Прескочи до съдържание

eTA за Великобритания

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да попитам, ако примерно тярбва да пътувате през април или май, може ли сега да се извади Ета? 

Публикувано:

Има смисъл да изчакаш само ако си сменяш паспорта преди април. Ета е обвързана с него. Иначе самата процедура по изваждане е лесна и бърза. Не отнема време, получаваш потвърждение почти веднага.

• Благодаря 1
Публикувано:

Валидна е 2 години, та ако извадиш без да пътуваш, губиш времето от плащането до пътуването.

Да се извади предварително имаше смисъл преди да вдигнат цената (или ако пак ще я вдигат).

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, neuromancer каза:

губиш времето от плащането до пътуването.

Нищо не губиш. ЕТА е обвързано с крайната дата на валидност на паспорта. Датата на заплащане няма отношение. Единственото, което ще се случи е, че ще кредитираш Великобритания по-рано от необходимото. Има и друга възможност. Ако междувременно си загубиш паспорта ще се наложи отново да плащаш за ЕТА...

• Харесвам 1
Публикувано:

Мисля, че е валидна 2 години, ако паспорта ти не изтече дотогава.

Тоест ако платиш сега без да пътуваш, ще ти изтече по-рано. Иначе не е голяма загуба, признавам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Валидна е 2 години ( ако паспорта изтече по-рано става невалидна) , за разлика от канадската eTА ,която е валидна до изтичане на паспорта и ако е чисто нов еТА там ще важи цели 5 години.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, може и така да е. Аз изкарах през месец април с валидност до 08.02.2027 г. На тази дата изтича валидността на паспорта ми, което е в рамките на двете години валидност на ЕТА и това ме е заблудило. Явно съм се объркал, че е същото като при канадската ЕТА...

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пуснах ЕТА през телефона, но в приложението не ми излиза нищо.

На 6.11.2025 г. в 13:35, neuromancer каза:

Мисля, че е валидна 2 години, ако паспорта ти не изтече дотогава.

Тоест ако платиш сега без да пътуваш, ще ти изтече по-рано. Иначе не е голяма загуба, признавам.

Да, валидна е за две години — до 23 November 2027.

Явно трябва само да им дам номера или да им покажа потвърждението от имейла или..... 

Публикувано: (редактирано)

На граничния контрол минаваш само с паспорта, те си проверяват вътрешно.

Обаче ако се качваш на круиз някъде извън Англия там нямат достъп до английските системи и трябва да покажеш мейла. Писано е просторно по-горе.

Поне в имейл се търси лесно, така че ако не си го изтрил няма проблем и след 2 години да го намериш.

Редактирано от neuromancer
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

На граничния контрол минаваш само с паспорта, те си проверяват вътрешно.

Обаче ако се качваш на круиз някъде извън Англия там нямат достъп до английските системи и трябва да покажеш мейла. Писано е просторно по-горе.

Поне в имейл се търси лесно, така че ако не си го изтрил няма проблем и след 2 години да го намериш.

Ясно, благодаря ти! 😊
Ще си направя скрийншот на ЕТА и ще го запазя и в имейла.

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Само да дам малко инфо за ETA – имах издадена ETA за UK и миналата седмица пътувах до Глазгоу през Амстердам. Всичко мина много спокойно. На летището в Глазгоу просто преминах през всички проверки, без да ми искат никакъв номер или допълнителна информация за ETA. Честно казано, очаквах да има някаква проверка, но нищо подобно.

Така че от моя опит – не съм имал абсолютно никакви проблеми. За всеки случай си направих скрийншот на ETA-та и го запазих и в имейла. ETA-та ми е издадена през ноември 2025 г.

• Харесвам 4
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Да повдигна темата: В началото на  Окомври ще ходя на мач в Англия. Паспорта важи до 2Х.03.27 (двадесет и някой март) ЕТА и тя до тогава. Според МВнР, gov.co.uk и Гугъл AI сък ОК.

Ноооо в чата на фенклуба ме убеждават че било официално изискване ???

Та да попитам истински знаещите хора: Ще вляза ли в Англия с паспорт с оставащи 5 и 1/2 месеца ?

Публикувано:
преди 4 минути , Magito каза:

Това е от сайта на правителството на UK:

Screenshot_20260731-224654.png.b3d5f3423756ac903daba488ad19e917.png

А ето и линк: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/bulgaria/entry-requirements

Не би трябвало да има проблем с паспорт с оставащи 5 месеца и половина.

Ама това е за влизане в България, аз търся обратната посока? Аз намерих това, и като че ли е достатъчно ( но една торба паникьори ми развалят кефа че успях да стигна до билети):

IMG_3014.jpeg

Публикувано:

От личен опит, но от 2024г., съм влизала в UK с паспорт с валидност под 3 месеца. 

Там нямах проблем, но когато от там отидох във Франция ми казаха, че трябва да си подновя документа. Добре, че личната ми карта беше с по-голяма валидност.

Edit: Ето тук пише, че изискването за влизане в UK от страна в ЕС е валиден паспорт. И няма други изисквания:

https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen#what-you-need-to-enter-the-uk

Публикувано:

Някой некомпетентен френски служител. Паспорт или лична карта без значение - трябва да са валидни за периода на пребиваването. За UK разбира се паспорт , но също с валидност за периода на пребиваване.

Може да звучи шокиращо , но все още има гранични служители които дори не знаят , че България е член на ЕС.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 51 минути , КолЮ каза:

Ама това е за влизане в България, аз търся обратната посока? Аз намерих това, и като че ли е достатъчно ( но една торба паникьори ми развалят кефа че успях да стигна до билети):

IMG_3014.jpeg

отвори голямата тема за визи във форума и цъкни на Великобритания, ще се отвори сайта на TIMATIC

там е и тази информация, каква валидност се изисква

Цитат

Travel Document Validity

Travel Document Validity

Travel documents must be valid for the duration of stay.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 38 минути , neuromancer каза:

отвори голямата тема за визи във форума и цъкни на Великобритания, ще се отвори сайта на TIMATIC

там е и тази информация, каква валидност се изисква

Благодаря, хубаво е да знам къде да търся, За съжаление до сега се лутах из форума но така и не намирам тази Timatic база данни. Малко по-детайлна помощ моля? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.