Прескочи до съдържание

Алтернативи на скъпите летищни трансфери

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
На 29.04.2026 г. в 10:32, master_of_germs каза:

То пък точно Баден-Баден не си струва нито полетите, нито ходенето.

Освен когато там имат концерт Дюран Дюран.

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Освен когато там имат концерт Дюран Дюран.

И тогава не си струва. Драйвъра от летището  на автобуса за Ращат само махна да се качваме, гратис. На връщане също никой не купи билет. Не знам дали е така постоянно. Ращат доста по заслужава да се види за уикенд полетите, отколкото  Баден Баден или Карлсруе.

Публикувано:
На 29.04.2026 г. в 8:56, jorocontrola каза:

Има гара на около 7км, което чак близо не е, но поне не са 20км...

Жп гарата може да е   на около 7 км от летище Баден-Баден, но до близкото селце Schiftung са само 1500 метра. Оттам (авт спирка Schiftung Kirche) има  в 08:27 ч автобус 293 до жп гара Sinzheim Bahnhof (08:43ч).  Следващият автобус 293 е в 09:27 и така нататък. С влак от Sinzheim Bahnhof до Баден-Баден са 6 минути само.

• Харесвам 3
  • 3 месеца по-късно ...
Мирослав Василев
Публикувано:

Летище Базел в посока Базел, трябва да се вземе автобус 50, който струва 6.80 CHF, но ако покажеш резервация за нощувка в града, няма нужда от билет.

Резервацията може и да е фиктивна, просто се прави такава с безплатна анулация до най-късно и след слизане от автобуса се анулира.

• Харесвам 13
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, Мирослав Василев said:

Летище Базел в посока Базел, трябва да се вземе автобус 50, който струва 6.80 CHF, но ако покажеш резервация за нощувка в града, няма нужда от билет.

Резервацията може и да е фиктивна, просто се прави такава с безплатна анулация до най-късно и след слизане от автобуса се анулира.

A в обратната посока важи ли преференцията?

Публикувано:
Преди 1 час, Седем Два каза:

A в обратната посока важи ли преференцията?

Важи,ако си нощувал в града . Хотелите дават безплатна карта за дните за престой.

• Харесвам 4
Публикувано:

За целия престой важи - примерно имаш две нощувки 01-03 август в Базел , получаваш тридневен безплатен транспорт за цялата градска мрежа в дните 1,2,3 август.

Същото е и в останалите швейцарски градове , както и в част от френските и италианските алпийски градчета.

Ако номера е да финтираш  системата за безплатно билетче , следваш описанието по-горе.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

За целия престой важи , примерно имаш нощувки 01-03 август в Базел , получаваш безплатен транспорт за цялата градска мрежа в дните 1,2,3 август.

Същото е и в останалите швейцарски градове , както и в част от френските и италианските алпийски градчета.

Без Цюрих!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
5 minutes ago, blueriver said:

Без Цюрих!

Отпадна ли , някога мисля имаше и там ?Може би точно там не съм ползвал градски транспорт.За Базел , Люцерн , Женева и Берн съм сигурен .

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 минути , stanimir каза:

примерно имаш две нощувки 01-03 август в Базел , получаваш тридневен безплатен транспорт за цялата градска мрежа в дните 1,2,3 август.

Получаваш, но както и @blueriver е споменала при настаняване на рецепция ти дават карта, в която са написани датите на настаняване. Мисълта ми е, в посока към летището, ако случайно улучиш контрола ще искат да им покажеш точно тази карта, а не резервация(вече анулирана). Може и много рядко да минават, но който ще шмекерува да си знае рисковете. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 29 минути , stanimir каза:

Отпадна ли , някога мисля имаше и там ?Може би точно там не съм ползвал градски транспорт.За Базел , Люцерн , Женева и Берн съм сигурен .

А специално за Женева - на летището има автомат за безплатни билети до града,независимо дали имаш нощувка. За влака,за автобусите не важи. Но информацията ми е от времето на директните полети на Уиз до Женева. Предполагам и сега е така.

• Харесвам 5
Публикувано:
56 minutes ago, iMari said:

Получаваш, но както и @blueriver е споменала при настаняване на рецепция ти дават карта, в която са написани датите на настаняване. Мисълта ми е, в посока към летището, ако случайно улучиш контрола ще искат да им покажеш точно тази карта, а не резервация(вече анулирана). Може и много рядко да минават, но който ще шмекерува да си знае рисковете. 🙂

Аз съм бил с нощувки.Иначе картата сега е дигитална и някой места я пращат по мейл в деня на настаняване , ако се чекираш онлайн (независимо дали е с предплатена или с плащане на място резервация), но други ти я дават на рецепция в момента на чекиране.Точно в Базел имаше не само контрола , ами цяла хайка за нелегални и изловиха няколко човека без документи.Вероятно заради границата.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.