Ivko Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари На 6.02.2026 г. в 10:54, Madonna каза: От къде взехте билети? Мадейра препоръчвам да се ходи към края на септември / когато бяхме и ние/ и началото на октомври. Конкретно за Мадейра полетите бяха така. На отиване бях София-Лондон с Уиз и Лондон-Мадейра с Изиджет за 150лв общо двата полета. Връщането бях Мадейра-Барселона с прикачване в Лисабон с 1.30мин престой за 100 евро и после Барселона-София, но правих две ношувки в Барселона така го бях замислил иначе можеше директо за София ама малко три полета щяха да ми дойдат много за един ден. Може да следите и Бритиш пускат оферти сега зимните месеци от Гетуик до Мадейра. Първия полет Лондон-Мадейра го взех за 53 паунда точно февруари на Изиджет и от тогава не падна. 1
Madonna Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари преди 2 часа, Ivko каза: Мадейра препоръчвам да се ходи към края на септември / когато бяхме и ние/ и началото на октомври. Конкретно за Мадейра полетите бяха така. На отиване бях София-Лондон с Уиз и Лондон-Мадейра с Изиджет за 150лв общо двата полета. Връщането бях Мадейра-Барселона с прикачване в Лисабон с 1.30мин престой за 100 евро и после Барселона-София, но правих две ношувки в Барселона така го бях замислил иначе можеше директо за София ама малко три полета щяха да ми дойдат много за един ден. Може да следите и Бритиш пускат оферти сега зимните месеци от Гетуик до Мадейра. Първия полет Лондон-Мадейра го взех за 53 паунда точно февруари на Изиджет и от тогава не падна. Благодаря ти! Варна- Лондон-Мадейра ми звучи чудесно! А как е по-добре да се търси, като цял билет или на отсечки? И колко време е необходимо за основните забележителности?
lesy Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари Здравейте. В сряда пътуваме за Мадейра през Лондон от Варна. На отиване е с престой 4 часа без смяна на летище. Връщането е с нощувка в Лондон. Имам въпрос за трек PR1.1. Дават го 8.7 км. Кръгов ли е или трябва да се връщаме? С кола ще сме. Има ли вариант да вземем автобус или друг начин до паркинга в началото? На 9.02.2026 г. в 9:29, Madonna каза: Благодаря ти! Варна- Лондон-Мадейра ми звучи чудесно! А как е по-добре да се търси, като цял билет или на отсечки? И колко време е необходимо за основните забележителности? На отсечки. От Лондон се лети с easyjet. 1
jorocontrola Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари преди 32 минути , lesy каза: Здравейте. В сряда пътуваме за Мадейра през Лондон от Варна. На отиване е с престой 4 часа без смяна на летище. Връщането е с нощувка в Лондон. Имам въпрос за трек PR1.1. Дават го 8.7 км. Кръгов ли е или трябва да се връщаме? С кола ще сме. Има ли вариант да вземем автобус или друг начин до паркинга в началото? https://www.alltrails.com/trail/portugal/madeira--2/pr-1-1-vereda-da-ilha Дано сте във форма:
ДиянаВ Публикувано: 9 февруари Автор Публикувано: 9 февруари преди 2 часа, lesy каза: Имам въпрос за трек PR1.1. Дават го 8.7 км. Кръгов ли е или трябва да се връщаме? С кола ще сме. Има ли вариант да вземем автобус или друг начин до паркинга в началото? Не е кръгов. Преди нямаше и обществен транспорт до началните/крайните точки - Обсерваторията при Pico do Areeiro и паркинга при Achada do Teixeira. Сега гледам има някакъв автобус до Фуншал - два пъти на ден 😉 Обаче придвижването от Фуншал до източната страна на острова с автобус ще е приключение, да не кажа невъзможно… Ние ползвахме трансфер с бус, който от Фуншал ни остави на паркинга при Pico do Areeiro и след 4-5 часа ни взе от паркинга при Achada do Teixeira, след което пак ни върна във Фуншал. Освен да мислиш някакъв платен трасфер или такси. Според мен който ползва кола за прехода, прави двете посоки за награда 🙂 Къде ще е нощувката преди прехода? 2
lesy Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари В Порто Мониз първите 2 нощувки и 5 във Фуншал. Планинарят ни в групата предлага в деня на местене, който е вторият. Ние после няма да можем да мръднем ако вървим в двете посоки. Последното ми изкачване беше преди 3 години. Какъв трансфер ползвахте?
Ivko Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари преди 4 часа, lesy каза: Здравейте. В сряда пътуваме за Мадейра през Лондон от Варна. На отиване е с престой 4 часа без смяна на летище. Връщането е с нощувка в Лондон. Имам въпрос за трек PR1.1. Дават го 8.7 км. Кръгов ли е или трябва да се връщаме? С кола ще сме. Има ли вариант да вземем автобус или друг начин до паркинга в началото? Ние бяхме с кола и спряхме на паркинга PR1.2 от там пеша някъде за около 2ч. стигнахме върха, като ние спирахме Ние бяхме целия престой във Фуншал от 7 нощувки сметнахме, че не е необходимо да спим на две места острова не е толкова голям /от единия край до другия го изминахме някъде около час и половина да е времето/ и повечето неща са в една посока, като тръгнеш за четири дена обиколихме, каквото бяхме набелязали и след това само релакс. 1
Седем Два Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари 2 hours ago, ДиянаВ said: Не е кръгов. Преди нямаше и обществен транспорт до началните/крайните точки - Обсерваторията при Pico do Areeiro и паркинга при Achada do Teixeira. Сега гледам има някакъв автобус до Фуншал - два пъти на ден 😉 Обаче придвижването от Фуншал до източната страна на острова с автобус ще е приключение, да не кажа невъзможно… Ние ползвахме трансфер с бус, който от Фуншал ни остави на паркинга при Pico do Areeiro и след 4-5 часа ни взе от паркинга при Achada do Teixeira, след което пак ни върна във Фуншал. Освен да мислиш някакъв платен трасфер или такси. Според мен който ползва кола за прехода, прави двете посоки за награда 🙂 Къде ще е нощувката преди прехода? Трекът, който описваш е PR1 Vereda do Areeiro и при посещението ни през май 2025 бе невъзможно да се премине целия поради затваряне на част от пътеката, което изглежда продължава и до този момент. Поради тази причина направихме разрешените части поотделно от двата края. Въпросът на lesy е за друг трек PR 1.1 Vereda da Ilha - Ilha - Pico Ruivo, който сега е отворен. 3
Седем Два Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари 5 hours ago, lesy said: Здравейте. В сряда пътуваме за Мадейра през Лондон от Варна. На отиване е с престой 4 часа без смяна на летище. Връщането е с нощувка в Лондон. Имам въпрос за трек PR1.1. Дават го 8.7 км. Кръгов ли е или трябва да се връщаме? С кола ще сме. Има ли вариант да вземем автобус или друг начин до паркинга в началото? Не е кръгов и е със сериозна денивелация. Ако се търси нещо по-леко, вариант е PR 1.2 - Vereda do Pico Ruivo 1
ДиянаВ Публикувано: 9 февруари Автор Публикувано: 9 февруари преди 2 часа, lesy каза: Какъв трансфер ползвахте? https://www.picotransfers.com/transfers/morning-transfer-arieiro-ruivo-teixeira/ Това, което казва @Седем Два, е така - за жалост част от маршрута е затворен. Предложенията му са добри - да се направят два отделни от двете части на PR1 или този до Пико Руиво. От паркинга на Achada do Teixeira до Pico Ruivo не е трудно. Ние в обратна посока го взехме за час. В първия пост последната снимка е по тази пътека 🙂 1
lesy Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари PR 1 е затварен частично, но PR 1.1 е отворен, което не го разбирам много. И той е по-дългият.
ДиянаВ Публикувано: 9 февруари Автор Публикувано: 9 февруари Ето го PR1 от пико до пико Това е маршрутът, който ми дадоха навремето от фирмата за трансфер. С Х за обозначени пътеките, които да не следваме, а не че са затворени, да не се заблуди някой. Това Ilha би трябвало да е тука някъде надолу 🙃 Различни пътеки са - моя е първоначалната грешка. Ето денивелацията на вашата пътека Ilha - сериозна е. 5
stanimir Публикувано: 9 февруари Публикувано: 9 февруари Честно казано от скрийновете почти нищо не се вижда , софтуерът драстично омазва качеството.Гледам обаче сайта от който си копирала и може би е по-добре да се гледа направо там. 2
jorocontrola Публикувано: 10 февруари Публикувано: 10 февруари преди 15 часа, lesy каза: PR 1 е затварен частично, но PR 1.1 е отворен, което не го разбирам много. И той е по-дългият. Ами какво има за разбиране. ПР1.1 не е част от ПР1 и си е отделен маршрут. Що единият да не е затворен (независимо от причините), пък другият да е отворен. Като гледам картата единият е от север (ПР1.1), другият е от юг (ПР1) спрямо Pico Ruivo. 1 1
ДиянаВ Публикувано: 10 февруари Автор Публикувано: 10 февруари И всички тия PR-и да не се бъркат със CR7 😄 Последното е музеят на Cristiano Ronaldo 😜 1 3
new one Публикувано: 10 февруари Публикувано: 10 февруари преди 4 часа, ДиянаВ каза: И всички тия PR-и да не се бъркат със CR7 😄 Последното е музеят на Cristiano Ronaldo 😜 И входът е 5 евро (или беше преди 2 години), като всички купи са вътре и можеш да се снимаш виртуслно с него. За сравнение, музеят на един известен каталунски обитател в София е 10 евро и практически няма нищо - ово е стандарт 🥳 2
MayaS Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август @ДиянаВ @Argentique как стои въпроса с плащанията - Карта, кеш, аз и за Азорите и за Мадейра питам. Колко кеш да взема? Вярно, че сега е евро и тук и там и мога да тегля, но пък не съм наясно дали няма такси на банкоматите. 1
Argentique Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Аз бях отдавна и не помня нещо извънредно. 😃 По заведения в еврозоната често си плащам в брой, в магазини - с карта. Ама при мен тези разходи в Мадейра за едно човече надали са били високи. Диянче да каже, тя и по Азори се е вяла. 1
ДиянаВ Публикувано: 14 август Автор Публикувано: 14 август преди 2 часа, MayaS каза: @ДиянаВ @Argentique как стои въпроса с плащанията - Карта, кеш, аз и за Азорите и за Мадейра питам. Колко кеш да взема? Вярно, че сега е евро и тук и там и мога да тегля, но пък не съм наясно дали няма такси на банкоматите. Навсякъде с карта сме плащали. За Азорите този февруари съм 100% сигурна. Само не помня всичко за Мадейра, че беше през декември 2022, но сега плащането с карта там ще важи още повече в сравнение с Азорите. Преди малко се завърнах от 10-дневно пътуване от Бордо до Сантандер. Тръгнах със 70€ и се връщам с 50€. В кеш са ми искали само 18€ за чадър/шезлонги на плажа в Сантандер и 2€ на един паркинг. Всичко друго с карта. Е, съпругът имаше повече пари в брой, но никой не го е карал така да плаща. Още са му такива навиците, кроманьонски 😄 1
Сузи Су Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август 3 hours ago, MayaS said: @ДиянаВ @Argentique как стои въпроса с плащанията - Карта, кеш, аз и за Азорите и за Мадейра питам. Колко кеш да взема? Вярно, че сега е евро и тук и там и мога да тегля, но пък не съм наясно дали няма такси на банкоматите. Таксите ги вижте в тарифата на вашата банка. Естествено избягвайте Евронет и подобни турситически капани. Миналата година си говорих с един готин чичак в ресторантче във Фуншал, който ми обясни, че за едната супа предпочита да му платя в брой, тъй като таксата за трансакцията ще му изяде почти цялата печалба. По пазарите има и табелки, че под 10 евро (примерно) приемат само кеш. Това при условие, че последно бях там миналата година. П.П. В Португалия и Испания винаги тегля само от банкомати на банка Сантандер и никога не съм имала проблеми. Взима ми такса според тарифата на моята банка. 1 1
Дани Магелани Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 6 часа, MayaS каза: @ДиянаВ @Argentique как стои въпроса с плащанията - Карта, кеш, аз и за Азорите и за Мадейра питам. Колко кеш да взема? Вярно, че сега е евро и тук и там и мога да тегля, но пък не съм наясно дали няма такси на банкоматите. Кеш ти трябва само за сувенири и други дреболии, другото - с карта. 1
MayaS Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Много благодаря на всички. Ще си взема малко кеш все пак. Всичко ще е платено предварително освен храната. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега