Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Снощи гледахме на живо запалването на елхата в Бари и страхотната заря, посветена на празника на града. Последните две части от подаръка ги намерих точно тук, в Бари. Една мила италианка изписа името на моето човече върху играчката, която избрах за елхата, а надпис турон винаги действа като магнит като стане въпрос за магелански подарък. 
Само да се прибера, по живо и здраво, и товаря подаръка на шейната на дядо Коледа…) 

IMG_4982.jpeg

IMG_4923.jpeg

• Харесвам 16
  • Шок 1
  • Браво 7
Публикувано:

Добро утро, добра нова седмица, честит студентски празник на празвунаващите.

Аз съм понеделнишки в издирване на подаръци.

@Vanille вече доста време твоят подарък стои при куриер. Има ли причина за това? 

Очаквам да си получат подаръците: @Иван Попов, @kali, @Kalina Ivanova и @Stryper

Взимайте и показвайте, че очаквам с нетърпение всеки подарък. 

9d97b45f231db4983f85908ddeba80d1.gif

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:

Много съм слушала тази година, наистина много.

Получих смс за пратката в събота, но ме домързя да ходя до работата, че бях дала тамошен адрес на куриер. Сгреших, признавам си.

Презентацията ще я направя утре, тъй като сега се налага да отивам да празнувам 8 декември и не искам да претупам нещата.

Screenshot_20251208_172407_Gallery.jpg

Screenshot_20251208_172446_Gallery.jpg

Screenshot_20251208_172644_Gallery.jpg

• Харесвам 20
  • Шок 3
Публикувано:

Такаааа....ех какъв ден е днес

Първо да поздравим всички студенти настоящи и бивши...значи  на  всички Наздраве

Сутринта получавам СМС, чувам @Mary ме вика по име, викам си нещо съм сгафила, ама нали празник след празник- ще ми прости. Викат ме по име и от едни Коледни базари, та трябваше да забързам и моята работилничка...обаче проблем с опаковачните материали, пробвам кашон подир кашон, тц, не става, накрая решавам, че съм нагласила всичко и паля шейната. Сняг нямаме, ще се лети значи:girl_witch:. Отивам доопаковаме, слагаме табелки чупливо, да внимават йелените ииии...а сега де в бързината съм объркала  пощата:girl_cray2:. Паля пак шейната....алоууу имаш поща де, айде пак обратно...

Получавам си чаканото кашонче

Следва...

• Харесвам 12
Публикувано:

Ех, тези две момичета с името Калина са нечовеци да ни измъчват така.

Аз вечерях,но не знам как ще заспя без да съм видяла подаръците.

• Смея се 12
Публикувано:
преди 37 минути , Kalina Ivanova каза:

Следва

Кашончето ще почака да приключа със задачките за днес. Ама само да погледна от къде е, само малко да надникна...пусто любопитство:girl_dance:

Ехааа...любим, слънчев град!

Прибирам се, вече е време за най приятната част от деня.

Лелеее...аз пак нямам елха. Къде ще ги нареждам тия подаръци:girl_impossible: , че кашончето е голям формат. Хайде, първо да направим елхата: елховите клонки са събрани отдавна, липсваше нещо, но ще импровизирам и нааай после ще имаме елха. 

Подаръка ми е прекрасен! Благодаря от все сърце на @Bozhidar1978 , че сложи началото коледното настроение у дома. 

Естествено започвам с благинките, цяла кутия с магии, само за мен. Мнооого красива, че и вкусна...проверено

20251208_181502.jpg.9797ccc1999f20d3356eee6837dabf28.jpg

Нова книга за мечтатели

20251208_181900.jpg.990477f005093dac87e76f748118d7c8.jpg

Чудесна Коледна чаша

20251208_181520.jpg.081759be9ff1712718dc527fb2da9b76.jpg

Красива коледна играчка и разбира се, картичка с пожелания

20251208_181425.jpg.664d908d038cb03deb68650bdc09ed71.jpg

@Bozhidar1978, желая красиви, споделени и благословени Празници!  Да е пълен дома ви с празнична суматоха и смях през цялата година!

И за всички вас да бъде!

За @Mary да е по 2!

P.S.Сега се засрамвам и стискам палци моите джуджета да  внимават с доставката ми, че като видях колко опаковачен материал беше заложен в моя подарък, колко подсигурителни балончета... ще видим

• Харесвам 13
  • Браво 11
Публикувано:

Зън, зън, зън. Пристигам да се похваля и аз!

Признавам си без бой, моето джудженце се обади още преди седмица, но пусти ангажименти.... успяхме да се видим чак днес.

@tany отново ти благодаря, много ми беше приятно да си побъбрим на чаша вино, и се надявам да осъществим някое пътешествие заедно.

И така. Тази година беше много тегава за мен - и служебно и лично, почти никакви пътешестия и забавления за мен, само проблеми и късане на нерви. Но все пак явно съм слушала доста, защото получих куп прекрасни подаръци. Не знам как се въздържах да не започна още в метрото :grin:

image.jpeg.e4fe6b03f5a6f4daee726f073a367e29.jpegimage.jpeg.3047983904fa55651c1580806a0b9abd.jpegimage.jpeg.71cb7ce96a7589de5b6370b5d124963d.jpeg

И така, след процес на бясно късане на опаковки, си имам:

- магелански календар (с личното участие на @tany)

- чуднo вино от Молдова

- кантучини от Италия (ако знаете само колко ги обичам.... ям, ям)

- страхотен дъждобран в любим цвят от Ирландия

- парфюм от Испания

- пръчици за горене, пак от Испания (обичам да паля от време на време, особено лавандула, уж гони комари :rofl:)

- свещи за настроение, и не само (в квартала където живея, често ни спира тока и си паля свещ, а и не само :wink:)

- тарикатска възглавничка за път (побирала доста багаж, както чувам, и се надявам скоро да имам възможност да я изпробвам)

- ароматен и любим чай

- пророческа книга за Китай (надявам се, де... планирала съм Китай за следващата година, пу пу пу)

- приказна картичка с пожелания ( @tany, aх дано )

Пожелавам на всички ви прекарасни и много весели празници, а аз отивам да си направя една чаша чай.

• Харесвам 16
  • Браво 12
Публикувано:
преди 16 часа, Mary каза:

Добро утро, добра нова седмица, честит студентски празник на празвунаващите.

Аз съм понеделнишки в издирване на подаръци.

@Vanille вече доста време твоят подарък стои при куриер. Има ли причина за това? 

Очаквам да си получат подаръците: @Иван Попов, @kali, @Kalina Ivanova и @Stryper

Взимайте и показвайте, че очаквам с нетърпение всеки подарък. 

9d97b45f231db4983f85908ddeba80d1.gif

Мари, аз знам, че моят подарък ме чака, но бях в Крайова и нямах възможност да го взема.

Утре или в сряда ще мина до Speedy. Днес ми се обаждаха, но изчаквам, защото трябва и аз да изпратя нещо на моето джудже.

Очаквайте включване и от мен 😊

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
На 5.12.2025 г. в 15:24, Leo каза:

Аз пък днес се срещнах с Дядо Коледа 😜, за да предам подаръка за моето другарче. 

IMG_3008.jpeg

Получих подаръка от Leo и страшно се зарадвах. 

Нещата са много хубави. Шоколадите са вече на привършване. 

Имам сладурски ръкавици, с които може да се работи на дисплей.  Контейнер за парфюм, който смятам да използвам в следващото пътуване. Магнити от Лион и Майорка, които ме накараха да мечтая за тези места. 

Благодаря на Leo за подаръка и на Mary за организацията. 

Весели Коледни празници на всички! Бъдете здрави, щастливи и осъществявайте мечтите си!

1a.jpg.4dbc2d43b875fbd81990a0c374f581a4.jpg2a.jpg.00bca2ddaa84f20b99654934d922ac1d.jpg

3a.jpg.7dc8f4cc3b51b6d7226496b284c53ce1.jpg

• Харесвам 17
  • Браво 9
Публикувано:
преди 6 часа, Stryper каза:

Получих подаръка от Leo и страшно се зарадвах. 

Нещата са много хубави. Шоколадите са вече на привършване. 

Имам сладурски ръкавици, с които може да се работи на дисплей.  Контейнер за парфюм, който смятам да използвам в следващото пътуване. Магнити от Лион и Майорка, които ме накараха да мечтая за тези места. 

Благодаря на Leo за подаръка и на Mary за организацията. 

Весели Коледни празници на всички! Бъдете здрави, щастливи и осъществявайте мечтите си!

1a.jpg.4dbc2d43b875fbd81990a0c374f581a4.jpg2a.jpg.00bca2ddaa84f20b99654934d922ac1d.jpg

3a.jpg.7dc8f4cc3b51b6d7226496b284c53ce1.jpg

Щастлива съм, че съм успяла да те зарадвам! Подбрала съм всичко специално за теб и се надявам да допринеса малко за коледното настроение в дома с този сувенир в кутия. Някъде прочетох, че обичаш топли напитки, затова поставих и чаша с доза топъл шоколад, дано ти хареса! Пожелавам весели празници и много пътешествия на теб и семейството ти! Благодаря на Mary, че всяка година събира магеланци в тази прекрасна тема!

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 15 часа, Kalina Ivanova каза:

Кашончето ще почака да приключа със задачките за днес. Ама само да погледна от къде е, само малко да надникна...пусто любопитство:girl_dance:

Ехааа...любим, слънчев град!

Прибирам се, вече е време за най приятната част от деня.

Лелеее...аз пак нямам елха. Къде ще ги нареждам тия подаръци:girl_impossible: , че кашончето е голям формат. Хайде, първо да направим елхата: елховите клонки са събрани отдавна, липсваше нещо, но ще импровизирам и нааай после ще имаме елха. 

Подаръка ми е прекрасен! Благодаря от все сърце на @Bozhidar1978 , че сложи началото коледното настроение у дома. 

Естествено започвам с благинките, цяла кутия с магии, само за мен. Мнооого красива, че и вкусна...проверено

20251208_181502.jpg.9797ccc1999f20d3356eee6837dabf28.jpg

Нова книга за мечтатели

20251208_181900.jpg.990477f005093dac87e76f748118d7c8.jpg

Чудесна Коледна чаша

20251208_181520.jpg.081759be9ff1712718dc527fb2da9b76.jpg

Красива коледна играчка и разбира се, картичка с пожелания

20251208_181425.jpg.664d908d038cb03deb68650bdc09ed71.jpg

@Bozhidar1978, желая красиви, споделени и благословени Празници!  Да е пълен дома ви с празнична суматоха и смях през цялата година!

И за всички вас да бъде!

За @Mary да е по 2!

P.S.Сега се засрамвам и стискам палци моите джуджета да  внимават с доставката ми, че като видях колко опаковачен материал беше заложен в моя подарък, колко подсигурителни балончета... ще видим

Радвам се, че подаръкът е получен без да има нещо счупено. Избрах по-малък офис на Еконт, в който работят мои познати и казах на служителите да опаковат много внимателно. Относно избора на нещо сладко - първо купих за мен от същите бонбони. Опитах ги и след това купих за подарък. С избора на книгата и картичката беше по-лесно. Имам въпрос за играчката /къщичка/ - Свети ли /работи ли батерията/? 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Bozhidar1978Благодаря ти още веднъж за вниманието и старанието с което си подбрал подаръците.

преди 17 минути , Bozhidar1978 каза:

Избрах по-малък офис на Еконт, в който работят мои познати и казах на служителите да опаковат много внимателно

Аз като видях твоите опаковки, сериозно се притесних за моите:girl_witch:

преди 10 минути , Bozhidar1978 каза:

Имам въпрос за играчката /къщичка/ - Свети ли /работи ли батерията

Ще проверя още довечера, щом се прибера 

• Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Благодаря на всички за търпението, ето и подробно прекрасните подаръци, които получих:

image.jpeg.15c6f7c3f97a75c64ac181d342c62f04.jpeg

image.jpeg.7c7fe086e6e1652f6bef03de9de5e3f6.jpeg

Бутилка вино и сладки изкушения - основата на доброто коледно настроение, подправки, чай и специална чаша (запомнете я, ще я видим отново когато стигна до снимките), снимки от Малайзия, подправки, играчка за елха (ще пасне на тазгодишната ми "елха", но това е нещо, което ще ви покажа утре, защото вчера забравих да я взема с мен), свещ и течен сапун с коледни аромати, тигров балсам, магнитчета и в жълтата торбичка, която се прикрива зад свещта - амулет за щастие. Страхотна коледна комбинация от Виена, Япония и Малайзия.

Защо вчера не ви представих тези красоти - заради това, че снимките и подаръците са свързани и исках да ви покажа всичко подробно.

Започваме с Малайзия - страна, останала в сърцето на моето магеланско другарче @DaBo, която тя сподели с мен за този светъл празник:

image.jpeg.57d73194a3f3b0f40ee479682627cb25.jpeg

Продължаваме с дуриан - най-оспорваният плод в света. Ще ви кажа, че на гърба на всяка снимка има описани подробности за нея. Част от тях ще споделя, част от тях ще запазя за себе си. "Когато се разхождаш из местен пазар в Югоизточна Азия и се натъкнеш на непозната миризма, която шокира сетивата, прониква в ноздрите и те кара да повръщаш, най-вероятно това е силно противоречивият, супер миризлив плод с бодлива кора дуриан.".

image.jpeg.6b10d51af2912594b06d58e1e1dce693.jpeg

Продължаваме със саравакския черен пипер - най-популярната подправка в света. "Историята на черния пипер от Саравак започва около 1840 година, когато китайски заселници донасят културата в Саравак, Източна Малайзия, от Индия. ... Черният пипер на Саравак има силен, дървесен аромат с осезаема цитрусова нотка, но вкусът е мек с балансирана сладост.".

image.jpeg.4a254b39e921b0b25f5e750607b95d1d.jpeg

Следва - чили сос. Ах, колко обичам люто 🙂 "Във всяко ресторантче в Сабах, Източно Борнео, чили сосът стои в центъра на масата. Той ви кани да го опитате, да се предизвикате и да откриете най-уникалните чили чушки и да научите историите, които са ги направили такива, каквито са днес. ... Всеки плод чили се подбира на ръка, за да се гарантира свежестта и качеството му. След това се измива, нарязва, смачква, подправя и готви. Отгледани, събрани, приготвени и бутилирани - точно тук, в Сабах.".

image.jpeg.8bda9fdb15a51e4078cc7a632d332e80.jpeg

Не на последно място - уникалният джинджифил от Бентонг, планински район в Малайзия. "Джинджифилът Бентонг носи дълбочина, която неговите равнинни роднини не могат да имитират. Вкусът му се развива по-бавно, мирише по-сладко и се задържа по-дълго след отхапване.".

image.jpeg.11dd1860fbd0b10ac15dbaaa17372b72.jpeg

Завършваме представянето на Малайзия с голямата петица на Борнео - орангутан, борнейски пигмейски слон, птица носорог Hornbill, дългоносите маймуни Пробоски и соленоводните крокодили.

image.jpeg.5a1ee28a779edd2408d8a13ba5245e9f.jpeg

@DaBo, благодаря ти за страхотните подаръци. Те ми донесоха коледно вдъхновение и твърдата увереност, че трябва да си организирам пътуване до Малайзия в най-скоро време.

Благодаря и на @Mary за организацията на размяната на коледни подаръци, както и на всички четящи в темата, на които се наложи търпеливо да изчакат до днес.

Весели празници на всички!

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
  • Браво 15
Публикувано:

И аз получих днес известие от Спиди - очаква ме подарък от моето джудженце! Благодаря ти @Kalina Ivanova за прекрасните емоции, които ми подари само с разопаковането на подаръка1 А колко още предстои...

Аз не съм от железните хора , които могат да чакат месец да отлежава подаръка им под елхата. Дори и от тези, които дочакват да се приберат в къщи, не съм. И така - пренебрегнах гостите в офиса от братски европейски град, скрих се в най-закътъния ъгъл в офиса и започнах с разопаковането. Честно - болеше ме, че трябваше да разваля прекрасните опаковки, но пък и нетърпението беше голямо да видя какво ми е подготвило моето джудже. И имаше защо! Чакаха ме :

- изящни чаши за вино 

-червено вино - в книга. Да си го налеем в чашите и да го пием

- красиви разграничители за чаши - с коледни мотиви , да не си объркваме чашите, когато виното ни дойде много

красиви свещи за интимна обстановка

- бутикови деликатеси

- коледна играчка

- прекрасен весел таг за багажа ми - ще го ползвам със сигурност в януари, че сега ще съм само с ръчен багаж

- и разбира се прекрасни пожелания в коледна картичка.

Благодаря ти Калина! Благодаря и на Мари за това , че ни събира ! 

20251209_093303.jpg

20251209_113634.jpg

20251209_113328.jpg

20251209_145056.jpg

20251209_144939.jpg

20251209_145215.jpg

20251209_114002.jpg

20251209_145028.jpg

• Харесвам 20
  • Браво 9
Публикувано:
преди 9 минути , kali каза:

Благодаря на всички за търпението, ето и подробно прекрасните подаръци, които получих:

image.jpeg.15c6f7c3f97a75c64ac181d342c62f04.jpeg

image.jpeg.7c7fe086e6e1652f6bef03de9de5e3f6.jpeg

Чакането си струваше - благодаря за това интересно за мен, описателно представяне! Не съм ходила в Малайзия, надявам се някой ден да отида... Поздравления и за @DaBo за чудните подаръци!

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , kali каза:

Защо вчера не ви представих тези красоти - заради това, че снимките и подаръците са свързани

Това не са подаръци, това е цяло представление:clapping:

@DaBo поздравления за идеята за това пиршество на сетивата:clapping:

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Роми ей сега си отдъхнах вече, като видях че няма поражения по подаръка...много го мислих:blush:

Радвам се, ако съм успяла да ти донеса Коледно настроение и усмивки днес. 

Весели Празници!

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

@kali - Дано съм успяла поне малко да разбудя любопитството към една далечна и екзотична за нас страна! Когато решиш да я посетиш, ще ти помогнам по пътя на планирането. 

А щом обичаш лютично - онова малкото шишенце от японската торбичка е точно за теб. 

Shichimi Togarashi (七味唐辛子) is a popular Japanese seven-spice blend, literally meaning "seven-flavor chili pepper," used as a condiment to add heat, citrus, and nutty notes to dishes like noodles, soups, and grilled meats. It typically combines chili pepper with other ingredients like sesame seeds, poppy seeds, sansho pepper (a citrusy Japanese pepper), nori (seaweed), orange or yuzu peel, and ginger, though exact recipes vary by region and producer. 

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Знам, че тук има невероятни хора, но всяка година се удивлявам на желанието, с което са подготвени подаръците. :clapping:

Гледам, гледам, пък се чудя - Да си изпращам ли подаръка или да се постарая още малко?! :wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 10 минути , Mary каза:

Знам, че тук има невероятни хора, но всяка година се удивлявам на желанието, с което са подготвени подаръците. :clapping:

Гледам, гледам, пък се чудя - Да си изпращам ли подаръка или да се постарая още малко?! :wink:

Ама каква работа друга имаме декември освен да се стараем!

• Харесвам 7
  • Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 10 минути , Mary каза:

Да си изпращам ли подаръка или да се постарая още малко?!

Ако не бях вече решила как да процедирам тази година и не бях възпрепядствана от разстоянието, щях да изчакам до последно и да събера идеи за опаковане и допълнителни подаръци. Уви, бях много пъргаво джудже и си изпратих подаръка вече хо-хо-хо

• Харесвам 7
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.