stanislavpp Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 преди 5 часа, ven62 каза: като подготвях Перу и купувах вътрешни самолетни билети в Перу и Боливия и между тях имаше чувствителна разлика в цените на билетите в зависимост от коя версия на сайта на съответната авиокомпания се купува - американси, перуанска, боливийска, ... Предполагам, че и за другите южноамерикански държави е така. Напомням, че това важи в пълна сила и за ренталките ! 5
Gentleman Basta Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 В крайна сметка взехме много мъдрото решение да слезем на 07.01 обратно към Меделин и да се целим в 3 дена престой в Rio Claro, което изглежда страхотно. Като гледам от Меделин до Рио Кларо се стига лесно - автобуси бол от това, което чета в нета. Проблемът е, че на 10.01 ще трябва да се преместим в Богота, а това е баш празникът. Как би било най-добре да си вземем предварително билети? А и да разберем все пак в колко часа пътуват и кои автобуси? От резервата ни казаха да гледаме Coonorte, Expreso Brasisilia и Rapido ochoa, но сайтовете са им леко странни 2
DaBo Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 От резервата са ви казали, че тези автобуси минават през резервата на път за Богота ли? Това, което разбирам е, че спирката е градчето Dorodal и оттам има още пътуване. Rapido ochoa имат засега инфо за пътуването: Coonorte имат инфо за Меделин: Expreso Brasisilia нямат засега бусове: 1 1
DaBo Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 Ето и подвърждение от редбус, че засега само Рапидо Очоа имат автобуси до Богота: Пътува се посред нощите. Рапидо Очоа е добра компания. Между впрочем Салитре е много близо до летището, нов квартал е и може да го разгледате за нощувка. Само не разбирам този втори автобус какъв е. 3
Gentleman Basta Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 Предполагам е твърде рано Rapido Ochoa да си пусне автобусите? Гледам, че за декември имат доста повече опции. А пътят с автобус наистина ли е 9 часа? То човек да започне да мисли за опция с връщане към Меделин и полет до Богота. А как стои въпросът с купуването на билети онлайн за автобус? Надежден начин ли е или трябва на място?
DaBo Публикувано: 19 ноември, 2021 Публикувано: 19 ноември, 2021 Мда, толкова е пътят, за съжаление. Ами то от Меделин до Рио Кларо е 3-4 часа. Сигурен начин е купуване на билетите онлайн, не се притеснявайте. Изчакайте до началото на декември, може би ще има повече опции. 2 1
Lindt Публикувано: 20 ноември, 2021 Автор Публикувано: 20 ноември, 2021 преди 13 часа, DaBo каза: Ето и подвърждение от редбус, че засега само Рапидо Очоа имат автобуси до Богота: Пътува се посред нощите. Рапидо Очоа е добра компания. Между впрочем Салитре е много близо до летището, нов квартал е и може да го разгледате за нощувка. Само не разбирам този втори автобус какъв е. Ние вчера имахме неудовлетворителна комуникация с Рио Кларо и се разколебахме за задължителността му. Цените им са различни от обявените в сайта, а и третият ни човек ни го таксуват като за двойно настаняване. Което донякъде е оправдано, ако става дума за стая, но при full board и conservation fee в цената, би трябвало да има поне бегъл опит за отстъпка. При това положение се зачетохме в отзивите, опитвайки се да си изградим представа за резервата и всъщност хората са ужасени от обслужването и предлаганите турове, които иначе ме спечелиха за 3 нощувки: Другото, нуждаещо се от премисляне, е, че стаите нямат прозорци и си настанен директно в гората. Което е страхотно от една страна, но за празниците май повече ще слушаме празнуващите колумбийци в околните стаи, отколкото природа. Можем да съкратим престоя си, щом не сме убедени, но за по-малко нощувки, няма да се жертваме да пътуваме 9 часа с автобус....Което ни връща към полет Меделин - Богота. @DaBo, ти спомена Salitre, но дали районът около Jardín Botánico de Bogotá José Celestino Mutis и Parque Metropolitano Simón Bolívar не е добра идея за настаняване и един предиобед? Не ни се пътува чак до центъра, а не сме много по пазаруване и небостъргачи, за да мислим за модерен квартал. Повече обичаме паркове и стари части на града. Или хълмове.
DaBo Публикувано: 20 ноември, 2021 Публикувано: 20 ноември, 2021 А, мнооого яко изглежда Rio Claro. Споко, там няма да празнуват. El dia de los Reyes Magos е на 06.01., но дават почивният ден в понеделник, за да стане дълъг уикенд. В Колумбия, когато има празник през седмицата, почивният ден е на следващия понеделник и това се нарича Мост - Puente. Небостъргачи в Богота няма.... Централната част не е за пазаруване, а за разглеждане - Музея на златото, Музея на Ботеро, Площад Боливар, Президентсвото, фоникуляра към връх Монсерате и т.н. Разбира се, там може да не се спи, а само да се посети. За спане около Jardín Botánico de Bogotá José Celestino Mutis и Parque Metropolitano Simón Bolívar - по-скоро не. То си ниско ниво живуща част, аз лично не бих спала там. Изобщо има ли хотели наоколо? 2 1
Lindt Публикувано: 20 ноември, 2021 Автор Публикувано: 20 ноември, 2021 преди 10 минути , DaBo каза: А, мнооого яко изглежда Rio Claro. Споко, там няма да празнуват. El dia de los Reyes Magos е на 06.01., но дават почивният ден в понеделник, за да стане дълъг уикенд. В Колумбия, когато има празник през седмицата, почивният ден е на следващия понеделник и това се нарича Мост - Puente. Небостъргачи в Богота няма.... Централната част не е за пазаруване, а за разглеждане - Музея на златото, Музея на Ботеро, Площад Боливар, Президентсвото, фоникуляра към връх Монсерате и т.н. Разбира се, там може да не се спи, а само да се посети. За спане около Jardín Botánico de Bogotá José Celestino Mutis и Parque Metropolitano Simón Bolívar - по-скоро не. То си ниско ниво живуща част, аз лично не бих спала там. Изобщо има ли хотели наоколо? Благодаря 🙂 Ще го сравним с разни места и ще решим за Рио Кларо. Сещам се, че си бях харесала един аерохостaл и като цяло в Колумбия има огромно предлагане на неща, които не сме правили 🙃 https://aerohostal.wordpress.com/como-llegar/ Има Hilton Garden Inn Bogota Airport и покрай него още различни хотели. Ние ако ще летим вечерта от Меделин до Богота и към 12 PM на другия ден трябва да се озовем пак на летището, нямаме желание да пътуваме по час в посока до центъра. А музеят на златото, Музея на Ботеро, Площад Боливар, Президентството .. предполагам ще ги отметнем на 24.12 преди обяд. Разбира се, ако ни се прииска да се върнем, ще си букнем пак там хотел, но това вече ще е от решенията на терен. Предварително се опитвам да минимизирам седенето в задръстване, пък после какво прозрение ще ни връхлети, не мога да кажа 😊
DaBo Публикувано: 20 ноември, 2021 Публикувано: 20 ноември, 2021 Ако е само за нощувка, там е ок. Той е и от другата страна на авенида Ел Дорадо, но не става за разходка. Просто районът не предлага нищо. А пък и вие ще имате един ден в началото в Богота, съвсем забравих. Ако ви остане време, качете на Монсерат. Нагоре с фоникулярa, надoлу може и по-стълбите: https://monserrate.co/en/welcome-a-monserrate/ А това нещо аерохостaл само като го видя и студена пот ми тръгва по гърба. 🤣 2 1
Роми Публикувано: 20 ноември, 2021 Публикувано: 20 ноември, 2021 О... този хостел направо е изпитание за напреднали въжеиграчи! Не съм следила точно програмата ви, но другите мои приятели, които насочих към Колумбия за Нова година, ще отидат от каргагена до Архипелага Сан Бернадо. Предимството пред Сан Андрес в случая е, че не е автономна зона и няма опасност от ограничения. За 3-4 дни почивка е добър вариант мисля. Цените бяха доста приемливи. 2
Lindt Публикувано: 20 ноември, 2021 Автор Публикувано: 20 ноември, 2021 преди 14 минути , Роми каза: О... този хостел направо е изпитание за напреднали въжеиграчи! Не съм следила точно програмата ви, но другите мои приятели, които насочих към Колумбия за Нова година, ще отидат от каргагена до Архипелага Сан Бернадо. Предимството пред Сан Андрес в случая е, че не е автономна зона и няма опасност от ограничения. За 3-4 дни почивка е добър вариант мисля. Цените бяха доста приемливи. И ние не си я знаем програмата, та няма как да я напишем, но за съжаление не си оставихме никакво време за море. 2 дни в Тайрона и може би 2 в Картахена. Това е 😇 Всъщност ние отдавна не успяваме да изберем морето пред планината, та не съм изненадана, че се случи и за Колумбия. 3
Mario Chipev Публикувано: 20 ноември, 2021 Публикувано: 20 ноември, 2021 Здравейте, Магеланци! Аз също планувам соло трипче до Колумбия, но тръгвам на 5 Януари, за около 30-35 дни. Мога да споделя плана си на малко по-късен етап, когато е завършен. Общо взето ще се постарая да обиколя максимално. 2 1
Lindt Публикувано: 20 ноември, 2021 Автор Публикувано: 20 ноември, 2021 преди 20 минути , Mario Chipev каза: Здравейте, Магеланци! Аз също планувам соло трипче до Колумбия, но тръгвам на 5 Януари, за около 30-35 дни. Мога да споделя плана си на малко по-късен етап, когато е завършен. Общо взето ще се постарая да обиколя максимално. Здравей 🙂 Това ще е доста дълго пътуване и ще ми е интересно как ще си разпределиш времето и какво ще посетиш. То и след нас за февруари има още групи, така че може да имаш съвпадение с @ruwenzogy и @Stanislav Dimitrov. Аз лично прекарах доста часове в разглеждане и ако имаш някакви въпроси за нещо, може и да ти помогна. 1 1
Lindt Публикувано: 21 ноември, 2021 Автор Публикувано: 21 ноември, 2021 @DaBo, ти като казваш, че си почитател на Картахена, може ли да препоръчаш район за отсядане? Определено Стария град не предлага нищо прилично за нашите дати, поне под 70 евро на нощувка. @mililia, а ти къде нощува, спомняш ли си?
DaBo Публикувано: 21 ноември, 2021 Публикувано: 21 ноември, 2021 преди 15 минути , Lindt каза: @DaBo, ти като казваш, че си почитател на Картахена, може ли да препоръчаш район за отсядане? Определено Стария град не предлага нищо прилично за нашите дати, поне под 70 евро на нощувка Boca Grande погледна ли? Аз съм отсядала основно в стария град или в Бока Гранде. Един път в Cielo mar, но там са основно по-големи хотели. Също между Cielo mar и страия град става за настаняване. Между Коледа и Reyes Magos цените са височки. 1
mililia Публикувано: 21 ноември, 2021 Публикувано: 21 ноември, 2021 преди 6 часа, Lindt каза: @DaBo, ти като казваш, че си почитател на Картахена, може ли да препоръчаш район за отсядане? Определено Стария град не предлага нищо прилично за нашите дати, поне под 70 евро на нощувка. @mililia, а ти къде нощува, спомняш ли си? Аз спах в Гецемани, кварталче в края на стария град. Hostal Casa de Las Americas, но нямах топла вода. Края на февруари не беше проблем, но не знам как ще е при вас. 1
ruwenzogy Публикувано: 21 ноември, 2021 Публикувано: 21 ноември, 2021 На 20.11.2021 г. в 17:00, Mario Chipev каза: Здравейте, Магеланци! Аз също планувам соло трипче до Колумбия, но тръгвам на 5 Януари, за около 30-35 дни. Мога да споделя плана си на малко по-късен етап, когато е завършен. Общо взето ще се постарая да обиколя максимално. Ако тръгваш на 5 януари, няма да можем да се засечем, за съжаление.... 1
Mario Chipev Публикувано: 22 ноември, 2021 Публикувано: 22 ноември, 2021 За хората като мен, които нямат поставена ваксина за жълта треска. Има изискване за извършена имунизация срещу жълта треска, за повечето национални паркове и джунгли. Днес звънях на РЗИ и се оказа, че в момента, в страната няма налична ваксина за жълта треска. На 29.11 най-рано ще има. Веднага се издава сертификат, влизащ в сила на 10-я ден след поставянето. Ваксината е доживотна. 3 1
Gentleman Basta Публикувано: 22 ноември, 2021 Публикувано: 22 ноември, 2021 @Mario Chipev в сайта на националните паркове за Тайрона пише, че е само препоръчителна, а на други места чета, че е задължително, Не знам къде точно е истината.
DaBo Публикувано: 22 ноември, 2021 Публикувано: 22 ноември, 2021 Аз нямам поставена такава ваксина и не е имало проблем в Тайрона. По принцип не е задължителна за Колумбия, а препоръчителна. Може би има зони, където се води за задължителна, но не мисля, че някой ще проверява. Но ако ще ходите по джунглите и т.н. места, по-добре е да си сложите такава ваксина за ваша сигурност. За места с по-ниска надморска височина от Богота е добре да имате репеленти срещу комари, защото там има случаи на зика и денге. Има цяла тема за подходящи репеленти, защото обикновените не вършат работа. 3 2
Mario Chipev Публикувано: 22 ноември, 2021 Публикувано: 22 ноември, 2021 преди 3 часа, Gentleman Basta каза: @Mario Chipev в сайта на националните паркове за Тайрона пише, че е само препоръчителна, а на други места чета, че е задължително, Не знам къде точно е истината. За Тайрона може би е препоръчителна, но така или иначе нямам интерес да ходя там. По-скоро в Гуайния и Амазонската джунгла е задължителна. До колкото знам изискват сертификата преди бординга на самолета. Като гледам високата смъртност, причинена от жълта треска, по-скоро бих се ваксинирал заради собственото си здраве, а не защото го изискват 😄 4 1
DaBo Публикувано: 22 ноември, 2021 Публикувано: 22 ноември, 2021 Да, за Амазонка е задължителна. Така или иначе е добре да я имате ваксина и за другите зони. 3
Lindt Публикувано: 22 ноември, 2021 Автор Публикувано: 22 ноември, 2021 преди 20 минути , Mario Chipev каза: За Тайрона може би е препоръчителна, но така или иначе нямам интерес да ходя там. По-скоро в Гуайния и Амазонската джунгла е задължителна. До колкото знам изискват сертификата преди бординга на самолета. Като гледам високата смъртност, причинена от жълта треска, по-скоро бих се ваксинирал заради собственото си здраве, а не защото го изискват 😄 Ние с питащия те по-горе сме ваксинирани от 2019 и те подкрепяме и за ваксината, и за Амазонка 😍. Обаче имаме още един в групата, който не е, и затова питаме къде е задължително. Сух сезон е по време на посещението ни, та ако репелентите работят, значи работят. Ако не, направо не знам от какво първо да се притесняваме - малария, денга, зика... Все пак, проблемите са само в ниските и непроветливи зони. В нашия случай само в Тайрона и може би Минка, но пак, солена вода, бриз, пресъхнали заблатени зони.... 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега