Популярно мнение wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Започвам тази тема с идеята за обмяна на опит с тези от вас които като мен обичат да пътуват(то кой ли в този форум не е такъв), но са ограничени откъм наличието на време било то заради изчерпан платен отпуск, било то заради други ограничаващи пътуванията ни фактори... Наясно съм че вариантите за такива забежки не са много и са продиктувани главно от наличието на полети - петък вечер:неделя вачер (идиалния вариант) ... но не е и като да няма, особено когато желанието надделява граничещите с разумния рикс комбинации.... И за да не е темата класифицирана като поредната в сферата на неосъществените мечти, споделям с вас приключилото вече уикенд пътуване до Единбург, протекло по схемата: петък вечер (11.03.2022) - полет : София - Бергамо (19:10-20:50) - нощувка хотел в района на летището събота сутрин (12.03.2022)- полет : Бергамо - Единбург (10:10-11:50) - отсядане в центъра с оферта за хотел Mercure Edinburgh през - groupon.co.uk , че иначе не е никак бюджетно се спи в центъра неделя следобед (13.03.2022)- полет : Единбург - София (15:00-20:30) (билетите купени през познатата схема на opodo.co.uk ни излезнаха около 45€ на човек) Не бяхме ходили в Единбург и много ни хареса идеята за един ден из него, съчетани с разходка из стария град и дегустация на малцово уиски, естествено че Шотландия не е за един ден, и бих се върнала за още и то главно за природата на Highland, защото определено не сме от типа градски туристи... но при всички тези времеви ограничения сме доволни и на малкото ... Ще се радвам да обменим идеите си и за други такива уикенд комбинации, съответно и аз самата ще попълвам с идеите си темата 😘 36 3 16 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Чудесна идея, Вили Трудно ще се включа, но с удоволствие ще идвам да разглеждам темата. 2 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 @wiliko един малък въпрос - с коя карта плати в groupon, защото съм опитвала и не е ставало? Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 6 минути , darinamarinova каза: @wiliko един малък въпрос - с коя карта плати в groupon, защото съм опитвала и не е ставало? единствено във холандската версия съм имала проблем с плащането, докато сега с никакъв проблем плащането мина с Wizz кредитната карта на ДСК 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 3 часа, wiliko каза: Ще се радвам да обменим идеите си и за други такива уикенд комбинации, съответно и аз самата ще попълвам с идеите си темата 😘 Лондон: 11 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 45 минути , Фил каза: Лондон: Благодаря за идеята, но Лондон за сега не е в полезрението ми 🤪, я дай нещо по шантаво като в темата за такива комбинации 🙃, знам че го можеш 🤔 2 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Една-две нощувки ми се вижда недостатъчно. Малко като г.. път да види😀. Но спокойно мога да кажа, че идеално си изкарахме един дълъг уикенд в Париж от петък до понеделник преди един месец - два дни отпуска + двата почивни дни. Сега сме резервирали от събота до вторник за Братислава през април. Пак двата почивни дни + два дни отпуска. Даже неделята планираме да скокнем до Виена. За мен е оптимално из Еврпопата да се ходи с 3 нощувки, а ако полетът на отиване е ранен, а на връщане в късния следобед още по-добре. Това прави два пълни дни + две половинки. Но все пак трябва и възможност да има човек да ползва по ден-два отпуска, когато има нужда. Наскоро имаше билети за Будапеща за почти без пари с две нощувка, ама от вторник до четвъртък. Това вече е супер неудобно. 3 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 18 минути , Адриан ХН каза: Малко като г.. път да види😀. То това е идеята.😀 8 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Преди 1 час, traveler каза: То това е идеята.😀 ми точно.. то с петък и понеделник си става нормално пътуване, като за моите норми... всеки сам избира начина си на пътуване, а този описан в началото на темата е точно моя си...🤪 и затова събирам идеИки от съмишленици на г*з път да види 🤣 7 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 А бе... на мен Лондон отдавна ми е в полезрението, но да си призная, толкова ми е гъста и същевременно нестабилна програмата за следващите няколко месеца (вкл. уикендите), че не смея да буквам каквото и да е толкова "надалеч в бъдещето", като месец май. Иначе идеята е за повече от 24 часов престой - направо си е супер! 2 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Не се чувствам спокойно да оставя децата за повече от ден, затова дневните или максимум дву-дневните екскурзии са идеални. 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 2 часа, Lyubina каза: А бе... на мен Лондон отдавна ми е в полезрението, но да си призная, толкова ми е гъста и същевременно нестабилна програмата за следващите няколко месеца (вкл. уикендите), че не смея да буквам каквото и да е толкова "надалеч в бъдещето", като месец май. Иначе идеята е за повече от 24 часов престой - направо си е супер! Аз лично Лондон бих го използвала евентуално като хъб за някъде където не съм ходила... 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 Преди 1 час, wiliko каза: Аз лично Лондон бих го използвала евентуално като хъб за някъде където не съм ходила... Превозът от Лондонските летища до града е три вида - бавен - скъп - бавен и скъп 2 часа в посока не мърдат с автобус до Лутън, Станстед и Гетуик до Виктория. Където има влак може и в час да се вместиш 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 14 март, 2022 Автор Сподели Публикувано: 14 март, 2022 преди 12 минути , adreno каза: Превозът от Лондонските летища до града е три вида - бавен - скъп - бавен и скъп 2 часа в посока не мърдат с автобус до Лутън, Станстед и Гетуик до Виктория. Където има влак може и в час да се вместиш Ооо аз изобщо наземен транспорт не визирам при евентуално ползване на някое от лондонските летища... Примерно Kerry/Knock Ирландия в зависимост от цената и те така 😃 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 14 март, 2022 Сподели Публикувано: 14 март, 2022 От Станстед може да се отиде лесно до Cambridge. Може и нещо друго наоколо като не искате Лондон. 3 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 15 март, 2022 Сподели Публикувано: 15 март, 2022 Варианти за уикенд забежки има, ама все са си от София, останалата част от страната - кучета ни яли. Дори при възможност за свободен петък следобед и понеделник сутрин, отиването и връщането до София изяжда значителното времето и опциите. Що се отнася до Лондон - ако трябва да се ходи до града или да се сменя летището - половината време от уикенда е заминало, но около летищата има други неща, които могат да се сместят в зависимост от личните предпочитания и разбира се - може да се използва за свръзка, но това значи малко време между полетите, което е много рисковано с НТА, а при условие, че говорим за (дълъг) уикенд, става доста сложно. Обаче любимите Единбург и Бергамо в едно кратко пътуване изглежда, че добре ще се сместят, но аз лично не бих спал около летището. За полет след 10:00 има достатъчно време спокойно да се стигне и с градския бус, а опциите за хубава италианска вечеря (макар и сравнително късна) в градчето са съвсем различни. 6 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 4 април, 2022 Автор Сподели Публикувано: 4 април, 2022 И да си продължа темичката, то се е видяло че само аз ще си попълвам щурите ми уикенд пътувания... че този път издевателствах над щерката да ме придружи, поради възпрепядстване на основният ми спътник... и със сигурност скоро няма да ми се върже да тръгне с лудата си майка... че хем изкара едни 4-5 часа през нощта на летище, хем после събира студ на уж пролетното ни пътуване... Ето и схемата (1-3.04.2022) : Петък вечер – полет София – Букурещ (22:25-23:20) Събота сутрин – полет Букурещ – Меминген (7:20-8:40) Неделя вечер – полет Меминген – София (20:20-23:15) (билетите купени през познатата схема на opodo.co.uk ни излезнаха около 25€ на човек) Основната идея беше да се отиде до замъка Нойшванщайн, защото придружаващите ме не бяха ходили и се фиксирах в района, настаняване във Фюсен – хотел Luitpoldpark-Hotel, резервация направена през www.priceline.com , които ми докараха най добра цена на стая в хотела, въпреки че начисляват някакви техни си такси. Нойшванщайн в зимнапремяна Hohenschwangau Castle малко и от разходката из Фюсен в неделя сутринта това трябваше да е уж - Lechfall ... но в момента си е едни бетонови преградки... на река Lech, но разходката беше приятна изглед към High Castle of Füssen Поради непредвидените климатични настроения на времето ... трябваше вместо да изкараме и двата дни в района на Фюсен да измисля нещо което поне на визия да го докарва по пролетно...и така в неделя се озовахме в Линдау на брега на Боденското езеро... Bavarian Lion & New Lighthouse всичко е добре когато свършва добре: - щерката въпреки студа остана все пак доволна от пътуването ( майчини хитринки....) - а аз че реализирах първото си преспиване по пейките на летище... само където оцелих най отвратителното летище за тази цел... май скоро няма да преглеждам офертите на Ryan до Букурещ... че като се сетя за сутрешните опашки виещи се пред чекингите, и необходимостта до минеш през такова поради вътрешните правила на WizzAir.... и настръхвам... Очаквайте продължение...🤪 пък и може да се престраши някой да се запише с нещо ... дори и само като идея..която да изкопирам без да се напъвам в измисляне на маршрута 20 1 9 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 @Branko защо не ти помага с темичката? 1 1 2 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 Преди 1 час, wiliko каза: а аз че реализирах първото си преспиване по пейките на летище... само където оцелих най отвратителното летище за тази цел. В София са оставили празно място през седалка на пейките,заради Ковид дистанцията и не стават за лягане.А в Букурещ през нощта съм спал в коридора между Пристигащи и Заминаващи,до прозорците има широк перваз,и на пода веднъж легнах,но охраната ми направи забележка.Снимката е от София. 2 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 преди 28 минути , Lindt каза: @Branko защо не ти помага с темичката? Ти са ко ме “топна”така ,да ме вдигнат на дъската ли хахаха 5 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 Всъщност убягнала ми е тази тема на @wiliko Правих преди време един уикенд маршрут до остров Джърси. Полетите бяха събота София - Лутън кацане 7:40 следващ полет с изиджет към Джърси в 11:05 и пристигане там в 12:05 Неделя Джърси - Лутън в 13:00 и пристигане в 14:00 следва вечерен към София в 21:50. Една нощувка в Джърси Ако сега трябваше да го правя този трип щях да добавя още един ден или да пристигна в петък вечер в Лутън нощувам и рано сутринта да летя за Джърси. За съжаление вече в разписанието го няма този ранен полет от Лутън за Джърси ,но има полет от Гетуик в 7:10 сутринта и връщане неделя в 18:30-19:30ч в Лутън и полет за София в 21:50.Което е по добър вариант от моя,само не знам нощувка на Гетуик колко ще излезне. Може да се комбинира неделята с Гърнси ферибот и полет вечерта към Джърси,прави го друг магеланец и прибиране понеделник в София ама няма да го “ топна” ,както мен ме 😂. Но според мен за Джърси си заслужава да се отделят поне два пълни дни. Нека се има в предвид ,че няма роуминг и цените по заведения са малко по скъпи от uk 12 2 2 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 преди 19 минути , Branko каза: Ти са ко ме “топна”така ,да ме вдигнат на дъската ли хахаха Ами и аз съм любопитна 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 В Джърси и Гърнси е готино, има какво да се види за по уикенд. Ако се връзват полетите супер. 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 Ейййййй, това с Джърси е супер яко. Много отдавна ми е в to go списъка 🙂 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 април, 2022 Сподели Публикувано: 4 април, 2022 преди 53 минути , Branko каза: Нека се има в предвид ,че няма роуминг Не може ли да се закачи човек за някой френски оператор? 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега