Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , zvezda9001 каза:

Ама каква работа друга имаме декември освен да се стараем!

Теб не можем да те стигнем - ти си в звездите!!

• Харесвам 7
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, kali каза:

Благодаря на всички за търпението, ето и подробно прекрасните подаръци, които получих:

И аз благодаря за така хубаво поднесената презентация на  подаръците!

Много е хубаво,че си ги снимала детайлно и прекрасно описани.

@DaBo,нямам никакво желание да посещавам Азия,но с голям интерес прочетох информацията за всеки компонент от прекрасния подарък и по този начин добих малка представа за Малайзия.Всичко е различно и много специфично.

Пробвала съм бонбони с дуриан и честно казано ми харесаха.

Благодаря на всички джуджета участници в размяната на коледни подаръци.

Всичко е толкова интересно и забавно,а най-важното е,че ентусиазмът и желанието да зарадваш другарчето са водещи и носят много положителни емоции.

Аз още не съм получила подаръкът си,което е много готино,защото тръпката и очакването са не по-малко важни от разопаковането на подаръка.

Веселото настроение е в разгара си,юпииии!:santa2:🎁🎄

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Marusinka каза:

Ако не бях вече решила как да процедирам тази година и не бях възпрепядствана от разстоянието, щях да изчакам до последно и да събера идеи за опаковане и допълнителни подаръци. Уви, бях много пъргаво джудже и си изпратих подаръка вече хо-хо-хо

Аз си чакам...може би? 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 23 часа, savagejo каза:

Зън, зън, зън. Пристигам да се похваля и аз!

Признавам си без бой, моето джудженце се обади още преди седмица, но пусти ангажименти.... успяхме да се видим чак днес.

@tany отново ти благодаря, много ми беше приятно да си побъбрим на чаша вино, и се надявам да осъществим някое пътешествие заедно.

И така. Тази година беше много тегава за мен - и служебно и лично, почти никакви пътешестия и забавления за мен, само проблеми и късане на нерви. Но все пак явно съм слушала доста, защото получих куп прекрасни подаръци. Не знам как се въздържах да не започна още в метрото :grin:

image.jpeg.e4fe6b03f5a6f4daee726f073a367e29.jpegimage.jpeg.3047983904fa55651c1580806a0b9abd.jpegimage.jpeg.71cb7ce96a7589de5b6370b5d124963d.jpeg

И така, след процес на бясно късане на опаковки, си имам:

- магелански календар (с личното участие на @tany)

- чуднo вино от Молдова

- кантучини от Италия (ако знаете само колко ги обичам.... ям, ям)

- страхотен дъждобран в любим цвят от Ирландия

- парфюм от Испания

- пръчици за горене, пак от Испания (обичам да паля от време на време, особено лавандула, уж гони комари :rofl:)

- свещи за настроение, и не само (в квартала където живея, често ни спира тока и си паля свещ, а и не само :wink:)

- тарикатска възглавничка за път (побирала доста багаж, както чувам, и се надявам скоро да имам възможност да я изпробвам)

- ароматен и любим чай

- пророческа книга за Китай (надявам се, де... планирала съм Китай за следващата година, пу пу пу)

- приказна картичка с пожелания ( @tany, aх дано )

Пожелавам на всички ви прекарасни и много весели празници, а аз отивам да си направя една чаша чай.

Благодаря ти, savgejo,  за милите думи и за неочаквания дар от Дубай! Подаръкът за теб  наистина е събиран с любов от всяко място, което съм посетила, и се радвам че ти е харесал - ти го заслужаваш! Нека Коледният дух да озари пътят ти с мир, любов и благодат!

Благодаря на Мари и всички, участващи в това прекрасно забавление! Пожелавам ви Коледа, изпълнена с чудеса, топлина и тиха магия...

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:
преди 13 часа, kali каза:

Благодаря на всички за търпението, ето и подробно прекрасните подаръци, които получих:

image.jpeg.15c6f7c3f97a75c64ac181d342c62f04.jpeg

image.jpeg.7c7fe086e6e1652f6bef03de9de5e3f6.jpeg

Бутилка вино и сладки изкушения - основата на доброто коледно настроение, подправки, чай и специална чаша (запомнете я, ще я видим отново когато стигна до снимките), снимки от Малайзия, подправки, играчка за елха (ще пасне на тазгодишната ми "елха", но това е нещо, което ще ви покажа утре, защото вчера забравих да я взема с мен), свещ и течен сапун с коледни аромати, тигров балсам, магнитчета и в жълтата торбичка, която се прикрива зад свещта - амулет за щастие. Страхотна коледна комбинация от Виена, Япония и Малайзия.

Защо вчера не ви представих тези красоти - заради това, че снимките и подаръците са свързани и исках да ви покажа всичко подробно.

Започваме с Малайзия - страна, останала в сърцето на моето магеланско другарче @DaBo, която тя сподели с мен за този светъл празник:

image.jpeg.57d73194a3f3b0f40ee479682627cb25.jpeg

Продължаваме с дуриан - най-оспорваният плод в света. Ще ви кажа, че на гърба на всяка снимка има описани подробности за нея. Част от тях ще споделя, част от тях ще запазя за себе си. "Когато се разхождаш из местен пазар в Югоизточна Азия и се натъкнеш на непозната миризма, която шокира сетивата, прониква в ноздрите и те кара да повръщаш, най-вероятно това е силно противоречивият, супер миризлив плод с бодлива кора дуриан.".

image.jpeg.6b10d51af2912594b06d58e1e1dce693.jpeg

Продължаваме със саравакския черен пипер - най-популярната подправка в света. "Историята на черния пипер от Саравак започва около 1840 година, когато китайски заселници донасят културата в Саравак, Източна Малайзия, от Индия. ... Черният пипер на Саравак има силен, дървесен аромат с осезаема цитрусова нотка, но вкусът е мек с балансирана сладост.".

image.jpeg.4a254b39e921b0b25f5e750607b95d1d.jpeg

Следва - чили сос. Ах, колко обичам люто 🙂 "Във всяко ресторантче в Сабах, Източно Борнео, чили сосът стои в центъра на масата. Той ви кани да го опитате, да се предизвикате и да откриете най-уникалните чили чушки и да научите историите, които са ги направили такива, каквито са днес. ... Всеки плод чили се подбира на ръка, за да се гарантира свежестта и качеството му. След това се измива, нарязва, смачква, подправя и готви. Отгледани, събрани, приготвени и бутилирани - точно тук, в Сабах.".

image.jpeg.8bda9fdb15a51e4078cc7a632d332e80.jpeg

Не на последно място - уникалният джинджифил от Бентонг, планински район в Малайзия. "Джинджифилът Бентонг носи дълбочина, която неговите равнинни роднини не могат да имитират. Вкусът му се развива по-бавно, мирише по-сладко и се задържа по-дълго след отхапване.".

image.jpeg.11dd1860fbd0b10ac15dbaaa17372b72.jpeg

Завършваме представянето на Малайзия с голямата петица на Борнео - орангутан, борнейски пигмейски слон, птица носорог Hornbill, дългоносите маймуни Пробоски и соленоводните крокодили.

image.jpeg.5a1ee28a779edd2408d8a13ba5245e9f.jpeg

@DaBo, благодаря ти за страхотните подаръци. Те ми донесоха коледно вдъхновение и твърдата увереност, че трябва да си организирам пътуване до Малайзия в най-скоро време.

Благодаря и на @Mary за организацията на размяната на коледни подаръци, както и на всички четящи в темата, на които се наложи търпеливо да изчакат до днес.

Весели празници на всички!

@kali, прекрасен подарък имаш! Ако щете вярвайте, четох описанието 5 пъти, толкова се развълнувах 🤗

@DaBo, много оригинално, поздравления за внимателно подбраните неща и за това, че ни правите съпричастни на магията от вълшебства 🙏

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, D_Ivanova каза:

@kali, прекрасен подарък имаш! Ако щете вярвайте, четох описанието 5 пъти, толкова се развълнувах 🤗

Описанието просто следва страхотните подаръци 🙂

Последно, как играчката пасна перфектно на елхата ми, която не е съвсем елха, но тази година - толкова 🙂

IMG_20251210_080435129.jpg

• Харесвам 10
  • Браво 4
Публикувано:

Дойде време и аз да се похваля с коледен подарък!!! Тази Коледа, понеже съм вече обратно в Родината и си получих страхотната изненада още днес, на 10 декември! Сутринта получих най-приятния еконтски коледен магелански смс и си знаех, че ме чака нещо чудно!!! Жена ми и тя нямаше търпение и ме придружи до близкия Еконт офис във Варна! Тази година имам честта да получа подаръци-мечта от @DryGuy! Вижте само как ме изненада нашият магелански шампион по футболни прогнози! Книга с мъдри мисли от Лудия кон, настолна игра История за цялото семейство, вкусни гръцки коледни курабии, красива коледна украса - играчка за коледна елха и коледен венец и разбира се красива коледна картичка с яки коледни пожелания!!! И всичко това красиво подредено в кутия с форма на огромна книга!!!! @DryGuy, невероятна радост достави на мен и всички вкъщи!!! Огромно БЛАГОДАРЯ! Весела Коледа, Честита Нова 2026 година и от мен и нека на световното следващото лято да спечелиш пари от футболни прогнози поне за едно околосветско пътешествие!!! 

20251210_102121.jpg

20251210_102232.jpg

20251210_102322.jpg

20251210_102438.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 12
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

Дойде време и аз да се похваля с коледен подарък!!! Тази Коледа, понеже съм вече обратно в Родината и си получих страхотната изненада още днес, на 10 декември! Сутринта получих най-приятния еконтски коледен магелански смс и си знаех, че ме чака нещо чудно!!! Жена ми и тя нямаше търпение и ме придружи до близкия Еконт офис във Варна! Тази година имам честта да получа подаръци-мечта от @DryGuy! Вижте само как ме изненада нашият магелански шампион по футболни прогнози! Книга с мъдри мисли от Лудия кон, настолна игра История за цялото семейство, вкусни гръцки коледни курабии, красива коледна украса - играчка за коледна елха и коледен венец и разбира се красива коледна картичка с яки коледни пожелания!!! И всичко това красиво подредено в кутия с форма на огромна книга!!!! @DryGuy, невероятна радост достави на мен и всички вкъщи!!! Огромно БЛАГОДАРЯ! Весела Коледа, Честита Нова 2026 година и от мен и нека на световното следващото лято да спечелиш пари от футболни прогнози поне за едно околосветско пътешествие!!! 

20251210_102121.jpg

20251210_102232.jpg

20251210_102322.jpg

20251210_102438.jpg

@Crazy HorseРадвам се, че сте усмихнат, и се надявам да съм успял да допринеса за хубавото празнично настроение на цялото ви семейство! За играта и книгата се ръководих от професията и личните ви интереси (тайно надявайки се да ги нямате), а сладките са намигане към една ваша публикация за родствена връзка със Солун и (непотвърдена лично) информация, че това са „традиционни гръцки коледни сладки“! Надявам се да ви харесат!

И една малко странична публикация, която надявам се не е в нарушение на правилата на форума – едва тази година открих страницата https://kupipodarak.com/ (може би повечето от вас я познават/ползват). Наред с другите продукти, имат и чудесни коледни украси (например – подарената на Crazy Horse от снимката) и каузата много си струва! Ако все още не сте успели и възнамерявате да купувате подобни продукти, можете да го направите там и по този начин да помогнете на хора, които се стараят и се борят ежедневно!

Благодаря на всички, които участват в размяната! Желая ви прекрасни празници, здраве и поводи  да се похвалите в темата „Колко новидържави посетихте тази година?

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Публикувано:

Като не случих с изпращането на подарък, то вълшебна фея ме възнагради с получаването на невероятно прекрасен такъв 🤩🎁

Докладвам, че всичко съм получила, разопаковала, видяла, разучила и снимала 😉Очаквайте по-късно репортаж🙃

Иииии без секундарници, хронометри и подобни измерватели за време, че багаж ще стягам, даже два - утре заминавам, а дъщерята отделно след мен 😆

шшшшт🤫, ето ви малко коледни снимки за гледане от снощи 🎄

IMG_8994.jpeg.1fd3f5bafb550e6792bf4a07e4e56aba.jpeg

IMG_8977.jpeg.6c97f1be7878692bfab66b42efd5a088.jpeg

IMG_8998.jpeg.c89b4f699d474ca3edfbf4f553b7e4ce.jpeg

IMG_8990.jpeg.513c155fe289e8d3a8ce236bd00b435d.jpeg

IMG_8987.jpeg.9c6599f48529907cbb6df1f53debd2c7.jpeg

• Харесвам 17
  • Шок 3
  • Браво 2
Публикувано:

@DryGuy, още веднъж Благодаря! Виждам, че сте правил сериозен анализ на скромния ми профил. 😀 Това за солунските гени мисля, че е от едно интервю в YouTube, но се потвърди и от ДНК анализа ми от bgdnkinfo.

Аз днес също пратих моя подарък, който опаковахме заедно с моята Луда кобилка, която добре, че не чете този форум. 😀 Изпратихме го до София с най-бързата еконтска шейна!

20251210_114158.jpg

20251210_114216.jpg

20251210_115835.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 6
Публикувано:

Лесно е по Коледа да докараш коледни щрихи покрай представянето, но друго си е подарък на фона на предстоящо пътуване. По-магеланско е - балсам за душата ни 😉

Размерът е като за ръчен багаж 😄

IMG_9006.jpeg.b9d539177c16250d3171b92426e4de0a.jpeg

нооо няма да лети с мен, а ще ме чака да му се наслаждавам по празниците, през цялата година и години напред 🙂

Съдържанието е изцяло в унисон с моето пътешественическо настроение. Защо ли? Идейният автор и реализатор - моето джудже, явно обича пътешествията толкова, колкото и аз.

Магеланката @Miladina по нюх или с проучване, няма значение, ми достави искрено щастие с изненадата - много подаръци имам🤩

🎁 раница - фешън аксесоар от natura.it, може би италианска работа, която да разнасям по кратки градски и не само разходки;

🎁 хавлия 😆 - да мога да я размахвам, когато съм в беда, корабокруширала или да се избърша, ако е достатъчно чиста 😉 И друга асоциация ми дойде наум. След като миналата година подарих на @jungfraujoch кърпа, вече няма само тя да ни се хвали по плажовете😜 Да видим догодина кой ще продължи традицията магеланска 😄

🎁 козметично сетче от Дъглас, за да съм все така красива 🙃

🎁 уиски от Исландия(хм, не съм кусвала такова, макар че се обърках и написах Ирландия 😂) и бурканче за сладки, заедно с формички за правенето им (май испански или поне така разчитам надписите)

🎁 огромен Тоблерон от Андора - в скоро време ще взема да се поразходя и аз натам, щом са им такива големи нещата 😃

🎁 ключодържател - сувенир от Тайван 

🎁 авторски календар за 2026 и магнит 🤩- много професионално и магеланско, браво 👏 

IMG_9010.jpeg.83816a27307fea3a0030aa3073168957.jpeg

Естествено, типично по магелански, почна се избор - харесах Тайван,

IMG_9014.jpeg.66c654425572abb9eed883c519ea525d.jpeg
както и разбира се Исландия
IMG_9013.jpeg.ac902438dc0c3b6d0a99c86bd9277a91.jpeg

а Копенхаген уж изглежда най-реалистично, поне за следващата година,

IMG_9015.jpeg.e919268f93b5e18c466a3232a90b0eaa.jpeg

но да видим какво ще поднесе 🙂

🎁 картичка, която последно споменавам, но първо нея погледнах 😃 - наред с милите пожелания, за които много благодаря и дано се сбъдват, нещо много ме развесели. Чета аз под черта за голям Турон, отварям и гледам голям Тоблерон 😆 Чак после загрях къде е грешката 😂🤪

Ако нещо съм пропуснала в разгадаването на подаръците или греша в асоциациите, ще се радвам да бъда допълнена от идейния автор🤗

Благодаря скъпа @Miladina за страхотните подаръци. Желая и на теб весели празници и пътешествия - желани (то при магеланец май нежелани няма), изненадващи или планирани, споделени или не, абе всякакви, каквито душа иска. Да ти е на берекет годината с пълни карти Visa/Mastercard 😆, които мислят за всичко останало 😉

@Mary и на теб благодаря за заниманията - оказва се не винаги леки и приятни - с коледната размяна на подаръци🤗 Баси как ми се иска някоя година аз да ти изпращам подарък 😘

• Харесвам 14
  • Браво 12
Публикувано:

Дзън- дзънннн! Получих коледен подарък, изглеждащ чудесно на снимката. Ето:

Messenger_creation_6148FBDB-0618-4A7D-8262-CB8ADB41C4DF.jpeg.feb3e205b52ef3e22dbc3ff6c67c5c9b.jpeg

Той пътува към междинна станция🏡, а аз съм тук:

20251210_181719.jpg.b91a5b5f507a354745d09c7ab8676db7.jpg

Поздрави от Бергамо и имайте търпение още седмица,за да покажа всичко. Благодаря на моето джудженце (пазя го в тайна засега) и доскорошна среща тук!🎄🎁

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Баси как ми се иска някоя година аз да ти изпращам подарък 😘

Да перефразирам една сентенция - достатъчно дълго ще разменяме подаръци и все някога ще ти се падна аз, или ти на мен.  :wub: 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , marycap каза:

Дзън- дзънннн! Получих коледен подарък, изглеждащ чудесно на снимката. Ето:

Messenger_creation_6148FBDB-0618-4A7D-8262-CB8ADB41C4DF.jpeg.feb3e205b52ef3e22dbc3ff6c67c5c9b.jpeg

Той пътува към междинна станция🏡, а аз съм тук:

20251210_181719.jpg.b91a5b5f507a354745d09c7ab8676db7.jpg

Поздрави от Бергамо и имайте търпение още седмица,за да покажа всичко. Благодаря на моето джудженце (пазя го в тайна засега) и доскорошна среща тук!🎄🎁

Този подарък е за следващия размер ръчен багаж 55 … с колелцата 😂 Даже и нагоре може да отива 🙉

Да не идва от морската столица? 🤪

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 33 минути , ДиянаВ каза:

След като миналата година подарих на @jungfraujoch кърпа, вече няма само тя да ни се хвали по плажовете😜 Да видим догодина кой ще продължи традицията магеланска 😄

Ехеее,Диянче,хваля се,че и още как.

Никъде не видях като моята кърпа с пандите.:girl_dance:

Някой ако види такава веднага да пише.😃

Нещо туроните тази година май не са на мода...

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
В момента, jungfraujoch каза:

Нещо туроните тази година май не са на мода...

Няма да повярваш колко турона пипнах с идеята да купя в Италия, но се въздържах. 

Виж ако знам, че Дияна ще ми се падне някоя година... Ах, турон до турона ще подредя. :ph34r:

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Аз чакам и последното подаръче да ми доставят за да влезе в кутията и се надявам до понеделник да съм изпратила пратката 🎁

преди 30 минути , marycap каза:

Момичета,много интересна и забавна правите размяната!😍

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Mary каза:

Няма да повярваш колко турона пипнах с идеята да купя в Италия, но се въздържах. 

Виж ако знам, че Дияна ще ми се падне някоя година... Ах, турон до турона ще подредя. :ph34r:

И в едната кутия задължително да има домашни коледни сладки!😀

• Харесвам 8
Публикувано:

Честно да си призная, не знам какво им се радвате на тия турони, за мен ако няма какао в списъка с продуктите на 1-во или 2-ро място, не ми идва отвътре да го пожелая. И понеже винаги само шоколадови десерти съм купувала, вкъщи вече ми е забранено аз да избирам лакомствата 🤷‍♀️😅 (това май не трябваше да го пиша да не излезе, че моето джудже ми е пратило турони, пък виждате ли, няма да ги ям, обаче Верито сладки неща не дискриминира (да е ясно))

• Харесвам 3
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 1 минута , Marusinka каза:

Честно да си призная, не знам какво им се радвате на тия турони, за мен ако няма какао в списъка с продуктите на 1-во или 2-ро място, не ми идва отвътре да го пожелая. И понеже винаги само шоколадови десерти съм купувала, вкъщи вече ми е забранено аз да избирам лакомствата 🤷‍♀️😅 (това май не трябваше да го пиша да не излезе, че моето джудже ми е пратило турони, пък виждате ли, няма да ги ям, обаче Верито сладки неща не дискриминира (да е ясно))

То и аз мога да помогна с изяждането на турона, ако са ти пратили и  не ти харесва...В крайна сметка, нали сме от един форум и трябва да се поддържаме и да си помагаме... 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 13
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 минути , Marusinka каза:

Абеееййй, убивам те 🙉 то и турони с какао има, както и с шамфастък преди да го открият дубайците 😂

Иначе традиционният би трябвало да е нашата халва 😆

Между другото тази година открих немските курабийки - звездички, които са невероятно вкусни - с джинсжифилов и канелен и не знам какъв си вкус. Някой път пак ще посетя немски коледен базар с половин раница свободно място за кутия, която волно да напълня с лакомства😋

• Харесвам 5
  • Смея се 7
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.