Прескочи до съдържание

Европейско първенство 2020... през 2021-ва + игра

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Crazy Horse каза:

Много яки мачове се получиха днес. Нидерландицте очаквано елиминираха северномакедонските българи и албанци. А, австрийците ме изненадаха наистина. Нещо интересно се получи днес. Бях дал резултат 2-1 за Украйна, но днес преди да се събудя към 7 сутринта имах странен сън. Жена ми ме попита - как е, биха ли украинците? А, аз отговорих - не, мачът свърши с 1-0 за Австрия и след това се събудих. И в резултат на това се почувствах просветен и си промених прогнозата днес преди мача от 2-1 за Украйна на 1-0 за Австрия и го познах. Луда работа.

Жалко, че съдията беше сляп или долно корумне и датчаните не качиха руснаците на 5-6 на нула. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@tch, жалко е, но по-важното е, че руските дървари бяха заслужено заковани на 4-о място в групата и си отиват вкъщи. Няма да ми липсват. Сега остава испанските тикитакащи циркаджии и английските им колеги да си ходят по живо по здраво и европейското ще стигне космическо ниво. Много съм доволен от резултатите днес.
Надявам се Белгия или Италия да вдигнат купата.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Доста добре се получи с датчаните и руснаците, 4-то място много им приляга, трябваше още финландците да ги откажат, но и така се получи добре. 🙂

Холандците продължават с по 1 гол да ме дънят за точен резултат и все така изтърват ли изтърват 😄
Присъствието на Финландия и Австрия на 3-ти места с по 3 точки с голова разлика -1 и -2 отваря надежда на португалците, които ако паднат минимално от Франция пак ще се класират 😄 

Иначе определено не очаквах така австрийците да смачкат украинците, дано се получи хубав и отворен мач със скуадрата! 

Днес е деня Англия най-накрая да вземе една нормална победа и да се разиграят..

Връзка към коментар
преди 42 минути , Kosta Grudov каза:

Доста добре се получи с датчаните и руснаците, 4-то място много им приляга, трябваше още финландците да ги откажат, но и така се получи добре. 🙂

Холандците продължават с по 1 гол да ме дънят за точен резултат и все така изтърват ли изтърват 😄
Присъствието на Финландия и Австрия на 3-ти места с по 3 точки с голова разлика -1 и -2 отваря надежда на португалците, които ако паднат минимално от Франция пак ще се класират 😄 

Иначе определено не очаквах така австрийците да смачкат украинците, дано се получи хубав и отворен мач със скуадрата! 

Днес е деня Англия най-накрая да вземе една нормална победа и да се разиграят..

Освен това няма да се учудя, ако хърватите и шотландците са самоубият с Х, което ще  направи класирането на Португалия на практика сигурно. 
Имам въпрос към по-просветените в сметките (никога не съм обичал тези формати "най-добрият трети") - по каква схема точно се определя кой трети на кой осмина-финал ще отива? Освен, че е логично, да не играеш срещу отбор от твоята група още в първия мач

Връзка към коментар

Аз също очаквам самоубийствен Х довечера, иначе за начина, по който се определят не мога да кажа.. когато разигравам в предиктора на сайта на уефа различни сценарии, там просто ми дава да избирам най-добрите 4 трети отбора и независимо в каква подредба ги избера, винаги ги праща на едни и същи места, тоест кой е най-най-най-добрият и следващият и тн не би трябвало да има значение... 
В сайта на уефа има това https://documents.uefa.com/v/u/WVKcnryVkASzztwJjPBcIw параграф 21.05 обяснява, ама иди го разбери те са сума ти комбинации 😄

Връзка към коментар
преди 2 часа, stormbringer каза:

Освен това няма да се учудя, ако хърватите и шотландците са самоубият с Х, което ще  направи класирането на Португалия на практика сигурно. 
Имам въпрос към по-просветените в сметките (никога не съм обичал тези формати "най-добрият трети") - по каква схема точно се определя кой трети на кой осмина-финал ще отива? Освен, че е логично, да не играеш срещу отбор от твоята група още в първия мач

Мисля, че и на УЕФА не им е ясно. Има толкова много условности, че най-вероятно и софтуера ще load-ва десетина минути преди да го измисли.

Като цяло УЕФА прекалиха с простотията си с това първенство. Всички сме свикнали на обичайното им неадекватно им поведение, изказвания и санкции, но тук просто се оляха. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stormbringer каза:

по каква схема точно се определя кой трети на кой осмина-финал ще отива?

-точки

-голова разлика

-повече отбелязани голове

-повече победи

-по-малко получени картони

-по-висок коефициент

Връзка към коментар
преди 3 часа, stormbringer каза:

по каква схема точно се определя кой трети на кой осмина-финал ще отива?

Има една доста ясна табличка на страницата за UEFA 2020 в Уикипедия, която показва разпределението в зависимост от това кои трети отбори са се класирали 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, tch каза:

-точки

-голова разлика

-повече отбелязани голове

-повече победи

-по-малко получени картони

-по-висок коефициент

Това е пределно ясно, кой е най-добирят (или по-точно - кои ще са двата най-слаби) трети не е трудно да се определи, драмата ми е, как се определя дали третият от А или третият от Б (и т.н.) ще играе срещу първият от Ц или от Д, като на теория, до последно няма да се знае, кои трети всъщност се класират 🙂 

Хипотетично: В последния мач, ако Франция сложи 3-4 гола на Португалия (малко вероятно, но не бих казал невъзможно), може да ги прати под някой от настоящите най-слаби (Финландия са г/р -2) и ако Хърватска и Шотландия се самоубият, в един момент Португалия става втори най-слаб и отпада, за сметка на Финладния  

преди 5 часа, deyan каза:

Има една доста ясна табличка на страницата за UEFA 2020 в Уикипедия, която показва разпределението в зависимост от това кои трети отбори са се класирали 

Мерси, май я намерих, точно това ми трябваше 

Връзка към коментар

Както и предположих, англичаните сметки не правят и обикновено си патят. С победата снощи си осигуриха нова епична битка с Германия (или още по-лошо с Франция), вместо прагматично да влязат в по-лекия поток с Швеция/Полша и чак след това Франция. От друга страна, мачът е на Уембли и как беше...it's coming home!!

Много ме е яд за шотландците, но реално те бяха елиминирани не от хървати, а от чехи в първия мач. Иначе щеше да бъде епично ако три отбора от UK бяха продължили напред в турнира...

Днес очаквам Франция да победи макар и трудно Португалия, а Германия да се разправи с Унгария. В другата група предвиждам победа на Полша над Швеция и рутинна победа на Испания над Словакия. Само че моите прогнози на това европейско са трагични като успеваемост и не препоръчвам на никого да повтаря същите залози...

Връзка към коментар
преди 45 минути , Zaro каза:

Роналдо ако се контузи пак, Португалия има шанс да продължи. Иначе франсетата ще вкарат още един гол и португетата ще отидат последни.

От хейт даже не изчака да завърши мача 😄

Иначе германците за малко да си заврат знаменцата с дъгички в дупарата, ама изкараха късмет, жалко.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Главозамайващи резултати днес. Много готино се получава това европейско. Жалко само, че не се добрах на живо в Баку да гледам Уелс-Турция.
Жалко, че испанците отнесоха словаците и им се падна много лесен съперник, слабата Хърватия, но ще стискам палци за балканските шахматисти.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Оформиха се страхотни и дори равностойни осминафинали, което е прекрасно за феновете. Яд ме е за унгарците, защото наистина заслужаваха да поднесат сензацията на турнира. От друга страна, кой би отказал мач като Англия - Германия на Уембли? В каквато и форма да са тези два отбора, зрелището е гарантирано! Дано най-после съдбата се усмихне на англичаните, макар, че аз този мач го играя за 1:1 и евентуално нова драма при дузпите...  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Duke каза:

Оформиха се страхотни и дори равностойни осминафинали, което е прекрасно за феновете. Яд ме е за унгарците, защото наистина заслужаваха да поднесат сензацията на турнира. От друга страна, кой би отказал мач като Англия - Германия на Уембли? В каквато и форма да са тези два отбора, зрелището е гарантирано! Дано най-после съдбата се усмихне на англичаните, макар, че аз този мач го играя за 1:1 и евентуално нова драма при дузпите...  

Не знам защо упорито говори за сметки и за англичаните, като и двата отбора са слаби, а в този лесен поток са с реален шанс за финал. От другата страна е от трън та на глог 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Duke каза:

От друга страна, кой би отказал мач като Англия - Германия на Уембли? 

Гари Линекер. Нали знаеш неговата дефиниция за футбол.

На островитяните максимумът е до първия мач с противник от тяхната класа. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , stormbringer каза:

Не знам защо упорито говори за сметки и за англичаните, като и двата отбора са слаби, а в този лесен поток са с реален шанс за финал. От другата страна е от трън та на глог 

Защото на мястото на англичаните, други щяха да изберат сами с кого да играят, а не да се натресат на възможно най-неудобния си съперник в исторически план. И да, потокът е лесен и виждам как германците са на финал, а Линекер се подсмихва под мустак...

В момента, Zaro каза:

Гари Линекер. Нали знаеш неговата дефиниция за футбол.

На островитяните максимумът е до първия мач с противник от тяхната класа. 

Абсолютно едновременно сме писали и мислили по темата...

Връзка към коментар
преди 25 минути , Duke каза:

виждам как германците са на финал

Дано и тази ти прогноза е като останалите по успеваемост 😉 , че като си гледам моите бонус прогнози оттук до края за шампион и полуфиналисти, явно съм спала или съм била отегчена вече ( Франция въобще съм забравила, че съществува като държава).

• Смея се 3
Връзка към коментар

Принципно, винаги съм симпатизирал на Италия на големи първенства (ами за кой да съм, то България от над 100 години вече не играе на големи първенства.). Този отбор на Италия обаче не е шампионски. Няма как да направиш нещо голямо с момчета като Балотели, Имобиле, Песина, Берарди и т.н. С цялото ми уважение към тях, това са футболисти средна ръка. Сега се говори за някакви рекорди, които правел този отбор от мачове без загуба. На мен обаче сякаш ми се струва, че Италия ще загуби точно срещу първия по-сериозен отбор, който срещне. А защо не и още тази вечер от Австрия, които не показват да са много сериозен отбор, но пък играят мъжки. Играта на Италия обаче е беззъба. Липсва им добър централен нападател и това е очевидно тази вечер.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Pantelej Putnik каза:

Принципно, винаги съм симпатизирал на Италия на големи първенства (ами за кой да съм, то България от над 100 години вече не играе на големи първенства.). Този отбор на Италия обаче не е шампионски. Няма как да направиш нещо голямо с момчета като Балотели, Имобиле, Песина, Берарди и т.н. С цялото ми уважение към тях, това са футболисти средна ръка. Сега се говори за някакви рекорди, които правел този отбор от мачове без загуба. На мен обаче сякаш ми се струва, че Италия ще загуби точно срещу първия по-сериозен отбор, който срещне. А защо не и още тази вечер от Австрия, които не показват да са много сериозен отбор, но пък играят мъжки. Играта на Италия обаче е беззъба. Липсва им добър централен нападател и това е очевидно тази вечер.

На СП 1982 г. Италия излиза от групата с 3 равни, сред тях с Камерун, а в състава си има играч, съден за уреждане на мачове, който е спрял активна дейност.

Това е Италия. Не са ми сред любимците, но никога не трябва да се подценяват. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Мирослав Василев

Аз пък имам въпрос свързан с играта. Сега погледнах и въпреки че, всички са познали победителя, никой не е получил точки, защото в редовното време резултата е бил 0:0, а никой не е дал равен резултат.

Не би ли трябвало системата, да взема крайния резултат от мача?

Не ми е ясно, как е направена, заради това питам.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Pantelej Putnik каза:

Ами сори, но това просто не е така. Първо Балотели не играе за Скуадрата от 3 години. Имобиле е чудесен нападател, който има 2 гола, 1 асистенция и 1 греда в 3 мача. Е колко трябваше да вкара, че да не е 'средна ръка футболист'? Ако Хари Кейн имаше тази статистика, щяхме да четем как е най-добрият нападател в Млечния път и отвъд. Toй обаче си стои с няколко нули срещу името си, а неговият отбор с кански мъки вкара 2 гола в 3 мача. Песина е резерва. Берарди е доста изненадващ избор, но все пак е с 2 асистенции от 3 мача и се подиграваше със защитата на Турция, която уж беше бетон. Влезе Киеза, който се очакваше да е титуляр и моментално вкара. Италия е имала къде-къде по-слаби селекции от сегашната. Това, което ще ги спре за финала е, че са в ужасно силен поток с Белгия, Франция и Испания. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 16 минути , Мирослав Василев каза:

Аз пък имам въпрос свързан с играта. Сега погледнах и въпреки че, всички са познали победителя, никой не е получил точки, защото в редовното време резултата е бил 0:0, а никой не е дал равен резултат.

Не би ли трябвало системата, да взема крайния резултат от мача?

Не ми е ясно, как е направена, заради това питам.

Явно е за редовното време. Май имаше някакъв начин да се настрои да не е така, но не знам какво стана.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.