logist13 Публикувано: 25 юни, 2024 Публикувано: 25 юни, 2024 преди 1 час, DGTG каза: Здравейте! Да попитам пътувалите в Кения - мое близко дете (студент) трябва да стигне от София до гр. Кисуму, Кения - на обмен с техния университет. С кои авиокомпании да търси полети, най-ниски цени .... Ако стигне до Найроби имате ли идея как би могъл да се придвижи до Кисуму? Какво да ползва - какво е ОК, какво - не? На него даже му се ще преди да стигне до Кисуму да мине през Nakuru..... Период? Точно в момента е добре да се внимава, че явно е станало доста напечено там: Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента - News.bg
DGTG Публикувано: 25 юни, 2024 Публикувано: 25 юни, 2024 Трябва да бъде там в периода - 01.08. - 31.08.24
chandni Публикувано: 25 юни, 2024 Публикувано: 25 юни, 2024 преди 8 часа, DGTG каза: С кои авиокомпании да търси полети, най-ниски цени .... Ако стигне до Найроби имате ли идея как би могъл да се придвижи до Кисуму? Какво да ползва - какво е ОК, какво - не? На него даже му се ще преди да стигне до Кисуму да мине през Nakuru..... Ние летяхме с Търкиш. Доста хора се възползваха от някаква промоция на Кенийските авиолинии и си купиха билети до Найроби. Имаше неизвестни около полетите им, затова аз не бих рискувала с тях. А и с Търкиш имаш право на доста багаж. Имайки предвид развоя на събитията и ескалацията на напрежението в столицата и големите градове, аз бих изчакала със закупуването на билети. Преди дни се върнах оттам. Последния ден в Найроби изживях голям стрес. 1
ivailo_radev Публикувано: 26 юни, 2024 Публикувано: 26 юни, 2024 На 20.05.2024 г. в 8:52, ioly_k каза: Пътували ли сте с експреса между Найроби и Момбаса? Колко време предварително трябва да се купят билети за средата на август? Има ли смисъл да се плаща 3 пъти повече за 1 класа или и втората е поносима? Аз вече отговорих, ама като поразгледах по-детайлно, ми изникна друг въпрос: Намерила ли си начин да купиш билетите предварително без посредник и без мпеса?
ioly_k Публикувано: 26 юни, 2024 Публикувано: 26 юни, 2024 Преди 1 час, ivailo_radev каза: Аз вече отговорих, ама като поразгледах по-детайлно, ми изникна друг въпрос: Намерила ли си начин да купиш билетите предварително без посредник и без мпеса? Разбрах се с организаторката на сафарито да ни купи билети. Тя много уверено твърди, че не свършвали и ще ни ги купи, когато сме вече там. Имало някаква разлика. Много се надявам да е права. 1
Мегг Публикувано: 26 октомври, 2024 Публикувано: 26 октомври, 2024 Здравейте! Виждам, че има доста хора, които могат да ми помогнат. В края на ноември имам пътуване до Найроби и Накуру. Искам да попитам, какъв превоз е удачно да се ползва от Найроби до Накуру? Има ли нормални автобуси като тук? Все още не съм извадила виза, понеже чакам плана за отсядане да ми изпратят, защото нали трябва да го кача във файловете за виза? Притеснява ме също, ако се наложи да ползвам медицинска грижа, как ще се случат нещата?Ще сключа медицинска застраховка в България, може ли да препоръчате коректен застраховател?
chandni Публикувано: 26 октомври, 2024 Публикувано: 26 октомври, 2024 преди 5 часа, Мегг каза: края на ноември имам пътуване до Найроби и Накуру. Искам да попитам, какъв превоз е удачно да се ползва от Найроби до Накуру? Има ли нормални автобуси като тук? Каква ще ви бъде програмата в Кения? Доколкото видях от Найроби, предвид безредиците и бунтовете по онова време, не бих му отделила повече от няколко часа. Обществен превоз със сигурност има, видяхме по пътя автобуси и бусчета тип "маршрутки" - естествено стари, раздрънкани и мърляви, аз бих избегнала този вид транспорт. В същото време пътят е много натоварен и се кара бавно. преди 5 часа, Мегг каза: Притеснява ме също, ако се наложи да ползвам медицинска грижа, как ще се случат нещата?Ще сключа медицинска застраховка в България, може ли да препоръчате коректен застраховател? От болница не съм имала нужда (за щастие), но като знам как изглеждаха аптеките, мога да си представя какви ще са болниците. Ето една снимка, щракната в движение от джипа: В Найроби предполагам има по-прилични лечебни заведения, но в провинцията, в малките градове сигурно е трагично. Но вярвам сте проучили къде отивате и сте настроили очакванията си според дестинацията. Аз покорно преглъщам всички неудобства в Африка, само заради възможността да прекарам време сред дивото, в близка среща с местната фауна. Сключвате полица Помощ при пътуване, ако имате нужда от медицински услуги се свързвате с асистанс компанията и тя ви насочва към медицинско заведение.
Мегг Публикувано: 31 октомври, 2024 Публикувано: 31 октомври, 2024 Програмата е пристигане в Найроби. Една нощувка и тръгване към Накуру. 3 нощувки там. А после връщане в Найроби и после агенция ще ни вземе за 2 нощувки в Масай Мара за сафари. Притеснява ме, с какво трябва да се придвижим до Накуру, а после обратно до Найроби. Трябва ми някакъв сигурен транспорт ...
chandni Публикувано: 31 октомври, 2024 Публикувано: 31 октомври, 2024 преди 17 минути , Мегг каза: после агенция ще ни вземе за 2 нощувки в Масай Мара за сафари. Защо не включихте посещение на езерото Накуру към сафарито в Масай Мара с тази агенция? Не знам как ще се доберете до информация онлайн за обществения транспорт в района и доколко ще е надежден. Както писах по-горе не бих разчитала на автобусите, които видях. В Кения оптималният вариант е наемане на агенция, която да организира изцяло престоя с пълната му логистика. Не бих си рискувала лежерната почивка, вкарвайки се във филми с преследване на обществен транспорт там. И още нещо: Защо 3 нощувки в Накуру? Какво планирате да правите около Накуру, освен да гледате флора и фауна около едноименното езеро? В същото време имате 2 дни за Масай Мара - резерватът, който предлага уникални емоции при близки срещи с големите хищници... 3
Мегг Публикувано: 31 октомври, 2024 Публикувано: 31 октомври, 2024 Част от пътуването е служебно това до Накуру. А останалата част е лична резервация в Масай мара. Обаче, двама от групата не са служебно с нас и не знаем, дали организирания транспорт ще ги вземе и тях. Съответно те трябва да се придвижат сами до Накуру. Пълна мъгла ми е, как ще се придвижат. Затова питам вас, какви са вариантите?
chandni Публикувано: 31 октомври, 2024 Публикувано: 31 октомври, 2024 преди 31 минути , Мегг каза: Обаче, двама от групата не са служебно с нас и не знаем, дали организирания транспорт ще ги вземе и тях. Съответно те трябва да се придвижат сами до Накуру. Пълна мъгла ми е, как ще се придвижат. Затова питам вас, какви са вариантите? Никой африканец няма да пропусне да ви вземе парите и да ви организира това, което искате или близо до него. Защо не питате партньорите, на които ще гостувате, какво биха предложили за придружаващите ви двама. Убедена съм, че ще измислят веднага вариант. Не гарантирам, че ще е безплатен, но ще ви оферират нещо. 1
wilks Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Подарявам една SIM карта на кенийския оператор safaricom (с най-голямо покритие в Кения), валидна до 15.01.2025 г. с над 6 GB data/интернет, 1000 SMS-а и 400 минути за разговори. Може да се зарежда с наличните пакети интернет. При изчерпване на включения интернет, операторът оставя възможност за ползване на WhatsApp и без налични МВ интернет. Ако има някой, който е планирал пътуване към Кения в следващите 3-4 седмици, и я иска, да се свърже с мен. Ако иска да си купи на място, на летището има офиси на няколко мобилни оператора, от прочетеното предварително, аз избрах този - safaricom. След това на място всички хора потвърдиха, че това е бил оптималният избор. Пакетът, който избрах - All in a month bundle, включва 8 GB интернет, 400 мин. разговори и 1000 смс-а, струва 1000 шилинга (ок. 14-15 лв) + 200 шилинга за самата карта. https://www.safaricom.co.ke/personal/data/monthly-plans-data P.S. +1 общо две карти, втората е с по-малко останали GB интернет - около 4 GB
Miralex Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Здравейте! Предстои ни пътуване към Кения, само че от 31.01.25г. Имате ли идея дали може да се използва като се удължи срока, чрез доплащане на място? И дали ще е възможно въобще?
powder-puff Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 (редактирано) Здравейте! Планираме пътуване в Кения със 7 нощувки, датите ще са 14-22.02.26 или 1.03-9.03.26) и планираме да направим 5 нощувки сафари и 2 нощувки на брега. Моля за съвет дали за сафарито да изберем Масай Мара, езерото Найваша и Амбосели или Амбосели и двете Цаво-та. Кой от вариантите мислите, че е по-добър и изобщо за такава продължителност подходяща ли е програмата? Контактувам с тези 2 агенции: https://premiersafaris.co.ke; https://explorerswild.com Ако имате мнение или други препоръки за агенции, ще се радвам да споделите. Имаме предложение да се придвижим с влак от Амбосели до Дани Бийч. На връщане може би ще вземем полет до Найроби. Хотелът на плажа обикновено сами ли си го избираме или агенцията го препоръчва и запазва? Ще се радвам на всякакви съвети! Редактирано 31 декември, 2025 от chandni
chandni Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Ние заложихме на класическия маршрут - Източно Цаво, Западно Цаво, Амбосели, езерото Накуру и Масай Мара с по 2-3 нощувки в или около всеки парк. Ако нямате достатъчно време може да пропуснете Западно Цаво. Описала съм подробно ден по ден сафарито ни в Кения в споменатите паркове. Ние бяхме с Премиер Сафарис - организира ни всичко Синтия Нгесо, но настаняванията и парковете бяха избрани изцяло от нас. Писала съм и за компанията - ние останахме очаровани от обслужването им от посрещането до последната ни среща със Синтия, колегите и собствениците на бизнеса. Абсолютно пунктуални към всичките си уговорки с нас. Може вие да изберете настаняванията или да помолите те да ви насочат към хотели. 3
powder-puff Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари Благодаря и Честита нова година! Бях прочела за пътуването ви и затова едната от фирмите, с които съм се свързала е вашата. Нали това е сайта https://premiersafaris.co.ke? Няма да имаме време за източно Цаво, само Масай Мара, Накуру и Амбосели. И после към Диани Бийч. Имаме предложения от Амбосели да се върнем до Найроби и от там да летим до Диани или да хванем влак от Емали до Момбаса. Ако някой е проучвал тези две опции, моля да сподели.
chandni Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари Преди 1 час, powder-puff каза: Бях прочела за пътуването ви и затова едната от фирмите, с които съм се свързала е вашата. Нали това е сайта https://premiersafaris.co.ke? Да, това е. За плажуване не съм правила проучвания, идеята ни беше само сафари, но естествено, ако не са високи цените на самолетните билети или това не ви притеснява, по-комфортно ще бъде с полет.
FlyTraveler Публикувано: 1 януари Автор Публикувано: 1 януари На 31.12.2025 г. в 14:39, powder-puff каза: Здравейте! Планираме пътуване в Кения със 7 нощувки, датите ще са 14-22.02.26 или 1.03-9.03.26) и планираме да направим 5 нощувки сафари и 2 нощувки на брега. Моля за съвет дали за сафарито да изберем Масай Мара, езерото Найваша и Амбосели или Амбосели и двете Цаво-та. Кой от вариантите мислите, че е по-добър и изобщо за такава продължителност подходяща ли е програмата? Контактувам с тези 2 агенции: https://premiersafaris.co.ke; https://explorerswild.com Ако имате мнение или други препоръки за агенции, ще се радвам да споделите. Имаме предложение да се придвижим с влак от Амбосели до Дани Бийч. На връщане може би ще вземем полет до Найроби. Хотелът на плажа обикновено сами ли си го избираме или агенцията го препоръчва и запазва? Ще се радвам на всякакви съвети! Наистина трудна дилема... По принцип от логистична гледна точка Амбосели + двете Цаво-та ви доближават до крайбрежието и няма празно движение напред-назад. От друга страна, в Масай Мара имате най-голям шанс за наблюдение на големи котки. Може би, ако трябваше да ходя тепърва в Кения бих избрал Масай Мара + Езерото Накуру и Езерото Найваша (последното може и да се направи по пътя към Мара с един или два часа стоп за сафари с лодка) без Амбосели или бих направил Амбосели + двете Цаво-та. Или едното или другото, не се наемам да казвам кое от двете, въпреки, че съм ходил многократно във всички от тези паркове. Което и да изберете, няма да сбъркате. За крайбрежието - за мен е много по-интересен остров Ламу от културна гледна точка, но за чисто плажуване местата на юг и на север от Момбаса, ще ви свършат по-добра работа. Дали ще е с влак или с полет, горе-долу все тая, вътрешните полети не са скъпи. 3
Eva eva Публикувано: 28 април Публикувано: 28 април Следя от известно време цените на полетите София-Найроби и обратно. Засега мисля да взема с КЛМ, около 600 Е. Скъпо е, но явно по-евтино няма. Все пак се надявам да изкочи някоя промоция. Засега програмата е - нощувка след полета в Найроби, сафари - Масай Мара и езерото Накуро, общо 3 нощувки, 5 нощувки на Диани бийч и 2 нощувки преди полета в Найроби (евентуално обиколка на града или някакво турче). Планирам за януари-февруари догодина, живот и здраве 🙂 Знам, че препоръчвате да има повече дни за сафарито, но като за пръв път мисля, че ще ни е достатъчно. Все пак ако имате предложения - благодаря предварително 🙂
Mary Публикувано: 28 април Публикувано: 28 април преди 26 минути , Eva eva каза: Следя от известно време цените на полетите София-Найроби и обратно. Засега мисля да взема с КЛМ, около 600 Е. Скъпо е, но явно по-евтино няма. Все пак се надявам да изкочи някоя промоция. Засега програмата е - нощувка след полета в Найроби, сафари - Масай Мара и езерото Накуро, общо 3 нощувки, 5 нощувки на Диани бийч и 2 нощувки преди полета в Найроби (евентуално обиколка на града или някакво турче). Планирам за януари-февруари догодина, живот и здраве 🙂 Знам, че препоръчвате да има повече дни за сафарито, но като за пръв път мисля, че ще ни е достатъчно. Все пак ако имате предложения - благодаря предварително 🙂 Две нощувки в Найроби са много за мен, че даже с първата стават 3. Ние още с кацането заминахме на сафари - доспивахме си по пътя. 3
Yana Stancheva Публикувано: 7 май Публикувано: 7 май На 28.04.2026 г. в 10:09, Eva eva каза: Следя от известно време цените на полетите София-Найроби и обратно. Засега мисля да взема с КЛМ, около 600 Е. Скъпо е, но явно по-евтино няма. Все пак се надявам да изкочи някоя промоция. Засега програмата е - нощувка след полета в Найроби, сафари - Масай Мара и езерото Накуро, общо 3 нощувки, 5 нощувки на Диани бийч и 2 нощувки преди полета в Найроби (евентуално обиколка на града или някакво турче). Планирам за януари-февруари догодина, живот и здраве 🙂 Знам, че препоръчвате да има повече дни за сафарито, но като за пръв път мисля, че ще ни е достатъчно. Все пак ако имате предложения - благодаря предварително 🙂 Няколко пъти съм летяла до там със Саудитските авиолинии, излизат доста ниски цени понякога. Но не се знае дотогава как ще се развият нещата 🫣 Иначе можете да погледнете кацане в Найроби и излитане от Момбаса. Турските авиолинии със сигурност летят и до там и мисля че и Луфтханза също. Така ще си спестите от времето за вътрешните полети. Миналият декември летях така и цената беше доста по-ниска от отиване и връщане през Найроби. Ако все пак останете два дни в Найроби, можете да направите сафари и там, за да запълните деня евентуално. Иначе повечето полети кацат през нощта или рано сутринта и аз също бих ви посъветвала да карате към парка. Ще поспите по пътя и после направо ще влезнете в парка. Ако сте края на февруари и началото на март можете да съчетаете сафарито и с кръг от WRC шампионата. 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега