pamela Публикувано: 7 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2016 Голямата ми дъщеря също искаше да посетим катакомбите, но така и не успяхме да ги вместим в програмата. Ще разказвате, когато се върнете. А може и снимки да показвате. Париж определено е град, в който човек има какво да види. Град, в който се чувства добре. Още веднъж Ви желая да си прекарате чудесно! Връзка към коментар
traveler Публикувано: 7 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2016 Голямата ми дъщеря също искаше да посетим катакомбите, но така и не успяхме да ги вместим в програмата. Ще разказвате, когато се върнете. А може и снимки да показвате. Париж определено е град, в който човек има какво да види. Град, в който се чувства добре. Още веднъж Ви желая да си прекарате чудесно! Аз ги посетих и съжалявам.Първо чаках в една гадна мъгла поне 2 часа и после вътре(долу) нямаше нищо впечатляващо.По-добре разходки над земята Връзка към коментар
Роца Публикувано: 7 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2016 (редактирано) Ако все пак решите да ги посетите, идете рано, че стават опашки почти като на Айфеловата кула Аз ходих навремето, когато още не бяха споменати в Трипадвайзър, бяхме почти камерна група, ама не ме вдъхновиха... но аз съм си и шубе, де Редактирано 7 октомври, 2016 от Роца 1 Връзка към коментар
sonya.atanasova Публикувано: 5 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2016 Здравейте на всички в тази приятна групичка,искам първо да се извиня за досадата,но ми трябва помощ от опитни хора, и имам няколко въпросчета.Планувам една разходка с моя приятел до Париж през седващата година,мисля си за края на април и началото на м.май за около 4 дни,та ме вълнува какво е времето през тези месеци(иска ми се да избегнем мрачното време) къде е по добре да се наеме хотел близо до забележителностите или в близост до място което е добра свръзка с летището,и какво е по добре да се купуват отделни билети за транспорт или тази карта която включва и намаление на музеите,макар че предпочитам ходене пеша защото имаш възможност да разгледаш града,знам че 4 дни са малко за париж но все пак искаме да видим повечко неща.Ще бъда благодарна за предложения и съвети,благодаря предварително за отделеното време Връзка към коментар
Роца Публикувано: 5 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2016 За времето ще кажа, че в края на април-началото на май е... преобладаващо . Всъщност, гаранция няма. Може да случите на дни с температури около 25 градуса, а може и да е дъждовно и на 12. По принцип по това време е около 17-18 градуса през деня и около 10-11 сутрин. Освен това се мени сравнително бързо и по това време обикновено са приключили есенно-зимните дребни дъждове, които могат да продължат цял ден. Ако пътуването ви включва 1-ви май, имай предвид, че е официален презник във Франция, който се спазва също толкова ревностно като Коледа - тоест много магазини, ресторанти, музеи и забележителности са затворени на този ден. А по-рано през април (1-18ти) е пролетната ваканция, тоест може да има повече хора. За хотел, вие си решавате, зависи от часовете на полетите. Ако обратният ви полет е рано сутринта, може да е по-добро решение да се настаните близо до връзка за летището. Бюджетът също е от значение - апартаментите/хотелите в по-централните части близо до забележителностите имат тенденцията да са по-скъпи. За картата за транспорт - по същия начин. В зависимост от начина на придвижване и програмата, може да ви е по-изгодно да вземете карта тип Paris Visite, а ако предпочитате повече да се разхождате - да ползвате индивидуални билети. Съветът ми е, първо да намериш настаняването, да натъманиш програмата и тогава ще имаш по-ясна представа колко и какъв транспорт ще ви се наложи да ползвате и да избереш карта в зависимост от това. Не знам дали си видяла, но доста полезна информация има и в магеланския пътеводител за Париж. 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 5 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2016 Веднъж имах късмет за много топло и слънчево време в средата на април, (но същата година в тази част на Европа беше започнала рано пролетта, дори в Лондон в края на март беше слънчево и топло). Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 23 април, 2017 Сподели Публикувано: 23 април, 2017 (редактирано) Здравейте. Плануваме няколко дни в Париж - 30.07 - 03.08. Програмата и квартирата още се обсъждат. Имаме да обикаляме доста. Карта със задължителните места за посещение извън забележителностите съм дала по-долу с жълтите звездички. Пристигаме от Нанси, вероятно на гара Est. Търса квартира в района около гарата или триумфалната арка. Въпросът, на който не видях никъде отговор или да е коментиран е относно придвижването с велосипед под наем. 1.70евро на ден и при смяна на всеки половин час - безплатно. Забележителностите ще са покрай задължителните места. + един ден във Версай - сряда (02.08) Последния ден - като почивка и релакс, а и обсъждане на получената информация на спокойно място. Та, добра идея ли е колелото пред метрото - хем отгоре и ще разглеждаме докато се придвижваме, времето предполагам ще е хубаво...? Редактирано 23 април, 2017 от EliDion Връзка към коментар
Mary Публикувано: 23 април, 2017 Сподели Публикувано: 23 април, 2017 преди 5 минути , EliDion каза: Здравейте. Плануваме няколко дни в Париж - 30.07 - 03.08. Програмата и квартирата още се обсъждат. Имаме да обикаляме доста. Карта със задължителните места за посещение извън забележителностите по-долу с жълтите звездички. Та въпросът, на който не видях никъде отговор или да е коментиран и не е ли вариант придвижването с велосипед под наем. 1.70евро на ден и при смяна на всеки половин час - безплатно. Забележителностите ще са покрай задължителните места. + едни ден във Версай - сряда (02.08) Последния ден - като почивка и релакс, а и обсъждане на получената информация на спокойно място. Та, добра идея ли е колелото пред метрото - хем отгоре и ще разглеждаме докато се придвижваме, времето предполагам ще е хубаво...? Лично за мен - най-добрия вариант е метро + пешеходстване. Можете да пробвате един ден как ще е с колелетата, а ако не е вашият начин, да минете към друг вариант. По това време парижани се изнасят от града и може да има по-малко движение. 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 23 април, 2017 Сподели Публикувано: 23 април, 2017 Аз лично не бих препоръчала колело, особено ако нямате опит с придвижване с колело в мегаполиси. Париж не е предвиден за колела, въпреки усилията на последните кметове - няма обособени велоалеи, като например в Холандия, Белгия или Германия, коридорите за колелета (когато ги има) са на платното, в непосредствена близост до колите, или велосипедистите трябва да се придвижват в коридорите за автобус. Освен това, ако се съсредоточавате в карането, няма да може да разгледате като хората града, ще сте забавени по светофарите... Въпреки, че ще сте по време на отпуските, все пак си има движение... Подкрепям Мари - за мен най-удачният вариант е метро + ходене пеша, но вие си решавате. Ако се чувствате сигурни в управлението на велосипед, няма проблем. 3 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 23 април, 2017 Сподели Публикувано: 23 април, 2017 Много благодаря, ценна информация. Нямаме опит в мегаполиси, само в Русе, България - идиоти и кретени с бмв-та, с чувство за безнаказаност и голямо его ииии без велоалеи. Вероятно ще послушам Мери и ще пробваме първия ден ,за да преценим. Иначе с карнет и пеш. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 23 април, 2017 Сподели Публикувано: 23 април, 2017 преди 13 минути , EliDion каза: Много благодаря, ценна информация. Нямаме опит в мегаполиси, само в Русе, България - идиоти и кретени с бмв-та, с чувство за безнаказаност и голямо его ииии без велоалеи. Вероятно ще послушам Мери и ще пробваме първия ден ,за да преценим. Иначе с карнет и пеш. Щом нямате опит ... предлагам да не опитвате първия ден, а поне малко да се ориентирате в обстановката, пък после дерзайте. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 1 май, 2017 Сподели Публикувано: 1 май, 2017 Много ми харесва локацията на тази квартира. Има много добри отзиви, макар снимките и описаното много, много да не си кореспондират. А и мисля, че 428лв +40лв почистване е добра цена, като за центъра на Париж. Ако някой желае може да направи коментар преди да съм букнала. Ето това е. https://www.airbnb.com/rooms/874163?check_in=2017-07-30&guests=1&adults=1&check_out=2017-08-03 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 1 май, 2017 Сподели Публикувано: 1 май, 2017 преди 8 минути , EliDion каза: Много ми харесва локацията на тази квартира. Има много добри отзиви, макар снимките и описаното много, много да не си кореспондират. А и мисля, че 428лв +40лв почистване е добра цена, като за центъра на Париж. Ако някой желае може да направи коментар преди да съм букнала. Ето това е. https://www.airbnb.com/rooms/874163?check_in=2017-07-30&guests=1&adults=1&check_out=2017-08-03 Района е много добър, а за апартамента си преценете вие. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 1 май, 2017 Сподели Публикувано: 1 май, 2017 Благодаря Мери и аз така прецених. Имайки предвид, чесмятаме да си правим нощни разходки и да отидем на концерт в НотърДам, за 4 дни всякак ще изкараме. Относно концерта исках да попитам - как се процедира - колко по-рано трябва да се отиде, предполагам че ще е вътре. вторник, 1 август 8:30 pm CONCERT Bach - Charpentier - Fauré Кога вт, 1 август, 8:30 pm – 10:00 pm Къде Cathédrale Notre-Dame de Paris, 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, France (карта) Описание Solistes de la Maîtrise Notre-Dame de Paris : Eugénie de Padirac, soprano Susie Martin, soprano Clotilde Cantau, alto Yves Castagnet, orgue Връзка към коментар
Roje Публикувано: 2 май, 2017 Сподели Публикувано: 2 май, 2017 Ние сме били на концерт в Нотр Дам. Беше страхотна атмосферата и изпълненията на органа. Отидохме петнайсетина минути по-рано и си седнахме спокойно 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 2 май, 2017 Сподели Публикувано: 2 май, 2017 Роже, ако не ме лъже паметта, вие бяхте през ноември :). За август, когато туристите са повече от парижаните ;), аз бих препоръчала поне 30 минути предварително. Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 6 май, 2017 Сподели Публикувано: 6 май, 2017 Намерих билети по 10 евро от Париж до Бордо с Влак на Ouigo, но тръгват от гара Massy TVG. Гледайки транспортните карти има няколко станции на РЕР и не можах да се ориентирам къде точно е гарата и как е най-добре да сестигне до нея. Та отново моля за помощ. Влака е в 7.38 сутринта. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 6 май, 2017 Сподели Публикувано: 6 май, 2017 преди 15 минути , EliDion каза: Намерих билети по 10 евро от Париж до Бордо с Влак на Ouigo, но тръгват от гара Massy TVG. Гледайки транспортните карти има няколко станции на РЕР и не можах да се ориентирам къде точно е гарата и как е най-добре да сестигне до нея. Та отново моля за помощ. Влака е в 7.38 сутринта. Ето я гарата. До там ходят RER B и RER C. Има и автобуси, които отиват до там, включително нощен автобус. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 6 май, 2017 Сподели Публикувано: 6 май, 2017 (редактирано) Мерси Мари, буквам, че цената ми се вижда много добра и ако се моткам може и да свършат. Между другото гледам за транспорта от тук - http://www.comparabus.com/en/. Добре ли правя? или и през другаде може да търся. Казаха ми, а и четох, че колкото по-лано толкова по-евтини билети мога да намеря и за това да не чакам последния момент. Това вярно ли е? Редактирано 6 май, 2017 от EliDion Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 7 май, 2017 Сподели Публикувано: 7 май, 2017 Да питам и тук. В условията на TGV включен багаж с размери 55/35/25 това значи ли че с багажа за Раян 55/40/20 трябва да доплатя за куфара? Побърках се с тези куфари и разлики в размерите. И още нещо към пътуващите с влак. Как се процедира с билета? Разпечатваш го и на гарата го валидираш? или....? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 7 май, 2017 Сподели Публикувано: 7 май, 2017 Не се валидира билетът, защото е с дата, час и място, само си носи разпечатката Не ми е направило впечатление да мерят багаж 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 7 май, 2017 Сподели Публикувано: 7 май, 2017 За придвижване до гарата в Маси, бих препоръчала RER B, вместо С, защото хем е по-редовен, хем е по-бърз (25-30 минути от центъра на Париж, ако хванете такъв, който не спира на всяка гара), хем изходът на В е точно до гарата на TGV. 2 Връзка към коментар
jivkoj Публикувано: 11 май, 2017 Сподели Публикувано: 11 май, 2017 Здравейте, може ли да ми дадете малко информация за фонтаните във Версай, че не можах да открия подробности. Виждам, че в събота и неделя има музикални фонтани. А през другите дни фонтаните работят ли? Само в музиката ли е разликата? Какво ще пропуснем ако отидем през седмицата, защото чета, че в почивните дни е по-голяма лудницата? Връзка към коментар
Romana Публикувано: 11 май, 2017 Сподели Публикувано: 11 май, 2017 В събота и неделя работят по 1,5 часа преди обед и около 2 часа следобед, като ги пускат последователно, т.е. не работят всички едновременно. В сряда има само музика, без вода - "сухи фонтани" . В тези дни има билет за градините, около 8 евро, а иначе са безплатни. Връзка към коментар
dbelev Публикувано: 2 юни, 2017 Сподели Публикувано: 2 юни, 2017 Здравейте на всички! Планирам Париж, юли за първи път и имам питане. Мога ли с обикновенно билетче Т+ (мисля да взема карнет 10бр) да пътувам от 1ва до 3та зона, или важат само за една зона. Ще бъда там 6 дни и май карнета + пеша е най-добрия вариант. Хотела ми е в 3та зона до спирка на RER C и мога да пътувам само с него. Едноседмична карта не върши работа тъй като съм там от събота до четвъртък Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега