Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

2 hours ago, Adventurer said:

Естествено, че не може, шатълът е съвсем различна услуга от градския транспорт, директен е, т.е. малко по-бърз и по-комфортен.

На други места в Италия ще ти вземат 5 евро за автобус/влак само защото е от летището, така че това го приеми дори за ниска цена с допълнителен бонус за градски транспорт.

В случая времето за транспорт е еднакво - около 15 мин. Само, че шатълът е на на всеки 30 мин. /няма пояснение дали в празнични дни е с друго разписание/, а автобус 6 в празнични дни е през час, но през другото време е по-начесто от шатъла.

Благодаря ти. Исках да зная дали има други опции за билети, освен тази 48-часова карта.

Връзка към коментар
11 hours ago, ДиянаВ said:

Имам въпрос относно летище Тревизо и придвижването до жп гарата в Тревизо.

Доколкото разбирам има два автобуса - Treviso Airlink шатъл А с цена 3.50 евро, включваща карта за 48 часа транспорт в Тревизо и автобус № 6 с цена на билета 1.50 евро. И към двата вида автобуси ме насочва сайта за обществения транспорт https://mobilitadimarca.it/en/p/routes-and-timetables/treviso-airport

На мен не ми трябва карта за 48 часа, а единичен билет. Не мога ли да ползвам този шатъл Airlink с единичен билет за 1.50 евро? Каква е разликата между двата автобуса?

Да се самодопълня за шатъла от Тревизо и градските автобуси🙂

Като реша да се забия в мапс, пропускам словесните въпроси. Сега реших да питам словесно, а отговорът ми го даде гугъл мапс. Няма угодия😁

Така, според мапс веднага като излезеш от летище тревизо е спирката на шатъла Airlink с цена 3,50 евро за 48 часа транспорт в града Тревизо (рекламира се на сайта на летището, на сайта на влаковете и на сайта на общинския транспорт). Чудесно, ако си отседнал в Тревизо, а не в Местре, Венеция или не искаш да продължиш пътуването в друга посока. Няколко метра по-вдясно от изхода е друга спирка. Оказва се, че освен автобус номер 6, там спират още 3 градски автобуса- 101, 102 и 103, които пътуват до автогарата в Тревизо - Stazione Fs и близката жп гара с билет за 1.50 евро (до скоро 1.30 евро). Времето за пътуване е едно и също 13-15 минути. Туристическа уловка ли е този шатъл или аз греша? Моля да ме поправят пътувалите🙂

Връзка към коментар
Мирослав Василев

Като пътувах до Тревизо, отидох на спирката, която се пада отдясно на летището, тоест за градските автобуси. В момента не си спомням, точно кой автобус взех, някой от горните номера беше. На спирката, не съм чакал повече от 10 минути, а единия път беше толкова претъпкано, че даже билет не си взех. Пътуването не е дълго, така че за мене този автобус си е идеален.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , ДиянаВ каза:

ДТуристическа уловка ли е този шатъл или аз греша? Моля да ме поправят пътувалите🙂

Пътувахме точно преди година и категоричното ми мнение е: Да, ако не си с куфари, шатълът си е точно туристическа уловка. Из летището активно се рекламира, раздават се и карти (от най-елементарните, които са като лист) на Венеция, но само на закупилите билетче за заветния автобус. Ние пътувахме и в двете посоки с 6-цата + влак и изрично засичах време - и в двете посоки стигнахме по-бързо от шатъла, за жълти стотинки.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
10 hours ago, ДиянаВ said:

@Мирослав Василев, @noshtna_ptica, искрено Ви благодаря за включването. Друго си е някой от нас да ти удари едно рамо🙂 след колебания. А билетите от гише, автомат или от шофьора се купуват? Пристигането е рано сутрин в 7.00-7.30 часа.

Връзка към коментар

Билетите за автобуса от шофьора са по-скъпи с около евро. Ние ги купихме от автомат.

За влака ги купувахме от гише, но мисля, че можеше и онлайн.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
23 minutes ago, noshtna_ptica said:

Билетите за автобуса от шофьора са по-скъпи с около евро. Ние ги купихме от автомат.

И аз така четох за по-скъпи билети, когато са купени от шофьора.

Някой може да мисли, че издребнявам, но в това пътуване имам около 10 отсечки с обществен транспорт и ако не ги оптимизирам като съотношение цена-удобство идват  поне 10 евро разлика, а като сме двама - 20. Кой, каквото ще да мисли. После ще дам обратна информация😉

• Харесвам 3
Връзка към коментар

При положение, че всичко е ясно написано, там където трябва, не разбирам кой и в каква "туристическа уловка" ви вкарва. Имате избор в крайна сметка, но явно, за някои точно в това всъщност е и проблемът. 

Airlink Treviso не спира никъде, не се буташ в често претъпкания местен транспорт, винаги е през 30 мин., включва и градската мрежа в Тревизо и можеш да се върнеш обратно със същия билет. От шофьора могат да се купят и единични билети за 2.50 евро без багаж. 

Иначе за градския транспорт билетът е 1.50 евро, но ако се купи от шофьора вече е 3 евро. Имат и мобилно приложение за билети.

Нямаш полза от шатъла, не го използваш, толкова е просто.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Търся си апартамент в Катания, Сицилия. Прави ми впечатление, че по въпроса за спалното бельо и хавлиите веднъж има отметка и за двете и малко по-надолу за същите неща пише в скоби "срещу заплащане". 

• Безплатни тоалетни принадлежности
  • Биде
  • Тоалетна
  • Вана или душ
  • Хавлиени кърпи
  • Спално бельо
  • Сешоар
  • Кърпи/спално бельо (срещу доплащане)
  • Тоалетна хартия

Означава ли това, че за хавлиите и спалното бельо се заплаща допълнително? 

Връзка към коментар
1 minute ago, taniamoutafi said:

Търся си апартамент в Катания, Сицилия. Прави ми впечатление, че по въпроса за спалното бельо и хавлиите веднъж има отметка и за двете и малко по-надолу за същите неща пише в скоби "срещу заплащане". 

• Биде
  • Тоалетна
  • Вана или душ
  • Хавлиени кърпи
  • Спално бельо
  • Сешоар
  • Тоалетна хартия

Не мисля. Според мен означава, ако искате допълнителни кърпи или спално бельо, то те се заплащат. Иначе си имате.

Връзка към коментар
12 minutes ago, taniamoutafi said:

Аз преди 2-3 години бях спал някъде около Кортина д'Ампецо и и по бегъл спомен доплатих допълнително за спалното бельо или си бях помъкнал от България. Но не съм на 100% дали беше в Шамони или някъде във Франция

Редакция: Преди около 10 години бях прекарал 3 месеца из Италия, включително на Сицилия и Сардиния... Малко ми се бъркат спомените от местата и годините, но със сигурност или във Франция, или в Италия се е случвало.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Eva eva каза:

Не мисля. Според мен означава, ако искате допълнителни кърпи или спално бельо, то те се заплащат. Иначе си имате.

Благодаря

Връзка към коментар
преди 2 минути , Росина каза:

Може ли информация, къде точно в Бергамо спира автобуса от летището? (явно търся много припряно и нищо не намирам) Благодаря много предварително !

В какъв смисъл къде спира? На самото летище или спирките из града?

OBJ00112.JPG

Връзка към коментар
преди 13 часа, taniamoutafi каза:

• Биде
  • Тоалетна
  • Вана или душ
  • Хавлиени кърпи
  • Спално бельо
  • Сешоар
  • Тоалетна хартия

Да, заплащат се допълнително. В стаите няма спално бельо и кърпи и това изключение от общите правила се упоменава, т.к. повече от година има изискване посочената от посредниците цена при настаняване да е крайна. Информация за цената им може да даде хотела - пишеше им.

Връзка към коментар
На 11.02.2020 г. в 0:25, noshtna_ptica каза:

Аз винаги си купувам билетите за влак от автомат - става бързо, плащам или с банкова карта или кеш. От автомата, преди да мина на плащането, си снимам с телефона детайлите (гари, време на пристигане/тръгване на/от тях), особено ако имам прекачване някъде.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
5 hours ago, Eva eva said:

Хм, значи подведох жената, извинявайте. За пръв път срещам подобно условие. Хубаво е да се четат дребните букви 🙂

В Италия това май изобщо не е изключение- да искат допълнително за кърпи и чаршафи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Октомври месец бяхме в Сицилия. Навсякъде си имаше чаршафи по стаите, допълнително пари не са ни искали, а всички настанявания бяха доста луксозно и модерно обзаведени (винаги съм казвала, че на италианците дизайнът им се отдава). Ако някой прояви интерес, мога да изровя резервациите и да пусна имената на хотелите.

Първата вечер в Катания бяхме в този апартамент - Petit suit

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Таньо каза:

Да, заплащат се допълнително. В стаите няма спално бельо и кърпи и това изключение от общите правила се упоменава, т.к. повече от година има изискване посочената от посредниците цена при настаняване да е крайна. Информация за цената им може да даде хотела - пишеше им.

Тревогата е фалшива, писах до мястото и ето какво ми отговориха:

Hi, the sheets and towels are free.  While if you want the extra ones for a change are paid.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, taniamoutafi каза:

Тревогата е фалшива, писах до мястото и ето какво ми отговориха:

Hi, the sheets and towels are free.  While if you want the extra ones for a change are paid.

Най правилно е да се пита. В Сардиния масово се обявяваха стаи така и искаха доплащане. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.