Marusinka Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Хора, сърбят ме ръцете от дни наред да я отворя тази тема, но @ДиянаВ ме посече. Днес обаче не мога повече да се сдържам, особено след като мъжете вкъщи за първи път сложиха бордюр от лампички пред нас. Беше доста играчка. За новобранците, това е темата, в която си споделяме най-хубавите моменти по подготовката за коледните и новогодишни празници - украсата на дома, елхата, офиса, печенето на курабийки, избирането и опаковането на подаръците. Нека колективно донесем коледния дух от всяка точка на света, къде се подвизават магеланци, и внесем повече светлина, радост и любов в съфорумския делник!! 🎄🎅🎁 Пожелавам ви най-приказния завършек на 2025-та и здрава, щастлива, берекетна Нова Година! 22 18
ДиянаВ Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Хаха, ми и за тази тема имам други снимки 😄 Няма да правя едно “просто” следване 😜 Коледният и не само Маастрихт много ми хареса 😍 😋 от серията вкусно А Book Store Dominicanen е уникална книжарница На такава тема @Marusinka автор много й приляга 🤩 27 2
Marusinka Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 Еееее, тая книжарница е мечта!!! Тъкмо вчера бях на рожден ден за първи път в едно приятелче на децата и онемях като видях библиотека до тавана, цяла огромна стена заела, и на всичкото отгоре подредена по каталог 🤯 Нищо чудно, че децата ни се познават от кварталната библиотека. Щях да я снимам, ако не ме беше срам 🫣 9 1
MayaS Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 @Marusinka много красива украса. 1 1
Гост Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 Ужасен празник, който не се празнува от нас, Тъмните Сили, защото се води "най-светлия" ... Всички тези цветове направо ме побъркват и обмислям за периода да си променя монитора да показва всичко черно-бяло или най-много сиво!
Marusinka Публикувано: 25 ноември, 2025 Автор Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 7 часа, Брани каза: обмислям за периода да си променя монитора да показва всичко черно-бяло или най-много сиво! Чакаме снимки, че иначе все едно Тъмните Сили тайничко си оставят малко цвят по празниците. И споко, няма да се сърдим, ако надничаш по-често тук. 1 3
Гост Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 19 минути , Marusinka каза: Чакаме снимки, че иначе все едно Тъмните Сили тайничко си оставят малко цвят по празниците. И споко, няма да се сърдим, ако надничаш по-често тук. ...
bibi Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 Аз започнах трудовата терапия по опаковането на подаръците като средство за борба със стреса. Стаята студентките, които са в Нидерландия е работилницата на Баба Коледа 🤪: 15 11
Роца Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 Аз сигурно ще украся вкъщи този уикенд, че сърце не трае 😂 А после ще се разходя из Париж да наснимам малко коледни украси. Иначе коледната подтотовка започва така (запис, един вид! 😂) 21 1 3
Marusinka Публикувано: 25 ноември, 2025 Автор Публикувано: 25 ноември, 2025 Преди 1 час, Роца каза: Иначе коледната подтотовка започва така (запис, един вид! 😂) Неееее!! Ти ме разби с тази придобивка!! 😍 2
Роца Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 1 час, Marusinka каза: Неееее!! Ти ме разби с тази придобивка!! 😍 Сигурна съм, че Джеф Безос би ти доставил един екземпляр в Аризона 😂😂😂. Лошото е, че вече почи бях подготвила менюто и сега ще се наложи преразглеждане на плановете 😂 2 1
ДиянаВ Публикувано: 26 ноември, 2025 Публикувано: 26 ноември, 2025 преди 3 часа, ven62 каза: Има един магазин на Lindt, до самата им фабрика за шоколад, умопомрачителен. Успяхте ли да хлътнете в него. Ама щом са ви останали пари за връщане ... явно Не. За да не разтягам темата за в момента …, ще отговоря подобаващо тук 😉 Загледах го този магазин на Линдт, но се въздържах. Първо само с раници сме и второ отдадохме се на немски коледни лакомства на откритите базари и не само. В друга тема ще споделя как преядохме с бонус от Експидия в много интересно място. Иначе на една приятелка фенка на шоколадови изделия й взех Линдт шоко топчета с бадем от супермаркет. Ей такива закуски уважихме и ммммм канелени охлювчета 😋 Имаме и ново другарче - заекът Аахен 😆, придобит познайте откъде🙃. Обаче излезе на далавера с 3€. Продавачката не знаеше английски и явно не се оправяше с пос апарат, защото извика някакъв мъж, и той незнайно защо вместо 12 ни таксува 9€😄 * все пак добре, че на това малко летище без редовни полети Маастрихт Аахен нямаха кошари за раниците, та не се излагах с план Б🤪 Друго, ей такава елха бих си взела - вали сняг върху нея на принципа на фонтан. Бих си я гледала вкъщи с часове 😃 21 2
DaBo Публикувано: 26 ноември, 2025 Публикувано: 26 ноември, 2025 Искам и аз такава книга! 🤗 Подстрекателки 😜 Вместо да стягам багаж за Виена, аз съм in the making of Christmas 2025 Пу, не й личат лампичките... Защо е толкова лошо качеството на снимките?! 20 2
ДиянаВ Публикувано: 26 ноември, 2025 Публикувано: 26 ноември, 2025 Преди 1 час, DaBo каза: Пу, не й личат лампичките... Е как да не й личат? Пълна е с лампички 🎄👏 2
Marusinka Публикувано: 26 ноември, 2025 Автор Публикувано: 26 ноември, 2025 преди 3 часа, ДиянаВ каза: Ей такива закуски уважихме и ммммм канелени охлювчета 😋 Аз бях чувала, че е невъзпитано да ядем пред други хора, без да им предложим и на тях! 😤😋🤨 1 9
DaBo Публикувано: 27 ноември, 2025 Публикувано: 27 ноември, 2025 преди 20 часа, Marusinka каза: Аз бях чувала, че е невъзпитано да ядем пред други хора, без да им предложим и на тях! 😤😋🤨 Ти остави, че яде и не предлага, ами туроните са заменени от канелени охлювчета, хм?! Пристеснително е това! Туроните къде са? #dondeestanlosturrones 2 6
Leo Публикувано: 27 ноември, 2025 Публикувано: 27 ноември, 2025 преди 10 минути , DaBo каза: Туроните къде са? Ключът е в дестинацията 😍 2
ДиянаВ Публикувано: 27 ноември, 2025 Публикувано: 27 ноември, 2025 Туроните са от 11 декември нататък😋, а ти се готви за марципани или щолени с марципан или ей такива размазани, упс размазващи неща във Виена 😃😂 Хич не лъжат по вкусотия 🫢 С дъщерята се смяхме на ефекта от подобни коледни витрини. Карат те да се чувстваш като в стихотворението, което заедно учихме преди години “Братчетата на Гаврош”. Ироничното в съвремието е, че един стомах имаш… и така позяпахме със “скръб в очите” … @DaBo, като се издаде закъде се отправяш, някак си не мога да те съжалявам 😜 4 1 6
Роца Публикувано: 30 ноември, 2025 Публикувано: 30 ноември, 2025 От петък вечер и аз си имам елха. Първата доза коледни бисквитки вече са готови, сега се пекат вторите. 16 5
Бръмбар Публикувано: 30 ноември, 2025 Публикувано: 30 ноември, 2025 И ние украсихме елхата днес. По една случайност съвпадна с първия адвент тази година, както разбрах от мои немскоговорящи приятели. Отворихме си със щерката и един ден предсрочно козметичен коледен календар (обичаме коледните календари, изненадата да отвориш нов ден и да откриеш нещо ново, а мини козметиките са ми удобни после за пътуване😊) Пробвах и нова рецепта за коледни сладки - канелени звезди, и замесих тестото за вид меденки - чешки пернички, които за моя вкус са едни от най-добрите и лесни меденки, а бахара в тях им придава леко пикантен вкус, но ме мързи вече много за меденките и най- вероятно ще останат за утре да се изпекат. Звездите (малко рошави 😀 ), изстиват още на решетката 9 4
Дани Магелани Публикувано: 30 ноември, 2025 Публикувано: 30 ноември, 2025 На 27.11.2025 г. в 20:23, DaBo каза: Ти остави, че яде и не предлага, ами туроните са заменени от канелени охлювчета, хм?! Пристеснително е това! Туроните къде са? #dondeestanlosturrones От малките пекарни си купи за бг кекс с маково семе. Черни са вътре, но са много, много вкусни. Пристрастяваш се. Имало и торти с мак, но не съм опитвала. 3
Роца Публикувано: 1 декември, 2025 Публикувано: 1 декември, 2025 И аз си отворих първия ден от коледния календар, моят е с чай. С канелените звезди нещо не се спогодих - правих преди време, но аз ли обърках пропорциите, рецептата ли не беше читава, нещо не станаха като хората. И оттогава не съм правила, а всеки път като ги видя едни така подредени красиво с глазура, ми се придава да опитам отново 😂. Понеже обещах на @Дани Магелани да снимам следващото френско, което приготвям 🤗 - ето първите два вида коледни бисквити: - бисквити със зехтин от Южна Франция със забавното име "зезети от град Сет" (zezettes de Sète) - любимите ми елзаски аносонови бисквити, anisbredele 18 10
Marusinka Публикувано: 2 декември, 2025 Автор Публикувано: 2 декември, 2025 Прибирам се по тъмно и по едни странични квартални улици и гледам съседите ни явно са били работни елфчета през уикенда. Тия две къщи ми направиха най-добро впечатление. 12 4 4
Marusinka Публикувано: 3 декември, 2025 Автор Публикувано: 3 декември, 2025 Най-накрая успях и аз да сколасам и с дружни семейни сили украсихме елхата снощи. Чакат ме още бая неща, но поне отметнах основното 😊 11 9
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега