Прескочи до съдържание

Уикенд забежки със самолет

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Doctor Who каза:

@jorocontrola , тъкмо на време и много удобно за планиране.

image.png.874b1e147d3622afc515c83513fab506.png

Едната дата вече ми съвпада, но мисля за другата...

Часовете са идеални.

Публикувано:
преди 23 минути , Nayden Bondzhev каза:

През 2027 ще има ли изобщо налично авиационно гориво? 🤣

То се получава чрез фракционна дестилация на нефт, т.е. ако има нефт за преработване ще има не само него, а газове /пропан-бутан и близки/, бензин, дизел и тежки отпадъци /мазут, масла, парафини, битум/ или по-просто - яко няма керосин, означава че и нищо друго от изброените няма  да има, а липсата на нефт за преработване означава само едно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Doctor Who каза:

Дълъг уикенд в НИЦА и начало на по-ниски цени за настаняване.

image.png.8674635037ca0c508d9baf805c6e9dc9.png

image.png.a92c2baa4331b8172b599919e7ded329.png

image.png.9679f86f4f860483847d682b21ded06e.png

Като споменах за ниски цени на настанявания, който има интерес нека види дати в началото на октомври. Две нощувки със закуски за под 250 евро за 4* лукс.

https://www.villa-bougainville.fr/

• Харесвам 2
Публикувано:

Гледам предложенията за 2027 и се чудя, как успявате да сте наясно какво ви очаква след близо година време. Ясно е, че цените си струват, но аз не бих могла да планирам толкова напред във времето. 

Признавам, че завиждам на всички вас, които сте си купили / ще си купите билети за пролетта (или дори есента) на 2027. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Вероятно много малко хора в работоспособна възраст могат да планират със сигурност, но нали темата е за уикенд забежки? В най най-лошия случай човек би загубил 40-50€. Сигурно с 90% вероятност Wizz ще променят / канселират полети и всеки ще може да си върне парите / избира нови дати.

Освен това - свободни професии , държавна работа , в краен случай джипи-то ще удари едно рамо...винаги има начин.

Лично аз , не знам, къде би ми се пътувало след година , а и често си сменям желанията.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 часа, Lyubina каза:

Гледам предложенията за 2027 и се чудя, как успявате да сте наясно какво ви очаква след близо година време. Ясно е, че цените си струват, но аз не бих могла да планирам толкова напред във времето. 

Признавам, че завиждам на всички вас, които сте си купили / ще си купите билети за пролетта (или дори есента) на 2027. 

Ние гледаме първо ваканциите, защото все още 1 от 3 е в училищна възраст. После таблиците на разни ТРЗ фирми за идеи за отпуски около празниците и услужливите магелански теми. Накрая аз лично пускам партенката и на екипа ми, че да можем да се разберем от рано, а като наближи времето уведомявам щефа и HR да помислят не е ли по-добре фирмата да удари кепенците за тия дни или да работим с дежурни. През годините се е доказало, че в нашия бранш по такива bridge holidays е мъртвило. Факторът здраве не може да се отчете, но то и за пътуване за след седмица не е гаранция.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 10 часа, Lyubina каза:

Ясно е, че цените си струват, но аз не бих могла да планирам толкова напред във времето. 

Искаш да кажеш, че си посетила всички места и сега се чудиш кое място да измислиш? Аз имам списък от места, дето и няколко живота няма да ми стигнат, така че нямам проблем с избора на дестинации. Те са си избрани отдавна и просто чакам да падне момента.

преди 10 часа, stanimir каза:

Вероятно много малко хора в работоспособна възраст могат да планират със сигурност, но нали темата е за уикенд забежки?

Точно. Примерно искам да отида до Сан Марино и Равена. Ами гледам коя събота есента ми е оптимално да отида до Римини в събота и да се прибера неделя късно от Болоня и нещата сами се нареждат.

С учениците също е проблем. Вече коментирахме, че с 2 дни оптпуска се получават 10 поредни неработни дни около Великден догодина, което е началото на май. Ами всеки с деца ще вземе някакви евтини билети от сега - я Родос, я Испания или Италия. Може да се мисли дори за далечно място, но може би момента не е оптимален за търсене спрямо цените. И да сменят датите или часовете, ще се напаснеш. Ако отменят полета, просто ще си върнеш парите и ще търсиш ново място 🙂 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 27 минути , jorocontrola каза:

С учениците също е проблем.

Образователната система ми преобърна живота, не съм вярвал, че трябва да се съобразявам 🤢

• Смея се 8
Публикувано:

Аз пък нещо нищо не мога да си харесам, а и ми е далече - дотогава я нова линия се появи, я някакво промо до друг континент. Много ще се радвам да вместя Сантандер или Сардиния октомври, че няма кога тази година.

Не видях нищо евтино за НГ, но гледам само в Южна Европа. 🙂

Родос е с доста добри цени за другото лято, ще тагна @Asya Assenova.

И понеже кашкавалите са важна част от тази тема - да се похваля от калабрийските/оплача от българските цени.

Калабрийска провола, доста твърда при палпация 🙂

20260520_080907.jpg.067543570e5742b9a996bebba0fcd907.jpg

20260520_080915.jpg.872a77fa8d1c267e1fdb079ae8285db5.jpg

6.90€/кг.

И някакъв за стъргане много твърд - 9.90€/кг.

20260520_080853.jpg.3168d298f482d8d5947c4ee073e981e7.jpg

Няма да ги пробвам скоро, че имам други неща. От Ипер в Ламеция. 

Да не говорим какви божествени домати имаше там - чери или Пикадили- 2.49 €/кг.

20260518_175653.jpg.f74a8f74ee58efa73eef269923c7f714.jpg

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Искаш да кажеш, че си посетила всички места и сега се чудиш кое място да измислиш?

Не, вероятно не всичко в Европа съм го посетила, има места които изобщо не предизвикват интереса ми.

И не е това темата ... По-скоро ежедневието ми е толкова разнообразно от към домашни (най-вече) ангажименти (баби, бебета.... ), а и служебни (непредвидени) че изобщо не мога да си представя какво ме очаква след месец, какво остава за след година. 

Идеите на @stanimir:

Цитат

държавна работа , в краен случай джипи-то ще удари едно рамо

изобщо не работят при мен. На държавна работа съм, но като човек без малки деца винаги приоритет се дава на момичетата с деца в ученическа възраст. Това означава, че трябва да остана вместо тях. Не обичам да си вземам болнични, когато съм здрава, един вид суеверие. Никога не съм го правила. Даже и като съм болна предпочитам да си взема ден или два отпуск. И не, проблемът не е в недостига на дни за отпуск, имайки предвид че никога не ми остава време да си взема дъъъълъг отпуск, та имам достатъчно за годината. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Публикуванeто на информация пести време и дава идеи, а когато ги има в повече, има възможност за комбинативност и ползи за всички.

Дълъг уикенд само с ден отпуск и пълни три денонощия:

image.png.d09fd19a61fd2844b82825b6685c070a.png

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 3 часа, Nayden Bondzhev каза:

Образователната система ми преобърна живота, не съм вярвал, че трябва да се съобразявам 🤢

Не си само ти, не се притеснявай. 🙂

Иначе обмислям да взема нещо за април 2027 г., но още не знам кога точно ще бъде ваканцията. Имам и близо 200 евро Wizz кредити, така че тези дни ще поумувам кое как е най-добре да направя.

Отделно през лятото ми предстоят и тежки ремонти… Така че тази година с пътуванията ще е направо ужас. Море за максимум 4–5 дни и това ще е… Имам и пътуване до Австрийските езера, но дано успея да го съчетая с другите неща.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, Argentique каза:

Аз пък нещо нищо не мога да си харесам, а и ми е далече - дотогава я нова линия се появи, я някакво промо до друг континент. Много ще се радвам да вместя Сантандер или Сардиния октомври, че няма кога тази година.

Не видях нищо евтино за НГ, но гледам само в Южна Европа. 🙂

Родос е с доста добри цени за другото лято, ще тагна @Asya Assenova.

И понеже кашкавалите са важна част от тази тема - да се похваля от калабрийските/оплача от българските цени.

Калабрийска провола, доста твърда при палпация 🙂

20260520_080907.jpg.067543570e5742b9a996bebba0fcd907.jpg

20260520_080915.jpg.872a77fa8d1c267e1fdb079ae8285db5.jpg

6.90€/кг.

И някакъв за стъргане много твърд - 9.90€/кг.

20260520_080853.jpg.3168d298f482d8d5947c4ee073e981e7.jpg

Няма да ги пробвам скоро, че имам други неща. От Ипер в Ламеция. 

Да не говорим какви божествени домати имаше там - чери или Пикадили- 2.49 €/кг.

20260518_175653.jpg.f74a8f74ee58efa73eef269923c7f714.jpg

Тагвай, ще дам прясно инфо:) Това лято съм планирала няколко посещения на Родос, кога за седмица, кога транзитно на път за Халки:) Там съм спала в 5 различни хотела, има за всеки вкус и бюджет, както се казва. 

• Харесвам 2
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.