wiliko Публикувано: 22 май Автор Сподели Публикувано: 22 май Много добро предложение, но уви точно този уикенд вече съм го натамънила.. 1 Връзка към коментар
angel tomov Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 11 часа, Argentique каза: В самата Ханя има разкрита секция (площад Елефтериас №1 - Залата на бившия Областен съвет), та малко намирисва на изборен туризъм. 1 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 24 минути , angel tomov каза: В самата Ханя има разкрита секция (площад Елефтериас №1 - Залата на бившия Областен съвет), та малко намирисва на изборен туризъм. А ти за всеки случай посочи и адреса, за да не стане грешка. 7 Връзка към коментар
angel tomov Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 7 минути , jorocontrola каза: Not this time ... Няма значение, може да се гласува и без да си вписан в списъка - чл. 33, ал. 2 от ИК, но с това приключвам, за да не се разводнява темата. 2 1 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 31 май Сподели Публикувано: 31 май Уикенд с отпуска в петък, 5-7 юли, за по-шавливи граждани. По тази схема летяхме април за посещение на Венеция. Но може и всичко друго по пътя. Има удобен автобус на itabus от летище BGY в посока Верона/Венеция. Още е рано за билети за 5 юли, но ето го. За ниски цени трябва да сте регистриран потребител Или влакове на Trenitalia за Верона, Виченца, Падуа.... 14 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 31 май Сподели Публикувано: 31 май Ох, @Argentique, толкова лудо лято ме очаква с абсолютна невъзможност за планиране. На теб разчитам за last minute забежки 😀 п.с. Родос беше 15 евро за посока до вчера /значи примерно 10-14 дни преди пътуване/. Аз се "прецаках" със 100 евро двупосочно, но не можех да чакам поради горната причина. Сега пак са скъпи. 4 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 31 май Сподели Публикувано: 31 май преди 20 минути , jul каза: Ох, @Argentique, толкова лудо лято ме очаква с абсолютна невъзможност за планиране. На теб разчитам за last minute забежки 😀 п.с. Родос беше 15 евро за посока до вчера /значи примерно 10-14 дни преди пътуване/. Аз се "прецаках" със 100 евро двупосочно, но не можех да чакам поради горната причина. Сега пак са скъпи. И аз се прецаках малко за Родос, но в рамките. Осем дни преди пътуването цената ми излиза най-ниска (само ще се връщам през там), но това е част от играта. 5 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 3 юни Сподели Публикувано: 3 юни Има хубави цени за някои уикенди до Неапол. И по-високи, но преглъщаеми. Доста петъци има ниски цени, следете си за неделите. Варианти за запълване на програмата – безброй. 19 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 7 юни Сподели Публикувано: 7 юни Калимера @Argentique 🙂, гледам, че и ти се подвизаваш по гръцките острови в момента. Исках да ти благодаря за предложението малко по-напред за уикенд в Крит с Райън до Ханя, от което се възползвах и ще прекараме до неделя три дни в Ретимно. Времето е горещо, водата е добра за къпане - въобще точно като за кратко морско откъсване 17 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 юни Сподели Публикувано: 7 юни преди 2 часа, Бръмбар каза: Калимера @Argentique Така да се чува, @Бръмбар! Радвам се, че даваш обратна връзка. Тук положението е калиспера и ямас. Жега е много. Добре, че си отивам утре. Не е моето място. Но исках Родос за сметка на Будапеща - съчетах ги в едно. Макар и извън уикенд. 9 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 11 юни Сподели Публикувано: 11 юни Ако някой е склонен да се прежали с над 40€ за отиване до Ханя този петък, ще може да се радва на 36-те градуса там. 7 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 юни Сподели Публикувано: 11 юни преди 8 минути , Argentique каза: Ако някой е склонен да се прежали с над 40€ за отиване до Ханя този петък, ще може да се радва на 36-те градуса там. Няма ги приятелите ни от Норвегия, иначе защо не 😀 Други си е да си на гости при приятели 😄 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 30 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юни Този юни направихме един класически Капри уикенд с полетите на Ryan до Неапол петък вечер - неделя вечер, които дори не изискват по-ранно тръгване от работа. Не съм голям почитател на туристическите дестинации, но се влюбих в острова! Искахме да го разгледаме без да бързаме и си взехме нощувка. Най-евтината беше в място за настаняване без рейтинг - Casa Ferraro. Като казвам "евтина", имам в предвид 146 Е. Добре, че имахме Booking кредити и ни излезе "само" 80 Е. Островът е скъп, но абсолютно очарователен за мен 🙂 Хотелчето много ни хареса - има приятна градина и е на тихо и спокойно място. Единият ден посветихме на Капри, а другият - на Анакапри. По организацията: и в двете посоки Ryan имаха по час закъснение, което намали времето ни за спане. В петък вечер спахме в Неапол близо до пристанището и в събота хванахме ферибота в 08:05 ч. Това се оказа ключов момент, но затова разбрахме чак в последствие. Билети за фериботите бяхме закупили предварително и бяхме разпечатали на хартия. И в двете посоки бяхме с различни ferry компании, не беше необходимо да се чекираме в ticket офиса с хартиените билети (въпреки, че бях чела такива коментари в интернет) и направо отидохме на гейта. Пристигнахме на острова в 9 ч. и имахме уговорка със собственика на настаняването да си оставим багажа. Хостът беше много приятен човек, който държеше къща с няколко стаи и хубава релаксираща градина с тераски. И двата дни си оставихме багажа при него и ни спести разхода за locker. За разписание на автобусите и фуникуляра ползвахме сайта https://www.capri.net/en/bus-schedule, където има цени и основни маршрути. Автобусите са малки, има няколко седящи места, останалите са правостоящи. На често са. И така, пристигнахме на Marina Grande: Островът е много цветен и поддържан: Такситата също са атрактивни: Взехме фуникуляра и се порадвахме на красотата от горната платформа: Belvedere di Punta Cannone беше първото ни място за гледка - прекрасен поглед към фаральоните, а имаше малко туристи, вероятно защото изискваше кратък трек. Всъщност, въпреки че Капри е много популярен остров, срещнахме тълпи от туристи единствено в градините, по централните улички и на пристанището. На местата, изискващи някакво усилие, нямаше хора и беше абсолютно удоволствие да се наслаждаваш на гледки 🙂 От този viewpoint се виждат Градините на Август. В морето има десетки яхти и корабчета: Giardini di Augusto е малка ботаническа градина с много посетители и приятни гледки. Входът е символичен - €2.50: В края на градините се вижда Via Krupp (Пътят на Круп): Този ден направихме един приятен трек - Pizzolungo Coastal Trail / Via del Pizzolungo - който е 3,2 км. Пътят е павиран, изкачват се и се слиза по много стъпала. По пътечката има доста сенчести участъци, така че жегата не пречи. По пътя постоянно се чува шумолене в храстите - буквално на всеки метър има малки гущерчета, които превърнаха разходката ни в много приятна за мен, а за Пухчо леко отегчителна, защото се спирах постоянно да си "говоря" с някое гущерче, да го разпитвам къде е тръгнало, а едно по погрешка се набута под обувката на Пухчо и когато той си вдигна крака, животинката беше в стрес и се покатери върху мен 🙂 Трейлът минава покрай Arco Naturale. За да се стигне до там, се минава през приятно, но доста скъпо ресторантче - Le Grottelle: Цветята, зеленината, морските гледки - всичко беше прекрасно! До Villa Lysis стигнахме пеша - сграда с безинтересни стаи вътре, но приятна малка градина. Мястото е било средище на поети, писатели и художници в началото на 1900 г. Вход - отново € 2,50. Тук ни се случи нещо, което тогава не разбрахме - помолихме да ползваме тоалетната и уредничката посвети доста време да ни инструктира да хабим максимално малко вода. Сега, ако трябва да повторя програмата до тук, бих почнала първо с вилата и после трека, за да видим гледки, които не са срещу слънцето и за да изкачваме по-малко стълби. Но пък в края на деня бях особено доволна, че неусетно сме направили над 28 000 стъпки. На връщане минахме по Via Camerelle, където са луксозните маркови магазини: Тук е мястото да спомена, че заглеждането на дрехите по магазините се превърна в основна моя дейност 🙂 Имаше летни рокли в страхотни нюанси на синьото, направо ми окапаха очите, а като видях мъжките ризи, се сетих защо @ven62 си е взел риза от тук. Цените на роклите (и не само) хич не са лицеприятни, но след 2 дни зяпане по витрините, на Пухчо му писна да мрънкам за парцали и се сдобих с чудесна лятна рокля 🙂 Пример за илюстрация: Късно следобяд взехме автобуса до Анакапри, за да видим тази гледка от пътя горе: Иначе билети за автобуса в Анакапри се купуват от това магазинче със сивата тента: За да се върнем в хотелчето, слязохме по Scala Fenicia (Phoenicians steps) - стълбите изглеждат доста на брой, но слизането беше приятно. Не срещнахме жива душа. Като се прибрахме в хотелчето, хостът ни разказа, че сме големи късметлии, че сме дошли на острова преди 10 ч. сутринта. Същият ден имали авария с водата и целият остров бил без вода. Кметът обявил нещо като извънредно положение и фериботите, които сутринта тръгнали от Неапол към Капри, били върнати обратно. Прочетохме и в интернет за неприятната ситуация и се благодарихме, че сме ранни птички. Сега разбрахме защо срещахме толкова малко туристи днес - който е успял да се добере до острова, е пристигнал преди 10 ч. В неделя започнахме със закуска на тераската. От горния град вчера си бяхме взели уникално вкусни сандвичи, а по витата стълба вдясно се изкачихме до покрива за гледка над останалите къщи с градини: Днес разглеждахме Анакапри. Взехме едноседалковия лифт и се качихме до връх Монте Соларо. Двупосочният билет е €12: Гледките по пътя: И след като се качихме на върха: За тази платформа се чакаше доста: Museo Casa Rossa di Anacapri не си заслужава да му се отдели време: Статуи, намерени в Blue Grotto: На самата пещера целенасочено не отделихме време - още по снимките не ми се видя нещо по-различно от подобни пещери в морето. Църквата San Michele - най-впечатляващото място на Анакапри с нейния керамичен под с библейски мотиви. По него е забранено да се стъпва, ходи се по дървената пътечка от страни, а за да се види в пълния му блясък, трябва да се качите на втория етаж. Вход - 2€: Късно в неделя следобяд се върнахме до хотелчето да вземем раниците, порадвахме се на плажа и лазурно синята вода и си зачакахме ферибота за Неапол: 55 2 29 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли @Яничка, влюбих се в снимките ти. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 16 часа, Яничка каза: Тук е мястото да спомена, че заглеждането на дрехите по магазините се превърна в основна моя дейност 🙂 Имаше летни рокли в страхотни нюанси на синьото, направо ми окапаха очите, а като видях мъжките ризи, се сетих защо @ven62 си е взел риза от тук. Цените на роклите (и не само) хич не са лицеприятни, но след 2 дни зяпане по витрините, на Пухчо му писна да мрънкам за парцали и се сдобих с чудесна лятна рокля 🙂 Пример за илюстрация: Много хубави снимки на прелестно романтично място! И нали сте младоженци, Ивчо не може нищо да ти отказва. А представяш ли си колко трябва да е мрънкал НЕмладоженецът @ven62 за да получи своята риза! 6 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 36 минути , Дани Магелани каза: Много хубави снимки на прелестно романтично място! И нали сте младоженци, Ивчо не може нищо да ти отказва. А представяш ли си колко трябва да е мрънкал НЕмладоженецът @ven62 за да получи своята риза! 1. Вече не са младоженци. 2. Досега Пухчо трябва да е натрениран и само поглед да е достатъчен. 3. Ние с жена ми сме на друго ниво. Водим преговори (дни наред) единия да не купи нещо на другия. Последните тежки преговори са за един мъжки панталон от Пек&Клопенбург, който е супер лек, супер тънък, супер летен и супер скъп. Аз вече имам един (светло син), но жена ми твърди, че трябвало и сив да имам. ... Еми, няма да стане. Аз мъж ли съм или ... 1 31 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Ох, Вен, ти си намерил с какво да се хвалиш. Тази битка отдавна е изгубена. За разлика от теб жена ти много добре знае, че максимум до седмица цените в P&C ще паднат с още 20-30% и тогава няма къде да ходиш. 😉 А снимките и пътеписите на Яничка винаги са супер! И роклите на снимката и на нея също. 🙂 8 1 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 6 минути , iMari каза: ... А снимките и пътеписите на Яничка винаги са супер! И роклите на снимката и на нея също. 🙂 +1 А и съм й благодарен, че не е сложила и снимка на сладкарничката до San Michele. Че тогава положението щеше да стане неудържимо. 4 1 5 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 2 часа, ven62 каза: +1 А и съм й благодарен, че не е сложила и снимка на сладкарничката до San Michele. Че тогава положението щеше да стане неудържимо. Ааа, Яничка прочела и отишла в сладкарницата. Ама снимката ви я спестих :) 8 6 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 17 юли Сподели Публикувано: 17 юли Август надали е най-подходящото време за Италия, но ако на някой много му кряка жабата за път и има излишен ден отпуска, има Болоня с уиз, петък/понеделник. Варианти - градове наоколо всякакви, Сан Марино, че даже и море. 15 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 27 юли Сподели Публикувано: 27 юли Включвам се с разказ от последния ми уикенд със самолет - в Тоскана, Италия 🇮🇹05-08.07.2024: Всичко започна с резервацията на самолетни билети с WizzAir по 20лв. в посока до Болоня за полети в петък вечер на отиване и в понеделник вечер на връщане. След това избирахме вилата в Тоскана. Спряхме се на "Casa d'Era Country Holiday Houses". Персоналът беше много любезен, закуската беше много вкусна, а гледките - незабравими. Колата под наем наехме чрез RentalCars, предоставена от Autovia. Цената и с пълна застраховка беше 250лв. за взимането в петък и връщането в понеделник. И така настъпи 05.07.2024. Багажът е подготвен и очаква да бъде взет след дългия работен ден. На летището в София пристигнахме час и малко преди полета - минахме проверките за по-малко от 5 минути - изключително бързо. Кацнахме около 22:20 и бързо отидохме да вземем колата от гишето на летището, тъй като то затваряше в 23:00. Служителката беше много любезна и много бързо оправихме документите. Бяхме резервирали с кредитна карта, от която блокираха депозит 500 евро. След това веднага се насочихме към мястото за първата ни нощувка, което беше на около час от летището - "Selvuccia Lodge - Ostello Agricolo" - беше приятно и нямаме забележки. На сутринта се възползвахме от закуската, която не беше нищо особено, но се нахранихме. С пълни сили в събота сутрин продължихме към Флоренция. Много е важно за Флоренция и Болоня е да знаете, че има Limited Traffic Zone (ZTL) зони, в които е забранено преминаването на коли с различни регистрации от тези на живущите. Пътувайки до там, търсихме къде да паркираме колата. Оказа се, че това не е лесна задача, защото в интернет главно попадахме на паркинги по 30-40 евро за един ден. Затова решихме да паркираме в голям подземен паркинг "Quick San Donato Firenze Novoli", за който направихме резервация онлайн от https://quickparking.it/parcheggi/quick-firenze-san-donato/ и струваше 6,90 евро за цял ден. След това с приложенията Moovit и Google Maps следвахме посоката за използване на градския транспорт и 15 минути по-късно вече бяхме в центъра, където се разходихме, влязохме в "Cathedral of Santa Maria del Fiore" и обядвахме в ресторант "Hortus", за който направихме резервация чрез приложението "The Fork" и получихме -50% отстъпка от храната. Обслужването беше изключително любезно, а храната - уникално вкусна. Препоръчвам ресторанта с две ръце! (А, ако желаете да получите и 20 евро отстъпка за първата Ви резервация чрез "The Fork", можете да го инсталирате от този линк https://tfk.io/7cfl09md и да въведете кода 84B262B4.) Разходихме се и около "Piazza Della Signoria" и след това се отправихме към вилата ни - "Casa d'Era Country Holiday Houses". След като се настанихме, веднага се отправихме към басейна, където се наслаждавахме на залеза. Приготвихме си вечеря, по време на която се случи неприятна изненада - преносимата ми батерия "Baseus Magnetic Wireless Charging Power Bank 5000 mAh" беше гръмнала докато я зареждах в стаята и когато влязохме - всичко беше в дим. Добре, че масичката, върху която я бях оставил, беше стъклена (а не дървена например), та единствените щети бяха - счупено стъкло и черни петна по стената, които на другата сутрин изчистихме. На сутринта след като закусихме във вилата, се насочихме към Пиза, където паркирахме на синя зона (която е безплатна в неделя). Тук на мен лично изключително много ми хареса и с удоволствие бих се върнал отново там. 🥰 Предвид, че сме с кола под наем, имахме възможност да ходим където си пожелаем и затова след Пиза се отправихме към китното градче Lucca. Разходихме се, хапнахме едно от най-вкусното ни джелато в живота (не го пропускайте - "Ele Gelati") и след това продълихме към "Azienda Agricola Castelvecchio", за където от вилата ни бяха дали ваучер за безплатна винена дегустация. Не останахме очаровани от вината, които опитахме, но настроението и гледките бяха прекрасни. След това се отправихме към "Ristorante La Ripa Bianca" за вечеря, който също препоръчваме с две ръце. Последният ден от пътуването започнахме със събиране на слънчевите лъчи около басейна, любувайки се на тосканските лозя. Подобно начало на седмицата пожелавам на всички! 😍 Към обяд напуснахме прекрасната вила, спряхме по пътя за обяд и продължихме с пътя към Болоня (180 км. са от вилата до Болоня). Имаше ремонти на магистралата и предвид трафика, ни отне около 02:40ч. да стигнем в Болоня. Набързо се разходихме около центъра, хапнахме традиционна канола с шам фъстък, не пропуснахме и любимото джелато и към 20:30 бяхме на летището. Оставихме ключа за колата и за няма и 5 минути минахме проверките. Полетите с WizzAir минаха безпроблемно и бяхме навреме. И с това нашия уикенд в Тоскана приключи като един миг. Любители сме на кулинарния туризъм и смело мога да кажа, че нито веднъж не останахме разочаровани от избора за храна (за разлика от други посещения в Италия). Беше прекрасно... 😍 38 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега