Прескочи до съдържание

2 месеца из САЩ, Кариби, Куба

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Добро утро от Ню Йорк!

Пиша накратко и без снимки, че интернета в хотела е супер зле и едвам се вързах.

Norwegian са новата ми любима авиокомпания. Страхотно обслужване на борда, голяма класа - въпреки че се позиционират като лоукост. А 787 определено има защо да се нарича Dreamliner, имаше доста иновативни неща на борда - огромни илюминатори, много интересно променящо се осветление в салона, помагащо за по-ефективната борба с часовата разлика при пътуване, персонална мултимедийна система от ново поколение, от която директно можеше да си правиш поръчки и тн. Мога само да се надявам Norwegian да пуснат редовни полети до София, а не само сезонни до Варна и Бургас.

След малко ще закусвам и изчезвам да разглеждам Манхатън. Времето е добро, хладно, но сухо.

• Харесвам 26
Връзка към коментар

Да. Екранът беше поне 40 на 20 метра, наистина огромен. Вървяха реклами само на Google и Android, четох някъде че Google са го наели за 2 месеца за 2 милиона долара.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Директно включване от Central Station, благодарение на безплатния интернет от близкото кафене.

P.S. Полицаите на гарата хич не харесаха знамето и ме гледаха много лошо. Аз пък ги обезоръжих с широка усмивка :)

post-1175-0-98777700-1417282120_thumb.jpg

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Директно включване от Central Station, благодарение на безплатния интернет от близкото кафене.

P.S. Полицаите на гарата хич не харесаха знамето и ме гледаха много лошо. Аз пък ги обезоръжих с широка усмивка :)

Бе ти как не изяде лабута в Северна Корея с това знаме - много те мислих, и като гледах после снимките, права съм била... Ню Йорк е една мършава ябълка, която ще сдъвчеш със знамето без грижа :)

Връзка към коментар

Бе ти как не изяде лабута в Северна Корея с това знаме - много те мислих, и като гледах после снимките, права съм била... Ню Йорк е една мършава ябълка, която ще сдъвчеш със знамето без грижа :)

Колкото и да е странно да го кажа... но в Северна Корея нямаше почти никакви проблеми в това отношение и беше доста ненапрегнато като цяло. А в Ню Йорк навсякъде е фрашкано със строго гледащи ченгета, които с нетърпение очакват брадати терористи със знаме като мен  :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ми така е, Жоро ... в арабския свят привилегии... в Ню Йорк те гледат лошо... :)  Права бях. :P

Ще взема да се обръсна и ще объркам местните полицаи  :lol:

Иначе последните 2 дни се нагледах на всякакви забавни образи в метрото. Пълно е с откачени на всяка крачка, някои кротки, други не толкова. То не бяха религиозни проповедници, Иисуси, пияни, просяци, музиканти, търговци, и какво ли още не.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Иначе последните 2 дни се нагледах на всякакви забавни образи в метрото. Пълно е с откачени на всяка крачка, някои кротки, други не толкова. То не бяха религиозни проповедници, Иисуси, пияни, просяци, музиканти, търговци, и какво ли още не.

То точно това е интересното в Ню Йорк, всякакви "изроди". Първото ми впечатление от града беше много интересно - слязох от колата за пръв път на тротоара да изпуша една цигара (това през 1992 г.), някакъв явно от Ямайка с нещо като птиче гнездо (от спластена коса) на главата дойде до мен и взе нещо да ми ръкомаха и да ми крещи, докато му кажа "моля?" ми грабна цигарата от устата и взе да си я пуши. Страхотно посрещане :lol:

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Просто нямаше как да минем без този панорамен кадър на Манхатън, сниман от Liberty Island.

post-1175-0-79501400-1417376794_thumb.jpg

P.S. Снимката на статуята на свободата ще пусна по-късно от компютъра, че от телефона излиза обърната.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 18
Връзка към коментар

Как

Гледам изпълнил си обещанието си.Завиждам ти за синьото небе което така се вързва с цветовете на знамето :)

Сега се сетих,тя снимката е от вчера.

Редактирано от traveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Настаних се в едно китно мотелче за $45 на нощ, само на 5 минути пеша от Ниагарския водопад. Канада е буквално на 100-ина метра, от другата страна на реката. След като храносмеля типичния американски (разбирайте изключително калоричен и мазен) обяд излизам на разходка. Няма и помен от 2-метровия сняг, който е имало тук преди само 1 седмица.

Една финална снимка от Ню Йорк, докато съм на тази вълна:

post-1175-0-58248700-1417463312_thumb.jpg

Високата сграда зад мен е новия World Trade Center в Манхатън, а на мястото на кулите близнаци в момента се намира 9/11 Memorial and Museum.

• Харесвам 14
Връзка към коментар
Запознайте се с моят нов приятел.

post-1175-0-07054400-1417601643_thumb.jpg

Той живее в щатския парк Niagara Falls, обича да се катери по дърветата и да хрупа жълъди.

post-1175-0-30890200-1417601685_thumb.jpg

post-1175-0-10161100-1417601709_thumb.jpg

Също така е много любопитен, не се страхува от хора и му харесва да позира за снимки :)

post-1175-0-52649400-1417601629_thumb.jpg

post-1175-0-87772900-1417601662_thumb.jpg

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.