Ivko Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Върнах се от Мадейра преди два дена и мога да кажа само едно УАУ...това място докато не се види и усети не може да се опише какво е. Може би ми е в топ 3 от посетените места до момента. Прекарах седмица и успях да видя мога да кажа почти всичко поне от набелязаните места, като предполагам има и още места за гледане, но поне тези основните испяхме даже ни останаха и два дена за плаж и релакс. Ще опиша накратко и местата, които посетихме в снимки. Monte Palace Tropical Garden Madeira Pico Ruivo - най-високият връх на Мадейра. Ние искахем да се качим на залез и успяхме. Времето беше страхотно много слънце и ясно небе почти без облаци и без вятър. Има паркинг в подножието му от който го даваше 2.3км ние за около час го изкачихме. Ponta de São Lourenço - най-източният вулканичен полусотров на Мадейра там не можахме на стигнем до края му защото не бяхме подготвени, но е около час и половина два до края му. Fanal forest - мистична вековна гора с разкривени и обрасли с мъх дървета не беше в мъгла, както съм я виждал и може би е по-великолепна, но пак си бе красива. От там се изкачихме до върйа почти от където се откриваше страхотна гледка. Cabo Girao - отвесна скала, близо до Фуншал. Стоите на стъклена панорамна площадка, а гледката е спираща входа е 3 евро. Teleferico das Achadas - лифт с 98% наклон, който бе затворен за профилактика за жалост и не можахме да се качим. На втората снимка може да се види малка къщурка там е долната станция. Porto Muniz - лавовите басейни бяха страхотни за мен входа е 3 евро. Водата ставаше за къпане поне за мен. Там в далечината може да седнеш и зад теб вълните идват от океана и те блъскат в басейна. Santana – градче със сламени си къщурки Machico – единия от двата плажа на острова с пясък от Африка за беше страхотен и там откарахме цял ден. Водата чиста и кристална също се къпахме. Чадър и шезлонг са по 1.5 евро Cascata dos Anjos (Водопад на ангелите) - се излива върху шосето и после в океана. Колите минават под него и беше доста интересно. Miradouro Farol da Ponta Do Pargo - великолепен бял фар с яркочервен покрив орт който се открива страхотна гледка на ръба на скалата. Ribeira Da Janela - известните островчета съставени от впечатляващи скални образувания на върха на едно от тях скалата има отвор, наподобяващ прозорец. Parque Florestal das Queimadas – биологичен парк интересен има си доста за ходене, но времето бе дъждовно тогава и само го видяхме Praia da Calheta - плаж с пясък от Африка, който не ме грабна и не го посетихме И вечеряхме в този ресторант, който ми препоръча @DryGuy за който съм с две ръце- интериор, обслужване, отношение, цени, вкус. За първи път ядох Parrotfish за 18 евро и десерт pasiot fruit суфле за 12 евро. Имаше и още няколко набелязани места, които не ги посетихме защото не бяха на първо място в списъка Balcões – панорамна площадка за гледки Ponta do sol – така наречения слъчев залив, който има най-много слънчеви часове в деня Pico do Areeiro – втория по височина връх на Мадейра с обсерватория до него се стига с кола и само 10мин пеш Câmara dе Lobos – един от важните икономически градове Разбира се и столицата, която също си има своя чар и страхотни гледки и места. Porto Moniz, където са басейните също ми допадна много и е повече, като курортно по обясними причини. Искахме да се качим на лифта, който си е във Фуншал и за него е най-добре да го хванете от долна станция, която е на крайбрежната и да го съчетаете с градините защото той спира точно там, но ние се качихме с кола до тях и малко не го съобразихме. 22 8
new one Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 1 минута , Ivko каза: Върнах се от Мадейра преди два дена и мога да кажа само едно УАУ...това място докато не се види и усети не може да се опише какво е. Можеби ми е в топ 3 от посетените места до момента. Прекарах седмица и успях да видя мога да кажа почти всичко поне от набелязаните места, като предполагам има и още места за виждане, но поне тези основните даже ни останаха и два дена за плаж и релакс. Ще опиша накратко и местата, които посетихме в снимки. Дано сте уцелили време, че там редовно си вали - прекрасен остров е Мадейра. И евтин, което вече си е постижение. Чакаме пътеписа 🙂 1
Ivko Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 49 минути , new one каза: Дано сте уцелили време, че там редовно си вали - прекрасен остров е Мадейра. И евтин, което вече си е постижение. Чакаме пътеписа 🙂 Да времето мога да кажа, че беше страхотно. Първноначално прогнозата беше валежи цяла седмица и 22 градуса, но се убедих за там, че прогнози няма. Времето се мени на всеки час от дъжд и 22 градуса от едната страна на тунела и от другата 27 и слънце. Само първия ден като кацнахме бе лошо времето и валеше почти целия ден. 4
ДиянаВ Публикувано: 1 октомври, 2025 Автор Публикувано: 1 октомври, 2025 Преди 1 час, Ivko каза: Може би ми е в топ 3 от посетените места до момента Радвам се, че Мадейра е успяла да те привлече към феновете си😃 Кои са другите 2 места, че ми стана любопитно, евентуално и аз да се насоча? 1 1
Ivko Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Тенерифе е другото, а трето все още нямам 😁😁 2 1 1
new one Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 9 минути , Ivko каза: Тенерифе е другото, а трето все още нямам 😁😁 пробвай с Гран Канария 🙂 тази година ще пробваме и Ланзароте, макар че ми се стори прекалено вулканично от самолета 3
ДиянаВ Публикувано: 1 октомври, 2025 Автор Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 13 минути , Ivko каза: Тенерифе е другото, а трето все още нямам 😁😁 Мадейра и Тенерифе - еднакви предпочитания имаме 😁 Азорските острови също са впечатляващи, но някак са по-унили, заспали, на моменти депресивни дори🙃 Ирландия също е много зелена, но студена, ветровита, дъждовна. Все пак климатичните несгоди се компенсират от пъбовете и настроението в градовете 😃 Ех, дано повторя Мадейра в близките години🤩 2
Ivko Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 4 минути , new one каза: пробвай с Гран Канария 🙂 тази година ще пробваме и Ланзароте, макар че ми се стори прекалено вулканично от самолета Планирал съм ги и тях двата ще видим преди 1 минута , ДиянаВ каза: Мадейра и Тенерифе - еднакви предпочитания имаме 😁 Азорските острови също са впечатляващи, но някак са по-унили, заспали, на моменти депресивни дори🙃 Ирландия също е много зелена, но студена, ветровита дъждовна. Все пак климатичните несгоди се компенсират от пъбовете и настроението в градовете 😃 Ех, дано повторя Мадейра в близките години🤩 Аз също един ден бих се върнал на Мадейра, а за Азорите си ги мислих догодина, но също не съм сигурен, че ще бият Мадейра 3
master_of_germs Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Аз също ще добавя един глас, че Гран Канария може да се присламчи към кюпа с Мадейра и Тенерифе. Покрай кампанията с Календарите установих, че голяма част от снимките от Гран Канария хич не ги бях разглеждал, и си стоят свалени на компа в работата, но понеже отдавна съм ги махнал от телефона си, темата ми за "канарИте на КанАрите" замря наникъде. Ще се опитам да я посъживя, ама кога ли ще е... 5
Дани Магелани Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Преди 1 час, new one каза: ще пробваме и Ланзароте, макар че ми се стори прекалено вулканично от самолета Лунен пейзаж е, но си има своя красота. И атракции с лавата, която е доста плитко - печене на пилета, запалване на слама, горещи гейзери. 3 1
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Не съществува 98% наклон, камо ли с лифт. тук имат предвид друго, 98% от цялата височина се взима с лифта. 1
jorocontrola Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Преди 1 час, Alexander каза: Не съществува 98% наклон, камо ли с лифт. тук имат предвид друго, 98% от цялата височина се взима с лифта. Що пък не. Говорим за %, не за градуси… 1
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 1 час, jorocontrola каза: Що пък не. Говорим за %, не за градуси… Ми описано е.
Ivko Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари На 1.10.2025 г. в 15:17, new one каза: пробвай с Гран Канария 🙂 Речено сторено взехме билети за ноември и да видим 1
Ivko Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари На 1.10.2025 г. в 15:44, master_of_germs каза: Аз също ще добавя един глас, че Гран Канария може да се присламчи към кюпа с Мадейра и Тенерифе. Сега ноември живи и здрави сме там и ще видя дали ще ми стане третия остров след последните два 🙂 1
luba_rizova Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари Тъй като темата е за Мадейра, а аз си я следя по мадейранските групи, от тази година абсолютно всички пътеки са с предварителна резервация на точно време и час на посещение, плюс таксата. Която вече е 4.5 евро. Системата е доста неудобна за работа, до колкото разбирам, но ... така е, когато гледаме да вземем пари и друго не ни интересува. Разбира се, това не подобрява пътеките, нито намалява хората, а просто създава проблеми за туристите. Когато бяхме ние миналата година, пак се плащаше, но без времеви диапазон, а само за деня. Ние не сме платили нито лев тогава- на едната пътека нямаше Интернет и нямаше как да се плати и ни казаха да влизаме, на другата същото. Ние ходихме и на неплатени пътеки, мисля, и сега ги има. Ето сайта. https://simplifica.madeira.gov.pt/ 3 1
Madonna Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари преди 2 часа, Ivko каза: Речено сторено взехме билети за ноември и да видим От къде взехте билети?
lesy Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари Преди 1 час, master_of_germs каза: Кой успял - видял... и обходил. Е, някои ще плащаме след няколко дни. 1
Ivko Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 22 часа, Madonna каза: От къде взехте билети? Ами от “промото” силно казано на Луфтханза преди две седмици имаше няколко дати с евтини полети до Канарските от София ноември месец ние взехме за 165 евро двупосочно. 1
stanimir Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Аз помислих , че за Мадейра си купил.За Канарските се намират изгодни предложения от София.
Madonna Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Преди 1 час, stanimir каза: Аз помислих , че за Мадейра си купил.За Канарските се намират изгодни предложения от София. Започвам да ги следя тогава. преди 3 часа, Ivko каза: Ами от “промото” силно казано на Луфтханза преди две седмици имаше няколко дати с евтини полети до Канарските от София ноември месец ние взехме за 165 евро двупосочно. Изпуснали сме ги. Снимките ти и коментарите след тях ме накараха да пожелая пътуване до там . Благодаря!
Ivko Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 2 часа, Madonna каза: Започвам да ги следя тогава. Изпуснали сме ги. Снимките ти и коментарите след тях ме накараха да пожелая пътуване до там . Благодаря! Аз говоря за Канарските и за Гран Канария за билети не за Мадейра
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега