Zaro Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари На мен уискито ми е по-пивко на топло и светло, отколкото на студено и тъмно. Ама всеки сам си прреценЯ. 3 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари 1 hour ago, Zaro said: На мен уискито ми е по-пивко на топло и светло, отколкото на студено и тъмно. Ама всеки сам си прреценЯ. За мен това е като бирата да ми е по-пивка на студено и тъмно вместо на топло и светло 😄 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Май месец примерно (но не само) може да се направи пълен уикенд до Неапол с цел Капри. Полетите на Ryan са: петък 21:10 ч. от София и неделя 22:30 ч. от Неапол. 8 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 25 минути , stanimir каза: За мен това е като бирата да ми е по-пивка на студено и тъмно вместо на топло и светло 😄 А бе така е, ама бирата не е моето питие. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари преди 40 минути , Яничка каза: Май месец примерно (но не само) може да се направи пълен уикенд до Неапол с цел Капри. Полетите на Ryan са: петък 21:10 ч. от София и неделя 22:30 ч. от Неапол. Аз пък съм си харесала Прочида, щото на Капри вече бях. Обаче собственикът на едно неаполитанско B&B така неистово ми рекламираше острова като ПроШида, че съм склонна да вярвам на неговото произношение. При мен излизат ежедневни полети до Будапеща през май/април, та и там стават уикенди. Само да регулират цените в наша полза. 8 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 30 януари Сподели Публикувано: 30 януари Ето примерни варианти (скъпи засега), че вчера след десетина търсения спряха да ми се зареждат цените на полетите, явно вече съм бот. То и днес спряха, но се сетих да сменя IP. Будапеща през април/май става петък вечер/неделя или събота/неделя. Катания от април в събота пускат ранен полет, в неделя късен. Два пълни дни. Вторият съботен изчезва по някое време. Малта става последно през март с леко ранно бягане от работа в петък. За Вроцлав последните дати за уикенди са в зимното разписание, после не става. Сега цените са немагелански, но при интерес всеки си следи. Уиз не съм ги мислила, че те сега пренареждат разписание и е шок и ужас. 20 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 30 януари Сподели Публикувано: 30 януари преди 8 часа, Argentique каза: Уиз не съм ги мислила, че те сега пренареждат разписание и е шок и ужас. Затова да се търсят полети в следващите 14 дни.Мен ще ми върнат 180 лв в кредити и си харесах Ереван на 12.2 за 100 лв двупосочно.Не е уикенд. 3 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 13 февруари Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 13 февруари Дойде време да разкажа за първото ни уикенд пътуване за тази година с акцент нова държава - Андора. полети - събота 10.2.2024 - 6:00-8:00 - София - Барселона ( Ryanair) - неделя 11.2.2024 - 22:40-02:35 - Барселона-София (Wizzair) кола директно от AVIS с пълна застраховка, дадоха ни един чисто нов Citroen C3, само на 650км (е ние му навъртяхме едни 700км от раз) хотел - Hotel Ca L'amagat - Baga (въпреки че първоначално смятах да спим в Андора, цените на хотелите там ме отказаха от това ми намерение, защото за периода в който пътувахме, не открих хотел под 150€ на вечер и се отказах, а и в допълнение на високите цени за мобелен интернет, съвсем ме загубиха) Програмата както винаги беше гъвкава и променяща се в движение...все пак затова сме с кола за да сме мобилни, според времето и желанията ни. След бързото вземане на колата се понесохме в посока Андора, въпреки че прогнозата за времето беше леко разочароваща, даваха го снеговалеж за уикенда изцяло, но какво пък това е точката от пътуването неподлежаща на предварително планиране...каквото, такова...отиваме. Все пак за да не прекаляваме с транзитното преминаване на испанска територия направихме и 1-2 попътни спирки: Castell de Cardona продължаваме покрай Oliana Reservoir трафика се увеличава и ето ни вече в Андора първото място на което е оказахме е Mirador La Comella после колкото е да не сме почитатели на градските разходки се потопихме по улиците на столицата - Andorra la Vella и по специално емблематичното творение на Дали- Noblesa del temps направихме лека разходчица и си напазарувахме разни благинки за да не сме капо...и хапнахме нещо на крак след което продължихме към Lake Engolasters, чиито води се оказаха позамръзнали, пътя до там предлага още гледни точки към столицата, а и времето взе да работи в наша полза и се показа така любимото ми синьо небе и слънчице... нищо че подухваше и си беше студено деня взе да клони към ранен следобед и за да реализираме маршрута се отправихме в посока френската граница, като с наближаването и пейзажа взе да става зимен и снежен... в момента в които минахме във Франция и се заспускахме в ниското и пейзажа рязко се промени последната точка от планираното за деня беше отбивка в ексклав - Ливия където се поразходихме до останките на Castell de Llívia от там се открива чудна гледка към града и за завършек на деня ни оставаше да се доберем до хотела, за целта трябваше да преминем през един платен тунел, за да съкратим маршрута, защото залеза ни преследваше...и вече определено бяхме пренаситени от пейзажи. В Бага успяхме да се доберем вече по тъмно, и там ни очакваше гладната изненада, защото ресторанта на хотела се оказа че работи от 21-22ч, а друга алтернатива не открихме, залъгахме глада с по една бира и настървено изчакахме да стане 21ч, за да вечеряме... това е маршрута за деня. Неделя, след като закусихме обилно събрахме багажа и се измъкнахме от хотела, ма буквално се оказа измъкване, защото си тръгнахме без да сме си платили за нощувката, ама така е като рецепционистката отказа да ни вземе парите при настаняването, а аз съм свикнала да спя след като съм си платила, и изобщо изключих варианта че имам за плащане....е добре че женицата ни беше видяла че си тръгваме и ни догони по улицата...какво ли си е помислила...ма тя си е виновна... За първа спирка избрахме Mirador del Serradet и Ermita de les Esposes запачнаха да се редят крайпътни планински пейзажи и доста често спирахме за да ги снимаме и така докато не се озовахме в Sant Joan de les Abadesses, където бяхме привлечени от мостовете над река Тер, веднага се паркирахме и си направихме кратка почивка за кафе и разходка заредени и отпочинали се натоварихме в колата и продължихме по пътя... следващата спирка е Castellfollit de la Roca, но за съжаление слънцето ни се оказа в неподходящата страна, за да успеем да направим що годе някакви снимки на градчето кацнало на скалата... преди да стигнем до морето имах планирано още 1-2 спирки : първата в Besalú със запазен средновековен облик и каменен мост предлагащ великолепни гледки към града: и втората - Dalí Theatre and Museum - Figueres и така неусетно се оказахме на брега на Балеарско море и по точно в Roses, където попаднахме на карнавално шествие: позяпахме доволно и приседнахме на крайбрежната алея да утолим жаждата си... полета беше късно вечерта, но поне до края на светлата част на деня имахме време и за още една последна спирка по брега - Calella de Palafrugell трафика ни хвана в покрайнините на Барселона, и изпратихме слънцето докато маневрирахме по пътните артерии към летището преди да се е стъмнило окончателно бяхме на паркинга за връщане на колата, уредихме формалностите и зачакахме полета за дома.... Е не мина и без непредвидени пътнически изцепки, като това да си забравя якето пред гишетата за паспортен контрол, добре че все пак се усетих веднага след преминаването и ме пуснаха да се върна си го потърся... а то горкото си ме чакаше на стола, където го бях зарязала... не че беше ценно, но ключа за къщи ми беше в джоба...и щеше да е проблемно, не само да ми е студено... и днешният маршрут! Като заключение мога да напиша, че добре се повозихме за два дни из три държави! Благодаря че ме изчетохте! (очаквам и вашите разкази в картинки и идеи за такива уикенд пътувания най вече) 39 3 22 Връзка към коментар
Райска птица Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари Предложения за спонтанно неуикендно 3-4 дневно февруарско пътуване? По-топличко място, с бюджетни билети по възможност… Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари преди 24 минути , Райска птица каза: Предложения за спонтанно неуикендно 3-4 дневно февруарско пътуване? По-топличко място, с бюджетни билети по възможност… 3 1 Връзка към коментар
Райска птица Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари преди 5 минути , jorocontrola каза: Февруарско… от утре съм свободна чак до 25-ти … 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари преди 33 минути , Райска птица каза: Предложения за спонтанно неуикендно 3-4 дневно февруарско пътуване? По-топличко място, с бюджетни билети по възможност… Задачата е нерешима. 2 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари преди 59 минути , Райска птица каза: Февруарско… от утре съм свободна чак до 25-ти … Ами пускаш Киви. Пишеш София до Европа от утре или другиден за 3-4 дни и гледаш ... 1 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари https://wizzair.com/en-gb/flights/fare-finder/sofia/catania-sicily/1/1/0/1/0/0/2024-02-01/2024-02-29 148 лв Катания с Уиз 21.2 до 25.2 или потърси други дестинации - цените в последния момент не са приятни. 4 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 18 февруари Сподели Публикувано: 18 февруари Реших да експериментирам със себе си и в момента правя двойна уикенд забежка с междинен "забег" помежду им 🙂 Да разясня малко: бях запланувал 10 дни в Ирак още много отдавна, но с началото на войната в Палестина реших да го съкратя за петък-неделя в Ербил. Така ми се отвори предния уикенд свободен и то пък изскочиха билети до Бахрейн пак петък-неделя. Наскоро пих две бири и ми дойде лудата идея на ум да хвана да намеря нещо между двата уикенда от Истанбул и да го ползвам за хоумофис, вместо два пъти да пътувам до Турция в рамките на 10 дни. Пак за щастие изскочи Тбилиси 🙂 Та сега лудото е, че в Бахрейн такива бяха полетите, че го планувах без хотел, за Грузия полета после излезна за неделя вечер и се отвори цял ден в Истанбул....и така, сега ми е третият ден без спане в нормално легло и мога да кажа, че е се справям доста успешно с няколко кратки дремки в колата и спалните лаунджове в Бахрейн и Истанбул 🙂 Пътуването е с личен автомобил до Истанбул и всички полети са с Пегасус от Сабиха Гьокчен. То май имаше друга тема за луди пътувания, ама нещо не я намерих. Дали е от недоспиване?! Хаха 15 11 13 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 март Сподели Публикувано: 7 март Темата позамря, но за това са виновни лудите ценообразуватели. Макар явно цените да не пречат на пътуващите, щом си пълнят самолетите. Излизам с предложение за великденските празници с два минуса. - не мининална цена; - един ден отпуска. За връщане на 6.05. откъде да е цените са нехуманни. На 2 май след работа с уиз летим за Бари, а след три ча́са - за Каляри. В Каляри и т.н. обикаляме по красоти и дегустации, а на 7 май хващаме самолета за Бергамо. Някой може да иска да отлети за Бергамо от Олбиа. И най-голямото перо - следобеден Бергамо-София. Има време и за мол. 21 1 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 14 март Сподели Публикувано: 14 март Еднодневен трип до Пафос, достатъчен да се види обектът на Юнеско в града. И да се изяде едно мезе, за да не се яде после седмица. Последни възможни уикенд пътувания до Единбург в зимното разписание след два дни. Не е евтино връщането, но другите дати до края на март са още по-зле. 15 2 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 19 април Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 април Гледам темичката ми е позастинала отдавна, та да я съживя с едно пътуване до Испания от миналият уикенд. полети - събота 13.4.2024 - 10М30-12М45 - София - Валенсия ( Ryanair) - неделя 14.4.2024 - 20м30-00М35 - Валенсия -София ( Ryanair) кола директно от Goldcar с пълна застраховка за да е с неограничени километри, че ние сме фенове на обикалянето на колела хотел - Terraza al Mar-11 Carrer de l'Oca, 03738 Balcon del Mar, Spain - една прекрасна вила с гледка към морето Програмата беше да се пуснем на юг от Валенсия, без изобщо да влизаме в града...посещавали сме го преди година...и да направим обиколчица по брега и на връщане малко навътре в сушата да затворим кръгчето...имахме малко повече от 24 часа на разположение и с оглед на едночасовото закъснение на полета в събота, изобщо не се размотавахме и след взимането на колата отпрашихме по пътя... маршрута за деня: Времето беше повече от хубаво и нищо не ни спираше в осъществяването на волната ни програма: Първа спирка за по една освежителна напитка с гледка към - Cala Les Rotes след което продължихме към Cap de Martí, където направихме една приятна и лека разходка , за да напълним очите си с красоти... в района на Xàbia си имаше и пожар, а и на следващият ден постоянно срещахме пожарни фърчащи към поредното огнище..жегата явно не ги жали в този район още от април... тъй като деня си напредваше се отправихме и към мястото за настаняване, имахме указания как да си намерим вилата и кодове за достъп за нашият апартамент, който ни изненада приятно ... а това е гледката от банята: не ми се беше случвало да попадам на такова решение за баня с гледка След като се настанихме и освежихме с по една бира на тераската решихме да обиколим района и да си намерим ресторант, че и да се яде трябва, стигнахме до Faro Cabo de la Nao набелязахме си едно две места за хапване и се върнахме в нашето местенце ...с леко отклонение по маршрута ... за да видим фара и от далеч Финиширахме с едно похапване в Restaurante Faro Azahar забравих да спомена че в района на фара има котешка колония..а ние сме котколюбители и с остатъците от вечерята отидохме да ги нахраним Неделята я отпочнахме ударно - това е маршрута: първа спирка съвсем близо до вилата - Platja Granadella и Mirador del Castell de la Granadella след което продължихме към Moraira, където пихме по кафе интересна склуптура Escultura "Gigante de Sal" - ода за човешката сила в трудни ситуации като кризата с COVID-19: следва отбивка с гледка към живописното градче Barony of Polop кацнало на едно баирче: ще кажете тея го удариха само на возене... ми не е така следващата ни спирка включваше и леко раздвиждане на краката около водопад Fonts de l'Algar - достъпът до него е платен - 4€, но пък е красиво ...хората развиват бизнес..безплатно си имаме водопади у нас хората се къпеха във водите на реката ... но ние пропуснахме тази част... Бях планирала още една разходка около El Castell de Guadalest, но се отказахме защото се оказа невъзможно да паркираме в града, колоната с коли беше още от отбивката за постъпа към града, и затова се задоволихме само с гледка от пътя и към крепостта : и към Embassament de Guadalest жегата вече взе да ни мори, пък и деня се търкаляше така че ни оставаше да си накупим разни нещица за запълване на провизиите в хладилниците и да отметнем последната точка от предвиденото а именно Castell de Xàtiva за да стигнем до нега се наложи пак да пораздвижим долните си крайници, че колите ги отбиваха още в началото на баира...добре че пътечката горе-долу се вие по сенките, че си беше топличко... и гледка към града така се изниза времето и летището ни зовеше... колкото и да не ни се искаше...върнахме колата и си зачакахме самолетчето... на бординга се засякохме с @cybersimo които се връщаше със същият полет.... Залеза над пистата за изпроводяк: Доволни се натоварихме и Back to reality ... до следващото пътуване! 32 2 18 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април Една оферта за утре за Сицилия: Не е много евтино, но пък е от сърце 😉 15 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април преди 1 час, wiliko каза: интересна склуптура Escultura "Gigante de Sal" - ода за човешката сила в трудни ситуации като кризата с COVID-19: Този екземпляр го има и на плажа във Валенсия. Чуден уикенд ви се е получил и както обикновено - с по-интересен маршрут. А в темата не се пише много вече, защото цените на билетите за почивните дни са далеч от магелански. 4 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април преди 6 минути , Argentique каза: А в темата не се пише много вече, защото цените на билетите за почивните дни са далеч от магелански. Айде-айде, моля ви се ... С ден отпуска и 25Е сме там: Добавка: който може да излезе рано от работа, може да мине без отпуска дори за 24 май: 12 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април Следях разни билети на райън и ми направи впечатление, че поне за моите дати спаднаха максимално три дни преди полета. Естествено не чаках дотогава, но вероятно това ще ми е стратегията за някой Родос или в краен случай Корфу, че там в удобните ми дати са се оляли. Иначе с отпуска в понеделник има Истанбул, jetcost.nl. При покупка отделно отиване и връщане цената пада на 20+25€. 8 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април Като сме почнали - има опция и за Будапеща: който не бърза за работа, може дори в понеделник да се върне: 14 1 Връзка към коментар
Нелчо Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април Outbound Sun, Jun 16, 2024 All times are local Ryanair 8:45 AM BOJ 1h 35 Direct 9:20 AM BUD Operated by Buzz Ryanair FR7433 | Operated by Buzz 1h 35 8:45 AM 9:20 AM BOJ BourgasBUD Budapest Arrives: Sun, Jun 16, 2024Journey duration: 1h 35 Return Tue, Jun 18, 2024 7:35 PM BUD 1h 40 Direct 10:15 PM BOJ Wizz Air W62479 1h 40 7:35 PM 10:15 PM BUD BudapestBOJ Bourgas Arrives: Tue, Jun 18, 2024Journey duration: 1h 40 А аз се чудя за този удължен уикенд- излиза директно от превозвачите малко над 150 лева . Все се надявам да пуснат още нещо от Бургас, ама надали ще е за този сезон. 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 19 април Сподели Публикувано: 19 април И понеже всички са ходили в Истанбул, излизам с маршрут за автомобилисти с кола под наем или с ваша си от България. Разбира се, плюс/минус някой етап. Може да се започне от остатъците на едно полско (да, да!) село в околностите на Истанбул – Polonezkoy, следва Шиле, Ağva (вижте им снимките, яки са), а който има време и желание, може да врътне през Зонгулдак, Safranbolu (задължително!), Болу и Сакария. Турското черноморско крайбрежие отдавна ме влече, но все не стигам. Друг вариант: островите в Мраморно море – Авша и Мармара от Бандърма. 12 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега