vinidj Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 Аз засега се въздържам да минавам към Виза, че ползвам отстъпки с Мастеркард в Lastminute.De да не стане фал да я спрат Мастера. Нека повечко хора потвърдят. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 43 минути , sildoro каза: Здравейте, и на мен така ми отговориха и поръчах, но вече нямам опция за управление на старата карта в приложението!? И при мен в момента в мобилното приложение не се показва старата карта, показва се само опцията за активация на новата (която ще дойде навярно другата седмица, не съм в София и Спиди не идват всеки ден) но предполагам, че щом пристигне новата карта и я активирам, ще се върне и възможността за управление на старата карта. 🙂 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 39 минути , Magnata каза: И при мен в момента в мобилното приложение не се показва старата карта, показва се само опцията за активация на новата (която ще дойде навярно другата седмица, не съм в София и Спиди не идват всеки ден) но предполагам, че щом пристигне новата карта и я активирам, ще се върне и възможността за управление на старата карта. 🙂 При мен се показва старата карта. В секцията - "Още" - "Информация за карта" се вижда, че Неон Мастеркард е активна, а това дали ще си поръчам нова, няма значение и не може да ми спрат старата и да не я виждам. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 4 минути , agenta каза: При мен се показва старата карта. В секцията - "Още" - "Информация за карта" се вижда, че Неон Мастеркард е активна, а това дали ще си поръчам нова, няма значение и не може да ми спрат старата и да не я виждам. При мен в секция "Още" няма такава опция. По напред някой беше писал, че след активация на Виза, спирали Мастъркард. Мен лично това не ме притеснява. Ще видим какво ще стане като дойде новата Виза. 🙂 Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 11 минути , agenta каза: При мен се показва старата карта. В секцията - "Още" - "Информация за карта" се вижда, че Неон Мастеркард е активна, а това дали ще си поръчам нова, няма значение и не може да ми спрат старата и да не я виждам. Аз нямам такава опция в секцията "Още". Връзка към коментар
Mascotte7373 Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 Днес внасях пари на каса в клон на TBI и използвах да разпитам служителките за Неон картите. Обясниха ми, че преминават изцяло към Виза, защото услугата е друг вид(с годишна лихва, с опция за "разделяне на вноски"). Едната жена дори се изненада, че вече ми се появява в приложението възможност за поръчка на новата карта, защото активната им кампания стартирала на 16.01., и ме посъветва да изчакам, тъй като е ново и за тях и имат още неясноти(не успяха да ми отговорят на въпроси, свързани с лихвата). Мастъркард картата щяла да бъде активна още 2 месеца, след това ги спират. Попитах и относно разплащателните сметки, понеже виждам, че масово съпортът е отговорил, че ще бъдат две отделни за двете карти, което в моя случай ще означава да местя парите от едната в другата и да закривам първата. Казаха, че при преминаване към Виза от мобилното приложение ще мога да избера да свържа новата карта към текущата разплащателна сметка. На първо четене единствената промяна в условията изглежда да бъде ограничението за безплатно теглене от банкомат до 800лв или 2 тегления месечно. Някой малко по-нагоре се беше оплакал, че използва Мастъркард-а за отстъпки в lastminute, аз съм в същата ситуация. Вариантът за нас е да си пуснем друга карта Мастъркард, която обаче вече няма да бъде Неон и условията ще са различни(отново няма такса за поддръжка на сметката, но ми споменаха за някакви 10лв на 3 месеца, предполагам, за картата). 6 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 В мобилното приложение все още не мога да видя никоя моя сметка, само имам опция да активирам Неон Виза (но това ще стане когато пристигне картата). Сега обаче влязох през интернет браузър в профила ми в TBI и там се вижда разплащателната ми сметка към картата Мастъркард, но се виждат и 2 нови разплащателни сметки, като едната е левова, другата е еврова. Вероятно ще бъдат свързани към картата Виза. Ако има възможност новата Виза да бъде вързана към IBAN-а (разплащателната сметка) на старата Мастъркард то всеки ще си прецени кое му е по-удобно. Ако наистина TBI спират с Неон Мастъркард то да, ще си преместим наличните средства от Мастъркард към Виза. Съгласен съм с това: "На първо четене единствената промяна в условията изглежда да бъде ограничението за безплатно теглене от банкомат до 800лв или 2 тегления месечно." Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 5 часа, Mascotte7373 каза: Мастъркард картата щяла да бъде активна още 2 месеца, след това ги спират. В такъв случай би трябвало да принудят всички да поръчат новата. Има промяна в тарифата, но няма и намек за изчезване на Неон MasterCard. Предполагам, че просто всеки ще може да я ползва до изтичане на срока на валидност, но нова няма да може да се поръча. Досега практиката на банките, при спиране на дадена карта, е била такава. Интересно дали наистина ще могат да се ползват двете или само едната, както ми казаха на мен в чата. Странно, че информацията се различава, но скоро ще разберем истината. преди 4 часа, Magnata каза: Съгласен съм с това: "На първо четене единствената промяна в условията изглежда да бъде ограничението за безплатно теглене от банкомат до 800лв или 2 тегления месечно." Имаше и безплатно теглене в чужбина извън ЕС до 200 евро на месец. 5 Връзка към коментар
Iliyan Minchev Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 Tbi с нов ъпдейт на приложението. Изглежда вече всичко е наред, както ми бе съобщено от техен колега. Картите и сметките се виждат. Има банер за 20лв. бонус при активиране на новата неон виза карта. 1 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 1 час, Iliyan Minchev каза: Tbi с нов ъпдейт на приложението. Изглежда вече всичко е наред, както ми бе съобщено от техен колега. Картите и сметките се виждат. Има банер за 20лв. бонус при активиране на новата неон виза карта. При мен след ъпдейта и при опит да отворя приложението (пращат ми код за достъп чрез СМС на телефона) ми иска ЕГН, въвеждам го и ми дава грешка: Към посоченото ЕГН вече има зададен телефонен номер. Моля задай друг номер. Естествено, че към посоченото ЕГН има зададен номер, нали на него ми пращат кодовете за достъп!!! Избиха рибата! 4 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 Не мога да повярвам, че за 10-20лв спестени преминавате към банка, за която 10 страници четем само проблеми и бъгове. Има една хубава поговорка: На брашното евтини, на триците скъпи. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 5 минути , Redyred каза: банка, за която 10 страници четем само проблеми и бъгове. Което ме подсеща колко подозрения и негативизъм отнесоха Дайнърс във форума отначало със записа на заповед, после с пускането на Evolve и последвалото въвеждане на 3D парола за разплащане. Пък сега всички сме щастливи, че ги ползваме. 😉 3 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 13 минути , Tesh каза: Не разбрах, какво имаш предвид. Защо хората преминават към Curve ли? Ами в сравнение с ДСК всичко е по-добре, не само , че са мега дървени, но и картовите им разплащания супер често не работят. Не цитирах, за да не обидя някой. ТБи имах предвид. Може би е удачно да има нова тема за тях, след всичките главоболия, а и някой ако иска да види позивите за нея, ще е по-лесно. Като цяло Дайнърс, Curve, Revolute са най-добрите продукти, спор няма. 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 45 минути , Redyred каза: Не мога да повярвам, че за 10-20лв спестени преминавате към банка, за която 10 страници четем само проблеми и бъгове. Има една хубава поговорка: На брашното евтини, на триците скъпи. Е, хайде сега, една друга доста по-голяма банка всъщност остави хората без пари по празниците, не беше TBI. Откакто преминах към TBI съм супер доволен, няма таксички за щяло и нещяло, превалутирания, лесно и без такси се захранва Револут и т.н. Приложението им не го ползвам и драмите му не ме интересуват. 1 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 25 минути , logist13 каза: Е, хайде сега, една друга доста по-голяма банка всъщност остави хората без пари по празниците, не беше TBI. Откакто преминах към TBI съм супер доволен, няма таксички за щяло и нещяло, превалутирания, лесно и без такси се захранва Револут и т.н. Приложението им не го ползвам и драмите му не ме интересуват. Бих добавил, че не са 10-20 лева. Ако сравним моя конкретен казус, в който за плащане на сума от около 4000 евра, ДСК , ще ме задължи с 300 лева повече от останалите банки. (курсова разлика+такса превалутиране). И това е само за една транзакция, еми извинявам се , ама ми се вижда много. Такса за зареждане на Revoluт, за epay и за абсолютно, каквото се сети човек. Лично според мен всеки има право да избира и точно това създава конкуренцията, която води до поддобряване на цените и услугите. С цялото си уважение към теб( @Redyred ), но коментара е много неуместен. 2 1 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 Само аз ли имам проблем с влизането в профила си след ъпдейта на мобилното приложение на TBI?! След като си въведа ЕГНто дава грешка и отначало и така, не мога да вляза. Опитах и от друго андроид устройство и същата работа... Не мога да стигна до чат менюто, за да им пиша :р Връзка към коментар
timobg Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 Май само ти, аз влизам без проблем.. Но пък не мога да си активирам новата Виза карта, излиза ми само старата Мастъркард за активиране.. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 След контакт със служител на TBI вече влизам в профила си през приложението. Днес пристигна Неон Виза, обаче при опит да я активирам в приложението ми дава грешка! Някой друг с такъв проблем? 24 часа след като заявих карта Виза, в профила ми се появиха 2 нови разплащателни сметки, една в лева и една в евро. Сега като гледам, новата карта Виза е свързана със старата ми разплащателна сметка на Мастъркард. Връзка към коментар
timobg Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Преди 1 час, Magnata каза: След контакт със служител на TBI вече влизам в профила си през приложението. Днес пристигна Неон Виза, обаче при опит да я активирам в приложението ми дава грешка! Някой друг с такъв проблем? 24 часа след като заявих карта Виза, в профила ми се появиха 2 нови разплащателни сметки, една в лева и една в евро. Сега като гледам, новата карта Виза е свързана със старата ми разплащателна сметка на Мастъркард. Аз вчера им писах в чата за проблема с активирането - зареждат се данните за Мастъркард, а не за Виза и затова не може да се активира. Явно ще чакаме нова версия.. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Точно така, показват се данните за Мастъркард и не приема данните за Виза. Свързах се със служител на TBI и го уведомих за проблема, сега чакаме да го оправят. Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 преди 22 часа, Magnata каза: Точно така, показват се данните за Мастъркард и не приема данните за Виза. Свързах се със служител на TBI и го уведомих за проблема, сега чакаме да го оправят. Въпреки че се зареждат данните за мастъркард, вписването на последните цифри на виза активира правилната карта. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 До снощи не ставаше активацията, въвеждах данните и на Мастъркард и на Виза и все грешка. Но като прочетох горният коментар и опитах отново и взе че стана! При мен картата Виза е свързана към същата разплащателна сметка, към която е свързана и Мастъркард. 🙂 1 Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 преди 48 минути , Magnata каза: До снощи не ставаше активацията, въвеждах данните и на Мастъркард и на Виза и все грешка. Но като прочетох горният коментар и опитах отново и взе че стана! При мен картата Виза е свързана към същата разплащателна сметка, към която е свързана и Мастъркард. 🙂 При мен е свързана към отделна нова сметка. Получавате ли SMS статична парола при заявяване на ВИЗА неон? Аз нямам спомен да съм получил. Наложи се да заявя нова и няма възможност да бъде променяна, за разлика от мастеркард. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Говорих със служител на TBI каза ми, че в момента на заявяване на карта Виза, трябва да се получи СМС съдържащ 3DS парола, аз обаче не получих такъв СМС и сега чакам да ми кажат какво да правя. Моята Виза я заявих на 13.01 може би затова не съм получил СМС, нагоре в темата пише, че трябвало да се заявяват след 16.01 понеже системата не била готова. При мен автоматично са създали нова сметка, но картата Виза си е вързана към старата сметка. Това не ме бърка де. Даже са създали и сметка в евро, тоест вече имам общо 3 разплащателни сметки. Как се заявява нова 3DS парола? Връзка към коментар
Iliyan Minchev Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 преди 9 минути , Magnata каза: Как се заявява нова 3DS парола? https://3ds.borica.bg/TBI 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега