Прескочи до съдържание

Панама, Коста Рика, Никарагуа - обща тема за планиране

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Marisha каза:

В момента сме в Кауита, храната, бира и коктейли са хубави:biggrin:

20240203_154033.jpg

20240203_154030.jpg

20240203_154026.jpg

20240203_154035.jpg

А животинчета намирате ли някакви наоколо? 

В района на къщата ви в Бокас има ли силни течения? А външни хора имат ли достъп? Въобще ако нахвърляш малко впечатления, ще ми е супер полезно 🙂

Връзка към коментар
преди 4 часа, Marisha каза:

В момента сме в Кауита

Случайно да сте обърнали внимание дали на входа на парка има локъри за багаж? Или където и да било в Кауита. Информацията, която намирам в нета, е доста противоречива. А имам една логистична драма, че сутринта отиваме с все багаж за няколко часа в Кауита и следобед пътуваме към Сан Хосе и се чудя къде можем да оставим куфарчетата (с размери като за кабинен багаж) за тези няколко часа. 

А храната изглежда супер 😍

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, r_nikolov1 каза:

Някой проучвал ли е за района на вулкана Anton Valley в Панама? Обмисляме вместо Embera Village, да отидем до вулкана и търся съвети. 

https://www.journeyera.com/el-valle-de-anton/

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, r_nikolov1 каза:

Някой проучвал ли е за района на вулкана Anton Valley в Панама? Обмисляме вместо Embera Village, да отидем до вулкана и търся съвети. 

Какво точно за там Ви интересува? Красиво, зелено място с възможност за множество хайкове, малки хотелчета за отсядане и типично панамско население (освен експатите).

Връзка към коментар
преди 7 часа, MayaS каза:

Въорос към вече билите там и които са там. От летище Токумен до Панама сити с какво се придвижихте? Кое приложение за таксита използвахте в Панама и кое в Коста Рика. Благодаря.

Използвахме метрото. Не сме ползвали такси, освен навръщане от Мирафлорес. Като цяло публичният транспорт в Панама е перфектно организиран, а разписанията по гугъл мапс бяха точни.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Lirea каза:

Случайно да сте обърнали внимание дали на входа на парка има локъри за багаж? Или където и да било в Кауита. Информацията, която намирам в нета, е доста противоречива. А имам една логистична драма, че сутринта отиваме с все багаж за няколко часа в Кауита и следобед пътуваме към Сан Хосе и се чудя къде можем да оставим куфарчетата (с размери като за кабинен багаж) за тези няколко часа. 

Днес ще влизаме в парка и ще погледна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Lindt каза:

А животинчета намирате ли някакви наоколо? 

В района на къщата ви в Бокас има ли силни течения? А външни хора имат ли достъп? Въобще ако нахвърляш малко впечатления, ще ми е супер полезно 🙂

Течения няма, за достъп не знам, но с каяк имаш достъп навсякъде. Нищо, че ни валя 2 дни почти непрекъснато, много ни хареса. Къщата, хазяина и мястото е супер. Имаше много птици и червени жабки. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, ivan69 каза:

Да попитам и аз, $ трябва ли да са нови или може всякакви?

В Коста Рика върнаха измачкан един долар. 
От Токумен - с Убер, между 20 и 22 долара беше ( 20 до Bella Vista и 22 до/ oт Каско Виехо. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 2.02.2024 г. в 15:49, bobbyfm каза:

В рент-а-кар-а в Сан Хосе

Коя компания ползвахте и доволни ли сте? Аз ще наемам кола за 20 дни, към края на месеца? Как са цените за ден със застраховка?

Връзка към коментар
преди 40 минути , Marisha каза:

Течения няма, за достъп не знам, но с каяк имаш достъп навсякъде. Нищо, че ни валя 2 дни почти непрекъснато, много ни хареса. Къщата, хазяина и мястото е супер. Имаше много птици и червени жабки. 

Ами не знам дали с каяците от нашата къща ще можем да доплаваме до твоята. Но пък сигурно лодка би ни откарала и се чудя дали препоръчваш разходката.

Жабки има около къщата ли? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Stanislav Dimitrov каза:

Коя компания ползвахте и доволни ли сте? Аз ще наемам кола за 20 дни, към края на месеца? Как са цените за ден със застраховка?

Ползвахме Alamo. Те са 3 компании под една шапка - Alamo, Enterprise и третото име не го помня. Противоречиви са ни малко впечатленията, честно казано. 3 пъти наемахме от тях (веднъж в Никарагуа), като при първият наем (от Сан Хосе) всичко беше перфектно. Спукахме гума на Поас и в сервиза им в Ла Фортуна веднага я оправиха. Може би най-големия плюс при тях е, че имат офиси/сервизи из цялата страна и ако имаш проблем с колата, вероятно все някак ще стигнеш до някой от тях. При следващите наеми имахме проблеми с колите - в смисъл бяхме запазили едни, а ни дадоха други (в единия случай ни дадоха по-малка кола от резервираната, а в другия по-голяма, като трябваше да доплащаме). Уж щяха да ни начисляват някаква отстъпка, но ни прекараха и нямаше такава. Резервирахме през carrentals.com. Застраховката(тип каско) се оказа, че е по-добре да се прави през сайта заедно с резервацията, защото предлаганите в офиса не ти покриват всичко - ако има щети по колата до 1000 долара, са за твоя сметка, тяхната застраховка покривала само над 1000. Цените на ден за застраховките не ги помня, но нямаше особена разлика между цените в офисите и в carrentals.com. Тяхна застраховка тип ГО вече си я правиш в офиса, няма как.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз наемам кола от Fast rent a car местна компания в Сан Хосе. Ще мога да дам отзив към 22.02 когато я върна. Иначе за 9 дни е 900$ с пълна застраховка, без самоучастие и 100$ депозит. Подозирам, че разполагат с малко коли и няма да имат налични при късно резервиране.

Връзка към коментар
преди 10 часа, Lindt каза:

Ами не знам дали с каяците от нашата къща ще можем да доплаваме до твоята. Но пък сигурно лодка би ни откарала и се чудя дали препоръчваш разходката.

Жабки има около къщата ли? 

Да има около къщата, хазяина ни ги показа и не препоръча да излизаме от двора. Той излизаше с високи гумени ботуши.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 2.02.2024 г. в 6:23, randi каза:

На кои зипове и извори бяхте? Какво стана с полета?

Да споделя и аз за зипове и извори:
Поради конфигурацията ни на пътуване (2 възрастни + дете на година и 10 месеца), нямаше как да правим зипове заедно. Което ни даде възможност обаче да пробваме Sky Adventures и Arenal Mundo Aventura. Arenal Mundo Aventura бях аз - случих лошо време, т.е. валеше и на бързите зипове не виждах нищо. То е като да караш мотор в дъжд, без каска и очила. Обаче в началото беше добре още и е много красиво, понеже единият минава над Ла Фортуна водопада и се вижда от горе. Последните пък бяха много бързи (точно като валеше) и минаваш дори през едно като тунел от дървета. На мен ми хареса доста. Обаче има доста ходене и катерене пеша.

Жената отиде на Sky Adventures, а ние преди това всички заедно направихме трека им, както и се возихме на въздушния трамвай (който реално те кара на върха, откъдето почва и зипа). Много готин трек, виждат се два водопада, минава се по няколко готини моста и реално има и животни. Ама ни го бяха направили откъм време много стегнато и трябваше след 2,5 часа да сме на станцията на въздушния трамвай, а с малко дете трековете отнемат мнооооого време. Та животни почти не видяхме, само ги чувахме. Водопадите бяха много красиви. Самият зиплайнинг май е по-готин от на Аренал Мундо Авентура - открива се гледка към езерото и някак е по-диво там. А и системите им за спиране са по-готини, понеже аз на Аренал Мундо Авентура много се въртях.

Понеже бяхме без кола, и на двете места ползвахме техния транспорт - имаха най-много 2-3 спирки за взимане на други хора, та беше бързо.

За извори посетихме Балди. От една местна агенция си взехме билети за 55 долара с включен обяд. Избрахме Балди, понеже май е най-подходящ за деца. Имаше и детски басейн с пързалки. Малкият не искаше на детския обаче, искаше на водопадите 🙂 Понеже "там има каки". То едни каки ... ама както и да е, в неговите очи щом му се усмихват, са супер каки, пък те там всички му се усмихват (щото пък той върви по улиците и на всички жени вика "Hola guapaaaaa"). Беше дъждовен ден (като всичките ни в Ла Фортуна), ама в топлите извори беше много приятно. Нямаше много хора, чак следобяд почнаха да идват повече. Обядът беше на бюфет, като имаше прилични неща с не много високо качество на месото. Ама за толкова пари, толкова очевидно.

На 2.02.2024 г. в 13:47, master_of_germs каза:

Въпросче, към вече посетилите Коста Рика и тези, които са там?

Къде обменяте валута? Има ли смисъл от обмяна на колони от България. Понеже виждам,ч е в Никар курс продава не е много изгоден, но все пак приемлив. Стига да имат в наличност, де, ще питам довечера. Въпросът е дали има смисъл оттук да се носи някаква малка сума?

И ние като Ивайла плащахме основно с револют, само за градския автобус в Мануел Антонио изтеглихме кеш.

• Харесвам 6
  • Благодаря 3
Връзка към коментар
На 4.02.2024 г. в 2:17, Lirea каза:

Има два входа в парк, на главния има локер за багаж.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Marisha каза:

За пътуващите с автобус от Кауита до Сан Хосе, от вчера автобуса пътува 7-8 часа заради ремонти по пътя. Не знам до кога е така.

Свлачище

https://ticotimes.net/2024/02/05/costa-ricas-route-32-closed-by-landslide-tunnel-maintenance

@Lindt, това май ясно отговаря на оня въпрос дали рейсовете от Кауита за Сан Хосе минават през Гуапилес. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , master_of_germs каза:

Свлачище

https://ticotimes.net/2024/02/05/costa-ricas-route-32-closed-by-landslide-tunnel-maintenance

@Lindt, това май ясно отговаря на оня въпрос дали рейсовете от Кауита за Сан Хосе минават през Гуапилес. 🙂

Сега минават по друг маршрут, дори са увеличили цената на билета с 30%. В момента пътуваме.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

А вие няма да ходите към Аренал или Монтеверде? Към Панама сте се запътили, така ли?

Сега ще спим в Алахуела, утре сутринта взимаме колата и заминаваме за Ла Фортуна.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, master_of_germs каза:

Свлачище

Те от MEPE така хубаво ни отговориха, че ще спрат в Гуапилес, ако е възможно, че ми беше ясно да не се надявам.

Пък ние в този ден не бързаме, единствено целим да нощуваме там, за да ходим рано сутринта да снимаме прилепчета и каквото друго ни покажат.

Връзка към коментар
В момента, Marisha каза:

Сега ще спим в Алахуела, утре сутринта взимаме колата и заминаваме за Ла Фортуна.

Ааа, разбрах. Ние трябва да спим там около летището, но още не съм запазила, че ме мързи. Ако не е проблем, сподели как ти се е сторило 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.