Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Здравейте,
Споделете, има ли начин да се намерят нощувки на по-близки до нашенските цени в Северна Италия? Става въпрос за пролетта или лятото. Потърсих малко в Booking, но цените тръгват от 150-200лв нагоре за тройна стая. Рядко има нещо по-близо до 100, а за под 100 да не говорим.  :huh:

Връзка към коментар

В Северна Италия е скъпо. Ако сте с кола, може да търсите в някое село евентуално. В hrs.de всеки ден има 50% за хотели. Повечето са в Германия, но съм виждала за Комо, Гарда, Флоренция. Но пак двойна стая с намалението е около 40 евро.

Връзка към коментар

През юли бяхме 4 човека по маршрут Милано - Генуа - Cinque terre - Пиза - Флоренция - Венеция - Верона - Милано. Нощувките ни бяха само 4 ето тук:

- Верона - Dimora Del Viaggiatore - 194lv.

- Флоренция - Apartamenti Firenze - 137lv.

- Венеция - Hotel & Hostel Colombo For Backpackers, Venice Mestre - 84€

- Cinque terre - Ostello Tramonti - 86,36€

Това са местата, които ние избрахме (гледахме да има и безплатен паркинг, защото си бяхме наели кола) и цените - като разделиш на четирима беше добре. Но ти провери няколко сайта. Виж какво има и в airbnb

Редактирано от Nati
Връзка към коментар
  • 3 години по-късно ...

Здравейте, срам не срам, може ли да ми дадете идея за програма за 5 пълни дни за Рим.....Била съм там преди 14 години и не помня вече нищо.

Много ви благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 16 часа, Balkanka каза:

Здравейте, срам не срам, може ли да ми дадете идея за програма за 5 пълни дни за Рим.....Била съм там преди 14 години и не помня вече нищо.

Много ви благодаря предварително!

Съседната тема, в която и ти си писала дискутира точно 5 дни в Рим:

Ако нямаш никакви начални отправни точки, магеланският пътеводител е винаги добро начало:

Прегледай темите, оформи някакъв план и го пусни най-добре в нова тема. Практиката показва, че по този начин най-добре се получават съвети - когато имаме някаква отправна точка, от която да тръгнем. 5 пълни дни в Рим могат да изглеждат по абсолютно различен начин за всички и няма универсален отговор. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Опитахме се да купим билет от trenitalia на обяд, но даде някаква грешка. Сега седи в авторизации, но нямаме имейл с билет. Сега не сме много сигурни дали имаме билети или трябва да си купим нови? 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Опитахме се да купим билет от trenitalia на обяд, но даде някаква грешка. Сега седи в авторизации, но нямаме имейл с билет. Сега не сме много сигурни дали имаме билети или трябва да си купим нови? 

В смисъл платихте си билетите и не ги получили на имейла си или въобще не се стигна до плащане?

Връзка към коментар
преди 1 минута , mililia каза:

В смисъл платихте си билетите и не ги получили на имейла си или въобще не се стигна до плащане?

Даде грешка при плащане, но ни седи авторизация в онлайн банкирането на diners, затова не пробвахме отново, а чакаме. А дали трябва да чакаме, не ни е много ясно :) 

Връзка към коментар

По принцип когато плащането е минало получаваш имейл в пощата си с билетите. Ако нямате имейл вероятно нямате и билети. Препоръчвам ви да се обадите на дайнерс, да им кажете какво е станало и да попитате дали парите са изтеглени. Прегледайте си и пощата да не е отишло някъде в спама. 

Мисля, че имаше и някакъв резервационен код на билета, но едва ли сте го запомнили, за да можете да търсите билета с него. Всъщност просто разсъждавам, не помня как е. Вижте първо какво ще ви отговорят от Дайнерс по телефона.

П.П на сайта има чат и ако от Дайнерс ви отговорят, че парите са изтеглени е хубаво да направите опит да установите контакт по чата. Възможно е по номера на картата да открият плащането и да ви пратят билетите.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 22 часа, Божидар каза:

Искам да попитам някои дали е използвал ваучери от groupon it в Италия и дали могат да се използват и от чужденци?

Политиката на Групон е особена - опитвал съм се да си купувам ваучери за различни места, но докато не се закача с местно айпи, не ми дава да направя плащането - излиза съобщение за грешка. Иначе местата, на които съм ходил с ваучер, никога не са ме връщали, защото съм чужденец.

Успех!

Връзка към коментар
преди 13 минути , Боби каза:

Политиката на Групон е особена - опитвал съм се да си купувам ваучери за различни места, но докато не се закача с местно айпи, не ми дава да направя плащането - излиза съобщение за грешка. Иначе местата, на които съм ходил с ваучер, никога не са ме връщали, защото съм чужденец.

Успех!

Много тъй ти благодаря за информацията. 

Връзка към коментар

Може ли някой, който знае италиански или е пътувал често с техен градски транспорт да преведе какво значи Gior в това разписание? Много е важно, за да преценя дали мога да пътувам по маршрута в неделя.

01AB2AA9-B573-4C23-ADBD-B6D0CE557B75.png

Връзка към коментар

Два въпроса - надежден ли е сайта. trainline, за да купя от него билети за влак, тъй като на трениталия не ми се дават всички възможности, и другия въпрос е ако си купя трансфер Бергамо-Милано от райън еър дали буса чака самолета? Самолета каца в 22.50 и ми дава час на автобуса 22.50. Което ми е странно. 

Връзка към коментар
На 5/11/2018 в 14:30, luba_rizova каза:

Два въпроса - надежден ли е сайта. trainline, за да купя от него билети за влак, тъй като на трениталия не ми се дават всички възможности, и другия въпрос е ако си купя трансфер Бергамо-Милано от райън еър дали буса чака самолета? Самолета каца в 22.50 и ми дава час на автобуса 22.50. Което ми е странно. 

А това ли е последния автобус за деня? Да не би следващия да не го виждаш, защото е след полунощ и ще излезе на следващия ден? По принцип уж автобусите ги синхронизират с полетите, а от Бергамо има и няколко конкурентни компании и не би трябвало да увиснеш със сигурност. Този в 22:50 едва ли ще те чака, по-скоро трябва да има следващ. 

trainline изглежда читав сайт, но от тези, които ще натоварят цената с такси. По-скоро чудното е защо трениталия не ти изкарват всичко, ако пътуването е скоро. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
На 11.05.2018 г. в 14:30, luba_rizova каза:

Два пъти съм ползвала трансфер на Раян. Чакат те с табелка на фирмата или името ти. Изчакват си полета и за това пише часа на кацане. Не става да се ползва трамфера за полети на други АК. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Кацаме в Бергамо следобяд на 5юни( 3ма възрастни и дете на 8 ) и излитаме на 8.юни рано сутринта.Искам да стигнем до Пиза от там до Римини и Сан Марино и да се върнем до Бергамо.Кола под наем или друг транспорт би бил по-удачен? И за кола под наем, ако кредитната ми карта е слимит само 2000лв това би ли било проблем?

Редактирано от Росина
Връзка към коментар
преди 1 час, bad kid каза:

Бергамо-Пиза е половин ден път с камили с влака

гледам че на 5ти юни има билети с Раян до Пиза по 15 евро.. променете летището :)

Летим от Прага до Бергамо и после от Бргамо до Бургас.Няма вариянт да променим каквото и да е било.Значи единствено остава рента кар :unsure:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.