ДиянаВ Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Ето го моят разход за 9 нощувки в топ сезон - началото на август. Все апартаменти са за 3 души, някои имат и пералня 😉 Резервациите направих януари-февруари, дотогава ще имам и около 100€ в кредити на Букинг, та ще се понамали разходът. 2 от резервациите са през Airbnb и наполовина вече съм ги платила. Колата под наем за 3 дни от Сантандер с пълна застраховка е към 140€. Тогава ми се видя много, но като гледам сега е двойно. Транспортът във френската част е скъп. С малка хитрост, проучване и занимавка успях да взема 3 билета по 6€, вместо по 16€, на ouigo от Бордо до Сен Жан дьо Луз. Т.к. е един по-евтин влак на ден, ще зачеркна Байон от програмата, но пък ще имаме по-рано настаняване на няколко крачки от океана. Не може всичко да е перфектно 🙂 15
stanimir Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни За трима , но сигурно е спалня и дневна с разтегателен диван.Дали са за двама или трима обикновено е едно и също. 1
Zaro Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Преди 1 час, Argentique каза: Не знам дали четеш разни бг новини, но тук за никакъв световен мащаб, а за най-обикновени концерти в Пловдив през юли за три нощувки за двама ситуацията е следната: Догодина в София Евровизията ще бие рекордите. преди 46 минути , ДиянаВ каза: Ето го моят разход за 9 нощувки в топ сезон - началото на август. Все апартаменти са за 3 души, някои имат и пералня 😉 Резервациите направих януари-февруари, дотогава ще имам и около 100€ в кредити на Букинг, та ще се понамали разходът. 2 от резервациите са през Airbnb и наполовина вече съм ги платила. Колата под наем за 3 дни от Сантандер с пълна застраховка е към 140€. Тогава ми се видя много, но като гледам сега е двойно. Транспортът във френската част е скъп. С малка хитрост, проучване и занимавка успях да взема 3 билета по 6€, вместо по 16€, на ouigo от Бордо до Сен Жан дьо Луз. Т.к. е един по-евтин влак на ден, ще зачеркна Байон от програмата, но пък ще имаме по-рано настаняване на няколко крачки от океана. Не може всичко да е перфектно 🙂 Тоя телефон отгоре на кого е? преди 42 минути , stanimir каза: За трима , но сигурно е спалня и дневна с разтегателен диван.Дали са за двама или трима обикновено е едно и също. Обикновено е едно и също за трима или четирима. Където има място за трима, има и за четвърти. Но на място с едно легло, трима влизат само при определени условия. 1 6
Argentique Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни преди 3 минути , Zaro каза: Тоя телефон отгоре на кого е? На шатъла от Русе за Отопени 😃 1 5
stanimir Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Да де , въпроса е че в огромния процент случаи не се предлага пълноценно настаняване , а неизменно е дневна с диван + спалня.Ако зададеш търсене с 2 спални нещата вече драстично се променят.Нв може да се сравнява апартамент за трима пълнолетни с хотелско настаняване. А за Евровизия със сигурност ще бием и настаняване в Манхатън.Взимането не е като даването.Убеден съм , че и магеланец да рентва нещо , ще иска за седмица да изкара за пътешествия поне за идните 2-3 години.Терзиев трябва да вдигне паметник на Дара 😁 2 7
ДиянаВ Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни преди 8 минути , Zaro каза: Тоя телефон отгоре на кого е? преди 4 минути , Argentique каза: На шатъла от Русе за Отопени 😃 Верно е техен - на Пегасус Русе. Иначе щях да карам @Zaro да провери 😂 1 3
ДиянаВ Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни (редактирано) преди 3 часа, jorocontrola каза: Ами аз вече съм бил в Сантандер. Така че там ще е почти транзит. Следобед в Билбао. Намерих си кола под наем за 30Е за 24ч и ще се спи около Gaztelugatxe, че да отида и там. Доста е, ама мисля, че е постижимо с добра организация и без отпуска. Още не по темата, ама … прощавайте Подсети ме да проверя - Гастелугаче са пуснали слотове - билети до октомври, вкл. Извън лятото са само събота и неделя. Действай безплатни са, но трябва да имаш билет. *а не, объркала съм се - в останалите дни, т.е. през седмицата може да се ходи без билет, видно от календара им https://public.tiketa.eus/gaztelugatxe/wp-content/uploads/2025/12/Gaztelugatxe-2026-Calendario-web-en.pdf Редактирано 5 юни от ДиянаВ 2 1
blueriver Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни Благодарение на @Argentique се сдобих с билети за Валенсия за януари! Не бях поглеждала цени за 2027г. Обаче ще спра да чета постовете й😄😉. Била съм там за една Нова година и времето си беше разкошно,а аз съм доста зиморничава. 9
zon Публикувано: 5 юни Публикувано: 5 юни преди 2 часа, blueriver каза: Благодарение на @Argentique се сдобих с билети за Валенсия за януари! Не бях поглеждала цени за 2027г. Обаче ще спра да чета постовете й😄😉. Била съм там за една Нова година и времето си беше разкошно,а аз съм доста зиморничава. Agent Provocateur ;))) 1 7
Doctor Who Публикувано: 9 юни Публикувано: 9 юни Полет на УИЗ в 10.00 часа. Полет на УИЗ в 10.00 часа. 3 1
Doctor Who Публикувано: 9 юни Публикувано: 9 юни Дълъг уикенд в тази седмица. Следващата също. Последната седмица на юни. 6
jorocontrola Публикувано: 9 юни Публикувано: 9 юни преди 16 минути , Doctor Who каза: И все пак в събота за Варшава се ходи в Уиз: И така печелим над 5ч 😉 3 1
Doctor Who Публикувано: 9 юни Публикувано: 9 юни преди 15 минути , jorocontrola каза: И все пак в събота за Варшава се ходи в Уиз: И така печелим над 5ч 😉 Да, така е - виж синия надпис и цената 19.99 си е на УИЗ. П.П. Редактирах. 1 1
Argentique Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни След два дни - дълъг уикенд на море с ден отпуска в петък. Цената надхвърля моята граница от 50€ за билети за уикенд забежка, но в разни edreams и opodo.de дори и без прайм може да се бутне с по 5€ на посока, с прайм даже повече. Времето все още е поносимо там - +28 12
Бръмбар Публикувано: 12 юни Публикувано: 12 юни Да напиша няколко реда за уикенда във Варшава, докато ме е споходила музата за писане. Билетите бяха с Райън сравнително късен следобед в петък (минах без отпуска, с разрешение да си тръгна по-рано) и връщане вечерта в неделя, на приятни цени от около 20-на евро в посока. На летището в Модлин дори кацнахме малко по-рано, обаче после пообърках влаковете, но пак стигнахме в хотела около 19ч, както ми го даваше от уебсайта за билетите (обсъждахме го в темата с бързи въпроси за Полша). Точно като излязохме от гарата се изля проливен дъжд и макар, че хотела беше на 4мин успяхме добре да се намокрим. А от много минимизиране на багажа, не бях взела второ яке и панталони, а само ризи, бельо,чорапи и козметика и се наложи да суша със сешоара и ютията якето и дънките (х2). Дъжда все пак не спря съвсем и отидохме само да вечеряме в една близка пицария. Обаче в събота изгря слънце и повече дъжд нямаше през целия ни престой, ура! Като цяло Варшава ми хареса. Може да се видят за ден много различни неща - от стар средновековен град, който е бил почти разрушен ВСВ, но след това е реставриран, дворец, приятни паркове със много зеленина, катерици, пауни, езера и неокласически сгради, до съвременни небостъргачи. На мен ми се стори по-евтино и за настаняване, и за храна от обичайните цени напоследък. Обаче, връщането през Модлин беше леко изпитание и не мисля да си го причинявам пак, освен ако нямам много сериозна причина. Добре, че планирах с пристигане почти 3ч преди полета, иначе съществуваше реална опасност да го изпуснем. Едно, че се прекачвахме от един влак на друг за стигнем до гарата в Модлин, като времето между връзката беше 10мин, първия закъсня с 5-6мин, втория беше на друг коловоз и не беше ясно кой точно е, а таблата по коловозите бяха замръзнали нещо, добре че го намерихме в последния момент по хартиените разписания и успяхме да се качим точно минута преди да тръгне. На гарата в Модлин се изсипахме един влак хора и зачакахме автобуса. Той дойде със закъснение и естествено нямаше как да побере всички. Почнаха едни скандали от изнервени пътници, които рискуваха да си изпуснат полета. Ние като видяхме, че няма шанс решихме да изчакаме следващия, но една стюардеса си изпускаше полета и друга добра душа реши да слезе и да й отстъпи място, за да се качи тя. Вратите обаче не можеха да се затворят и съответно автобуса не можеше да тръгне, друга жена беше супер изнервена ходеше от врата на врата и се караше с хората, за да се качи тя, като буташе и един куфар. Накрая успя да го натика от едната врата в краката на хората, а тя тръгна да се бута през другата. Шофьорът изключи двигателя, слезе и почна да да обикаля вратите с надежда някой да слезе. В този момент, алелуя!, дойде втори автобус. Ние се качихме на него и някои от първия слязоха, включително и стюардесата, с което първият най-накрая затвори врати и потегли. Мислехме, че като се качим всички останали от първия и вторият автобус ще тръгне, но не! Оказа се, че той ще чака да му дойде времето по разписание, което беше след около 20мин. Стюардесата се разплака (много ми стана жал за момичето, направи грешка, че слезе от първия), и каза че й втори ден на работа и си изпуска полета, звъня по разни телефони да се обяснява, надявам се да не са я уволнили заради неявяване на работа. Най-накрая заветния час по разписание дойде и тръгнахме, макар че чакането беше доста безсмислено и никой не се качи междувременно. Обаче радостта продължи кратко, понеже се оказа, че сме в огромно задръстване и не се придвижваме изобщо. В един момент, шофьорът взе стратегическо решение, обърна на едно разширение и тръгнахме в обратна посока, кой знае накъде. Това се оказа добър избор да тръгне по някакъв алтернативен път, напреднахме бързо и вече дори видяхме сградата на летището, когато попаднахме в ново задръстване. Всички се развикаха на шофьора да отвори вратите и да ходим пеш, което и направихме (макар и в крайна сметка да стигнахме по същото време с автобуса пред вратите на летището). Там последва нова огромна опашка за секюрити, добре че горе-долу бързо мина и се озовахме най-накрая на гейта. Летището общо имаше 4 гейта, които са доста претоварени, няма къде да се седне, полетите бяха един след друг, но все пак благополучно излетяхме навреме, и кацнахме навреме, от съседи в самолета дочух, че е имало катастрофа, заради което е било и задръстването и са вървели кой пеш, кой с такси. Така, че ако решите все пак да направите някой уикенд във Варшава, и сте през Модлин, си планирайте доста време преди полета. Аз бях планирала да сме около 2ч50мин преди, но реално бяхме на летището около час и половина преди полета. Като се изключат премеждията по прибирането, съм доволна. Аз доста време пренебрегвах Полша като дестинация, но се оказа доста приятна за уикенд пътувания (освен Варшава, и Вроцлав, и Краков са идеални). Малко снимки за цвят: 23 1
ДиянаВ Публикувано: 12 юни Публикувано: 12 юни преди 45 минути , Бръмбар каза: Да напиша няколко реда за уикенда във Варшава, докато ме е споходила музата за писане. Билетите бяха с Райън сравнително късен следобед в петък (минах без отпуска, с разрешение да си тръгна по-рано) и връщане вечерта в неделя, на приятни цени от около 20-на евро в посока. На летището в Модлин дори кацнахме малко по-рано, обаче после пообърках влаковете, но пак стигнахме в хотела около 19ч, както ми го даваше от уебсайта за билетите (обсъждахме го в темата с бързи въпроси за Полша). Точно като излязохме от гарата се изля проливен дъжд и макар, че хотела беше на 4мин успяхме добре да се намокрим. А от много минимизиране на багажа, не бях взела второ яке и панталони, а само ризи, бельо,чорапи и козметика и се наложи да суша със сешоара и ютията якето и дънките (х2). Дъжда все пак не спря съвсем и отидохме само да вечеряме в една близка пицария. Обаче в събота изгря слънце и повече дъжд нямаше през целия ни престой, ура! Като цяло Варшава ми хареса. Може да се видят за ден много различни неща - от стар средновековен град, който е бил почти разрушен ВСВ, но след това е реставриран, дворец, приятни паркове със много зеленина, катерици, пауни, езера и неокласически сгради, до съвременни небостъргачи. На мен ми се стори по-евтино и за настаняване, и за храна от обичайните цени напоследък. Обаче, връщането през Модлин беше леко изпитание и не мисля да си го причинявам пак, освен ако нямам много сериозна причина. Добре, че планирах с пристигане почти 3ч преди полета, иначе съществуваше реална опасност да го изпуснем. Едно, че се прекачвахме от един влак на друг за стигнем до гарата в Модлин, като времето между връзката беше 10мин, първия закъсня с 5-6мин, втория беше на друг коловоз и не беше ясно кой точно е, а таблата по коловозите бяха замръзнали нещо, добре че го намерихме в последния момент по хартиените разписания и успяхме да се качим точно минута преди да тръгне. На гарата в Модлин се изсипахме един влак хора и зачакахме автобуса. Той дойде със закъснение и естествено нямаше как да побере всички. Почнаха едни скандали от изнервени пътници, които рискуваха да си изпуснат полета. Ние като видяхме, че няма шанс решихме да изчакаме следващия, но една стюардеса си изпускаше полета и друга добра душа реши да слезе и да й отстъпи място, за да се качи тя. Вратите обаче не можеха да се затворят и съответно автобуса не можеше да тръгне, друга жена беше супер изнервена ходеше от врата на врата и се караше с хората, за да се качи тя, като буташе и един куфар. Накрая успя да го натика от едната врата в краката на хората, а тя тръгна да се бута през другата. Шофьорът изключи двигателя, слезе и почна да да обикаля вратите с надежда някой да слезе. В този момент, алелуя!, дойде втори автобус. Ние се качихме на него и някои от първия слязоха, включително и стюардесата, с което първият най-накрая затвори врати и потегли. Мислехме, че като се качим всички останали от първия и вторият автобус ще тръгне, но не! Оказа се, че той ще чака да му дойде времето по разписание, което беше след около 20мин. Стюардесата се разплака (много ми стана жал за момичето, направи грешка, че слезе от първия), и каза че й втори ден на работа и си изпуска полета, звъня по разни телефони да се обяснява, надявам се да не са я уволнили заради неявяване на работа. Най-накрая заветния час по разписание дойде и тръгнахме, макар че чакането беше доста безсмислено и никой не се качи междувременно. Обаче радостта продължи кратко, понеже се оказа, че сме в огромно задръстване и не се придвижваме изобщо. В един момент, шофьорът взе стратегическо решение, обърна на едно разширение и тръгнахме в обратна посока, кой знае накъде. Това се оказа добър избор да тръгне по някакъв алтернативен път, напреднахме бързо и вече дори видяхме сградата на летището, когато попаднахме в ново задръстване. Всички се развикаха на шофьора да отвори вратите и да ходим пеш, което и направихме (макар и в крайна сметка да стигнахме по същото време с автобуса пред вратите на летището). Там последва нова огромна опашка за секюрити, добре че горе-долу бързо мина и се озовахме най-накрая на гейта. Летището общо имаше 4 гейта, които са доста претоварени, няма къде да се седне, полетите бяха един след друг, но все пак благополучно излетяхме навреме, и кацнахме навреме, от съседи в самолета дочух, че е имало катастрофа, заради което е било и задръстването и са вървели кой пеш, кой с такси. Така, че ако решите все пак да направите някой уикенд във Варшава, и сте през Модлин, си планирайте доста време преди полета. Аз бях планирала да сме около 2ч50мин преди, но реално бяхме на летището около час и половина преди полета. Като се изключат премеждията по прибирането, съм доволна. Аз доста време пренебрегвах Полша като дестинация, но се оказа доста приятна за уикенд пътувания (освен Варшава, и Вроцлав, и Краков са идеални). Малко снимки за цвят: За летище Шопен нали ги няма тези драми? Ще сме 4 човека и мисля да ползваме влак до града в ден понеделник се пада.
crazyhorse Публикувано: 12 юни Публикувано: 12 юни преди 28 минути , ДиянаВ каза: За летище Шопен нали ги няма тези драми? Ще сме 4 човека и мисля да ползваме влак до града в ден понеделник се пада. Шопен е близо до центъра! Ние взехме кола от Модлин и пак пътувахме около 40 минути до града... 2
Loverboy Публикувано: 12 юни Публикувано: 12 юни А истината е, че полетите на Уиз са на супер цени и са до Шопен. Единственият компромис е, че в неделя връщането е в гнусния 6.00 час. Ние дойдохме с ЛОТ, в крайна сметка решихме да платим малко повече, но със Стар голд статуса имахме и чекиран багаж, така че съвсем ни беше удобно. Платихме около 100 евро отиване и връщане с ЛОТ. Обикновено нямаме против “селските” летища, но специално тук решихме да си действаме с основното летище. Има Убер и Болт за 7-8-9 евро си в града. 5
Бръмбар Публикувано: 13 юни Публикувано: 13 юни С Райън повече ми пасваха часовете - особено на връщане, в неделя, беше в 19ч и можеше да се използва голяма част от неделята, докато на Уиз рано сутринта. Мисля, че Модлин е много малко и не може да поеме големия пътникопоток, който се е създал, и това причинява повечето от проблемите. Даже получих и съобщениение от Райън да съм 2.45ч преди полета, поради предвиждани задръствания на летището. Аз принципно кой знае колко не изпълнявам такива препоръки (щото дигиталният им асистент и настоятелно ми препоръчвяше първо да си купя приоритет и 10кг куфар за отиване, а на връщане 23кг куфар да си нося сувенирите 😀😀😀),но в случая беше добре, че го направих. На Шопен предполагам няма да има такива драми. 2 2
jorocontrola Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни На 12.06.2026 г. в 22:17, Бръмбар каза: Като цяло Варшава ми хареса. Може да се видят за ден много различни неща - от стар средновековен град, който е бил почти разрушен ВСВ, но след това е реставриран, дворец, приятни паркове със много зеленина, катерици, пауни, езера и неокласически сгради, Отидох и аз да видя какво има 🙂 Малко детайли за парковете и градините, които поне на мен много ми допаднаха: - Taras widokowy - kampus biurowy Forest - реално си е бизнес сграда, но има хубава градина на покрива с напълно свободен достъп и дори безплатна тоалетна: Също и нелоша гледка към централната част на града: - Roof Garden of the University of Warsaw - отварят в 8 и имаше още 2-3ма освен мен. Напълно безплатно, също има хубава гледка: - Palace at Wilanów - градините са с платен вход. Бях относително рано и нямаше почти никой: - Royal Baths park - безплатно е, има доста сгради из самият парк, които са различни музеи: - Warsaw Universiry Botanical Garden - в съседство на Royal Baths, входът е платен: Времето е доста променливо. Вчера валя поне 10 пъти. Така че ако трябва да перефразираме старият виц, за това кога точно е лятото: Ами то не е определен ден, ами по скоро може да е всеки ден, но не и цял ден, а някъде м/у - 8:00 и 8:20 сутринта. После пак има по малко около 10, 11, 14, 16, 18 часа... 31 1
Alexander Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни Отчитам поредната съботно/неделна забежка. Полети София - Шарлероа -София взето през прайма, събота на обяд, до неделя вечерта. Кола от любими ми вече Getaround, 96€ за двата дни, с лимит 450км. Кацнахме и точно в 14:05 бях в колата, а тя беше резервирана от 14:00. Каране до Лил, паркиране в хотела appart city confort Lille, който ми струваше 59€! Последваха разходи, кафета, сладкарници, вина, сиренца и т.н. Супер място е центъра на Лил, вечеряхме на известната улица с кръчмите, пробвахме локалните им ястия. На другия ден ходих до пазара им, взех някои неща и след кафета и сладкарници минах првз любимите ми хранителни магазини Auchan за провизии, работят до обяд и след това паркирахме в Монс. Страхотно градче, там се разходихме около 2,5-3 часа и оттам на летището. Доста добра забежка стана, 2 града в 2 държави. 36 5
Фил Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни преди 28 минути , Alexander каза: Каране до Лил, паркиране в хотела appart city confort Lille, който ми струваше 59€! Откъде го букна на такава цена?
Alexander Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни преди 32 минути , Фил каза: Откъде го букна на такава цена? Агода 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега