Прескочи до съдържание

Круиз Ушуая - Антарктида - Тристан де Куня - Кейптаун

Препоръчани мнения

Да си дойдем на най-важната дума, разрешаваме ли да си броят Тристан... като посетен в атласа или за всеки жалък опит това да мине като легитимно посещение на острова да блокираме на случаен принцип поне 10 от посетените държави на същия човек?

• Смея се 16
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 2 минути , Георги каза:

Да си дойдем на най-важната дума, разрешаваме ли да си броят Тристан... като посетен в атласа или за всеки жалък опит това да мине като легитимно посещение на острова да блокираме на случаен принцип поне 10 от посетените държави на същия човек?

Как няма да се брои!

Момчетата направиха всичко, по силите си, за да стигнат до там!

И неплатен отпуск някои взеха! И критики от съпруги и тъщи понесоха!

Хайде сега да подложим на риск живота им при тези вълни, за да стъпят на бряг!

Имат ли снимки? Имат!

Имат ли валидиращ документ? Имат!

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 24 минути , Георги каза:

или за всеки жалък опит това да мине като легитимно посещение на острова да блокираме на случаен принцип поне 10 от посетените държави на същия човек?

И поне 100 тояги на голо. 😛

Съмнявам се, че един ден в самотата на своята старост, загледани в залеза на дните си и правейки равносметка, някой от тези приключенци ще седне да се тюхка, че не е стъпил на Тристан.

Животът е много повече от едно посещение на забит остров, а момчетата видимо изживяват своето приключение. Пък за да е приключение не може всичко да е перфектно планирано. На бай ти Колумб да не би всичко да му е било цветя и рози...и барбекюта край басейна. 😉

Пак цитирам любим магеланец- понякога добрата карма е да не ни се сбъдват плановете! 🙂

Виж, носталгията по Дайнърс ще ги мъчи винаги. 🙃🙃

• Харесвам 20
  • Браво 8
Връзка към коментар

През времето на този круиз, почти всички бяхме насочили вниманието си натам. Вълнувахме се и се радвахме, мечтаехме да сме на тяхно място. Много съм благодарна, че те споделяха с нас снимки, емоции и приключения. Естествено, очаквам снимки с лобстери и бири 🙂. Като се замисля, на много от пътуванията ни , не винаги успяваме да видим всичко включено в плана, но вълшебните спомени от сбъднатото са хиляда пъти по силни. Не знам, дали някога ще успея да достигна до тези дестинации, но чрез техните разкази и снимки се докснах до това кътче на земята. Пожелавам на смелите 10 🙂 , да имат много незабравими пътешествия и да ги споделят.

• Харесвам 23
Връзка към коментар

Мен специално не ме вълнува много Тристан, но пък през цялото време си представям готината магеланска компания на този кораб и това е, което най-много ме зарадва в пътуването.  :wub:  И ... пингвините де. :ph34r:

Надявам се да разкажат подробно.

• Харесвам 16
Връзка към коментар

Тази история с острова и Джинджър ме избива на  асоциации. "Размисли и страсти" . 
Първо остров Тристан де Куня го определям като "И сам воинът е воин", "Последният мохикан" и  "последна дупка на кавала"
За нашите момци обикаляйки острова.... "Прецаканите"
За Джинжър.... "Епопея на забравените" и "Голата маха" (не че е махала гола на кея де)
Представям си най-тъжната картина на света, Джинджър стои на кея просълзена и маха на десетината български юнаци втренчили жален поглед към острова. 
Делят ги някакви си 300 метра. 
Някакви си вълни. 
Ох, сърце мое! 
Съдба ли е да го опишеш! 
Ако Джинджър беше седнала да пие кафе с двама, трима от четата.....е тогава шяха да прекръстят на нея я читалището на острова, я кеят. 
"Кеят на мъглите". 
Нека някой художник нарисува тази мъка и безнадежност, тази  мечта, 10 яки българи , намиращи се само на 300 метра и бавно отдалечаваща се в безкрайният океан! 
Може някой ден ние магеланците пък да поставим статуя на Джинджър на кея, махаща с едната ръка към кораба, а другата с ръка на сърцето. 
Защо не съм художник или скулптор! 
Статуя наподобяваща Роки на сълбите на Филаделфия и вдигнал победоносно ръце, а на "Кея на мъглите" Джинжър с отчаяно и разбито сърце плахо и за последно маха на българите юнаци. 
Мдааа....спирам, нямам повече сили!

• Браво 2
  • Смея се 17
Връзка към коментар
преди 14 минути , Charlie каза:

Нека някой художник нарисува тази мъка и безнадежност, тази  мечта, 10 яки българи , намиращи се само на 300 метра и бавно отдалечаваща се в безкрайният океан! 

То реално си е така. На мен ми стана тъжно за Джинджър и цялото тристанско население - имали са редкия шанс да видят куп други хора и вероятно са ги чакали с нетърпение.

1115282172_Screenshot(1).png.62bc8264f8ed6d9cae922dc504f81c00.png

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Argentique каза:

То реално си е така. На мен ми стана тъжно за Джинджър и цялото тристанско население - имали са редкия шанс да видят куп други хора и вероятно са ги чакали с нетърпение.

1115282172_Screenshot(1).png.62bc8264f8ed6d9cae922dc504f81c00.png

Е, те най-общителните островитяни са дошли с лодка до кораба. А и щом нашите имат входящ печат в паспорта, очевидно са били на архипелага и толкова. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

На печатът липсва последния ред от посланието - Permitted to stay for 3 days, but 300m away 🙂

Сори, ще има бъзици още. Не участвам за сувенирите, че членове на ръководството нямат право на участие 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 14
Връзка към коментар
преди 32 минути , Георги Матеев каза:

Предполагам ще ви е интересно да видите някои от новите "трофеи" в паспорта 🙂

Официален печат от Тристан Да Куня:

20240124_110431.jpg.d37333da0788bd4042e3cf917ac41630.jpg

Официален печат от Южна Джорджия:

20240124_110405.jpg.e651719b1a9e6254ac94eebe09a36374.jpg

Сувенирни печати от Аржентина:

20240124_110337.jpg.0359925c1fd8182021fb5ef2f3256079.jpg

20240124_110234.jpg.fc40123c24b3024251809a39860c5e4d.jpg

Сувенирен печат от Кейп Хорн:

20240124_110149.jpg.032ec508dc1321bf8e48b8601b9a1edb.jpg

Сувенирен печат от нашия кораб:

20240124_110203-01.jpeg.5dfc28cc629564645f5ec0d93d4f4658.jpeg

Между другото нося за форума 5 броя дребни сувенири от Тристан Да Куня. Ако някой има желание да получи нещо за спомен, нека драсне тук в темата. Първите петима са с предимство. Моля без лични съобщения.

Матейко, паспорта не е врата на хладилник. Нямаш право на сувенирни печати в него.:wink:

Най-после ми падна в лапите. Ще се постарая дирекция БДС  (Български документи за самоличност) в МВР да научат ... или пък ... пререждам всички за сувенирите. :wink::biggrin:, вкл. и страниците от паспорта. Откъснати страници е по-малък грях.:wink:

:haha::biggrin::biggrin:

• Смея се 15
Връзка към коментар

Я направо корабът да обръща за още сувенири ! Ония в Кейптаун.да чакат кораб за Мавриций , каква друга работа имат.

Нали и без друго имаше идея да се пише до корабната компания за круиз с маршрут по желание , не знам докъде  подписката .

На мен пък изобщо не ми е жал , ядат и пият близо месец , ай сиктир.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Lindt said:

Е, те най-общителните островитяни са дошли с лодка до кораба. А и щом нашите имат входящ печат в паспорта, очевидно са били на архипелага и толкова. 

Кмета и пощальона, за кмета е ясно той ако не се уреди кой ,  ама  пощальона е изненада.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сувенири ще ми раздава!
А честта на онова момиче от кея?
Аз ще му обявявам дуел, той....сувенири ми раздава!
Бирен дуел.
Ако искаш ела на дуела със останалите 9! 
Аз ще събера още 9 ядосани като мен магеланци от тук и ще застанем срещу вас. 
Очи срещу очи! 
Халби срещу халби!
Ама ха! 
Красавицата от острова ще бъде отмъстена! 

P. S. Виждам, че си любител на печати. Знаеш ли новата татуировка на Джинджър? Е,ще ти я опиша :
......остров, вълни, кораб в далечината, а отдолу
.....300m 

• Смея се 11
Връзка към коментар
Дани Магелани
Преди 1 час, stanimir каза:

Кмета и пощальона, за кмета е ясно той ако не се уреди кой ,  ама  пощальона е изненада.

Нали и той трябва да заработи заплатата си. Сигурно обработва някаква поща два пъти в годината, а ти искаш да го лишат от това удоволствие. Но за Джинджър ми е жал, че не се е вредила за място в лодката! Да види нашите лични магеланци и дъъълго да се носят за тях легенди по тези далечни земи! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.