край на кампанията, дори напротив - по-често победител се оказва отбор, който в началото изобщо не е впечатлявал. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Sun4o каза:

А относно Меси - Пеле, Бекенбауер и Кройф щяха да му носят саковете на Меси.

Не знам дали си гледал мачовете и техниката на Кройф, но за него си в грешка.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Zaro каза:

Футболът от времето на Кройф коренно се е променил. Футболистите са атлети и вече няма как един, с каквото и да е техника, да пробяга 30 метра през защитата на противника и да вкара.

Това не пречи за теб той да е най-великият. Но сравняването на различни поколения винаги е изключително субективно и оттам и безмислено.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, stormbringer каза:

На световното беше същото, даже до средата се чудех, защо ги определят за фаворити. Съгласен съм, че може би с тези играчи очакваме повече, отколкото показват на терена, но скромният ми опит показва, че рядко фоерверки в групите водят до успешен край на кампанията, дори напротив - по-често победител се оказва отбор, който в началото изобщо не е впечатлявал. 

Това е ясно. Въпросът е, че тези първенства са прекалено кратки. Не става въпрос за групите на Шампионска лига, където можеш да си позволиш 2-3 слаби мача или пък елиминациите в 2 мача, където винаги имаш право на отговор. Буквално една грешка може да те изхвърли. Равен с Унгария и то с 300 зора е огромен провал откъдето и да се погледне. При така стеклите се обстоятелства, Франция са длъжни да вземат поне точка от Португалия, които пък ще играят на максимум, понеже са заплашени от ранно отпадане. Абсолютно троен мач, който най-вероятно ще изхвърли от надпреварата действащия шампион.

А и аз не говоря толкова за резултати, колкото за самото поведение. Буквално всеки от франсетата тръгва да дриблира през цялата защита на съперника, защитата им е доста далеч от истината, а головите им положения са плод на индивидуален проблясък на Мбапе/Гризман. Няма организация и отборно поведение, подобаващо за толкова силен отбор откъм единици, а лъха на арогантност и прекомерно самочувствие. 

Казвайки това изобщо не отписвам франсетата. Даже е крайно вероятно именно те да станат шампиони поради огромната индивидуална класа, която притежават. Както писах и по-горе, за мен са сигурен полуфиналист, освен ако жребият им не е много крив. Просто за момента не впечатляват с нищо. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Zaro каза:

Адски много футбол даже съм гледал, но втори като Меси не съм виждал. Няма и да видя, така си мисля.

И повтарям, вече незнам колко си найсет години постоянство.

И все пак @tch e прав - всеки има свое мнение. Аз не претендирам за изчерпателност.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Sun4o каза:

Адски много футбол даже съм гледал, но втори като Меси не съм виждал. Няма и да видя, така си мисля.

И повтарям, вече незнам колко си найсет години постоянство.

И все пак @tch e прав - всеки има свое мнение. Аз не претендирам за изчерпателност.

Напълно е възможно да не се появи, защото футболът днес не търпи индивидуалности, както през 80-те. Между другото, срещу Марадона през 80-те се играеше много по-грубо, отколкото срещу Меси в наши дни. За мача, в който хирургът-патоанатом Джентиле прави 12 фаула и не получава дори жълт картон, се е говорило достатъчно, а за финалът за Купата на Краля докато е в Барселона има клипчета, които са повече от красноречиви. Правя уговорката, че не Марадона ми е любимият футболист.

И нещо по темата за европейското:

https://webcafe.bg/euro-2020/ronaldo-mu-otkaza-flanelkata-si-i-dori-ne-go-pogledna-no-tozi-pat-nyamashe-kak-da-ne-zapomni-koy-e-robin-gosens.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Zaro каза:

Плача. Милионерът от Аталанта бил съкрушен, защото не му дали потна тениска. Предлагам да съди Роналдо за психически тормоз.

• Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, tch каза:

Плача. Милионерът от Аталанта бил съкрушен, защото не му дали потна тениска. Предлагам да съди Роналдо за психически тормоз.

Ако беше прочел статията, щеше да отговориш друго.

Връзка към коментар

Това с Госенс са стари работи. Единствено, което си струва да се види от цялата история е шегата, която му направиха съотборниците няколко дни след като каза това за Роналдо. 

https://www.youtube.com/watch?v=b4jXT1DXoMs

• Смея се 2
Връзка към коментар

Много яки мачове се получиха днес. Нидерландицте очаквано елиминираха северномакедонските българи и албанци. А, австрийците ме изненадаха наистина. Нещо интересно се получи днес. Бях дал резултат 2-1 за Украйна, но днес преди да се събудя към 7 сутринта имах странен сън. Жена ми ме попита - как е, биха ли украинците? А, аз отговорих - не, мачът свърши с 1-0 за Австрия и след това се събудих. И в резултат на това се почувствах просветен и си промених прогнозата днес преди мача от 2-1 за Украйна на 1-0 за Австрия и го познах. Луда работа.

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Zaro каза:

Напълно е възможно да не се появи, защото футболът днес не търпи индивидуалности, както през 80-те. Между другото, срещу Марадона през 80-те се играеше много по-грубо, отколкото срещу Меси в наши дни. За мача, в който хирургът-патоанатом Джентиле прави 12 фаула и не получава дори жълт картон, се е говорило достатъчно, а за финалът за Купата на Краля докато е в Барселона има клипчета, които са повече от красноречиви. Правя уговорката, че не Марадона ми е любимият футболист.

И нещо по темата за европейското:

https://webcafe.bg/euro-2020/ronaldo-mu-otkaza-flanelkata-si-i-dori-ne-go-pogledna-no-tozi-pat-nyamashe-kak-da-ne-zapomni-koy-e-robin-gosens.html

Не мога да разбера защо така настоятелно и абсолютно неуместно продължаваш да твърдиш, че д-р Клаудио Джентире е бил хирург-патоанатом. Всички знаят, че докторът беше ортопед, специалист по долни крайници (но понякога работеше и по горни крайници, торс и т.н.). Пациенти му бяха най-големите футболни звезди от онова време, а интервенциите му, излъчвани на живо, докарваха до екстаз милиони фенове на спортната медицина по света, между които и ние двамата с теб.

• Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.