Прескочи до съдържание

Кения - тема за планиране

FlyTraveler

Препоръчани мнения

преди 1 час, DGTG каза:

Здравейте! Да попитам пътувалите в Кения - мое близко дете (студент) трябва да стигне от София до  гр. Кисуму, Кения - на обмен с техния университет. С кои авиокомпании да търси полети, най-ниски цени .... Ако стигне до Найроби имате ли идея как би могъл да се придвижи до Кисуму? Какво да ползва - какво е ОК, какво - не? 

На него даже му се ще преди да стигне до Кисуму да мине през Nakuru..... 

Период? Точно в момента е добре да се внимава, че явно е станало доста напечено там:

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента - News.bg

Връзка към коментар
преди 8 часа, DGTG каза:

С кои авиокомпании да търси полети, най-ниски цени .... Ако стигне до Найроби имате ли идея как би могъл да се придвижи до Кисуму? Какво да ползва - какво е ОК, какво - не? 

На него даже му се ще преди да стигне до Кисуму да мине през Nakuru..... 

Ние летяхме с Търкиш. Доста хора се възползваха от някаква промоция на Кенийските авиолинии и си купиха билети до Найроби. Имаше неизвестни около полетите им, затова аз не бих рискувала с тях. А и с Търкиш имаш право на доста багаж.

Имайки предвид развоя на събитията и ескалацията на напрежението в столицата и големите градове, аз бих изчакала със закупуването на билети. Преди дни се върнах оттам. Последния ден в Найроби изживях голям стрес.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 20.05.2024 г. в 8:52, ioly_k каза:

Пътували ли сте с експреса между Найроби и Момбаса? Колко време предварително трябва да се купят билети за средата на август? Има ли смисъл да се плаща 3 пъти повече за 1 класа или и втората е поносима?

Аз вече отговорих, ама като поразгледах по-детайлно, ми изникна друг въпрос: Намерила ли си начин да купиш билетите предварително без посредник и без мпеса?

Връзка към коментар
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Аз вече отговорих, ама като поразгледах по-детайлно, ми изникна друг въпрос: Намерила ли си начин да купиш билетите предварително без посредник и без мпеса?

Разбрах се с организаторката на сафарито да ни купи билети. Тя много уверено твърди, че не свършвали и ще ни ги купи, когато сме вече там. Имало някаква разлика. Много се надявам да е права.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте!

Виждам, че има доста хора, които могат да ми помогнат.

В края на ноември имам пътуване до Найроби и Накуру.

Искам да попитам, какъв превоз е удачно да се ползва от Найроби до Накуру? Има ли нормални автобуси като тук?

Все още не съм извадила виза, понеже чакам плана за отсядане да ми изпратят, защото нали трябва да го кача във файловете за виза?

Притеснява ме също, ако се наложи да ползвам медицинска грижа, как ще се случат нещата?Ще сключа медицинска застраховка в България, може ли да препоръчате коректен застраховател?

Връзка към коментар
преди 5 часа, Мегг каза:

края на ноември имам пътуване до Найроби и Накуру.

Искам да попитам, какъв превоз е удачно да се ползва от Найроби до Накуру? Има ли нормални автобуси като тук?

Каква ще ви бъде програмата в Кения?

Доколкото видях от Найроби, предвид безредиците и бунтовете по онова време, не бих му отделила повече от няколко часа. Обществен превоз със сигурност има, видяхме по пътя автобуси и бусчета тип "маршрутки" - естествено стари, раздрънкани и мърляви, аз бих избегнала този вид транспорт. В същото време пътят е много натоварен и се кара бавно.

преди 5 часа, Мегг каза:

Притеснява ме също, ако се наложи да ползвам медицинска грижа, как ще се случат нещата?Ще сключа медицинска застраховка в България, може ли да препоръчате коректен застраховател?

От болница не съм имала нужда (за щастие), но като знам как изглеждаха аптеките, мога да си представя какви ще са болниците. Ето една снимка, щракната в движение от джипа:

IMG_8435.jpg

В Найроби предполагам има по-прилични лечебни заведения, но в провинцията, в малките градове сигурно е трагично. Но вярвам сте проучили къде отивате и сте настроили очакванията си според дестинацията. Аз покорно преглъщам всички неудобства в Африка, само заради възможността да прекарам време сред дивото, в близка среща с местната фауна. 

Сключвате полица Помощ при пътуване, ако имате нужда от медицински услуги се свързвате с асистанс компанията и тя ви насочва към медицинско заведение. 

Връзка към коментар

Програмата е пристигане в Найроби. Една нощувка и тръгване към Накуру. 3 нощувки там.  А после връщане в Найроби и после агенция ще ни вземе за 2 нощувки в Масай Мара за сафари. Притеснява ме, с какво трябва да се придвижим до Накуру, а после обратно до Найроби. Трябва ми някакъв сигурен транспорт ...

Връзка към коментар
преди 17 минути , Мегг каза:

после агенция ще ни вземе за 2 нощувки в Масай Мара за сафари.

Защо не включихте посещение на езерото Накуру към сафарито в Масай Мара с тази агенция? Не знам как ще се доберете до информация онлайн за обществения транспорт в района и доколко ще е надежден. Както писах по-горе не бих разчитала на автобусите, които видях. В Кения оптималният вариант е наемане на агенция, която да организира изцяло престоя с пълната му логистика. Не бих си рискувала лежерната почивка, вкарвайки се във филми с преследване на обществен транспорт там.

И още нещо: Защо 3 нощувки в Накуру? Какво планирате да правите около Накуру, освен да гледате флора и фауна около едноименното езеро? В същото време имате 2 дни за Масай Мара - резерватът, който предлага уникални емоции при близки срещи с големите хищници...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Част от пътуването е служебно това до Накуру. А останалата част е лична резервация в Масай мара. Обаче, двама от групата не са служебно с нас и не знаем, дали организирания транспорт ще ги вземе и тях. Съответно те трябва да се придвижат сами до Накуру. Пълна мъгла ми е, как ще се придвижат. Затова питам вас, какви са вариантите?

Връзка към коментар
преди 31 минути , Мегг каза:

Обаче, двама от групата не са служебно с нас и не знаем, дали организирания транспорт ще ги вземе и тях. Съответно те трябва да се придвижат сами до Накуру. Пълна мъгла ми е, как ще се придвижат. Затова питам вас, какви са вариантите?

Никой африканец няма да пропусне да ви вземе парите и да ви организира това, което искате или близо до него. Защо не питате партньорите, на които ще гостувате, какво биха предложили за придружаващите ви двама. Убедена съм, че ще измислят веднага вариант. Не гарантирам, че ще е безплатен, но ще ви оферират нещо. :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.