Прескочи до съдържание

Уикенд забежки със самолет

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Zaro каза:

Никой не смее да спомене Велинград... 

Не планирам ходене до Велинград 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 41 минути , Zaro каза:

За луксозни почивки си има други форуми! 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 18
Публикувано:

Като че ли не сте ходили в Исландия и не сте яли рибена супа. Горе долу една такава супа в Акурейри е на цената на двупосочен билет до Базел.

Разбира се в Рейкявик има и за по малко пари. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Miladina каза:

Като че ли не сте ходили в Исландия и не сте яли рибена супа.

Познавам много такива, начело с мен. :lol:

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
34 minutes ago, Argentique said:

Познавам много такива, начело с мен. :lol:

Да ти кажа честно и аз познавам много такива, но от теб не го очaквах… 😊

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Нито Исландия, нито рибената супа са ми в топ листата. Не харесвам студени страни, някои го знаят или се досещат. :rolleyes: И докато извъртя по-топлите и интересни, до Исландия баш няма да стигна. :rolleyes: Даже имах оферта за този юни с готов шофьор (рядкост при мен), ама с лекота я отказах и замених за дестинация с +35 градуса (иншалла). :grin:

Ако става за въпрос и в Швейцария не съм била, но там определено ще отида, просто сега не му е времето.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 часа, Zaro каза:

Аз имам, но не смея да спомена, защото резервацията ми е по едно грешно ценообразуване в Букинг  - апартамент на FB на цената на обикновена двойна стая.

Като наближи или ще се похваля, или ще ползвам някоя идея от темата.  :cool:

• Смея се 6
Публикувано:
26 minutes ago, Argentique said:

Нито Исландия, нито рибената супа са ми в топ листата. Не харесвам студени страни, някои го знаят или се досещат. :rolleyes: И докато извъртя по-топлите и интересни, до Исландия баш няма да стигна. :rolleyes: Даже имах оферта за този юни с готов шофьор (рядкост при мен), ама с лекота я отказах и замених за дестинация с +35 градуса (иншалла). :grin:

Ако става за въпрос и в Швейцария не съм била, но там определено ще отида, просто сега не му е времето.

В случай, че не си разбрала - просто се пошегувах.
Съжалявам, но когато чета форума не си водя записки кой какво обича да яде и какъв климат предпочита. 🤓

Важното е оферти да има. За всеки самолет си има пътници, а ако няма - режат маршрута! 🙂

И да попитам нещо във връзка със забежките - дали Кишинев е безопасно/подходящо място за сама жена? Тъй като ми канселираха едни полети и юнската ни разходка пропадна - заглеждам Кишинев, но домашните ми любимци не искат и да чуят за тази дестинация, а изглежда няма да я бъде още дълго и много се замислям дали да не посветя тези дни на Кишинев. А и като чета, изглежда не трябва бюджет като за Исландия. 🙂

Публикувано:
преди 3 минути , Miladina каза:

И да попитам нещо във връзка със забежките - дали Кишинев е безопасно/подходящо място за сама жена? Тъй като ми канселираха едни полети и юнската ни разходка пропадна - заглеждам Кишинев, но домашните ми любимци не искат и да чуят за тази дестинация, а изглежда няма да я бъде още дълго и много се замислям дали да не посветя тези дни на Кишинев. А и като чета, изглежда не трябва бюджет като за Исландия. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Miladina каза:

В случай, че не си разбрала - просто се пошегувах.
Съжалявам, но когато чета форума не си водя записки кой какво обича да яде и какъв климат предпочита. 🤓

Важното е оферти да има. За всеки самолет си има пътници, а ако няма - режат маршрута! 🙂

Може и да бъркам, но и в Кишинев, и в Тираспол, ми се видя доста по-спокойно отколкото в някои от големите западноевропейски градове.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, Miladina каза:

дали Кишинев е безопасно/подходящо място за сама жена?

Не съм била през цялото време сама, но докато половинката дегустираше вина, аз се мотаех сама. Нямаше нищо притеснително.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Doctor Who каза:

Аз имам, но не смея да спомена, защото резервацията ми е по едно грешно ценообразуване в Букинг  - апартамент на FB на цената на обикновена двойна стая.

Не се оправдавай. Тука сме си наши. Няма да кажем на НАП.:wink:

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, Doctor Who каза:

Тя сама ли те намери тая резервация? Не на нас тия.

За да имаш, значи си търсил. За да си търсил на скъпото, значи ...

• Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

BANGARANGA на всички!
Гласуването за Дара е задължително, ако сте истински МАГЕЛАНАЦИ!

И сега по темата, някой намерил ли е изгодни забежки с промоцията на УИЗ?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , Zaro каза:

Тя сама ли те намери тая резервация? 

Да, може да се каже. 
От време на време пускам търсения с различни параметри и понякога в мрежата остава риба.

• Харесвам 4
Публикувано:
40 minutes ago, ven62 said:

Да бе , да не стане като с вълкът и Червената шапчица.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Тази тема напоследък спокойно може да се прекръсти на "Уикенд". 🙂

Добре, че все пак през пет страници някой пише по един отзив за забеШка. 😉

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
На 15.05.2026 г. в 11:40, Zaro каза:

Аз мисля да го спомена и тази нова година да ходя във Велинград 😀 

471467668_122112120266647544_1015469377902394737_n.jpg.14f8ebbd244582096383e6fc798985ae.jpg

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 часа, Argentique каза:

Тази тема напоследък спокойно може да се прекръсти на "Уикенд". 🙂

Добре, че все пак през пет страници някой пише по един отзив за забеШка. 😉

Не съм съгласен - защо само уикенд, с не само “ЗАБЕЖКИ”?! :prankster:Имаме си хубава тема с много смисъл, тълкувания и толерантност. Защо да я разваляме, което ме навежда към един стар виц:

В една азиатска страна решили да направят конкурс за красива жена. Мислили, търсили обобщаващ критерий и най- накрая стигнали, че е най-важно отлично да върти обръч. Всички били единодушно съгласни, но както винаги се намерил умник, който попитал:

- Ами ако жената не влиза в  обръча?!

Тишината можела да се реже с нож, докато не дошла брилянтната идея:

- Сакън , нека да не му мислим, докато не дойде перфектната жена!

П. П. За забеШки публично не се пише, че тук някои дебнат, a други даже НАП споменават! @ven62

• Смея се 6
Публикувано:
преди 18 часа, ven62 каза:

Сега ... дано не се притесни някой, или да се стресне :biggrin:, но то няма нужда да казвате каквото и да е на НАП, понеже във форума така или иначе си имаме магеланци от НАП. :grin:

преди 7 минути , Oshko каза:

Римини в момента

IMG_2091.jpeg

IMG_2094.jpeg

IMG_2093.jpeg

Еххх, какви готини фотогенични облачета! :smile3:

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Вчера “забягнахме” към  Будапеща, че не бяхме ходили там… 

Днес като видях банковото си извлечение…, май няма да повторим или поне не скоро. 😊
Унгарският туризъм явно се развивал в посока “как да ги стигнем исландците” и вече е в етап “още малко и ги стигнахме”. По - принцип не обичам да коментирам цени, но вчера се стреснах.

Само един пример: В началото на месеца бяхме в Hard Rock Cafe Ayia Napa и за два коктейла един бургер, порция халуми и 10% бакшиш платихме 48 евро. Вчера за два коктейла и един бургер в Будапеща платихме 58 като там нямаш опция да избереш какъв процент бакшиш да оставиш, а директно е начислен 15% сървис. Не забелязах да е упоменато в менюто.
В NY кафето също сървис 15%. Там поне на всяка страница на менюто бе обявено. Персоналът обаче никак не бе любезен, но поне живата музика беше приятна и се отразяваше добре на настроението на посетителите. Масите са много наблъскани и си надничате в чиниите и чашите със съседите. Определено не страдат от липса на клиенти. Още от преди девет сутринта се вие опашка от чакащи.
Входните такси за музеи и забележителности също са доста сериозни.

Ние посетихме Свети Стефан, нещо, което наричат музей на шоколада, музея на изящните изкуства. Направихме круиз по Дунав. Разходихме се около операта. Използвахме най - старта линия на метрото, чрез която мислено се пренесохме в Лондон. Може би и заради дъждовното време. 🙂

Малко снимки:

IMG_1962.jpeg

IMG_1963.jpeg

IMG_1966.jpeg

IMG_1964.jpeg

IMG_1965.jpeg

• Харесвам 23
Публикувано:

Тук съм, за да разкажа за удължения с 1 ден уикенд, в който посетихме Лихтенщайн.

Летяхме рано сутринта в петък, 1 май, до Меминген и след няколко часа престой на летището се яви нашият автобус на Фликсбус, който ни закара за 1.5 ч. до приятния автсрийски град Брегенц. Градът е разположен на езеро, около което има парк. Имахме 3 часа престой, през който се разходиме под слънцето и хапнахме шницели. Този град се оказа наистина много приятна изненада, а не го бях чувала.

20260502_170302.jpg.f3fb37a37d88585f519b017cebea3b87.jpg

20260501_140016.jpg.ccc2ca82ee0efda7d1c8f8f601b69dbe.jpg

20260501_140445.jpg.3b62df46ca3e7bff6d4594ae38c08481.jpg

20260501_124430.jpg.886615e8ef75560eb4e78c116955ea91.jpg

След това отново се качихме на следващ фликс рейс до Вадуц, Лихтенщайн, като пътьом минахме през Швейцария. Пътуването е под 1 час.

Така за деня бяхме в общо 5 държави 🙂

Едната ни нощувка беше в Schaan,  Лихтенщайн и от хотела ни бяха изпратили  QR  кодове, с които да използваме градския транспорт безплатно, което поне частично компенсира скъпата нощувка. В Лихтенщайн използват швейцарските франкове за своя парична единица и стандартът е много висок.

Още с пристигането на автогарата и вече се бяхме влюбили страната - зелено, спокойно, едни огромни заснежени планини наоколо. Оказа се, че е с мили и гостоприемни хора.

20260502_131642.jpg.82c741dda9b17e0d10e1ee6d4e7d8a46.jpg

20260502_123439.jpg.1ef8e31d79f22240b1adaeb176d568d3.jpg

20260502_102122.jpg.c836509cda684a42dcaa2bb19c9811ad.jpg

20260502_095518.jpg.10f9966ed70a2dac987920816f07ed55.jpg

20260501_163731.jpg.76e5c3877020e5f8ae2d29857292f9a8.jpg

20260501_172940.jpg.22196226a76e27bd588bbe1d686d9839.jpg

20260501_163012.jpg.ed4219aa46a753d42c11ccc1c093a0d5.jpg

20260501_162409.jpg.af3894baa9d73ac7365e2ef947ed2838.jpg

Няма някакви значими забележителности, но има много магазини с швейцарски шоколад.

Хубаво усещане и чувство за хармония създава мястото, и ни грабна сърцата.

На другия ден хванахме по обратния път, като отново имахме няколко часа престой в Австрия.  Вечерта пристигнахме в Меминген, където останахме една нощ. На мен градът ми е доста симпатичен и се радвам, че имахме половин ден и за него, в който лежерно пихме кафе, ядохме брецели и посетихме неделната църковна служба.

20260503_103454.jpg.5ca860632d46010b6b9ca356131e2378.jpg

20260503_123442.jpg.1a7b5d8df3944526c5e5c5e0cdbb9c89.jpg

20260503_110316.jpg.b43bb1dd4ae3d6f3463c90cdc3ee9f66.jpg

20260503_103355.jpg.b3dcd354397a076b8cd9f743820c2214.jpg

До летището отидохме пеша под жаркото слънце и в неделната вечер се прибрахме в къщи.

За мен тези три дни бяха просто чудесни, а Лихтенщайн - огромна приятна изненада.

• Харесвам 26
  • Благодаря 1
  • Браво 14

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• ja3000bg
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.