Бръмбар Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 Оставам с впечатление от коментарите, че Корнати кой знае колко не си струва. А Сакарун и Дуги оток? От двете (Корнати и Сакарун) кое е по-добре за еднодневна екскурзия с лодка?
feel_the_rush Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 преди 1 час, Бръмбар каза: Оставам с впечатление от коментарите, че Корнати кой знае колко не си струва. А Сакарун и Дуги оток? От двете (Корнати и Сакарун) кое е по-добре за еднодневна екскурзия с лодка? Имайте в предвид, че Хърватска не е като Гърция - всички осторвчета да са наблизо и до двете дестинации се пътува едно час и половина, час и 45 мин с лодката еднопосочно. Бих казала, че Дуги оток е по-добрият избор, защото Сакарун е най-известният им плаж в региона и наистина има кристално синя вода. Началото на юли, обаче, брегът беше засипан от водорасли, което не беше голям проблем, защото там са си дребни камъни, а не пясък така или иначе. Пясък има само във водата. Отделно 2 барчета, които предлагат само бързо хранене и бургери. От другата страна на залива има хубав ресторант, където може да хапнете - Mandarino. Там са останките и на един малък потънал кораб, ако ви влекат такива неща. Иначе, близо до носа на острова, който ще заобиколите, за да стигнете до Сакарун, има доста по големи останки и са притегателна за повечето лодки, които иманават оттам. Ако ви интересува историята, има и 3 изоставени скривалища за подводници от югославско време. Според мен също са интересни да се видят. 1
Бръмбар Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 @feel_the_rush, благодаря ти много за подробното описание. Да, някои от туровете с лодка да със спирка за шнорхелинг край потъналия кораб, след това Сакарун и тунелите. Били сме преди време за по-дълго в района, сега го мисля за кратък морски уикенд -единият ден до Сакарун и Дуги оток и другия ден до Нин.
feel_the_rush Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 преди 1 час, Бръмбар каза: @feel_the_rush, благодаря ти много за подробното описание. Да, някои от туровете с лодка да със спирка за шнорхелинг край потъналия кораб, след това Сакарун и тунелите. Били сме преди време за по-дълго в района, сега го мисля за кратък морски уикенд -единият ден до Сакарун и Дуги оток и другия ден до Нин. Ами то това е горе-долу интересното в района 🙂 Аз Хърватска не я харесвам особено, защото няма нито пясък, нито фрапе. И без едното, айде, да се размине. Ама и без двете тоталто ме загуби като лятна дестинация 😆 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега