Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

@r_nikolov1 много св радвам, че съм уцелил - бях подготвил дамски подарък за тази година и даже мислех да го пратя пръв, обаче хем млад човек, хем писа, че ще пътуваш и се замотах. Нарочно не ти сложих сувенири - ти си млад, а младостта не само не р порок, а залог, че ще имаш времето, а очевидно и желанието, да направиш сам своите избори и маршрути! Картичката не е много коледна, но е правена от децата на ръчна хартия, затова е със сантиментална стойност и реших да я споделя с теб. Наздраве и дано съм уцелил огнената вода като предпочитания за вкус 🥃

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:

ХоХоХо!
Днес бях приятно изненадан и денят ми започна чудесно! Отидох до куриер, за да взема две пратки, но при въвеждане на данните служителят ми каза: вие имате три! 😊 И хоп, веднага мога да се похваля!

Получих великолепни пожелания от @Marisha, както и страхотни подаръци (видими на снимките). Дали сред тях няма и намигване за посещение на Виетнам и дали ще се справя с правенето на кафе, само времето ще покаже (ако не - мога да стана пират) 😊😊😊 

Marisha, сърдечно благодаря за вниманието и прекрасните подаръци! 
Ще си позволя да те цитирам с пожелание към теб и всички участници в темата:
„Наслаждавайте се на всяка минута от пътешествията ви!“ Весела Коледа!🎄

IMG_3595.jpg

IMG_3596.jpg

IMG_3597.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 11
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

преди 2 или вече 3 години бях отбелязала в тогавашната подобна тема, че кантар за подарък би ме депресирал. Поводът бе подарък от сестра ми за РД - тиган за палачинки🙉 На този РД една приятелка взе, че ми подари кантар, защото лятото бях на режим и все отговарях, че не знам нищо за теглото си - нямам кантар😉

Като нямам навика да се тегля ежедневно, не се депресирам. Един път на 2 седмици, месец - стига. И така сме си хубави😜

Ей този кантар съм си харесала, ще сменям моя, че според мен много чийтва в неправилната посока:

https://www.instagram.com/reel/C4f-_PUMaJF/?igsh=MWVkdDBzMXUzdHllcA==

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 25 минути , DryGuy каза:

ХоХоХо!
Днес бях приятно изненадан и денят ми започна чудесно! Отидох до куриер, за да взема две пратки, но при въвеждане на данните служителят ми каза: вие имате три! 😊 И хоп, веднага мога да се похваля!

Получих великолепни пожелания от @Marisha, както и страхотни подаръци (видими на снимките). Дали сред тях няма и намигване за посещение на Виетнам и дали ще се справя с правенето на кафе, само времето ще покаже (ако не - мога да стана пират) 😊😊😊 

Marisha, сърдечно благодаря за вниманието и прекрасните подаръци! 
Ще си позволя да те цитирам с пожелание към теб и всички участници в темата:
„Наслаждавайте се на всяка минута от пътешествията ви!“ Весела Коледа!🎄

IMG_3595.jpg

IMG_3596.jpg

IMG_3597.jpg

Благодаря, много се радвам, че ти хареса подаръка. Наистина основната част от подаръка е от Виетнам. Много години отлагахме пътуване за Виетнам и го осъществихме чак тази година. Много ни хареса, ще повторим задължително. В магазина за модели на корабчета в Хой Ан ми останаха очите. Добре, че имахме ограничения в багажа, иначе щях да изкупя магазина.

20250929_200406.jpg

• Харесвам 19
Публикувано:

Днес сутринта се успахме... Снощи бяхме на един ивент и не че сме се прибрали посред нощите, но ето, че се успахме. А днес е важен ден. Наред с другите малки задачки, които трябва да отметна, имам една голяма и може би най-важната - да си доопаковам подаръка за моето магеланско другарче и най-важното - да го изпратя. Гълтам едно кафе в движение, мятам се в колата и бегом по ред на задачките. И ето, най-накрая съм при куриера с моя подарък и дамата любезно ме пита кой е получателят! И аз чак тогава си вадя телефона и поглеждам, че от рано сутринта съм получила смс за пратка. Аз си знам обаче, че в момента очаквам само една пратка и това ще е моят магелански подарък. Нямам търпение да приключа с тези куриери, за да отида до другите и се моля само да няма голяма опашка. Имах късмет да няма никой и воала - само след няколко минутки подаръкът е в багажника на колата:

IMG_1338.JPG.8102d43213077b6f9a1ef5842e6d6a3d.JPG

Не е малък, че и понатежява. Търся подателя, любопитството е огромно, но името нищо не ми говори... И как да ми говори, като магеланското име не е баш като истинското. 😆 

Звъння на съкровището и екзалтирано му съобщавам:

- Получих си подаръка! 

- Ъ?! - чувам от другата страна

- Получих си магеланския подарък!!!

- Аааа (сега вече е стоплил за какво говоря)! И какъв е?

- Ами голям и тежък!

- Ама какво има в него?

- Не знам, още не съм се прибрала вкъщи, за да го отворя! Исках само да се похваля!

- Супер! Изчакай ме да се върна от работа и тогава да го отвориш!

- Ти луд ли си! Не, че имам такова търпение, ама подаръкът си е само за мен!....

Веднага се прибирам, оставям несвършените задачки за после.

Започвам със снимките, но сърцето тупти някакси по-бързо, а ръцете ме сърбят да започна да отварям.

IMG_1339.jpg.c8e4b04b6526dcee7325263958b1262c.jpg

И ето под опаковката се крие красива празнична кутия. Ох, по-скоро е малко кашонче. 

IMG_1340.JPG.48c469673ec3734f2e509e59939d4edd.JPG

Сърцето съвсем ще изхвръкне - кой ли се крие зад всичките тези красиви пакетчета?

IMG_1341.JPG.ece1f4f2b80a7c8bbeca4ddee0754201.JPG

Цели 10 на брой - толкова красиво опаковани

IMG_1343.JPG.02d45f57a05b1ab0c1ff047bc8206f8f.JPG

Но първо посягам към картичката. Тя трябва да разкрие моето мистериозно коледно другарче, което толкова много се е постарало. И ето, след толкова красиви и мили пожелания, най-накрая прочитам и името. И това е @bibi😘

След като вече съм разкрила мистерията, започвам внимателно да разопаковам тези така грижливо опаковани пакети. И във всяко се крие чудна изненада:

- Коледна играчка, точно в стила на нашата елха. Точно в 10-ката!

- Две уникално миришищи меденки - сега не знам дали съкровището се получи втората. Зависи колко ме е слушал последната седмица 😜

- Книга за изживяни приключения - такива много обичам и тъкмо нямам книга за четене по празниците

- Сладурска свещ с аромат на Коледа - обожавам свещи

- Коледно пожелание в канелена пръчка

- Таг за чекирания ми куфар. Тъкмо онзи ден писах, че по принцип пътувам с чекиран багаж, а все не си купувам такъв таг. В интерес на истината ми е много необходим, след като една дама беше си взела моя куфар, мислейки го нейния. Те вярно, че бяха еднакви, само с нюанс разлика, но сега с тага, грешки няма да стават

- Имам си и рамчица за снимка с дядо Коледа. Смятам да си разпечатам нещичко и нея също да я окача на елхата. Има си точно връзка за окачване. 

Последните два пакета направо ме удариха в сърцето. Явно беше, че единият е някаква бутилка, но в него се криеше прекрасно червено италианско вино Primitivo от Саленто. @bibi обаче е предвидила и мезе за виното, че вино без "подложка" не върви и хоп, от последния пакет се показа много, ама много вкусно миришещ сушен испански колбас с трюфел! Бързо да си признава този, който ме е издал на биби с последните два подаръка, защото те са като да улучиш bull's eye в дартс. 

Мила @bibi! Развълнува и ме трогна с подаръка си, за който искрено ти благодаря! Всичко е толкова внимателно подбрано и красиво опаковано! 

Пожелавам и на теб и твоето семейство нови хоризонти, към които да вървите през новата година и здраве, за да ги стигнете и задмините дори!

Огромни благодарности и за @Mary за неуморния й труд да ни предоставя всяка година възможност за такива красиви и вълнуващи моменти!

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 15
Публикувано:

Такаа кантари мантари зарежете Коледа идва, после ще му мислите! 

Обачее много красиви подаръци се показват тук, но имам забележка моля ви се подробно обяснявайте какво има в тия подаръци, седя тука и се зверя и пуля, увеличавам снимката ама моля ви се! 

П.п. Аз въобще не съм любопитна, въобще!

П.п.2. Тази елха със шам фъстък оххх кантара е изхвърлен вече!

@ДиянаВ ти календар нямаш ли си тази година 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 15 минути , zvezda9001 каза:

Обачее много красиви подаръци се показват тук, но имам забележка моля ви се подробно обяснявайте какво има в тия подаръци, седя тука и се зверя и пуля, увеличавам снимката ама моля ви се! 

Ох, ама казвайте ги тези неща навреме, хаха. Аз от вълнение съм пропуснала най-важната снимка!

Та-да, ето ги разопаковани всичките пакетчета:

IMG_1344.JPG.27d89077e88c7774759741a2fbb76255.JPG

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Публикувано:
преди 18 минути , DaBo каза:

Ох, ама казвайте ги тези неща навреме, хаха. Аз от вълнение съм пропуснала най-важната снимка!

Та-да, ето ги разопаковани всичките пакетчета:

IMG_1344.JPG.27d89077e88c7774759741a2fbb76255.JPG

Страхотен подарък имаш от почетно джудже-отличник на опаковъчния щанд и не само👏
На мен ми беше неудобно да кажа, но нали имам проекция на моите мисли в лицето на @zvezda9001🤪

Видях, че още стоиш в темата и си помислих аха, ще има епизоди-продължение😂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 9
Публикувано:

@DaBo, със здраве и кеф да си ползваш подаръците!

Както казва Лили Иванова: "Обичам ви всички!" (магеланци) и уж съм зодия риби, демек със силна интуиция, ама като ми се падне магеланец-воайор 🤭 с 3 поста на кръст и интуицията не помага. Та случаят с моето джудже тази година не беше такъв и, когато получих съобщението от Mary, хвърлях къчове от щастие! Та, ако трябва да перефразирам един лаф от време оно: всички магеланци са равни, ама някои са по-равни (за мен), та @DaBo, ти си от по-равните! Гледала съм много твои снимки и съм чела твои постове през годините, особено тези от Малайзия и Украйна.

Единственото сигурно в подаръка беше играчката за елха, защото става и за жена и за мъж и много се зарадвах, когато публикува снимка на елхата ви в коледната тема - и аз прецених, че ще пасне като ръкавица. Праволинейна съм, та и тази година спазих традицията за подарък с кауза от Майките на деца с увреждания, та това е подаръкът с кауза. Другото тръгна от само себе си - нещо за душата, нещо за телОто, а цялостното ми послание през годините е било: Забави, забави и на домашния уют заложи! Е, не може и без нещо, свързано с пътуванията - тагчето, темата на книгата и чужбинските вино и мезе. 🙃

За опаковането - имам си една мечта: един ден да си имам магазин за опаковки, където ще се провеждат и уъркшопи по пиене на вино или каквото дойде. След моите приятелки т.нар. майки-разбойнички, ако и вие тук и сега се закълнете, че ще сте ми клиентела, тутакси започвам да разработвам подробен бизнес-план... след Коледа, де.😁

И да, това е най-хубавото време от годината! Да бъдем здрави и добри! @Mary, благодаря ти, че го случваш! ❤️

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 9
Публикувано:

@bibi - нацелила си ме на 100%! Само под сурдинка да кажа, че съкровището се прибра в обедната почивка (много му е близо офисът 🤪), уж си бил забравил обяда, то вярно се успахме, ама веднага се залепи за подаръците. Охка, брейка и си взе едната меденка за десерт. Вика ми - тя, Биби, е подготвила и нещо за мен! Виж меденките - едната е момиченце, другата е момченце тоест за мен е! 🫣 Нахалник! 😂 

Ето и коледната играчка на почетно място на елхата.

IMG_1347.JPG.681dd7ea8210b3f8f067fd6348269b5e.JPG

Всяка неповтаряема играчка си има история и всяка година като ги окачам си я припомням. Междудругото, имам много подобна, но е с различна шивица от по-предната размяна от @DryGuy. И тя си е окачена на елхата. 

Както казва мъжа ми а.к.а. съкровището: Вие, магеланци, сте голяма работа! 😉

А за мечтата - не само ще ти стана клиент, ами и партньор ти ставам одма. В друг тип крафтърство ми е силата, но и с опаковките ще се науча. 🤗

• Харесвам 15
  • Браво 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 6 часа, DaBo каза:

И аз чак тогава си вадя телефона и поглеждам, че от рано сутринта съм получила смс за пратка.

Същия сценарий, даже моя СМС от вчера. Търча си аз напред-назад да наваксам със задачките, че нали утре е празник на Бургас, та по тая линия всички ще празнуваме и никой освен светофарите няма да работи. Кой ти гледа за СМСи...и правилно, подател фирмен. Ще почака да се напразнуваме тогава.

Черпя ви с красивата ни елха, ден преди да запалим светлините и

20251204_173523.jpg.4e85376c00b98ef9e5a15d5de9520237.jpg

20251204_173659.jpg.125ff075183b58fc717120a11b127350.jpg

20251204_170809.jpg.27e465bade05851a312a8962f74b31b4.jpg

• Харесвам 21
  • Благодаря 1
Публикувано:

преди 3 часа, bibi каза:

За опаковането - имам си една мечта: един ден да си имам магазин за опаковки, където ще се провеждат и уъркшопи по пиене на вино или каквото дойде. След моите приятелки т.нар. майки-разбойнички, ако и вие тук и сега се закълнете, че ще сте ми клиентела, тутакси започвам да разработвам подробен бизнес-план... след Коледа, де.😁

@bibi,веднагически давам честна пионерска,ще бъда редовен посетител в така уютното магазинче,даже си го представям!Пием чай,кафе,горещ шоколад с разни лакомства,за виното-тънко нарезани мезенца.Говорим си,смеем се,опаковаме подаръци и обсъждаме следващите си пътешествия.

Не забравяй,че мечтите имат навика да се сбъдват!

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 часа, r_nikolov1 каза:

Прибрах се вкъщи и не губих нито миг - време беше ритуалът с отварянето на подаръка да започне.

@r_nikolov1 и за мен отварянето на магеланския подарък е ритуал!

Обожавам този момент,харесва ми онази тръпчица,когато в куриерската фирма търсят по рафтовете подаръкът ми и добре,че офисът  им  е на пет минути пеш от домът ни...

Наслаждавам се,казвам  - Ехооо,хора,получих подарък от един добър човек,който може и да не съм виждала,но той се е постарал да ме зарадва и да внесе коледен дух вкъщи!

Много е готино,че всички ние сме джуджета,носещи усмивки,радост и повече доброта.Оценявам това и знам,че при всички нас е така.🎁

• Харесвам 14
Публикувано:

Не съм се писал тук, ама ако някой като мен се е замотал, и си няма изненада за Коледа,  да пише. Имам измислен подарък. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 часа, DaBo каза:

А за мечтата - не само ще ти стана клиент, ами и партньор ти ставам одма. В друг тип крафтърство ми е силата, но и с опаковките ще се науча. 🤗

Браво!

@bibi@DaBo вярвам във вашите възможности и знам,че мечтите се сбъдват при постоянство и силна вяра.

Ще ви помагам в начинанието,ако решите да е съвместно,когато имате нужда.

Честит Никулден и успешен старт!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Добро декемврийско утро и честит Никулден! Свети Николай си е чудотворец, и както се чудех как ще избутам седмицата, за да отида до куриера в събота, ето че така ми се нагласиха нещата, че вчера (петък) имах излизане от офиса и трябваше да отида до място много близо до моя куриер. Ами как да не се възползвам?! Взех си подаръка (много красиво опакован) и на прибежки стигнах до вкъщи. Хем ме изгаряше желание да видя какво има в кутията, хем исках и да правя снимки на процеса, така че отварях внимателно. Видях отгоре картичката и много мило писъмце от @Lyubina, но него няма да го показвам, лично за мен си е. Веднага видях виното - от далечната Нова Зеландия - не съм опитвала такова, нооооо скоро ще поправя това. След това открих рамка с ръчно направена зимна приказна картина. Има и шоколад, разбира се - как без нещо сладичко. 🙂 И имаше още две загадъчни кутии. Едната беше с коледни чорапки - изненада, а другата криеше в себе си цял друг свят - новата книга на Дан Браун, и още една книга, която е насочена към себепознание и работа с мисълта (тема, която ми е много близка и интересна),  както и торбичка и чадър по темата на Дан Браун. Снимах набързо и разгледах, и хукнах навън, че и коледните базари мен чакат, така че не ми остана време веднага да пиша тук и да покажа какво получих. 

Мила @Lyubina, благодаря много за топлите думи и прекрасния подарък. На теб пожелавам вълшебни празници и много пътешествия.

@Mary, на теб също благодаря за организацията. Весели празници!IMG_20251205_170025.jpg.b5821494eb0443b90e88bc321a7c7c64.jpg

IMG_20251205_170200.jpg.b4ef81976249872219f89853775fda1a.jpg  IMG_20251205_170402.jpg.b7cad314bf890e69edba0ecf47e5dc1d.jpg  IMG_20251206_084506.jpg.cce725a22024ba8aef1d64b23b111e3b.jpg

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 11
Публикувано:

Чудесни подаръци получавате и подарявате, както всяка година.

Аз ще попитам дали @saved_ си получи подаръка? 

Също дали @Vanille го е получила? 

Днес очакваме и други да си ги вземат, някои да изпратят, а други като мен още да се чудят. :ph34r: 

343596857.gif

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , Mary каза:

Чудесни подаръци получавате и подарявате, както всяка година.

Аз ще попитам дали saved_ си получи подаръка? 

343596857.gif

Подаръкът е получен в сряда, и аз очаквам включване. Дано всичко е наред.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Така... правилно @iabulka е отбелязала - още от сряда подаръкът е при мен и дори успях още тогава да го отворя и да му се зарадвам, но ако щете вярвайте - толкова е екшън при мен последните дни, че не мога да седна да напиша един текст в знак на благодарност.

Благодаря за изключително приятния подарък, който получих. От Черен петък очаквах поне 10-15 пратки от различни магазини + Тему и Шейн и в сряда, когато отидох до офиса на куриера въобще не очаквах измежду всички други пратки да открия и своя магелански подарък. :)

И така подаръкът включва:

- една супер луксозна червена кутия с бонбони. За първи път виждам бонбони в подобна опаковка.

- шоколадови лъжички. Няма да крия, че първоначално си помислих че това са някакви пластмасови лъжички за горещ шоколад гледайки от картинката на кутията, но когато я отворих, за да ги разгледам веднага ме лъхна вкусен шоколадов аромат и най-накрая се осетих 😂

- универсално шалче - все забравям как се казваха точно тези шалчета. 

- малък козметичен комплект с кремче за ръце и балсам за устни. Чудесно и практично подаръче.

- магнитна травел Табла - приемам го като намек, че е крайно време да се науча да играя табла 😃

- една хубава играчка за елха под формата на бяла топка. Тук определено си ми нацелила вкуса, тъй като не си падам по червени, зелени и всякакви други цветни шарени топки...

И разбира се, картичка с прекрасно пожелание :)

Благодаря на @iabulka за внимателно подбрания подарък. Със сигурност има неща, които ще си ги използвам като се започне от това което е за стомаха 😃Пожелавам ти прекрасни празници с любимите хора и животни (ако имаш такива😉). Желая ти още здраве и вдъхновение, което да е във всяка област от живота ти. Благодаря!

Благодаря на @Mary за перфектната организация. Весели празници на всички!

IMG_1125.jpeg

IMG_1121.jpeg

IMG_1122.jpeg

IMG_1119.jpeg

IMG_1118.jpeg

IMG_1120.jpeg

IMG_1117.jpeg

• Харесвам 16
  • Браво 12
Публикувано:

@saved_ Ръководих се от снимката ти - предположих, че обичаш морето/океана, и затова избрах такива цветове. Пък и материята е подходяща за човек, който обича да прекарва време навън. Другите неща дойдоха едно след друго, ей така - интуитивно. 🙂

преди 1 час, Lyubina каза:

Само да кажа, че някъде се мотаеше едно книгоделителче от Копенхаген.  Дано не съм го пропуснала. 😳

Има книгоделителче от Дан Браун. От Копенхаген няма. Нищо, за друг път. 🙂

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Много ми харесва темата. Променя целия ми ден. Имам СМС от еконт, но ще успея да отида в понеделник или вторник. Тогава планирам да изпратя и моя подарък. Вече взех част от него и сега отивам да потърся още нещо. 

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.