Прескочи до съдържание

Панама, Коста Рика, Никарагуа - обща тема за планиране

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Ивайла каза:

Някой може ли дс помогне как се пазарува с Wingo? Избирам си втората тарифа и ми добавя още веднъж същия багаж. 

Гледай за много отметки, които трябва да махнеш по стъпките при резервирането.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 11 часа, Ивайла каза:

Някой може ли дс помогне как се пазарува с Wingo? Избирам си втората тарифа и ми добавя още веднъж същия багаж. 

Ако накрая цената излезе различна от това, което си видяла в началото, знаичи имаш още отментки за деселектиране

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Успях, отметката е на чекиран багаж, беше бъг в приложението - правя го на нула, save, но цената не се ъпдейтваше. Преинсталирах приложението и успях.

Благодаря за помощта на всички:)  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако някой има полет с Air Panama -дамската чанта ( нормален размер- 30/20см) не се брои към ръчния 4кг багаж. Тоест минах с раница 4кг и дамска чанта. 
Ако летите за Бокас и си избирате местата - гледайте да е до 6 място - самолетите са малки, общо 13 реда , ние бяхме на 7ми, точно срещу колелата. 
Малко преди да кацнем, пилота ни съобщи, че летището в Бокас е неоперативно , двама пияни младежи се разхождали на пистата и се чака полицията да съдейства. Заради това обикаляхме над островите 10-15 минути - все едно бяхме на частен тур с малък самолет . Голяма красота е отгоре… само дето ние бяхме до колелата, снимки лоши, но очите ни видяха прекрасни пейзажи. Та наздраве за пияните младежи и тяхното наздраве!:)

• Харесвам 18
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Ивайла каза:

Ако някой има полет с Air Panama -дамската чанта ( нормален размер- 30/20см) не се брои към ръчния 4кг багаж. Тоест минах с раница 4кг и дамска чанта. 
Ако летите за Бокас и си избирате местата - гледайте да е до 6 място - самолетите са малки, общо 13 реда , ние бяхме на 7ми, точно срещу колелата. 
Малко преди да кацнем, пилота ни съобщи, че летището в Бокас е неоперативно , двама пияни младежи се разхождали на пистата и се чака полицията да съдейства. Заради това обикаляхме над островите 10-15 минути - все едно бяхме на частен тур с малък самолет . Голяма красота е отгоре… само дето ние бяхме до колелата, снимки лоши, но очите ни видяха прекрасни пейзажи. Та наздраве за пияните младежи и тяхното наздраве!:)

Онлайн ли избира местата и трябва ли онлайн чекиране или може на летището?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние директно на летището се чекирахме, безплатно, не сме избирали места предварително. С най - скъпата тарифа билети бяхме, но докато търсих инфо, никъде не видях да пише , че е платено. Още нещо се сетих - има ограничение за течности в ръчния багаж, вода и храна не може, ( за водата ни предупредиха на чекина , за храна - пише точно преди да се влезе за проверка).  Летището е малко, чекина отваря стандартно два часа по - рано, може и час по - рано да се отиде.

С Убер от хотел в Bella Vista до летището беше 3 долара. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, MayaS каза:

@Ивайла а вода може ли да си налееш от чешма преди бординга?

Летището е много малко, няма такива чешми, само тоалетна. 

За Wingo - в сайта си пише, че чекирането на летището е платено. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 58 минути , Ивайла каза:

Летището е много малко, няма такива чешми, само тоалетна. 

За Wingo - в сайта си пише, че чекирането на летището е платено. 

Е то си пише ама ако някой скоро е пътувал да си даде мнението,

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте! Почти в последният момент отразих, че на Turkish Airlines има билети на все още не много високи цени и се замислям за Панама и Коста Рика за февруари. Виждам, че има хора с доста сходни планове за горе-долу същият период. Искам да попитам тези, които вече са ходили или в момента са там, да споделят повече инфо за транспорта, който са ползвали или ще ползват. И всяка друга информация за маршрут би била много полезна. Знам, че в интернет мога да намеря всякаква информация 🙂, но се връщам след 20-дневно пътуване в Саудитска Арабия, зарила съм се с работа и не ми остава много време да планирам. 🙈 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Готова е и втората част на пътеписа за Панама. Бързах да го кача, за да помогна с каквото мога. Може в бързината да съм изпуснал нещо. Следващите дни ще го прегледам и ако трябва ще редактирам.

Ако имате въпроси или с нещо мога да помогна, пишете тук или пратете съобщение и ако мога ще отговоря. 

• Харесвам 10
  • Благодаря 6
Връзка към коментар
преди 12 часа, Калин Цеков каза:

Готова е и втората част на пътеписа за Панама. Бързах да го кача, за да помогна с каквото мога. Може в бързината да съм изпуснал нещо. Следващите дни ще го прегледам и ако трябва ще редактирам.

Ако имате въпроси или с нещо мога да помогна, пишете тук или пратете съобщение и ако мога ще отговоря. 

Много приятно и полезно си описал пътуването, без нотка разочарование за прекроените планове и извънредни разходи. Определено имам какво да науча 🙂  Допадна ми, че сте физически активни хора и намирате енергия за няколко активности дневно. На Бокас намерихте ли подходящо място за бягане? Стори ли ви се ок за колела? Не мога все още да преценя доколко спокойно е морето и ще можем ли да плаваме с каяци и да правим шнорхелинг. Ние нощуваме в Бастименос 3 дни и така и не мога да реша дали да останем още 1-2 дни по-близо до главния остров, да вземем някой тур, да наемем колела и да видим и там какво става. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

На Бокас намерихте ли подходящо място за бягане? Стори ли ви се ок за колела? Не мога все още да преценя доколко спокойно е морето и ще можем ли да плаваме с каяци и да правим шнорхелинг. Ние нощуваме в Бастименос 3 дни и така и не мога да реша дали да останем още 1-2 дни по-близо до главния остров, да вземем някой тур, да наемем колела и да видим и там какво става. 

Всеки ден на Бокас, правихме сутрешно бягане (трябва да е не по-късно от 7:00 , защото после ставаше страшна жега). Това е маршрута, който ежедневно правихме - отиване и връщане е точно 7 км. Част от маршрута (около 1км.) се тича по плажа (има черен път буквално до водата), а другата по асфалтовия път, който рано сутрин е доста спокоен и не натоварен.

thumbnail.jpg.9ffded72c75b2c5443e814825510d060.jpg

За велосипеди е много подходящо (те затова и ги предлагат на всеки ъгъл), доста е равно и пътищата са добри. На основния остров (Колон), където бяхме това е осноения начин на придвижване, дори и дечицата бяха с колелете. Морето беше доста спокойно, така че не би следвало да е проблем за каяка, единствено трябва да се внимава за лодките които непрекъснато се движат насам натам.

За шнорхелинг, ние не намерихме подходящо място от брега, където да ни хареса и затова два пъти си взехме такава екскурзия. Може би, ако бяхме взели колелета или скутер, за да обиколим острова, щяхме да разгледаме повече заливи и да попаднем на подходящо място. На Бастименос може и да има по-добри места за шнорхелинг, но този остров ние го оставихме за следващия път 🙂 .

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Калин Цеков каза:

Всеки ден на Бокас, правихме сутрешно бягане (трябва да е не по-късно от 7:00 , защото после ставаше страшна жега). Това е маршрута, който ежедневно правихме - отиване и връщане е точно 7 км. Част от маршрута (около 1км.) се тича по плажа (има черен път буквално до водата), а другата по асфалтовия път, който рано сутрин е доста спокоен и не натоварен.

thumbnail.jpg.9ffded72c75b2c5443e814825510d060.jpg

За велосипеди е много подходящо (те затова и ги предлагат на всеки ъгъл), доста е равно и пътищата са добри. На основния остров (Колон), където бяхме това е осноения начин на придвижване, дори и дечицата бяха с колелете. Морето беше доста спокойно, така че не би следвало да е проблем за каяка, единствено трябва да се внимава за лодките които непрекъснато се движат насам натам.

За шнорхелинг, ние не намерихме подходящо място от брега, където да ни хареса и затова два пъти си взехме такава екскурзия. Може би, ако бяхме взели колелета или скутер, за да обиколим острова, щяхме да разгледаме повече заливи и да попаднем на подходящо място. На Бастименос може и да има по-добри места за шнорхелинг, но този остров ние го оставихме за следващия път 🙂 .

Жега след 7 не е добре, ще ни накара да предпочетем водата. А щом сте били на главния остров, не ходихте ли до плажа със звездите или заради Hollywood bay не е имало нужда? Или са едно и също място? Имаш ли снимки? 

Връзка към коментар
преди 12 минути , Lindt каза:

Жега след 7 не е добре, ще ни накара да предпочетем водата. А щом сте били на главния остров, не ходихте ли до плажа със звездите или заради Hollywood bay не е имало нужда? Или са едно и също място? Имаш ли снимки? 

Не ходихме до плажа със звездите, защото по-време на екскурзията, когато бяхме до Hollywood bay, гида ни каза че на плажа звездите са доста по-малко, тъй като присъствието на многото туристи, малко или много ги е прогонило. Снимки специално в Hollywood не съм правил (не знам защо), но имам от гмурканията .

0A7C9B52-566F-41F8-BF8D-461B843C7E0D_1_201_a.jpeg.a76ac41809adb323f5c1dd100b688a9f.jpeg

EEEB6E44-70FD-4D19-9EDD-742AC345368E_1_201_a.jpeg.52d5c21df832268185fe9ea983baf6ff.jpeg 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Калин Цеков каза:

Не ходихме до плажа със звездите, защото по-време на екскурзията, когато бяхме до Hollywood bay, гида ни каза че на плажа звездите са доста по-малко, тъй като присъствието на многото туристи, малко или много ги е прогонило. Снимки специално в Hollywood не съм правил (не знам защо), но имам от гмурканията .

0A7C9B52-566F-41F8-BF8D-461B843C7E0D_1_201_a.jpeg.a76ac41809adb323f5c1dd100b688a9f.jpeg

EEEB6E44-70FD-4D19-9EDD-742AC345368E_1_201_a.jpeg.52d5c21df832268185fe9ea983baf6ff.jpeg 

Харесват ми! Но не се виждат толкова ясно звездите от лодката, колкото от тези гмуркания, нали? Иначе и аз предполагам, че туристите са унищожили звездите.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Carrie, @Роми, според вас има ли някое място/лоджа/частен резерват/ градина с животни около Панама сити, където си заслужава да останем с нощувка или поне да отидем? Имаме обеден полет от Сан Хосе и чак на следващия ден вечерта летим към София, та се чудя дали да не посветим последните часове в района на дъждовна гора и местните обитатели? 

Връзка към коментар

За Playa Estrella - ние ходихме, но не видяхме звезди. Вчера ходихме с лодка до Red Frog Playa - пспоред хазяина и момчетата от кафето до квартирата, цените варират от 5 до 8, навсякъде искат 8-10, спазарихме се за 6. Тура със залива на делфините/Сапатийя/шнорхелинг сега се предлага за 35 долара, ние го спазарихме за 25.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Ивайла каза:

За Playa Estrella - ние ходихме, но не видяхме звезди. Вчера ходихме с лодка до Red Frog Playa - пспоред хазяина и момчетата от кафето до квартирата, цените варират от 5 до 8, навсякъде искат 8-10, спазарихме се за 6. Тура със залива на делфините/Сапатийя/шнорхелинг сега се предлага за 35 долара, ние го спазарихме за 25.

А с кого спазарихте тура? Ние не можем да се пазарим де, ама да знам с кои 🙂 Хвърлих едно око на Viator и GetYourGuide, за да добия представа какво се предлага, но нещо ми се видя постно и скъпо. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На улицата, по време на вечерна разходка. На мен ми хареса тура, 25 долара, та дори и 35 долара е  евтино активити тук на острова, не знам колко са във Viator. 
Единственото неприятно нещо е като завали - улиците стават в кал и е забавно да ходиш гримирана с “чорапки” от кал и всички с еднакъв кален цвят обувки. 
за заведения - на нас ни хареса  в El Patio  и  La Buga Gastro Market. 
Маршрутките за Starfish beach и Bluff beach тръгват от “централния” площад на всеки кръгъл час, 2,50 до Playa del Drago ( тази маршрутка е за Starfish i Estrella beaches, след като се слезе от маршрутката се върви около 15 минути през гората) . За Playa Bluff маршрутка така и не дойде, такситата искаха 20-35 долара до там. 

Днес тръгваме за La Fortuna. На мен Бокас ми хареса без да ми е в топ местата, които съм посетила. Най - хубавото беше 15минутната разходка над архипелага заради  затвореното летище и Red Frog Beach, въпреки че го хванахме с бурно море. Три дни за нас бяха напълно достатъчни. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , Lindt каза:

А с кого спазарихте тура? Ние не можем да се пазарим де, ама да знам с кои 🙂 Хвърлих едно око на Viator и GetYourGuide, за да добия представа какво се предлага, но нещо ми се видя постно и скъпо. 

За Бокас не ползвайте Viator и GetYourGuide, на място цените за триповете са по изгодни, като особено, ако се спазарите за повече от един , цената може да е драстично по-ниска.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Kaio каза:

За Бокас не ползвайте Viator и GetYourGuide, на място цените за триповете са по изгодни, като особено, ако се спазарите за повече от един , цената може да е драстично по-ниска.

Ами да, ама ми се иска да разбера какви са тези турове предварително 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.