Magnata Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 (редактирано) Ето какво ми излиза след като въведа номера на картата Виза: Отказан достъп Блокирана/Нерегистрирана карта Моля свържете се с издателя на Вашата карта Сега чатих с TBI, попитах ги за горният линк, казаха "Този линк Важи само за мастъркард картата." Та пратиха ми нова 3DS парола чрез СМС. След малко ще я тествам. Тествах, паролата е ОК. 🙂 Редактирано 18 януари, 2023 от Magnata 1 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 И аз си активирах успешно Неон Виза, направих едно плащане и вече получих бонус 20 лв 🙂 Сега остана само и 1 Айфон да ми подарят 🙂 1 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Аз си заплювам вторият Айфон :р Остава да видим ще има ли лихва от 2.1%? Някой беше писал тук, че Визата му е на нова разплащателна сметка, при мен си е на старата, интересно дали това има някакво отношение към тази лихва 2.1%. 🙂 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Говорих със служител на TBI, ето какво разбрах: 1. Има 2 вида сметки/акаунти като при едните колкото и карти Неон да имаш, всичките се свързват към една и съща разплащателна сметка (моята сметка е такава) а при другият вид, всяка карта Неон се свързва към друга разплащателна сметка. В първият случай при заявяване на Виза се откриват 2 нови сметки (една в евро и една сметка касичка) а във вторият случай се откриват 3 нови сметки (една в евро, една касичка и една за картата Виза). 2. Относно лихвата от 2.1% тя се начислявала всеки месец независимо от типа на сметката. 2 Връзка към коментар
Seso Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 Ясно,а при заявяване на нова карта през приложението на Tbi може ли да се избира каква да е сметката? Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 преди 4 минути , Seso каза: Ясно,а при заявяване на нова карта през приложението на Tbi може ли да се избира каква да е сметката? Аз нямам спомен да има такава възможност. Възможно е ако първо пишеш/говориш с TBI какъв тип сметка желаеш да ти се открие, тогава ще имаш право на избор. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 Здравейте, Понеже виждам, че поръчвате новата Виза НЕОН, тези които са комуникирали с ТБИ имат ли яснота дали Мастеркард НЕОН остава активна до края на срока и на изтичане? Също така дали Мастеркард НЕОН си остава с нейните условия, а Виза НЕОН си действа с нейните, както е описано? Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 Аз не можах да си поръчам новата Виза. Обадиха ми се по телефона за допълване на профила и после през приложението пробвам 10 пъти и ми изписва-Нещо се обърка, опитайте отново. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 преди 50 минути , agenta каза: Здравейте, Понеже виждам, че поръчвате новата Виза НЕОН, тези които са комуникирали с ТБИ имат ли яснота дали Мастеркард НЕОН остава активна до края на срока и на изтичане? Също така дали Мастеркард НЕОН си остава с нейните условия, а Виза НЕОН си действа с нейните, както е описано? До колкото чух, но това не е сигурно, картите Мастъркард ще функционират още няколко месеца. Логично е, докато функционира съответната карта, да са в сила условията валидни при нейното откриване. 🙂 За тези които срещат трудности с поръчката на Виза, пишете/звънете на TBI нека знаят, че имат бъгове в системата, за да работят по отстраняването им (даже многократно ги притеснявайте) 🙂 1 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Тествах да направя 2 броя Блинк превода от TBI към Пощенска банка, стана, даже са без такса. От Пощенска банка като направих обаче към TBI имаше такса 2 лева. Днес тествах и дебитната карта Виза, безконтактно и контактно на ПОС терминал и дръпнах 800 лева на банкомат, работи перфектно и няма такси. Даже получих 20 лева бонус. Платих и комунална сметка през мобилното приложение, също без такса. Аз лично съм доволен от TBI. От време на време имат по някой бъг в системата, но на мен не ми пречи. На който му пречи, има и други банки :р 1 Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Здравейте, Първоначално, върху изображението на виза неон излизаше нова сметка, а в последствие се оказа, че картата е свързана към същата сметка, като мастъркард. При настройване на комунални плащания избирам виза неон, а в последствие в записа е избрана мастъркард. При самото плащане променям избора на виза, но плащането отново се осъществява от мастъркард. Адресът ми започва с някакво Драговищице, и не може да се промени, въпреки неколкократните комуникации по чата за поддръжка. Въобще, кашата е голяма, рисковете са налице и по закона на мърфи непременно ще се реализират. Мисля, че подобна "некомпетентност" е по-скоро замислена далавера! Поздрави, Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 (редактирано) Какво имаш предвид, как така далавера? При мен Мастъркард и Виза са към една разплащателна сметка. Днес докато плащах комуналната услуга, избрах карта Виза, но и Мастъркард да бях избрал нямаше да има разлика, все пак са към една сметка, тоест наличността е еднаква и за двете карти. Хааа, сега проверих моя адрес, пише Джурово!!! Май и аз ще почвам да им пиша! Пак им пиши относно адреса, докато не го оправят, трябва да им досаждаме докато си оправят нещата. 🙂 Редактирано 20 януари, 2023 от Magnata Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Не знам, как например ще избереш опцията за плащане на вноски, ако независимо от избора, всички плащания се пренасочват към мастъркард!? Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 На този въпрос трябва да отговорят служители на TBI, попитай ги. Аз им писах в чата относно грешката в адреса ми, казаха че ще го оправят, ако не го оправят до няколко дни, пак ще им пиша. Обаче въпреки, че пише Джурово, след това си ми пише реалният адрес, картата Виза я получих без проблеми, тоест това че пише Джурово, реално не е проблемно. Връзка към коментар
marycap Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 преди 5 часа, sildoro каза: Адресът ми започва с някакво Драговищице, и не може да се промени, въпреки неколкократните комуникации по чата за поддръжка. преди 3 часа, Magnata каза: Хааа, сега проверих моя адрес, пише Джурово!!! Май и аз ще почвам да им пиша! Оффф, а пък моят започва с някакво Богьовци, дето не съм го чувала! Днес ходих до банката, уж го оправиха, а като се прибрах- гледам пак си стои... Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Писах им в чата преди 5 часа, казаха че ще уведомят колеги и ще го оправят, ама все още не е оправено. Утре пак ще им пиша и така всеки ден докато им писне и не го оправят. Реално сякаш това, че преди реалният адрес има изписано някакво нечувано населено място, не е проблем, но не виждам защо да не може да се изчисти и да си е както трябва. Връзка към коментар
antea Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 значи трима човека си поглеждат приложението и виждат, че личните им адреси започват с три различни села от примерно Северозападна България? не е проблем дали ще го оправят, проблем е, че изобщо се случва такова нещо, умишлено или не; ако има умисъл се нарича манипулиране на лични данни, чието администриране си е уредено в съответния Закон за защита на личните данни това с адресите в комбинация с бутона Потвърди, който пък те "урежда" съвсем легално с бърз кредит... наистина не разбирам как намирате за нормално подобно нещо? 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 Сега погледнах, не съм си поръчвала нова карта още, но и моят адрес започва с такова село, а преди го нямаше, мисля. И още по-интересното е, че се натрупват три населени места какво е записано. 1. Незнайното село, 2. Града от който съм, 3. Улицата не е обозначена като улица, а реално името съвпада с друг град. И така три града и черири числа. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 Странно, ако умишлено от TBI попълват така адресите ни, каква им е ползата, а пък каква е вредата за нас?! Днес пак писах на чата за адреса, всеки ден ще им пиша, да видим кога ще го оправят. А това с бутона за бърз кредит от мнението по горе нещо не го разбрах?! Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 За пръв път относно проблема с адреса им писах преди около два месеца, от тогава вече има няколко версии на приложението, но проблема си стои. 2 Връзка към коментар
Zlia Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 Странно, но аз нямам описания по-горе проблем с адреса, както и повечето бъгове, за които се оплаквахте в темата. Въпреки това оставам на мнението, че приложението не е достатъчно изпипано(меко казано), но и не отричам, че се опитват. Явно толкова си могат. ПП ползвам приложението на айфон, с последния ios и версия на самото приложение 2.6.9.2128 1 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 И на мен адреса ми са го сложили в СевероЗапада... Иначе питах в чата обясниха ми, че с новата Виза Неон ще ми отворят 2 нови сметки с 2 различни IBAN-a в Евро и в Лева по един. Та засега оставам със старата, че превеждат там заплатата. Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 Щом ще ти открият 2 нови сметки, то има вероятност да са сметка в евро и сметка касичка, а новата карта Виза да ти вържат към същата сметка, към която е вързана и картата Мастъркард. Според информация от TBI, Мастъркард ще бъдат спрени в близките месеци, тоест ще трябва да минеш на Виза. Аз на твое място бих си поръчал Виза, за да видя към нова сметка ли ще я вържат или към старата, за да имам време за реакция. Аз в момента съм с работеща карта Мастъркард и работеща Виза. Поръчката на Виза, не влияе на работата на картата Мастъркард. Просто ти давам съвет от моя опит. Ти си решаваш какво да правиш. 🙂 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 1 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2023 На 31.01.2023 получих входящ превод от TBI, олихвяването за месеца, наистина е 2.1%, сумата се е добавила в касичката и ако желая мога да я преместя където искам. Дори има известие в приложението, относно входящият превод. Относно картата Неон Виза, в рамките на 7 дни направих 2 тегления от банкомат по 800 лева, тоест общо 1600 лева, без такса. Като цяло съм доволен от TBI (постоянно подобряват услугите си). 🙂 1 Връзка към коментар
ива валя Публикувано: 2 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2023 Не съм доволна от TBI и картата Neon.Не мога да променя ПИН код, какъвто аз желая.Три последователни дни водих чат, след това ме увериха от картовия им център, че няма да има проблем и накрая отново не стана. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега