ivan69 Публикувано: 6 януари Сподели Публикувано: 6 януари София-Малта 12.01-13.01 купихме за 70лв.двупосочно.Рентакара е 15лв на ден. 12 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 6 януари Сподели Публикувано: 6 януари преди 2 часа, ivan69 каза: София-Малта 12.01-13.01 купихме за 70лв.двупосочно.Рентакара е 15лв на ден. Само трудно се намира място за рентакара, особено из Слима. На отиване съм със същия самолет, но на повечето POI из Малта съм била и ще се шматкам из полята. 6 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 6 януари Сподели Публикувано: 6 януари Аз нещо се чудя дали за февруари да не букна за Малта или за Бари....... Знам ли и аз, нещо да му намеря на братовчеда 🤨 то за детето е основното пътуване, не е за тях 😊 @Argentique Искат да е топло, вчера говорих с тях, сега януари не е било добре да се пътува, че е било студено 🤣 ако на това му казват студено ами ако стане -10 какво ще правим не знам просто 😁 Ако си спомняш с теб миналата седмица коментирахме 😉 1 1 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 януари Сподели Публикувано: 8 януари Никой нищо не пише, я да ви разшавам. Този уикенд Неапол за ден събота с нощувка в петък. Времето - слънчево, +11. Пълно е с двойни стаи по 60€, че и по-малко. Храната - както обикновено. 17 6 Връзка към коментар
nino Публикувано: 8 януари Сподели Публикувано: 8 януари На 6.01.2024 г. в 15:37, ivan69 каза: София-Малта 12.01-13.01 купихме за 70лв.двупосочно.Рентакара е 15лв на ден. Би ли казал повече за рентакара ? И аз се оглеждам за края на март, но като чета ревютата за агенциите в Малта ми става лошо. Май ще трябва да ползвам фирми с по - висок рейтинг, като Alamo, Budget или Sixt . Дори отзивите за Hertz и Europecar са много лоши. Доколкото разбрах са на франчайз. Иначе търся през Carjet. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 8 януари Сподели Публикувано: 8 януари Преди 1 час, nino каза: Би ли казал повече за рентакара ? И аз се оглеждам за края на март, но като чета ревютата за агенциите в Малта ми става лошо. Май ще трябва да ползвам фирми с по - висок рейтинг, като Alamo, Budget или Sixt . Дори отзивите за Hertz и Europecar са много лоши. Доколкото разбрах са на франчайз. Иначе търся през Carjet. Е аз оттам букнах Smart е доставчика, ще видим какво ще стане ама за 1,30 лв. за 2 дни имам си едно наум. Ще си направя застраховка при доставчика за 20Е за двата дни, че не ми се оставя 1300Е депозит, а и движението е ляво, не ми е проблем в Кипър съм взимал 2 пъти ,но да платя нещо все пак.... p.s Знаех, че нещо не е наред, цената е вече 0,18е на ден, можеше още левче да спестя.....Ваучера дойде след час, обикновено идва веднага, помислих, че съм изгорял с 1,30....... 1 8 Връзка към коментар
dunaika Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари преди 12 часа, Argentique каза: Никой нищо не пише, я да ви разшавам…. Е то.. благодарение на теб бая народ сме на самолета за Малта този петък… 😂 1 3 Връзка към коментар
nino Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари преди 8 часа, ivan69 каза: Е аз оттам букнах Smart е доставчика, ще видим какво ще стане ама за 1,30 лв. за 2 дни имам си едно наум. Ще си направя застраховка при доставчика за 20Е за двата дни, че не ми се оставя 1300Е депозит, а и движението е ляво, не ми е проблем в Кипър съм взимал 2 пъти ,но да платя нещо все пак.... p.s Знаех, че нещо не е наред, цената е вече 0,18е на ден, можеше още левче да спестя.....Ваучера дойде след час, обикновено идва веднага, помислих, че съм изгорял с 1,30....... Ще чакаме отзив в другата тема. 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 16 януари Сподели Публикувано: 16 януари Маршрут за началото на март с ден (полуден) отпуска. На 2 март летим до Лутън. Дремем чак до следобед (първи минус на маршрута) или пък се шматкаме из Лутън и после хващаме полет за Гренобъл. Стоим в Гренобъл една или две вечери, може с втора нощувка в Анси пътьом за Женева. Фликсбус Гренобъл-Анси = 7€, Гренобъл - Женева - 10€. Времето в Гренобъл Следва вторият минус - нощувка в Женева на 4.03. И на 5.03. полет за София. На когото не му се занимава с глупости и иска на по-топло - Пафос с ден отпуска и максимално използване на времето там: 20 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 16 януари Сподели Публикувано: 16 януари преди 3 часа, Argentique каза: Маршрут за началото на март с ден (полуден) отпуска. На 2 март летим до Лутън. Дремем чак до следобед (първи минус на маршрута) или пък се шматкаме из Лутън и после хващаме полет за Гренобъл. Стоим в Гренобъл една или две вечери, може с втора нощувка в Анси пътьом за Женева. Фликсбус Гренобъл-Анси = 7€, Гренобъл - Женева - 10€. Времето в Гренобъл Следва вторият минус - нощувка в Женева на 4.03. И на 5.03. полет за София. На когото не му се занимава с глупости и иска на по-топло - Пафос с ден отпуска и максимално използване на времето там: Argentique, много добра идея. Да ударя едно рамо? = при хубаво време едно шматкане из Лутън си е окей = на който му се вижда скъпо в Женева, а то си е скъпо, може да спи в Анемас (Франция) - с трамвай N17 от Bel Air в Женева до последната му спирка в Анемас. Цената на билета (еднопосочно) беше около 4€. Втори вариант за по-евтино спане и то за тези, които нямат нищо против хостелите, е хостел Nyon, в много сладкото градче Нион на около 30 мин. с влак, на брега на Женевското езеро. Хостелът е много добър, обаче, мисля че има и самостоятелни стаи за двма. Който прави този маршрут, ако се прежали за един Regional Pass Lake Geneva-Alps за пет дни = 105 франка (освен ако има някакво увеличение от тази година). Този пас важи за пет последователни дни, от които два дни всички пътувания са безплатни, останалите три си плащаш 50% от билета. Но дори и да се използва паса само за двата безплатни дни, парите се избиват на 100% и повече дори, ако обикаляш из района. Имам предвид чак до другия край на езерото (Лозана, Монтрьо, Веве и др). Важи за всички транспортни средства, дори някои корабчета по езерото. Важи и зa влакчето до Rochers de Naye, също и до Saint Maurise ( да не се бърка със Сейнт Мориц , който е в Енгадин и е може би най-скъпарския зимен курорт на Швейцария). До Нион може да се отиде и с междуградски автобус от ЖП гарата в Женева и е по-евтин, но нямам впечатления от него. Ако се ползва пас, ще трябват обаче поне две нощувки в Женева или района, така че този вариант би бил по-добър за към края на пролетта или през лятото, когато денят е дълъг и съответно човек може да обиколи района по-обстойно. Както и да е, за ГПВ (г@з път да види) мисля, че е окей 🙂 16 3 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 21 януари Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 януари На 19.12.2023 г. в 15:59, Яничка каза: Не помня дали по-назад в темата е ставало дума, но началото на януари може да се направи уикенд с удобни часове без отпуск до Бари. Отиването на 05.01 е с Wizz и е единственият петък, в който имат вечерен полет. Иначе полетите им са сряда - неделя. Петъчният полет се появява при Wizz отново от 15.03 нататък. Връщане на 07.01 с Ryan (цената е малко височка, но магеланци са търпеливи хора, следят цени 🙂) Районът около Бари е благодатен, дори и ако вече си правил класиката - Polignano a Mare, Матера, Алберобело, Остуни и т.н. Да дам отчет за уикенда в Бари по-горе. В крайна сметка не летяхме на 05-07.01, а следващия уикенд, като и двата полета бяха с Ryan и тръгването в петък беше в 13:40 от София. Билетите на Ryan не излизаха никъде през посредници, наложи се да ги взема директно през сайта на АК, но бяха прилични - 62 лв. на човек. Апартаментът ни излезе 93 Е за двата дни. Базирахме се в Gravina in Puglia. Доставчикът за колата беше RentalPlus, наемът за 3 дни беше 12,80 Е. Направихме външна UK застраховка, както всеки път. Маршрутът този път, изцяло вдъхновен от знатията на @master_of_germs, беше по-различен от обичайния - регион Basilicata и Apulia. И така, в петък кацнахме в Бари в 14 ч. и взехме колата от терминала (имаше малко по-евтина оферта с взимане на колата с шатъл, но предпочетохме да не губим време). По пътя към първата ни спирка се радвахме на живописни гледки: Започнахме с Pietragalla и интересните там Old Rustic Filled Houses. "Къщичките" са изоставени, но в добър вид. Вратите на всички са отворени и може да се погледне вътре. Ако имахме дрон, щяхме да направим такава ефектна снимка: но за съжаление можехме да направим само такива кадри: Няма паркинг при тях, спряхме отстрани на пътя. Оттам се отбихме за чек-ин в апартамента в Gravina in Puglia и отидохме на вечеря в Pizzeria Peter Pan, където пиците са огромни и цените са прилични. В събота се отправихме към изоставения заради заради земетресения и свлачища град Craco. Първите заселници били гръцки монаси. Последното семейство напуснало града през 1990 г. Жителите били преместени в нов град на няколко километра в долината. Тук са снимани сцени от „Страстите Христови“. Градът може да се види само отвън - навсякъде има заграждения. Може да се влиза само с платени турове с продължителност 1 час и честота на всеки час (11€): На нас Craco ни хареса най-много отвън: Вътре хора няма, но се виждат магаренца и овце: Продължихме към един от двата twin towns - Castelmezzano. Градът се счита за рожденото място на италианската мафия. Оставихме колата на паркинг на улицата, имаше машинки с монети - за съжаление приложението EasyPark, което сме ползвали на доста места в Италия, тук не вършеше работа. Хубавата гледка е от площада Piazze Emilio Caizzo и от паркинга: Тръгнахме към Gradinata Normanna, от които бях чела, че също има гледка. За да се стигне до върха, се изкачват 54 стълби, които водят до замъка Castrum Medianum. Предполагах, че мястото не работи (както се и оказа, все пак беше януари), но исках да се развдвижим малко. Това са стълбите, изкопани в скалата, които се изкачват: Въпреки, че бяхме извън сезона, градчето е доста туристическо. Срещахме туристи, а по уличките още стоеше коледната украса: От тук отпрашихме към Pietrapertosa, но стигнахме до преграден път. Отпред стоеше един дядо, много услужлив, но дума не отбираше от английски. Най-забавното беше, че ме попита дали говоря английски, казах "да" и той продължи да обяснява на италиански 🙂 Минахме по друг път и стигнахме до целта. Тук искахме да сме по залез, защото бях гледала красиви снимки из нета. Колата пак паркирахме на пътя, имаше машинки с монети. Хубавата гледка е на площадчето пред Gv9 Bistrot: Тамън хапнахме набързо в бистрото и навън се стъмни. Стана магическо: Неделята оставихме за Gravina in Puglia. Исках да видим Chiesa Rupestre San Michele delle Grotte - първата катедрала в града, води се най-голямата, издълбана е в скалата. Вътре има статуя на St. Michael и костница/гробница. По стените все още се вижда фреско. Входът е 3 Е и се плаща на място на един чичко, който е опънал маса пред пещерата и събира таксата. Църквата е малка, но за мен посещението си струваше: От църквата има хубава гледка към Гравина. Който има желание, може да разгледа Gravina Sotterranea - подземна мрежа от тунели и пътища. Аз се отказах, гледала съм подобни около Рим, но снимките от нета изглеждат нелоши: Гравина се слави с гледката към Ponte Acquedotto sul torrente Gravina. Бях чела отзиви от декември, че мостът е в ремонт и се надявах вече да е свършил, но явно никой не си даваше зор - целият акведукт беше в скелета и цялата красота беше скрита. Иначе изглежда така: Все пак разходката тук е интересна - в скалите се виждат скални пещери и църкви и е доста зелено: Направихме прощален обяд и се отправихме към летището за полета в 17:30 ч. Получи се един приятен уикенд 🙂 38 5 20 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 януари Сподели Публикувано: 21 януари преди 1 час, Яничка каза: ... Започнахме с Pietragalla и интересните там Old Rustic Filled Houses. "Къщичките" са изоставени, но в добър вид. Вратите на всички са отворени и може да се погледне вътре. Ако имахме дрон, щяхме да направим такава ефектна снимка: ... В събота се отправихме към изоставения заради заради земетресения и свлачища град Craco. ... @master_of_germs , на @Яничка може да кажеш за Pietragalla и къщичките, а на мен да ми ги спестиш. Така ли! Хмм,... ОК. Всъщност изобщо не е ОК, а съм ти много сърдит. Сега купувам билети за Бари и ти пращам сметката. 16 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 21 януари Сподели Публикувано: 21 януари преди 8 минути , ven62 каза: @master_of_germs , на @Яничка може да кажеш за Pietragalla и къщичките, а на мен да ми ги спестиш. Така ли! Хмм,... ОК. Всъщност изобщо не е ОК, а съм ти много сърдит. Сега купувам билети за Бари и ти пращам сметката. Вярваш или не, не само ти осъвременяваш база данни в тефтер 😄 10 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 21 януари Сподели Публикувано: 21 януари преди 9 минути , master_of_germs каза: Вярваш или не, не само ти осъвременяваш база данни в тефтер 😄 Тефтерите ще си ги мерите с @Ivko (моля, покажи на Мастъра за какво съвършенство става дума в твоя) 🙂 @ven62 вземи билети направо и за @Eva eva, току виж стигнете до 2-3 години, тъкмо дотогава ще е модернизирана базата с данни. @Яничка браво, страхотно си го описала (както винаги де)! 2 1 2 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари С включването на Райън по линията за Валенсия се открива възможност за съботно-неделно (изцяло Райън) или само неделно (отиване с Уиз, връщане с Райън) отскачане до родното място на паеята. Само нормална цена да има. 5 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Има приятни оферти от Раян за уикенд пътуване от София до Единбург. Например тръгване на 3-ти февруари в 5:45 и връщане на 4-ти февруари 16:10 на цена от 55 евро. 7 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Не виждам нищо приятно да се ходи на север през зимните месеци ... За сметка на това има добри опции за Пафос за целият март: Пък който иска, може да си удължи престоят. Има полети понеделник и вторник 🙂 6 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 15 минути , jorocontrola каза: Не виждам нищо приятно да се ходи на север през зимните месеци ... Ходят на дегустация И аз искам да ходя лятото на север, но цените все са балтия... Пафос става даже за уикенда 1-4 март. Няколко мнения по-рано бях качила скриншот и тогава нямаше на 1 и 4 март полети, явно са направили разместване. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 32 минути , Argentique каза: Ходят на дегустация Колкото и да харесвам Гинес, най-долнопробната гръцка бира на припек ще ми дойде доста по-добре... 5 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 15 минути , jorocontrola каза: Колкото и да харесвам Гинес... Имах предвид всеизвестните им високоградусови напитки, които правят ниските температури малко по-поносими. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 28 минути , jorocontrola каза: Колкото и да харесвам Гинес ... Капетанот хортува за Единбург, не за Дъблин. Там дегустираме такива неща : Иначе в Дъблин, за такива като мен, които не си падат по Guiness, пак има какво да се дегустира 14 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Аз също мисля , че може да се пие по всяко време на годината , а тия държави с това са известни. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 5 минути , stanimir каза: Аз също мисля , че може да се пие по всяко време на годината , а тия държави с това са известни. Ами то с този климат. Ако случайно изтрезнееш, веднага те налягат самоубийствени мисли ... 10 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари А бе.... в тези тъмни дълги и студени дни изобщо няма да си помисля да ходя към ЕДинбург. (стига ми Амстердам от миналата седмица - нашите минусови температури изобщо не могат да се сравнят с условията по ниските земи). Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Аз пък бих предпочела една събота/неделя в Единбург, през февруари/март макар и да не пия уиски, вместо съботно неделен Пафос през март, когато макар и да е по топло от Бг все пак не става за плаж, а забележителностите му не ме влекат много. Но важното е избор да има пък, кой накъдето му харесва. Валенсия е добър избор, както беше споменато също. 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега