cck Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 А нямаше ли на Прага едни Халби, там срещу баня Мадара? Имаше. Пак е заведение - интериорът не е променен, но вече не е Халбите. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 А нямаше ли на Прага едни Халби, там срещу баня Мадара? Тази от Прага я преместиха на Три уши. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Аха, ясно, мерси. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Lindt, да нямаш предвид пицария Лачони? Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 (редактирано) Lindt, да нямаш предвид пицария Лачони? Сицилия се казваше мястото . Всъщност инструкциите на приятелка за заведение там бяха, че Сицилия и Лъчони са еднакви, но в Лъчони ходят повече хора и е по-скъпо. Не питах какво значи еднакви - собственик, интериор, меню, или просто пицария, защото този адрес беше по-близо. Ехе, Халбите са се преместили и има друго заведение на това място. Много хубаво. То по-добро ли е? Редактирано 15 май, 2015 от Lindt Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Бирария "Петте кьошета". Стара класика. На трамвайната спирка - бул.Скобелев 25 Става и за гледане на мачове(понеже наскоро някой питаше). Трябва предварителна резервация, когато искаш да си близо до телевизията. Градината е сравнително малка. Другото заведение(бившето Халбите) е с по-голяма градина. Не съм ходила откакто е с ново име, но ще се поправя тези дни. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Да ядеш в офиса това нещо е по-лошо от нормално излизане с приятели и обилно поливане с бира. Дано приятелите ти не четат този форум... Иначе, аз също съм доста капризен. По-скоро стомахът ми е доста капризен. Още от днес се подготвям за утрешните киселини след "Джепето". Там винаги ям от така наречените италиански пици и винаги по-късно имам киселини, въпреки взетото хапче. Все се заричам да не поръчвам пица, но като разгледам менюто пак до нея опирам. Кофти е това с храната по заведенията. Дълги години посещавахме кварталните две халби, но от година и нещо ги бойкотираме щото смениха готвача и стана мазало. Около НДК май няма голям избор на заведения със сносна кухня. Не знам какво е положението с "Червената къща", навремето беше приятно и готвеха добре... 2 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Дано приятелите ти не четат този форум... Иначе, аз също съм доста капризен. По-скоро стомахът ми е доста капризен. Още от днес се подготвям за утрешните киселини след "Джепето". Там винаги ям от така наречените италиански пици и винаги по-късно имам киселини, въпреки взетото хапче. Все се заричам да не поръчвам пица, но като разгледам менюто пак до нея опирам. Кофти е това с храната по заведенията. Дълги години посещавахме кварталните две халби, но от година и нещо ги бойкотираме щото смениха готвача и стана мазало. Около НДК май няма голям избор на заведения със сносна кухня. Не знам какво е положението с "Червената къща", навремето беше приятно и готвеха добре... Те хората около мен винаги се шокират, ако кажа добра дума за храна в заведение . Вече 3 седмици колегите ме гледат с недоумение как щастливо си ям сандвичите от Green Deli и примлясквам от възторг. В крайна сметка за 2 години за първи път имаме меню за обяд, което е годно за ядене . В Джепето специално обвинявам бирата Защото предпочитам вайс и от 2-3 газирани литра наливна няма как да се чувствам нормално. Но да, пицата е най-приличната оферта от цялото меню. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Не знам какво е положението с "Червената къща", навремето беше приятно и готвеха добре... Кога е било това? Там и кухня и обслужване са под всякаква критика. Единственото нещо, което си заслужава, е крем Брюле. Не търсете добра кухня в заведение с меню 100 страници. Не говоря разбира се за бутикови заведения на готвачите от типа на тримата в Мастър Шеф. Като пример мога да дам "Жадната ламя", което е малко, но уютно местенце с много добра кухня. 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 Не знам, ходил съм преди доста години, когато го откриха и имам добри спомени. Иначе, аз също обичам заведенията с кратки менюта, но това го отдавам на любовта си към типичните италиански тратории с дневното меню на една страница... 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 ... Около НДК май няма голям избор на заведения със сносна кухня. ... Аз лично харесвам La Bottega, Щастливеца, Петлето ... мога и други да изброя. ... Не знам какво е положението с "Червената къща", навремето беше приятно и готвеха добре... За последен път бях там преди няколко месеца и не останах очарована. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 май, 2015 Сподели Публикувано: 15 май, 2015 ... мога и други да изброя. давай , нали това е идеята на тази тема 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 15 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2015 "UVU" Адрес: ул. Ангел Кънчев 20 Кухня: Традиционни сандвичи от цял свят (от Виетнам, Япония, Бразилия, САЩ и т.н.) Обстановка: приятно, сравнително неголямо, местенце за бързо хранене, близо до 127-мо училище Храна: 5 вида сандвичи, различни всеки месец. За начало опитах виетнамския Бан Ми - определено вкусът е като във Виетнам с онази характерна подправка, не знам каква е точно, скарана съм с готвенето. Ресторантчето се държи от виетнамеца Ву Нгуен, участвал в Master Chef. Обстановката е много приятна, всички са много любезни и дават всичко от себе си. Цени на сандвичите за октомври: 4 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 15 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2015 Мога да препоръчам с две ръце L'Etranger ул. Цар Симеон 78 Кухня: Френска Да не казвам голяма дума, но ме впечатли много. Собствениците са двойка българка и французин, работят си го почти сами, като българката е сервитьорка основно, а французина е главния готвач. Менюто е с много малко неща и се сменя според сезона, както правят и по света. Няма дебели менюта-книги, както е модерно у нас. Храната е идеална, жената е много разговорлива и обяснява всичко. Иначе предполагам, че Щастливеца в София е на ниво, бил съм многократно в останалите им три ресторанта и всичко е на ниво винаги. 6 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 21 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2015 След препоръка днес пробвах сладоледа от веригата 100 грама сладки на улица Шишман. От няколко месеца е отворено. Е да си кажа направо: възхитен съм. Една класа над Конфети и други разни. Консистенция, аромати, не е много сладко, не е замръзнал. Изборът не е голям, което е също добра предпоставка за качество. 4 Връзка към коментар
emma Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Тази от Прага я преместиха на Три уши. Кръстев, ще те почерпя! Дано да не е против правилата на форума /моля за извинение, ако е така/, но понеже "Халбите" е моето заведение, в смисъл, че работя там, искам категорично да кажа, че нямаме нищо общо вече с онова нещо на бул."Прага". Lindt, това не сме ние /но, признавам си, изпитах лека реваншистка злобичка, че са се издънили/. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Кръстев, ще те почерпя! Дано да не е против правилата на форума /моля за извинение, ако е така/, но понеже "Халбите" е моето заведение, в смисъл, че работя там, искам категорично да кажа, че нямаме нищо общо вече с онова нещо на бул."Прага". Lindt, това не сме ние /но, признавам си, изпитах лека реваншистка злобичка, че са се издънили/. Аз пък съм редовен в Халбите, но по-често на Черковна. Въпреки, че и на Три уши ходим не рядко :D 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Кръстев, ще те почерпя! Дано да не е против правилата на форума /моля за извинение, ако е така/, но понеже "Халбите" е моето заведение, в смисъл, че работя там, искам категорично да кажа, че нямаме нищо общо вече с онова нещо на бул."Прага". Lindt, това не сме ние /но, признавам си, изпитах лека реваншистка злобичка, че са се издънили/. А нещо общо с "онова нещо бг меню"? Така или иначе, дано да не си готвачът , но храната не е добра. От картофите и бирата нямам оплаквания Все пак е въпрос на вкус, не мисля, че моята оценка е навредила на заведението, достатъчно посещавано е. Връзка към коментар
emma Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Ее, всяко мнение е ценно, особено отрицателното! И благодаря за него, защото как иначе да вземеш мерки. Връзка към коментар
christuff Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Последната командировка в София ме водиха на едно заведение на Симеоновско шосе(близо до хотел Брод) -При Краси или само Краси се казваше.Нормална кухня-много вкусно.Изключително големи порции-примерно панирани пилешки филенца с корнфлейкс или сусам имах чувството,че са събрали две три порции в една чиния(наистина много внушително изглеждаше) и това за 5.50лв.Има витрина където можеш да си избереш месо и да ти го направят както искаш.Седем човека ядохме и пихме (много неща останаха и ни ги сложиха в кутии за вкъщи) и това за 140 лв.Минус - без резервации май не става.Нямам търпение другата седмица като съм пак в София да отидем отново. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 Кръстев, ще те почерпя! Дано да не е против правилата на форума /моля за извинение, ако е така/, но понеже "Халбите" е моето заведение, в смисъл, че работя там, искам категорично да кажа, че нямаме нищо общо вече с онова нещо на бул."Прага". Lindt, това не сме ние /но, признавам си, изпитах лека реваншистка злобичка, че са се издънили/. Ако си от онова на Неофит Рилски - кажи им да почистят масите добре, особено 15 маса. Има и други начини да накараш хората да "залепнат" в заведението. Не ми е от любимите места, но става. Връзка към коментар
emma Публикувано: 22 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2015 От онова на "Три уши" съм, но нищо, ще предам. Връзка към коментар
cck Публикувано: 28 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2015 АмстердамЪ Адрес: София, кв. Гео Милев, ул. Проф. Д-р Георги Павлов 37(а в Пловдив - ул. Константин Стоилов 10) Кухня: преимуществено европейска, а интересното са тематичните вечери. Обстановка: луксозно с градина Цени: има ги на сайта: http://www.amsterdambg.com/ Аз бях на кубинска вечер. Хората се бяха постарали. Дансинг, кубинска банда (квартета на Ire Vazques - Irenia Vazques - вокал, клавишни; Valentino el Temba - вокал, китара; Dido Davido - тромпет; Lazzaro Benigni - перкусии), кубинска манджа, ром и съответните масрафи Получи се перфектно. 8 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 28 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2015 АмстердамЪ Мога да добавя, понеже живея наблизо, че е с мутренски акцент относно собстеност и познати лица, които може да се засечат. Една статия ориентировъчно. Връзка към коментар
cck Публикувано: 28 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2015 Добре тогава да предложа друго луксозно В основата на тази сграда - Emirates Residense, (не зная какво общо имат с ОАЕ) има също интересен ресторант: Rose Адрес: бул. България 132 Кухня: пак европейска има и пици, а интересното е селекцията с вината. Както е видно от името розето е на почит Обстановка: луксозно с градина Цени: има ги на сайта: http://www.rosesofia.bg/ Добре се представиха с този милфьой (фр. хиляда листа) познат по нашенско като торта Наполеон 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега