ven62 Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 10 минути , ДиянаВ каза: ...Лятно време има и туристически бус между селата с дневен билет за спиране в тях. Може и колело да се наеме, за който обича да върти педали. . ........ 🤯 Аз ще избера вариант на колело с 4 гуми и двигател. Опс, обърках темата. Тука се пестят пари. преди 4 минути , Argentique каза: Тя не е била още в Елзас. Просто каза да се задават въпроси, преди да се купуват билети за няколкостотин евро за уикенд. Пък все някой ще отговори - както и стана. Не ме интересува. Подведе не само @Nayden Bondzhev, а и мен. @Argentique има време до към 20 юни да се отчете. 1 7
Argentique Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 9 минути , ven62 каза: Подведе не само @Nayden Bondzhev, а и мен. И още сума ти народ... Вие гледайте как паднаха цените до Шарм от вчера: Според алгоритмите на Уиз сигурно няма да го бъде. Днес при тях пак е на почит богът на далаверите ПромоциЙ: https://www.wizzair.com/bg-bg/poleti/tursachka-za-ceni/софия/навсякъде/1/1/1/1/0/0/2026-06-08/2026-06-08?flexible=anytime&duration=1_week Една Прага тук се вее: 2
zon Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 54 минути , jorocontrola каза: Предполагам от основното летище на Брюксел говорим за съвсем други цени, така че няма лошо да се гледа и Шарлероа, дори и да е малко по-неудобно. Мен ми допада като летище, особено с няколкото вида Лефе във ВИП салончето им 🙂 Не съм била в това Вип-салонче. Валчър ли трябва да си купя? На Завантем на терминала за извън Шенген продават такъв достъп. За голден мембъри и придружители е безплатен достъпът. На Завантем в момента ремонтират основния лаунж на Лексус, който може би няма да е вече спонсориран от тях. Ремонтът ще продължи и лятото. И са отворили времен лаунж в партера, който е много малък и претъпкан. Другият лаунж, който е накрая на терминала го затварят преди обяд до ранния следобед и е достъпен само за полети за Африканските дестинации. В основния лаунж служителките на рецепцията ни знаят по физиономия. По миналата година при едно петъчно вечерно пътуване една от тях зададе следния въпрос на мъжът ми, който е голдън мембър и има право да вземе друг пътник с него в лаунжа: "Този път с нея ли пътувате?" и гледа мен. Мъжът ми: "Да" Служителката на рецепцията: "Защото всеки път пътувате с различни хора." 🙃🤣 аз се хиля. Мъжът ми: "Да, но тя също е и силвър"😆 След този случай, тази служителка винаги ме поздравява дори да ме срещне и случайно из лаунжа. Мъжът ми пътува по бизнес на всеки две седмици до Полша и понякога е с колеги, които взема с него в лаунжа. 3 1
zon Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Преди 1 час, Nayden Bondzhev каза: Понеже @Argentique написа, че въпросите тук пестят пари, да попитам: Какво се прави в Елзас освен обикалянето на френско-немските села по път за Страсбург и пиенето на промишлени количества бяло вино? Гледат се щъркели. По това време е пълно. Има и замъци: Château du Haut-Kœnigsbourg https://photos.app.goo.gl/8z7CEhBTqbmJCGrk1 Château du Hohlandsbourg https://photos.app.goo.gl/KRPY6xA76e117dQdA The Three Castles of Eguisheim https://photos.app.goo.gl/LhpdAYA1BZrx4APa9 7
jorocontrola Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 6 минути , zon каза: Не съм била в това Вип-салонче. Валчър ли трябва да си купя? Има цяла тема по въпроса - Но там е описано как става, ако си с БГ премиум карта - от златна нагоре. Накратко казано Визите дават неограничен брой посещения в София. Мастъркард ограничен брой на много повече места - трябва да се види на сайта на LoundgeKey, но като цяло има поне по едно салонче на повечето летища. Трябва да провериш обаче какво се предлага от белгийска страна, но няма как да няма нещо. Салоните не са на нивото на тези с разните членства, но все е нещо и така 🙂 3
Адриан ХН Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Имам едно прекачване 5 часа в Шарлероа. Има ли смисъл да се ходи до града за 2 часа? И кои са най-бързите и евтини опции за това? Все пак може да ми се допие Жупелиер с картофки.
stanimir Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Това за Елзас е малко като "Какво се прави в стриптийз клуб , освен да гледаш хора дето се събличат" ? Ами не се ходи. 8
Дани Магелани Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 2 часа, zon каза: Не съм била в това Вип-салонче. Валчър ли трябва да си купя? На Завантем на терминала за извън Шенген продават такъв достъп. За голден мембъри и придружители е безплатен достъпът. На Завантем в момента ремонтират основния лаунж на Лексус, който може би няма да е вече спонсориран от тях. Ремонтът ще продължи и лятото. И са отворили времен лаунж в партера, който е много малък и претъпкан. Другият лаунж, който е накрая на терминала го затварят преди обяд до ранния следобед и е достъпен само за полети за Африканските дестинации. В основния лаунж служителките на рецепцията ни знаят по физиономия. По миналата година при едно петъчно вечерно пътуване една от тях зададе следния въпрос на мъжът ми, който е голдън мембър и има право да вземе друг пътник с него в лаунжа: "Този път с нея ли пътувате?" и гледа мен. Мъжът ми: "Да" Служителката на рецепцията: "Защото всеки път пътувате с различни хора." 🙃🤣 аз се хиля. Мъжът ми: "Да, но тя също е и силвър"😆 След този случай, тази служителка винаги ме поздравява дори да ме срещне и случайно из лаунжа. Мъжът ми пътува по бизнес на всеки две седмици до Полша и понякога е с колеги, които взема с него в лаунжа. Подсети ме за един случай: Мъжът ми има делова среща с трима дагестанци. Аз пристигам да го взема след срещата. Представя ме. Единият дагестанец се обажда. И вие ли имате повече жени? Защото предишният път ни запозна с друга съпруга. И се хили с надеждата, че ще се вържа. Аз само се разсмях. Българка не се връзва лесно. След това разказа как с този номер почти докарал до развод някакъв министър и неговата тъпа министерша. 1 10
stanimir Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Вярно се е правил на интересен , комунистите винаги са разрешавали само по една жена ! 4
zon Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 22 минути , Дани Магелани каза: Подсети ме за един случай: Мъжът ми има делова среща с трима дагестанци. Аз пристигам да го взема след срещата. Представя ме. Единият дагестанец се обажда. И вие ли имате повече жени? Защото предишният път ни запозна с друга съпруга. И се хили с надеждата, че ще се вържа. Аз само се разсмях. Българка не се връзва лесно. След това разказа как с този номер почти докарал до развод някакъв министър и неговата тъпа министерша. О, преди години големият шеф на мъжът ми и собственик на холдинга, също така и главен виновник мъжът ми да пътува толкова често до Полша, се опитваше да ме бъзика, че полякините са много секси и мъжът ми често е в Полша. Аз винаги му се смеех и му отговарях, че за мен не е проблем докато той е в Полша да отскачам до най-близкия италиански квартал, даже не се налага да ходя до Италия. В Белгия живеят много от италиански произход, вече няколко поколения. Баща ми първите години, като се чувахме и му кажех, че мъжът ми е в Полша, все ми се смееше и казваше: 'а Р. е в Полша'. След време ми разказа следния виц: Спойлер Нарисувал един художник една картина, която озаглавил Ленин в Полша и я представил на куратора си. На картината лежи Надежда Крупская на един диван гола, а върху нея Феликс Дзержинский, също гол. Кураторът попитал художника: "Не разбирам къде е Ленин?" А художникът му отговорил: "Е как къде е! Ленин е в Полша. То си пише на заглавието". 2 7
Otnesen Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Пак започвам да се чудя за какви забежки е точно темата???😁 9
zon Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 2 часа, Адриан ХН каза: Имам едно прекачване 5 часа в Шарлероа. Има ли смисъл да се ходи до града за 2 часа? И кои са най-бързите и евтини опции за това? Все пак може да ми се допие Жупелиер с картофки. За да стигнеш до града, ще ти отнеме време. Първо да гарата и от там е близо пеша, но няма да имаш достатъчно време. Автобусите са на 20-30 минути и се пътува 20 минути. На Терминал 1, който е и основният, има заведения на втория етаж, и много хубава тераса с гледка към пистата. Има и бар на самоабслужване и предлагат белгийски бири. Това ми дава, като резултат AI: Спойлер Най-бързият и лесен: вземете директния автобус A от летище Шарлероа до гара Шарлероа-Суд (≈20 мин, €6–€7). По-долу са всички практични опции с разписание, цени и кога да изберете всяка от тях. 🚌 Вариант 1 — Автобус A до Шарлероа-Суд (най-бързият и най-евтиният) Директен автобусен трансфер, обслужван от TEC. Време за пътуване: ~20 минути. Цена: €6, ако е закупен чрез приложението или машината на TEC; €7, ако е закупен на борда (въз основа на типичните цени на TEC; може да се прилагат летищни такси). Честота: на всеки 20–30 минути от ранна сутрин до късна вечер. Дестинация: ЖП гара Шарлероа-Суд (централен транспортен възел). Най-подходящо за: Всеки, който пътува до центъра на Шарлероа или се свързва с влакове. 1 1
zon Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Преди 1 час, stanimir каза: Вярно се е правил на интересен , комунистите винаги са разрешавали само по една жена ! Но затова пък са практикували с повече от една. Например Лев Троцки и Фрида Кало. 3
Doctor Who Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май преди 3 часа, Otnesen каза: Пак започвам да се чудя за какви забежки е точно темата???😁 Аз се чудя защо в последните 5 страници се задава този въпрос , след като за редовните участници в темата, това е ясно преди третата и страница. 😎 3
jorocontrola Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Малко нагоре имаме пример, където билетите до Базел са под 40Е друпосочно примерно. Колко да паднат цените на промоция? 25%. Че това ще са 10Е. Едно спане в Базел сигурно ще излезе 100Е. От евтини билети няма какво и как да се избие. Ако сте ОК с датите, купувате и не го мислете. Свалянето на цените с промота или посредници е за чесане на егото, че сме ги прецакали. Големи пари няма да спестим… 😉 18 1
stanimir Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Абсолютно вече е само за гъдела при цени под 50-60€. Всичко останало толкова поскъпна , че полетите са най-малкия разход. 16
Alexander Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Ако има нощувка да, ама без нощувка играе сериозна роля цената на билета. Едно е 50-60 евро и друго 20-25евро за двупосочен, а за двама и трима става съвсем добра сумата. Тези забежки на са безплатни да, ако има таксита, неудобни часове, след това транспорт или коли, нощувка, дневни, отиват 200евро за двама като абсолютен минимум. Сега в Кишинев може да направя рекорд на ниска цена, 45евро нощувка, пътните бяха по 6 евро в посока кеш, може да се събера с кръчмата в 120евро за двама, ама това е супер рядкост. По тая логика, аз избягвам Европа, освен, ако не е за 1-2-3 дни максимум, защото не виждам смисъл да плащам х2 и х3 нощувки, нещо не ме кефи. Сега една нощувка в Равeна/Римини, ами под 100евро няма и то са 1-2 места. Предпочитам да ида надалеч за 600 или 800евор и всичко след това да е наполовина и за 12-15 дни може и да ми излезе по-евино далечното място или в най-лошия случаи наравно. 7 1
stanimir Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Разбира се , че ако се лети само за тенекия сирене скъпия полет ще обезмисли "инвестицията". Имах предвид нормално пътуване с нощувка , заведение, кратки разходки. И аз намирам далечните места за по-интригуващи, след като съм видял почти всички най-хубаво в Европа и така или иначе прекарвам по ден тук-там в прекачвания.Пътувам и си почивам по за някой дълъг уикенд.Ако отидеш на къща в България ще е почти същото. 11
horus92 Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Всеки вижда смисъл за себе си. За мен Европа има своя дух и обичам да правя обиколки и тук. Швейцария ми е скъпа, но ще отида там още няколко пъти, защото в крайна сметка всеки пътува, за да усети нещо, а всяка държава има своята специфика. Ако говорим за цени, вие и до Пловдив да отидете, вече няма да намерите много евтини места, в някакъв момент ще трябвя да пренастроим критериите си за скъпо. 16
jorocontrola Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май преди 19 минути , horus92 каза: в някакъв момент ще трябвя да пренастроим критериите си за скъпо. То е ясно, че ако искаме да е евтино, трябва да си седим в нас. Аз специално съм си взел вече билети до Базел. За една нощувка, храна, транспорт наоколо и самолетни билети за двама много-много трудно ще падна под 300Е. При тази цена и да свалим малко от билетите все тая. Искам да отида и си плащам. За без пари няма за жалост... 11
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега