Tonitr Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 преди 1 минута , Mario Chipev каза: Директно от банковата ми карта - виза ( Unicredit ). Преобразуването от red в blue rate стана моментално. Сметката е в лева и предполагам заради това излиза съвсем малко под blue rate ( почти 2 пъти по-евтино от official rate ) А от кой сайт, защото и при мен Aerolineas не работи?
Mario Chipev Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 преди 15 минути , Tonitr каза: А от кой сайт, защото и при мен Aerolineas не работи? Jetsmart и FlyBondi. Aerolineas можеш да пробваш с web proxy, но нещо много бавно става и не ми се занимава. Взех си няколко полета, другите като пристигна на място. 1
Tonitr Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 преди 20 минути , Mario Chipev каза: Jetsmart и FlyBondi. Aerolineas можеш да пробваш с web proxy, но нещо много бавно става и не ми се занимава. Взех си няколко полета, другите като пристигна на място. И още един въпрос. Когато търсите полет каква валута задавате -usd или песос?
Mario Chipev Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 В момента, Tonitr каза: И още един въпрос. Когато търсите полет каква валута задавате -usd или песос? ARS 1
Tonitr Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 На 18.01.2023 г. в 17:25, Otnesen каза: пътуваш. Тръгват от автогарата обаче. Ноември месец цената беше 8000 ARS Това цената на билета в едната посока ли е?
Otnesen Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 преди 1 час, Tonitr каза: Това цената на билета в едната посока ли е? Двупосочен трансфер.
Tonitr Публикувано: 17 март, 2023 Публикувано: 17 март, 2023 На 3.03.2023 г. в 16:07, Mario Chipev каза: Да споделя, че и аз си накупих малко самолетни билети с Виза ( blue rate И аз си закупих билети за вътрешните полети с дебитна карта при курс 193 AR$ за 1 лв.
Tonitr Публикувано: 2 април, 2023 Публикувано: 2 април, 2023 Здравейте, ако някой, който е пътувал скоро в Аржентина и е запазил картата SUBE, бих я купилa
Bella A Публикувано: 2 април, 2023 Публикувано: 2 април, 2023 преди 33 минути , Tonitr каза: Здравейте, ако някой, който е пътувал скоро в Аржентина и е запазил картата SUBE, бих я купилa Пишете ми на лични. Имам една, закупена преди месец, пътувахме двама с нея по автобуси и метро в БА.
bks Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 Здравейте, планирали сме пътуване из Аржентина ( + Торес дел Пайне ) за 22-24 дни около Коледа и Нова Година. Планираме Нова Година да празнуваме в Ушуайа. Всъщност самолетните билети до БА са закупени, така, че връщане назад няма. Изчетох много неща по темата за Аржентина, но все още не ми стават ясни някой неща. Та имам следните въпрпоси: - т.к по Нова Година ще сме в Ушуайа, знаете ли дали Tierra del Fuego национален парк ще работи по това време? Има ли практика националните паркове да не работят по Коледа и Нова Година? - бихме искали да наемем кола в Ушуайа, както и в Ел Калафате. Как стоят нещата с колите под наем? На място може ли да се наеме или трябва предварително през някой сайт? И ако се ползва сайт, бихте ли препоръчали такъв? - с колата от Ел Калафате бихме искали да идем за няколко дни до Torres Del Paine. Което е в Чили. Има ли проблеми при пресичане на границата с кола под наем? В Европа сме го правили ( знам, че не е проблем ), но не знам как стоят нещата за Аржентина/Чили - Чета за red/blue rate на Песото. Утрепете ме не разбрах как да се оправя с това. Т.к. предстои да запазваме вътрешни полети в Аржентина, как точно се определя курса дали е red или blue? Имам предвид по сайтовете, както и в Booking. Хотели и билети ще запазвам с дебитна или кредитна карта ( имам и Visa и Mastercard ). Като за хотели вероятно ще ползвам booking.com.
Bella A Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 Запазвате в Букинг с кредитна карта хотелите, на място правите чейнж и плащате кеш в хотелите в песо. 1
neuromancer Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 преди 7 часа, bks каза: - с колата от Ел Калафате бихме искали да идем за няколко дни до Torres Del Paine. Което е в Чили. Има ли проблеми при пресичане на границата с кола под наем? В Европа сме го правили ( знам, че не е проблем ), но не знам как стоят нещата за Аржентина/Чили Принципно няма проблем, поне с големите международни фирми. Трябва да им кажеш, че ще излизаш, за да ти начислят допълнително застраховка/гражданска отговорност за другата държава. преди 7 часа, bks каза: - бихме искали да наемем кола в Ушуайа, както и в Ел Калафате. Как стоят нещата с колите под наем? На място може ли да се наеме или трябва предварително през някой сайт? И ако се ползва сайт, бихте ли препоръчали такъв? От много отдавна съм се научил - винаги резервация предварително, освен ако не е някоя местна фирма без възможност за онлайн резервации или не е било планирано. Винаги предварително излиза ако не много по-евтино, то в най-лошия случай същото. Ако отидете на място, спокойно може и да няма свободни коли. Откъде - сайтовете на компаниите (Avis, Hertz и т.н.) или брокерите (rentalcars.com и подобни). преди 7 часа, bks каза: как точно се определя курса дали е red или blue? Имам предвид по сайтовете, както и в Booking. Хотели и билети ще запазвам с дебитна или кредитна карта ( имам и Visa и Mastercard ). Като за хотели вероятно ще ползвам booking.com. По сайтовете не можеш да определяш нищо, каквото стане. Трика е на място с плащане кеш в песо. 2
Tonitr Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 Преди няколко дни се завърнахме от Аржентина заредени с много положителни емоции. Благодаря на магеланци за полезните съвети, които ни дадоха и специално на Бела, която ни предостави карта Sube за градския транспорт в Буенос Айрес. Сега тя е свободна и мога да я предоставя на някой, който ще пътува. Предлагам също такава карта и за градския транспорт в Cordoba. Използвахме букинг за резервиране на хотелите в usd и плащахме на място в местната валута. По този начин нощувките стават наполовина. Има една особеност, която така и не разбрах: когато резервираш хотел през букинг от България или извън Аржентина получаваш оферта с крайна сума, вкл. такси и данъци, а когато правиш резервация в Аржентина - оферта плюс данък, обикновено 21%. Повечето хотели, не вземат тези проценти, но има такива особено в El Calafate, които държат на тези допълнителни проценти и пада голям пазарлък. Курсът на blue dolar може да следите на този сайт: https://bluedollar.net/ Използвахме често и WU, особено в по-отдалечени места. В El Calafate e добре да имате повече кеш, защото на място blue dolar e доста по-нисък или да се ползва WU. В El Calafate всичко беше по-скъпо от другите райони на Аржентина. Дебитна карта използвахме само при купуване на самолетни билети за вътрешните полети през интернет и за гробището Риколета. В магазините пазаруването с карта не е много изгодно, защото курсът е по-нисък от blue dolar и WU. Понякога ти взема пари по официалния курс и след време ти възстановява някаква сума. За някои плащания се наложи да ползам vpn, защото Уникредит не разрешаваше плащане през аржентински сайт. Ние наехме кола в Салта от местна фирма на доста прилична сума и платихме кеш (38 000 ar pesos, около 90 usd за 3 дни). Не зная дали това е възможно в El Calafate. 5
bks Публикувано: 11 май, 2023 Публикувано: 11 май, 2023 Благодаря. Ние обикновено винаги запазваме кола предварително, за да е сигурно. И да - направило ми е впечателние, че понякога предварителното резервиране на кола излиза малко по евтино. Вероятно така ще направим и за Аржентина. А за работното време на парковете дали имате информация? Специално по Коледа и Нова Година. Идеята е, че ако евентуално не работят по това време да променим малко програмата. преди 22 часа, Bella A каза: Запазвате в Букинг с кредитна карта хотелите, на място правите чейнж и плащате кеш в хотелите в песо. За вътрешните полети проверих през сайта на Аеролинеас и ми направи впечателние, че цената на полетите, ако резервираш в песоси излиза по-ниска отколкото в евро. Обаче т.к. искат данни за паспорта, оказа се, че паспорта ми изтича март следващата година и няма да мога с него да вляза в Аржентина, т.к. няма да има 6+ месеца до изтиччането му. Та в петък ще търча да подам молба за подновяване и чак след това ще пазарувам билетите за вътрешните полети ( не зная дали Арелинеас позволяват промяна на паспортните данни след закупуване на билетите ).
neuromancer Публикувано: 11 май, 2023 Публикувано: 11 май, 2023 преди 1 час, bks каза: А за работното време на парковете дали имате информация? Специално по Коледа и Нова Година. Идеята е, че ако евентуално не работят по това време да променим малко програмата. според сайта на парка Tierra Del Fuego работи и по празниците (The Park is open from 8 a.m. to 8 p.m. every day, including holidays.) лично не съм бил там по това време. 1
Kamen Публикувано: 11 май, 2023 Автор Публикувано: 11 май, 2023 На 10.05.2023 г. в 9:41, bks каза: - бихме искали да наемем кола в Ушуайа, Преди два месеца се върнахме от там. Ако пожелаете мога да ви дам координатите на място за настаняване и местен шофьор, който ще ви покаже най-доброто в Ушуая за никакви пари/през синия долар/ навлизахме над 100км навътре. Страхотни мъже на 50-60години Раул и Пабло. Горещо ги препоръчвам. Контакти по уатсап. Шофьорът, Раул се казва, знае само испански, разговаряхме само с преводача с него, никакви проблеми. Ще ви посрещне и изпрати на летището, договорете се за всичко с него. 5
bks Публикувано: 11 май, 2023 Публикувано: 11 май, 2023 Преди 1 час, Kamen каза: Преди два месеца се върнахме от там. Ако пожелаете мога да ви дам координатите на място за настаняване и местен шофьор, който ще ви покаже най-доброто в Ушуая за никакви пари/през синия долар/ навлизахме над 100км навътре. Страхотни мъже на 50-60години Раул и Пабло. Горещо ги препоръчвам. Контакти по уатсап. Шофьорът, Раул се казва, знае само испански, разговаряхме само с преводача с него, никакви проблеми. Ще ви посрещне и изпрати на летището, договорете се за всичко с него. Да, ако може координати на хората ще съм благодарен. Не зная испански, но все някак ще се оправим.
Kamen Публикувано: 11 май, 2023 Автор Публикувано: 11 май, 2023 преди 31 минути , bks каза: Да, ако може координати на хората ще съм благодарен. Не зная испански, но все някак ще се оправим. +54 9 290156-1616 Pablo, ние ползвахме неговия апартамент, не знам дали е свободен обаче. Той ще ви каже. +54 9 290147-8381 Raul, шофьорът, договорете с него всичко, от вземане на летището и връщането. 6
bks Публикувано: 11 май, 2023 Публикувано: 11 май, 2023 преди 3 часа, Kamen каза: +54 9 290156-1616 Pablo, ние ползвахме неговия апартамент, не знам дали е свободен обаче. Той ще ви каже. +54 9 290147-8381 Raul, шофьорът, договорете с него всичко, от вземане на летището и връщането. Благодаря. Ще се свържа с тях да проуча как стоят нещата с тях около празниците в края на годината.
era123 Публикувано: 17 декември, 2023 Публикувано: 17 декември, 2023 Да попитам. Овен телефонните по-горе, някой може ли да предложи нещо за тур от Ушуая до парка? Някой ползвал ли е схемата за превод на пари до себе си по уестерн Юнион скоро?
Tonitr Публикувано: 18 декември, 2023 Публикувано: 18 декември, 2023 преди 6 часа, era123 каза: Да попитам. Овен телефонните по-горе, някой може ли да предложи нещо за тур от Ушуая до парка? Някой ползвал ли е схемата за превод на пари до себе си по уестерн Юнион скоро? През април 2023 г. непрекъснато инползвах тази система и работеше успешно. Дано и сега да е така.
Kamen Публикувано: 18 декември, 2023 Автор Публикувано: 18 декември, 2023 преди 6 часа, era123 каза: Да попитам. Овен телефонните по-горе, някой може ли да предложи нещо за тур от Ушуая до парка? Някой ползвал ли е схемата за превод на пари до себе си по уестерн Юнион скоро? Категорично препоръчвам Raul. Ще те заведе където пожелаеш, а и му се довери, нас ни води до много девствени места по негова препоръка, Би трябвало да се сети за Камен и Теодора от февруари/март тази година и много много поздрави от нас 1
bks Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари На 18.12.2023 г. в 3:11, Kamen каза: Категорично препоръчвам Raul. Ще те заведе където пожелаеш, а и му се довери, нас ни води до много девствени места по негова препоръка, Би трябвало да се сети за Камен и Теодора от февруари/март тази година и много много поздрави от нас От 30.12 сме в Ушуая и се свързах с Раул. Човека дойде на летището, посрещна ни, днес, 31.12 ни закара до националният парк, остави ни да се поскитаме и следобяд дойде да ни вземе. После ни разведе на още места в парка с колата. Накрая ни взе толкова малко пари, че се сконфузих. Не пожела да приеме повече, колкото и да го увещавах. Много точен и коректен. Препоръчвам го и аз. 9
era123 Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари 10 hours ago, bks said: От 30.12 сме в Ушуая и се свързах с Раул. Човека дойде на летището, посрещна ни, днес, 31.12 ни закара до националният парк, остави ни да се поскитаме и следобяд дойде да ни вземе. После ни разведе на още места в парка с колата. Накрая ни взе толкова малко пари, че се сконфузих. Не пожела да приеме повече, колкото и да го увещавах. Много точен и коректен. Препоръчвам го Чнг. Препоръчай някой ресторант за хубава телешка пържола.
Mary Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари преди 16 минути , era123 каза: Препоръчай някой ресторант за хубава телешка пържола. Ако решите да е морска храна, препоръчвам този - El Viejo Marino. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега