Marisha Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 преди 6 минути , Kamen каза: Цените в Аржентина почти никъде не са актуализирани, явно са се отказали да ги коригират по сайтовете. Отличната новина е, че плащането с карти по blue rate вече е факт и отпада автоматически и 21% данък. От мястото на настаняване за El Calafate след запитване за тур до Перито Морено ми дадоха фирмата с която работили, 10 000 ARS на човек, без таксата за парка 5 500. Ако на някой му трябва да каже, резервация по уатсапа, нищо не се плаща, взимат и връщат от хотела, автобусите ги гледах преди време бяха по 7000 на посока, та изглежда повече от добре като цена. За Пуерто Игуасу имам питане за: 1. Актуална цена за парка. 2. Има ли директен автобус от Пуерто Игуасу до бразилската страна на водопадите, без да се ходи до Фоз Игуасу. Гледам Рио Уругвай, но и те нищо не са актуализирани. 3. Тур с лодка от арж. страна цена, мярнах някъде за 14 000, но не знам до колко е актуална. Тур с лодка от арж. страна си вземи от сайта https://tickets.iguazujungle.com/reserva/inicio , цената е 14000 ARS , на място може да няма места. Аз не искам тур за Перито Морено. От мястото за настаняване ни дадоха цена 25000 ARS за такси да ни закарат и да ни върнат, когато си поискаме.. Ако сте повече от двама души, ще ти е по изгодно. 1
Kamen Публикувано: 18 януари, 2023 Автор Публикувано: 18 януари, 2023 преди 7 минути , Marisha каза: Тур с лодка от арж. страна си вземи от сайта https://tickets.iguazujungle.com/reserva/inicio , цената е 14000 ARS , на място може да няма места. Аз не искам тур за Перито Морено. От мястото за настаняване ни дадоха цена 25000 ARS за такси да ни закарат и да ни върнат, когато си поискаме.. Ако сте повече от двама души, ще ти е по изгодно. Сайтът е същия, но как да вземам от сега, като ще се зависи от времето. Като пристигнем Пуерто Игуасу може би ще взема предварително, но сега ми е рисково. Вие взехте ли?. За Ел Калафате е отлично предложение с такси, предполагам че ще намерим на място още 1-2, двама сме.
Marisha Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 В момента, Kamen каза: Сайтът е същия, но как да вземам от сега, като ще се зависи от времето. Като пристигнем Пуерто Игуасу може би ще взема предварително, но сега ми е рисково. Вие взехте ли?. Датите излизат максимум една седмица напред, така че не сме взели още. За петък-неделя часовете свършват за няколко часа. Билетите са с фиксиран час. 1
Alexander Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 Някой разхождал ли се е върху Перито Морено? нещо гледам цени от 250€ на калпак за кратката версия мини-трек, което ми се стори абсурдно.
Mary Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 преди 15 минути , Alexander каза: Някой разхождал ли се е върху Перито Морено? нещо гледам цени от 250€ на калпак за кратката версия мини-трек, което ми се стори абсурдно. @Carrie мисля, че се разхожда. 2
lesy Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 @AlexanderНе сме се разхождали, но на място няма места. Ние искахме да влезем с каяк, но предния ден местата бяха свършили. Нямаше и за трек. Вариант е да се уговорите предварително от хотела да ви запазят, или чрез сайт. преди 2 часа, Kamen каза: Цените в Аржентина почти никъде не са актуализирани, явно са се отказали да ги коригират по сайтовете. Отличната новина е, че плащането с карти по blue rate вече е факт и отпада автоматически и 21% данък. От мястото на настаняване за El Calafate след запитване за тур до Перито Морено ми дадоха фирмата с която работили, 10 000 ARS на човек, без таксата за парка 5 500. Ако на някой му трябва да каже, резервация по уатсапа, нищо не се плаща, взимат и връщат от хотела, автобусите ги гледах преди време бяха по 7000 на посока, та изглежда повече от добре като цена. За Пуерто Игуасу имам питане за: 1. Актуална цена за парка. 2. Има ли директен автобус от Пуерто Игуасу до бразилската страна на водопадите, без да се ходи до Фоз Игуасу. Гледам Рио Уругвай, но и те нищо не са актуализирани. 3. Тур с лодка от арж. страна цена, мярнах някъде за 14 000, но не знам до колко е актуална. Турът до Перито Морено си е транспорт с автобус. Разказват малко в автобуса и те вземат от хотела. Това е разликата само. Оставят те на пристанището, после до площадките срещу ледника и в определен час обратно. 2
Otnesen Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 преди 6 часа, Kamen каза: Цените в Аржентина почти никъде не са актуализирани, явно са се отказали да ги коригират по сайтовете. Отличната новина е, че плащането с карти по blue rate вече е факт и отпада автоматически и 21% данък. От мястото на настаняване за El Calafate след запитване за тур до Перито Морено ми дадоха фирмата с която работили, 10 000 ARS на човек, без таксата за парка 5 500. Ако на някой му трябва да каже, резервация по уатсапа, нищо не се плаща, взимат и връщат от хотела, автобусите ги гледах преди време бяха по 7000 на посока, та изглежда повече от добре като цена. За Пуерто Игуасу имам питане за: 1. Актуална цена за парка. 2. Има ли директен автобус от Пуерто Игуасу до бразилската страна на водопадите, без да се ходи до Фоз Игуасу. Гледам Рио Уругвай, но и те нищо не са актуализирани. 3. Тур с лодка от арж. страна цена, мярнах някъде за 14 000, но не знам до колко е актуална. На автогарата в Ел Калафате има няколко автобусни фирми,които предлагат транспорт до Перито Морено. Тръгват и се връщат с малка разлика в часовете и можеш да си избереш по кое време да пътуваш. Тръгват от автогарата обаче. Ноември месец цената беше 8000 ARS. На входа на парка слизаш и си купуваш билет сам. После се качва един строг чичко и проверява билетите. Аз поне не открих директен автобус от Пуерто Игуасу до парка от бразилска страна. Ако влезеш с автобус след границата можеш да слезеш на Shopping Catuaí Palladium и оттам да хванеш от страната на мола автобус до парка в бразилската част. Uber също е вариант, но е проблем ако нямаш карта на бразилски оператор и интернет. 2
Marisha Публикувано: 28 януари, 2023 Публикувано: 28 януари, 2023 На 12.01.2023 г. в 10:47, Marisha каза: Резервирах го от букинг, че имам кредит там. Не е бюджетно, но смятам, че няма да бъда адекватна след дългия полет, а и не искам да губя време. Да се отчета за трансфера. Бяха много точни. Човека ни чакаше с табелата на изхода. От излизане от самолета до апартамента в Реколта ни зае не повече от час и половина. При условие, че чакахме багаж десетина минути. 1
Marisha Публикувано: 5 февруари, 2023 Публикувано: 5 февруари, 2023 За таксита в БА свалете си приложения Taxi premium i Cabify. По-евтини са от Uber и имат повече коли. Аржентински авиолинии ги мразя вече. До сега от 3 полета един навреме , един с 10 часа закъснение и един с 2 часа закъснение. На късия полет Ел Калафате-Ушуая не ти дават дори вода. Имаме още 2 полета с тях. 1
neuromancer Публикувано: 5 февруари, 2023 Публикувано: 5 февруари, 2023 аржентинските отдавна им се носи славата ЛАТАМ не летят вече в Аржентина, остават разни нискотарифни до Патагония
Marisha Публикувано: 5 февруари, 2023 Публикувано: 5 февруари, 2023 преди 20 минути , neuromancer каза: аржентинските отдавна им се носи славата ЛАТАМ не летят вече в Аржентина, остават разни нискотарифни до Патагония И те са на същото дередже. Да добавя, че щяхме да останем и без багаж. Добре, че един германец имаше трекер на багажа, който показваше, че багажа е останал в самолета и след един голям скандал го свалиха. Иначе щеше да се разходи до БА и обратно в Ушуая, някой ден😂 1
Lubotran Публикувано: 7 февруари, 2023 Публикувано: 7 февруари, 2023 На 6.01.2023 г. в 15:06, Marisha каза: Аз тръгвам на 26 януари, ще имаш инфо от извора.😀 Здравейте, очакваме актуална информация. Благодаря!
Marisha Публикувано: 7 февруари, 2023 Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 3 часа, Lubotran каза: Здравейте, очакваме актуална информация. Благодаря! Пробвах и с Виза и с Мастеркард, таксува по официалния курс, може би зависи от карта, аз пробвах с дебитна. 2
Kamen Публикувано: 7 февруари, 2023 Автор Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 3 минути , Marisha каза: Пробвах и с Виза и с Мастеркард, таксува по официалния курс, може би зависи от карта, аз пробвах с дебитна. 1. Видях снимки от Ушуая и пингвините, с кой тур го направихте? Гледам за 19 000ARS/canoerocatamaranes, lm tour/ или някой друг? 2. Трансфер правихте ли от летището на El Calafate към El Chalten? Необходимо ли е да се купуват предварително билети за автобусите? 3. Направихте ли лодката на Игуасу и как стои въпроса с резервацията - онлайн или на място/има ли места да се рискува на място/, при мен ще е в средата на седмицата, ако има значение. Някаква информация за Дяволското гърло на Игуасу? Много неприятно стана с картите и онлайн пазаруването не е никак изгодно.
Marisha Публикувано: 7 февруари, 2023 Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 10 часа, Kamen каза: 1. Видях снимки от Ушуая и пингвините, с кой тур го направихте? Гледам за 19 000ARS/canoerocatamaranes, lm tour/ или някой друг? 2. Трансфер правихте ли от летището на El Calafate към El Chalten? Необходимо ли е да се купуват предварително билети за автобусите? 3. Направихте ли лодката на Игуасу и как стои въпроса с резервацията - онлайн или на място/има ли места да се рискува на място/, при мен ще е в средата на седмицата, ако има значение. Някаква информация за Дяволското гърло на Игуасу? Много неприятно стана с картите и онлайн пазаруването не е никак изгодно. 1. Има само една фирма монополист, която има право да стъпва на острова. Видяхме как гледат от катамарана една купчина хора, за мен не става. 2. Не сме ползвали трансфер от летище. Спахме в Ел Калафате. 3. Днес правихме лодка в Игуасу. Резервирах онлайн, че не ми се рискуваше. В 9.30 на място имаше места за 14 часа. Едни познати миналата седмица един ден преди датата не можаха да се вредят изобщо ни онлайн, ни на място, но беше събота. 1
Kamen Публикувано: 13 февруари, 2023 Автор Публикувано: 13 февруари, 2023 Обществен транспорт от Пуерто Игуасу към бразилската част на водопадите - някакви идеи? В Буенос Айрес някой ползвал ли е картите им за обществен транспорт/sube/? Има ли нещо различно примерно с Истанбулкард?
Цвете Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 Има автобуси, но не успяхме да ги ползваме. Вземете си такси, те имат коридор за бързо минаване. Картата Субе е подобна на истанбулкарт, ползвали сме я и сме описали подробно в нашият разказ. 1
Marisha Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 12 минути , Kamen каза: Обществен транспорт от Пуерто Игуасу към бразилската част на водопадите - някакви идеи? В Буенос Айрес някой ползвал ли е картите им за обществен транспорт/sube/? Има ли нещо различно примерно с Истанбулкард? От автогара в Пуерто Игуасу има автобуси на 2 фирми до бразилската част. Ние ползвахме Riu Urugvai. Билети се купуват от гарата може и от шофьора. На един час са. Но не е на кръгъл а на половинка. Цената 1400 песос отиване и връщане на човек. На аржентинска страна на граница свалят всички пътници и се минава паспортен контрол. На бразилска страна на граница автобуса минава без да спира. На връщане е същото. 1
Kamen Публикувано: 13 февруари, 2023 Автор Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 5 минути , Marisha каза: От автогара в Пуерто Игуасу има автобуси на 2 фирми до бразилската част. Ние ползвахме Riu Urugvai. Билети се купуват от гарата може и от шофьора. На един час са. Но не е на кръгъл а на половинка. Цената 1400 песос отиване и връщане на човек. На аржентинска страна на граница свалят всички пътници и се минава паспортен контрол. На бразилска страна на граница автобуса минава без да спира. На връщане е същото. Много благодаря. Трябва ли да следя за печати за вход и изход от бразилска страна?
Marisha Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 1 минута , Kamen каза: Много благодаря. Трябва ли да следя за печати за вход и изход от бразилска страна? На бразилската страна автобуса изобщо не спира, не минаваш паспортен контрол, няма печати. На аржентинската следи да ти сложат печат и на отиване и на връщане. 1
Kamen Публикувано: 13 февруари, 2023 Автор Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 2 минути , Marisha каза: На бразилската страна автобуса изобщо не спира, не минаваш паспортен контрол, няма печати. На аржентинската следи да ти сложат печат и на отиване и на връщане. Билетът за отиване и връщане с точни часове ли е или е със свободни, връщаш се когато пожелаеш? От Ел Калафате до Перито Морено как го направихте?
Marisha Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 6 минути , Kamen каза: Билетът за отиване и връщане с точни часове ли е или е със свободни, връщаш се когато пожелаеш? От Ел Калафате до Перито Морено как го направихте? Билета е за целия ден, когато си искаш, го ползваш. Ние купихме предния ден от гарата, когато се върнахме от водопадите на аржентинската страна. До Перито Морено ходихме с такси, мога да ти дам Whatsapp на таксиметровата фирма, доволни сме. Ползвахме тях и от и до летище. Първото пътуване минахме през фирмата, след това се договаряхме директно с шофьора, беше жена, излезе много точна. Идваше да ни вземе десетина минути преди уговореното време и ни чакаше. Чиста хубава кола, с много тиха музика, не ни досаждаше с нищо, беше много дискрента.
Alexander Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 Дай контакт на това такси и на мен или тук, ако искаш. Колко взима до Перито Морено? Чака ли ви там или се връща да ви вземе?
Marisha Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 13 минути , Alexander каза: Дай контакт на това такси и на мен или тук, ако искаш. Колко взима до Перито Морено? Чака ли ви там или се връща да ви вземе? +5492966401270 www.ofctraslados.com Не чакаше, уговорихме се, кога да ни вземе. По точно се разбрахме един час преди връщане да й се обадим. 25000 песос 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега