Прескочи до съдържание

Коледа в Колумбия - планиране и въпроси

Lindt

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 49 минути , Lindt каза:

Ние с питащия те по-горе сме ваксинирани от 2019 и те подкрепяме и за ваксината, и за Амазонка 😍. Обаче имаме още един в групата, който не е, и затова питаме къде е задължително. Сух сезон е по време на посещението ни, та ако репелентите работят, значи работят. Ако не, направо не знам от какво първо да се притесняваме - малария, денга, зика... Все пак, проблемите са само в ниските и непроветливи зони. В нашия случай само в Тайрона и може би Минка, но пак, солена вода, бриз, пресъхнали заблатени зони.... 

All travellers (from all countries) visiting natural parks and nature and wildlife sanctuaries in Colombia are also required to have a Yellow Fever vaccination certificate that provides proof of vaccination or a valid waiver. Travellers should carry proof of vaccination at all times.

Това е според IAMAT ( International Association For Medical Assistance To Travellers ) .

Най-добре е вашият човек да се ваксинира за своя собствена сигурност. Все още има достатъчно време до празниците.
Но, да! Като цяло, разнообразието от болести е доста голямо!

• Харесвам 1
Публикувано:

След като @Фил , @Георги Матеев и @stanimir  ми помогнаха да взема решение, да го променя 3 пъти и да си купим накрая съвсем различни билети, официално обявявам програмата за приключена и готова да бъде споделена. 🙃

23.12- Кацаме следобед и отиваме в Candelaria - Centro Historico. За съжаление вероятно няма да имаме сили за препоръчаното от @DaBo заведение. 

24.12 - разходка из стария град на Богота и обеден полет до Перейра. Нощувката ни е в Viajero Hostel Salento. Надяваме се да ни дадат прилична оферта за взимане от летището, защото е Бъдни вечер и не ни се пътува цял следобед за тези 30 км. Засега имейлите ни към тази верига се връщат, дано скоро стоплим взаимоотношенията си 😄 

25.12 - Лежерна разходка из Кокора + резерват Акайме за колибрита. Забавното е, че след това сме си запазили цели 2 нощувки в джунгла извън Саленто, където няма заведение и ако собственикът скучае, може да ни сготви, но може и да не го направи. Джунглата е доста неудобна, със строги правила и ако някой от нас пие антибиотици, не сме добре дошли, че ще им унищожим компоста. Не можем да ползваме свои сапуни и шампоани и да пушим. Надяваме се да забравят да ни вземат и пастата за зъби 😇 

26.12 Kasaguadua Natural Reserve. Колкото сме спали, толкова. По изгрев ставаме да си разгледаме хабитата сами, да закусим и после на обиколка в резервата с водач. В следващите часове съм набелязала тур в една финка Don Eduardo, пиене на кафе в кафетерията на Finca El Ocaso и разходка из Саленто. По залез предпочитам да се върнем в джунглата, за да видим кои животни са активни. 

27.12 Специален ден - автобус до Риосусио, пауза в града и после с ръчно рисуван камион до Хардин. Ще отнеме неизвестно колко часа, вероятно целия ден, така че който и ако ме е излъгал за гледките по пътя, ще дължи извинение на бъбреците ни. Нощуваме над града, в Cabañas Filo de Oro, защото много искаме сутрин и вечер да сме сред природата.

The ULTIMATE guide to traveling from Jardin to Salento by bus

28.12 - Цял ден в Хардин, не съм подбрала точния трек, но около залез искаме да посетим Gallito de Roca Preserve. 

29.12 - автобус до Меделин. Вероятно ние ще си доразгледаме Хардин и ще хванем този в 3 следобед, а Жени сутрешния, за да придобие поне бегла представа за Меделин. За коледните светлини в града писах вече къде са, това ми е основната цел в Меделин.

30.12 Дневно посещение на Гуатапе. Коледни светлини и пивоварна вечерта.

31.12 - 01.01 Сутрешен полет до Санта Марта. Finca Carpe Diem Ecolodge е нашият избор за настаняване за 2 дни - на около 600 метра височина ще  достатъчно топло за басейните, има в близост какаова ферма, водопад, реки... И резерватът на едни биолози, които се грижат за пострадали животни - Caoba nature reserve. Даже мислехме да спим при тях, изглежда великолепно място, но басейните ни прилъгаха във финката. 

/ако Диан намери страхотна оферта за хотел на плаж, ще жертваме този район/

02.01 Лежерен ден около настаняването ни и после придвижване към входа на Тайрона. Нощувка до или вътре в парка, не сме взели решение.

03.01 Цял ден в Тайрона, нощувка в парк Тайрона на супер мега известния плаж Cabo San Juan

04.01 Излизане от парка следобед и придвижване до Минка. Нощувка

05.01-07.01 Най-яката лоджа за наблюдение на птици Ел Дорадо в държавата с най-много видове птици. Рай, ние ще спим в Kogihab 😍

https://conservation.co/en/el-dorado-nature-reserve/

07-10.01 Картахена, нощувки в Getsemani, нищо особено като настаняване, но поне имаме прозорци 😄

10.01 Сутрешен полет до Меделин със стоповър в Богота. Ние там смятаме да се разделим с Латам и да се насладим на последния си ден в Колумбия като се качим на Монсерат. 

11.01 Старият град на Богота или ботаническата градина. Следобеден полет към България.

Не мога да скрия, че съм изключително очарована от повечето места за настаняване. Главно, защото при такъв бърз достъп до природата, можем спокойно да наблюдаваме цялата фауна в района в активните им часове.

Home

El Dorado Eco Lodge and Reserve - Reef and Rainforest Tours

Cabañas Filo de Oro - Hospedaje Rural en jardín con hermosas vistas hacia  el pueblo y la naturaleza. somos Pet friendly.

Gallery image of this property

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Публикувано:

Сигурна съм, че ще имате едно невероятно преживяване. 🤗 Ама как успяхте да се уредите с Chivas (шарените бусове)? 😜

Чела съм и съм следяла за другите ваши пътувания и искрено съм се радвала за начина, по които го правите. Понякога ми е изглеждало невъзможно, но винаги сте успявали. И сега ще го направите - в страната, където за турист без личен транспорт е дооооста трудно! Но преди всичко и най-вече се наслаждавайте, защото Колумбия е страхотна!

И се надявам поне малко да съм помогнала, защото да си турист и да живееш там са коренно различни неща. 😉

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 10 часа, DaBo каза:

Сигурна съм, че ще имате едно невероятно преживяване. 🤗 Ама как успяхте да се уредите с Chivas (шарените бусове)? 😜

Чела съм и съм следяла за другите ваши пътувания и искрено съм се радвала за начина, по които го правите. Понякога ми е изглеждало невъзможно, но винаги сте успявали. И сега ще го направите - в страната, където за турист без личен транспорт е дооооста трудно! Но преди всичко и най-вече се наслаждавайте, защото Колумбия е страхотна!

И се надявам поне малко да съм помогнала, защото да си турист и да живееш там са коренно различни неща. 😉

Дабо, ти помагаш навсякъде 😘 

Жалко че беше доста нова, докато проучвах Малайзия и Борнео и не те разпитвах подробно. Можеше да протече по-гладко процесът.

А за чива научих в това ръководство как да се придвижим между Хардин и Саленто и се съсредоточих върху него, че автобусната отсечка е описана по-зле: 

https://trainsplanesandtuktuks.com/jardin-to-salento-by-bus-colombia/

Изчетох много докато свикна с идеята, че колкото и да въртя и суча, удобно придвижване просто няма. 

1/ В Колумбия има ли репеленти с DEET или икаридин или да купувам от тук?  

2/ Колко по-рано се ходи на летище за вътрешен полет? Оказа се, че бизнес салони няма да намерим там и силно ми намаля желанието да стигаме прекалено рано.

3/ Имаме 1 ден из Картахена за разходка и снимане и 1 ден за море. Да отидем ли до Islas del Rosario или ще ни дадеш добра идея? 

Публикувано:
преди 12 минути , ruwenzogy каза:

Как мислите да се придвижвате от Минка до Ел Дорадо?

С техен транспорт. От летището ни дадоха 90 $, но автомобилът им би побрал и 5 души. Предполагам, че от Минка ще се намали цената, но предвид пътя до там, едва ли ще е наполовина.

Ти имаш ли по-добра идея? 

" Please find below the answers:
Are there meals included in the price?
Not, you pay meals directly at the restaurant, cost is 30USD per day/per person, 3 meals.
How can we reach the reserve?
By 4x4, we have a transport subcontractor, they pick you up at the airport and bring you to the lodge. Cost per ride is 350.000 COP , we can help you to arrange this. 
What is the earliest hour we are allowed to enter the reserve?
11am. While you wait check in time, you can drink or eat something in our restaurant, walk around the lodge. 
-What is the latest hour at the day of check out we should leave the reserve
Check out time is 10am, however you can drop your luggages at the reception, if you want to leave later, at 2pm. We do not advise to travel at dark time.
-There is a chance that we will be 5 people. Does your subcontractor have a suitable 4x4 to bring all 5 of us?
Yes, of course, he has bigger cars. It is also possible to fit in this 4X4, however somebody will go in a smaller seat. 
Do you offer guests binoculars?
Sorry, we dont
Do you have a brochure with the activities you offer and their price?
Yes, we have and we can organize anothers additional if you want. Just let me know what could call your attention. 
See attached file.
Our main interest would be a full day of birdwatching with a guide but
we might be interested in order activities as well
Great idea, Just let me know what call your attention. Sometimes we organize Yoga class, Salsa class, Spanish Class, day tour to waterfalls, tour to a coffe farm etc." 
  • Харесвам 2
Публикувано:

По програмата виждам, че последната нощ ще спите в Минка. Тогава защо ви е да ви взимат от летището.

И интересно колко биха стрували активитетата им...

Публикувано:
преди 29 минути , ruwenzogy каза:

По програмата виждам, че последната нощ ще спите в Минка. Тогава защо ви е да ви взимат от летището.

И интересно колко биха стрували активитетата им...

Имахме лек проблем с празничните билети от Картахена/ Санта Марта/ Баранкиля към Богота нa 10.01. А на 11.01 ни е връщането към България.

Алтернативният план беше следният: 

31.12 кацане сутринта и Ел Дорадо за 2 дни. 

02.01 достигане до входа на Тайрона след прекарване на колкото е възможно повече време в Ел Дорадо. Засега съм се спряла на вход Calabazo и спане до него, с надежда да изпусна поне частично трафика около Ел Зайно и пътя до Кабо Сан Хуан. Отделно е сух период и следва да може да минем пеша от Playa Brava do Cabo San Juan  и да срещнем маймунки 🙂

Gallery image of this property

03.01 Разходки и нощувка на Сан Хуан

04.01 Тайрона до възможно най-късно и после автобус до Картахена. Нощувка

05.01 Картахена

06.01 Картахена

07.01 ранен полет до Меделин и 3 нощувки в района. Тук мислехме да е Rio Claro, но прочетените отзиви ни разколебаха, обявиха ни по-висока цена от тази в сайта им и не ни помогнаха изобщо да се организираме да стигнем до тях и да си тръгнем. Оценките за мястото включват оплаквания от кражби, шум от съседните хора, липса на гидове за птици, скучни атракции, липса на вода и тн... за 3 дни никаква друга идея около Меделин не си избрахме, Кали и Манизалес щяха да са по-подходящи за нас. 

П.П. Няма да са неадекватно скъпи тези обиколки, иначе щеше да го пише в ревютата на хората, а и може да си обикаляш и сам из резервата и да гледаш птиците около поставените за тях хранилки.  Ние вероятно ще вземем 1 нощна разходка и предполагам 1 дневна, не вярвам да са над 15 долара. Но това са строго нашите интереси и ние сме убедени, че си заслужава. За нашите спътници може би не би било интересно, ако даже не получат един бинокъл.  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ruwenzogy каза:

Аз още не съм определил нощувките, защото всеки ден като чета , все нещо променям и програмата не  еготова на 100%

ох, да, направо е дразнещо постоянното пренареждане. Точно се зарадва човек, че е нагласил всичко и после си погледне идеята, сметне часове за придвижване и почва отначало. 

Сега например ми дават еднаква цена от Ел Дорадо до Санта Марта и Минка. При това положение не ми трябва кухата нощувка в Минка, обаче ми увеличават времето за път. 

Публикувано:
преди 10 часа, Lindt каза:

1/ В Колумбия има ли репеленти с DEET или икаридин или да купувам от тук?  

- Вземи предварително!

2/ Колко по-рано се ходи на летище за вътрешен полет? Оказа се, че бизнес салони няма да намерим там и силно ми намаля желанието да стигаме прекалено рано.

- По това време на годината ще е натоварено, затова бих спазила 2-та часа предварително, макар и да почакате малко пред гейта.

3/ Имаме 1 ден из Картахена за разходка и снимане и 1 ден за море. Да отидем ли до Islas del Rosario или ще ни дадеш добра идея? 

- за 1 ден Islas del Rosario са добра опция. Има екскурзии с бърза лодка, в които се включва обяд на плажа и посещение на открит аквариум тоест рибите са си в самата вода. Ако не ви харесва, мисля, че има опция само за транспорт.

Ако не ви се разкарва дотам - плажът на Бока Гранде е също опция. Като цяло плажовете на Картахена не са нещо кой знае какво. И пак имайте предвид, че ще е фраш с народ както из града, така и из плажовете.

• Замислям се 1
Публикувано:

Включвам се да се оплача, че точно се преентусазирах, че намерих бунгала на Плая Брава, макар и за 1 нощувка, и ме убиха с начина на плащане. Видяло се е, че на плаж няма да спим 🙃  Ще помислим още малко за transferwise, обаче за 1 нощувка и после, ако тръгнат да ни връщат за наша сметка...

Ecolodge Playa Brava Teyumakke 

Ecolodge Playa Brava Teyumakke, Calabazo – Updated 2021 Prices

Цитат

Thank you for your interest, to confirm your reservation you must make a payment of 50% of the totality of your stay to the savings account Bancolombia  **** in the name of Nurys **** citizenship card **** then you must send me a photo of the voucher To the email  **** keep in mind that you have a period of 12 hours to make the payment.

*ATTENTION: ALL TAX OR COMMISSION GENERATED BY THE BANK FOR ITS INTERNATIONAL TRANSFER MUST BE ASSUMED BY THE GUEST *

*BEFORE MAKING THE PAYMENT, WE ADVISE TO CONSULT YOUR BANK THE RATES FOR INTERNATIONAL TRANSFERS *

If your payment is in euros, keep in mind that the exchange rate that will be received is € 1.00 = $ 4,200 Colombian pesos

Here are some important information for your stay ...

To get to the establishment you can take the bus in the center of the city (public market) they are the ones that go to Tayrona Park, then you can ask the driver to drop you in Calabazo exactly at the store called NUEVO CALABAZO next to this store the entrance of the road, after a 10-minute walk to the establishment is the ticket office where you must pay the entrance to Tayrona Park,
PLEASE NOTE THAT BECAUSE OF THE COVID-19 PANDEMIC THE GOVERNMENT LIMITED THE TIMES OF ENTRY, THEY WERE AS FOLLOWED: ENTRY FROM 7:00 AM TO 12:30 NOON AFTER THAT TIME THEY WILL NOT LET YOU ENTER.

Remember that the entrance is through Calabazo NO Zaino then a walk of approximately 3 hours until you reach the accommodation or you can rent horses directly in Calabazo on the day of your arrival.
Cards are not accepted at the property, only cash.

RECOMMENDATIONS

- preferably wear suitable shoes for the walk
- bring insect repellent
- flashlights
- Remember to keep your valuables with you or you can ask at reception to keep your belongings (cell phones, money etc.) in a security room, nothing has ever happened, but remember that Tayrona is very busy and it is better to be safe.
- The walk to the accommodation is 3 hours along a mountainous path with ups and downs, it is not recommended for the elderly or those with respiratory difficulties.

We have transportation service from where you are in Santa Marta to Calabazo. let me know if you are interested.

Публикувано:

@Lindt- имаме приятел колумбиец, който живее в Европа. Ако искаш да го питаме (почти съм сигурна, че има сметка в Банколумбия или някой негов приятел има) да плати за нощувката. Ние ще му пуснем парите в европейската му сметка, защото имаме немска и трансферите са без пари, а ти ще ми пуснем на моята в БГ?

Иначе имахме сметка и там.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

@Lindt- имаме приятел колумбиец, който живее в Европа. Ако искаш да го питаме (почти съм сигурна, че има сметка в Банколумбия или някой негов приятел има) да плати за нощувката. Ние ще му пуснем парите в европейската му сметка, защото имаме немска и трансферите са без пари, а ти ще ми пуснем на моята в БГ?

Иначе имахме сметка и там.

Благодаря ти много за предложението, Дабо 😘

Разходите са 4,5 лв през transferwise и засега няма да ангажираме толкова много хора за такава сума. Притеснява ме само как биха ги върнали в случай на анулация. Вече им казах за transferwise и revolut и Жижо ми се смее, ама трябва да се учат хората 🙂 

Имат само 2 колибки за 1 вечер. Предполагам ще се сместим по-удобно в тях, отколкото в палатка на Сан Хуан, а и истински се възхитих от идеята да обикаляме по-непопулярната част на парка. 

Публикувано:

Ами връщане не знам дали ще има… В някои отношения, Колумбия и една част от Латинска Америка е доста по-назад от нас. Но пък си заслужава и риска!

Знаеш ли, че туристическият слоган на Колумбия до преди няколко години беше: Рискът е да поискаш да останеш! 😜

El riesgo es que te quieras quedar!
Напиши го в ютюб и ще ти излязат рекламните им клипчета. 

Сега е Magical Realism. 

• Смея се 1
Публикувано:

Аз имам супер положителен опит с хотели в Колумбия. Точно в разгара на ковид кризата през пролетта на 2020, имахме невъзстановими резервации в стария град на Картагена и в Сан Андрес. Хората ни възстановиха парите за по-малко от седмица и от двете места, а не бяха длъжни. И сумите бяха достатъчно значителни. Така че мога да дам супер висока оценка на обслужването в това отношение. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Роми каза:

Аз имам супер положителен опит с хотели в Колумбия. Точно в разгара на ковид кризата през пролетта на 2020, имахме невъзстановими резервации в стария град на Картагена и в Сан Андрес. Хората ни възстановиха парите за по-малко от седмица и от двете места, а не бяха длъжни. И сумите бяха достатъчно значителни. Така че мога да дам супер висока оценка на обслужването в това отношение. 

До този момент нямахме никакви проблеми и всичко си запазвах с анулация. По-скоро ме тревожи, че после ще се разхождаме с торба пари да плащаме на място. Но специално в този парк и в птичия резерват нещата не са толкова удобни. 

преди 19 минути , DaBo каза:

Ами връщане не знам дали ще има… В някои отношения, Колумбия и една част от Латинска Америка е доста по-назад от нас. Но пък си заслужава и риска!

Знаеш ли, че туристическият слоган на Колумбия до преди няколко години беше: Рискът е да поискаш да останеш! 😜

El riesgo es que te quieras quedar!
Напиши го в ютюб и ще ти излязат рекламните им клипчета. 

Сега е Magical Realism. 

Аз вече поисках и писах да питам за още 1 вечер при тях, ама засега не съм оптимист 😄

Публикувано:

Някой, говорещ испански, може ли да ми каже какво трябва да им пратя на хората, за да ми купят билетчета? @DaBo, те дали очакват пари за услугата или просто са си добри хора? 

"Si tienes programado entrar después del horario estipulado deberías de enviarnos las fotos de los documentos cara y cara de las personas que van a ingresar un día antes de tu llegada, de esta manera compraremos los ingresos en la mañana para que puedan ingresar antes de las 5:00 pm a los siguientes números."

Благодаря 🙂

Публикувано:

"Si tienes programado entrar después del horario estipulado deberías de enviarnos las fotos de los documentos cara y cara de las personas que van a ingresar un día antes de tu llegada, de esta manera compraremos los ingresos en la mañana para que puedan ingresar antes de las 5:00 pm a los siguientes números."

Ако планираш да влезеш след разрешения час (имат предвид извън работно време), трябва да изпратиш снимки на документите на хората, които ще влязат един ден преди теб (снимки на документите с лицата на хората). По този начин ще купим входните билети сутринта, за да могат да влязат преди 17 часа.

Какъв е точно казусът, за да го преведа според него? Доколкото разбирам някакви хора трябва да се настанят предварително от този, който прави резервацията и трябва да се изпратят копия на страницата със снимка на документите им.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

.....

Какъв е точно казусът, за да го преведа според него? 

Тайрона е най-посещаваният парк с дневен лимит на посетителите. А аз съм избрала настаняване вътре в парка, за да не си купуваме билети и да чакаме по опашки. И понеже не предлагат възможност за онлайн покупка на билети, от настаняването ме съветват да отида рано, защото са колумбийски празници и като свършат билетите, няма да мога да стигна при тях. 

После слагат този текст, което е много добра идея и веднага бих се съгласила те да ми купят билетите. Следващите ни съобщения ме хвърлят в пълна почуда какво правим и накъде отива този разговор: 

Hotel Jasayma Tayrona es un lindo lugar para hospedarse y descansar ya que se encuentra ubicado en el punto medio del la reserva natural permitiendo conocer la totalidad del parque en 2 noche 3 días y si tienes mas días también puedes aventurarte a conocer los lugares lindos que están por fuera de la reserva sin tener que estar pagando el ingreso al parque las veces que entre.

HORARIOS PARQUE TAYRONA Zaino: entrada de 7:00 a.m. hasta las 3:00 p.m. y salida entre las 2 p.m. y las 5 p.m.

Las taquillas operadas por Parques Nacionales estarán habilitadas para la compra directa de los derechos de ingreso. Por favor estar en la entrada lo mas temprano posible ya que la reserva no es garantía que puedan entrar después de 3 de la tarde.

Si tienes programado entrar después del horario estipulado deberías de enviarnos las fotos de los documentos cara y cara de las personas que van a ingresar un día antes de tu llegada, de esta manera compraremos los ingresos en la mañana para que puedan ingresar antes de las 5:00 pm a los siguientes números.

Para las reservas con cenas incluidas, la opción de comida es: Pollo a la plancha, Carne asada, Pescado frito de 250 gramos y Chuleta de cerdo.

WhatsApp +573178576992 / https://wa.me/c/573223590463

Estamos ubicados dentro del Parque Nacional Tayrona a 1km de la entrada principal sector Zaino. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1ZKeL7ykrtYDR-4OUnCIYsdicXlOdwdcl&usp=sharing

Gracias.

Hello, thank you for your message! We are arriving from Finca Carpe Diem, Bonda and unfortunately, we can't enter the park before noon.
We prefer to stay inside the park for 2 nights but during the holidays it looks impossible. If you have 2 or even 1 available room on 03.01 we will be really happy. Is it possible to buy tickets for the park online?
And do you know if  it is possible to visit Pueblito?

Lentamente el 03 estamos full en el hotel, las entradas se compran directamente en taquilla del parque el día de tu visita, la plataforma online está inabilitada, pueblito está cerrado al público, pero tenemos otro pueblito al lado de calabazo llamado tayku, si está interesado en saber más del sitio escribenos al WhatsApp +57 3223590463

Buenos dias!
If you can help us with the tickets it would be great. Can you explain to us what should we provide you for this? Please let us know if someone cancels a reservation for the 03.01. We will also check from time to time 🙂
Have a great day!

Parque nacionales tiene como prevención de que solo el turista compré las entradas personalmente en taquilla para enviar problemas de identidad falsa, gracias por tu comprensión.

Igual manera estaremos pendientes si cancelas la habitación

I am afraid that I don't understand. Do you mean that this is an auto message and you can't assist with buying tickets anymore:

Entendemos este mensaje, si llegas después del cierre y te compramos tus entradas tienes unos 30minutos para llegar después del horario de cierre de parque, entonces por eso hemos tenido problema con ellos por qué las entradas se pierden.

Публикувано:

Ами казват, че ако пристигаш след затварянето на парка и те ти купят билетите, имаш само 30 мин след затварянето на парка, ако ли не ще има проблеми, защото билетите се губят. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , DaBo каза:

Ами казват, че ако пристигаш след затварянето на парка и те ти купят билетите, имаш само 30 мин след затварянето на парка, ако ли не ще има проблеми, защото билетите се губят. 

Но все още предполагаме, че те ще ги купят или е по-скоро обяснение защо не го правят вече?  

Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

Тоест в предното съобщение казват, че може да ти купят билетите те, но трябва да се влезе преди 17 часа.

Нещо и на мен не ми става супер ясно.

преди 2 минути , Lindt каза:

Но все още предполагаме, че те ще ги купят или е по-скоро обяснение защо не го правят вече?  

По-скоро е защо няма да го направят!

• Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , DaBo каза:

Тоест в предното съобщение казват, че може да ти купят билетите те, но трябва да се влезе преди 17 часа.

Нещо и на мен не ми става супер ясно.

По-скоро е защо няма да го направят!

Аз ги питах отново с надежда да получа просто "да, ще ви купим" или "не, не можем да ви купим" .

Реално при представата за опашка от 8000 човека на мен ми се отщява да влизам в тази Тайрона. Гледах видеа и си мислех, че ако не бързам за хамак или палатка на Кабо Сан Хуан и не съм на дневен трип, а си имам резервация за настаняване, няма причина да участвам в сутрешното меле на входа. 

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

От 14 декември 2021 г. всички пристигащи в Колумбия трябва да покажат доказателство за пълна ваксинация или отрицателен резултат от PCR тест, взет не по-късно от 72 часа преди пътуването. Попълнен онлайн формуляр за предварителна регистрация Migration Colombia, наречен CheckMiG, също е необходим.

http://www.news.cn/english/2021-12/08/c_1310357588.htm

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.