Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

И в края на март е толкова хотелът на Дияна, ама поне ние като бяхме, беше +31 и изгоряхме сериозно на ръкави. По пясъка не можеше да се стъпва. Много хубаво местенце със симпатичен стар град с андалусийски къщи в центъра, а за такива с обществен транспорт е топ. Лятото не е за ходене в Испания, въпреки че аз се натоварих с билети за Баския (и Кантабрия). Да видим на коя пейка ще спя и къде ще се крия от тълпите отпускарски. 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 50 минути , Argentique каза:

Лятото не е за ходене в Испания, въпреки че аз се натоварих с билети за Баския (и Кантабрия). Да видим на коя пейка ще спя и къде ще се крия от тълпите отпускарски. 😄

Да събирам ли кашони?😂
Спокойно, всичкото население отива на море, ама баш море, не океан. Все ще се намери настаняване. Щом аз, а и други магеланци с не разточителен характер, се оправихме с нощувки по време на Олимпиада в Париж. 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Аз с двама терористи на 4 и 5 със сигурност не съм отишла на ресторант с Мишелин звезда 😂, може и да сме попаднали на някакви туристически капани , но никак не ми се стори евтино. 
Или аз съм очаквала да е много евтино 😂 и с 30 евро да се нахраним . 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 17 часа, Argentique каза:

Марбея като цяло въобще не е евтино място, а крайбрежието до Пуерто Банус неслучайно се нарича Milla de Oro (Златната миля). Нощувахме там две вечери заради по-близкото разположение до Гибралтар и последващо пътуване до Ронда преди две години в края на март. Вечеряхме два пъти в Стария град (горе-долу там и спахме), но в Испания караме на тапаси, където има, за да пробваме повече неща, така че не се е стигало до необичайно високи сметки. А и това е страна, където винаги можеш да намериш махаленски бар и да хапнеш вкусно, бюджетно и с настроение.  😄

Стига да не уцелиш туристически капан, за 4 сандвича и 3 сангрии ( най-долнопробната която съм пил) и един сок платихме 72 евро. в Севиля 

• Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 45 минути , Климент каза:

Стига да не уцелиш туристически капан, за 4 сандвича и 3 сангрии ( най-долнопробната която съм пил) и един сок платихме 72 евро. в Севиля 

Аз съм от ненормалниците, които си маркират в google maps десетина достойни заведения в града, дето са ми по джоба, и после посещавам това-онова. Така няма капани. Е, намалява моментът на спонтанност, но съм склонна да се прежаля да сметка на телешката радост за кулинарния турист. 😄
Специално в Севиля бяхме по някакъв Омикрон и чуждите туристи бяха единици. Обаче местните бяха всички по заведенията дори в работен ден и ако се заблееш малко – няма ни един стол никъде часове наред. Такова нещо не бях виждала. За радост, те се събират за обяд след 2-2:30, а ние си сядахме сами в почти празни заведения към 1 и нещо. Обаче един път изпуснахме часа и обикаляхме поне час гладни. :unsure:

Ето един обикновен тапас бар в центъра с цени на тапаси по 3€ (тогава бяха по 2): Bodega Santa Cruz Las Columnas (ще тагна @ДиянаВ)
Нищо особено, но места обикновено няма. 

Също и на пазара в Триана (Mercado de Triana) има непретенциозни барове, но си гледайте отзиви.

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Argentique каза:

Аз съм от ненормалниците, които си маркират в google maps десетина достойни заведения в града, дето са ми по джоба,

И ние сме така. Предварително имаме набелязани няколко места, прочели сме отзиви, ако има възможност сме разгледали онлайн менюта и имаме готовност да поръчваме. 🤣 Понякога показваме снимки на това, което ни е впечатлило и искаме да го опитаме. Изобщо не ми пука, че нямало спонтанност. 

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 17 часа, Argentique каза:

Аз съм от ненормалниците, които си маркират в google maps десетина достойни заведения в града

Не виждам нищо ненормално, преди да посетя някое място си пиша домашното или питам наготово иначе се въртя като муха без глава. Сега има и попадения по случайност, но не разчитам основно на тях. 😁

• Харесвам 4
Публикувано:

Ами то си зависи и от типа почивка / пътуване.За мен застояването в заведения в повечето случаи е загуба на време, за друг е акцент на пътуването ,  трети умело балансират между двете.Храня се , за да живея и да имам енергия за обикаляне, често и на крак 😄

• Харесвам 4
Публикувано:

Нищо ненормално не виждам. Аз съм от хората, които всичко и навсякъде могат да ядат, понякога съм като @stanimir, понякога искам да опитам местни неща. 

Обаче виж жената има много специфично хранене - тонове пресни зеленчуци, никакви хлябове, картофи, ориз рядко. Пържено и неща с много мазнина не яде. Абе сложна работа. Та, където и да тръгнем да ходим, тя преглежда ресторантите по местата, които ще посещаваме, за храна, която и допада. Условието е да има и местни неща, които искам аз да опитам. Не е лесна задача понякога, ама намира много готини места. И ги слага в списък в гугъл мапс. 

Откакто пътуваме с детето, гледаме и обстановката да е подходяща за него, да има и ястия, които ще може и иска да яде (той яде люто кимчи в Корея и му хареса, та не е много проблемен. Каза само: "Много ми люти, ама ми харесва") и т.н. 

И се получават ей такива карти за ресторантите - няма изненади обикновено нито ценово, нито в качеството. Мисля, че във Виетнам имахме само проблем в един ресторант - някой беше решил да им направи атентат и им бяха сложили нарязани косми във всички нудли, пък аз взех, че ги видях 😄

image.png.3c938fa1242bc8335838b82329e008a4.png

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:

Всичко хубаво, но това:

преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Та, където и да тръгнем да ходим, тя преглежда ресторантите по местата, които ще посещаваме, за храна, която и допада.

някак от само себе си изключва, ето това:

преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Условието е да има и местни неща, които искам аз да опитам.

😛 😛 😛 

Иначе, като изявен чревоугодник, аз от много години отделям по няколко часа за преглед и избор на заведение при посещение на нова дестинация, а за вече посетените обикновено си имаме любими места за хранене и биропиене...

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

След като всички са единодушни, че @Argentique е нормална ... да си призная и аз :wink: т.е. и ние закарфичваме в Google maps няколко заведения в даден град и гледаме да хапваме в тях.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Увеличенията на цени явно се усещат от хора, заети основно да консумират всякакви неща ..

Ние, творците, занимаващи се основно със създаване на неща, рядко забелязваме кое как е поскъпнало. Обикновено просто си вадя кредитната карта (аз имам общо две, ама Революта го ползвам рядко) и си плащам и не го мисля толкова ...

Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Увеличенията на цени явно се усещат от хора, заети основно да консумират всякакви неща ..

Ние, творците, занимаващи се основно със създаване на неща, рядко забелязваме кое как е поскъпнало. Обикновено просто си вадя кредитната карта (аз имам общо две, ама Революта го ползвам рядко) и си плащам и не го мисля толкова ...

Явно пак съм пропуснал нещо. Имало кредитна карта Revolut.:wink:

• Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

In a galaxy far far away 🏴‍☠️

Именно. Аз дори имам дебитна карта, издадена от ГРАО. И то със специалното ми ЕГН - 001. Но такива там дават само на най-важните ...

Публикувано:
преди 6 минути , Брани каза:

Именно. Аз дори имам дебитна карта, издадена от ГРАО. И то със специалното ми ЕГН - 001. Но такива там дават само на най-важните ...

Това за ГРАО е категорично невярно.

ГАРАНТИРАМ.

:wink:

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 25 минути , ven62 каза:

Това за ГРАО е категорично невярно.

ГАРАНТИРАМ.

:wink:

Никой нищо не може да гарантира на тази забутана планета, наречена Земя, ама щом си вярваш 🙂 

Публикувано:

На мен ми се проми главата в Германия, пък и като станах баща (аха да кажа "Като родих" 😄 ) и четвърта или пета година си празнуваме по домашно с родителите на единия или другия. И спестяваме пари за половин екскурзия сигурно.

• Харесвам 12
Публикувано:

Аз съм в потрес. Май много отдавна не съм ходила на бар в София, но днес ми взеха 5 лева за бутилка вода от 330 мл. (или към 15 000 лв за кубик). Иначе малък бейлис беше 8. Коктейл - 19.

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, Фил каза:

Ужас, какво ще парвим сега?!? 

image.png.690d6382a2b0df59c6362de8180bc072.png

Ще си носим кеш в дребни 😄

Иначе са прави, ама то проблема не е, че не кръчмарите не са готови - в държавта е проблема. В първите няколко часа нито банкомати, нито ПОС терминали ще работят.

По план от 00 до 06ч и трябва да са заредили и банкоматите,  да са ъпдейтнали ПОС терминалите и банковите системи, като се разчита и на мобилните оператори, а знаем какво става с мрежите на Нова година.

Публикувано:

Теоретично би трябвало всичкия софтуер да е качен и готов и само датата да задейства промяната. Не тепърва на 1.1 да сменят ПОС терминали и банкомати.

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.