Antigona Публикувано: 21 декември, 2025 Публикувано: 21 декември, 2025 On 12/18/2025 at 7:24 PM, Anna Kalinovska said: Нещо подобно, навито на кравай и сочно във вътрешостта си, инак хрупкаво отвън, без поръска, си купих завчера от сирийка в място за хранене на столичната улица "Цар Симеон", заедно с още, сладки и солени печива и пърженици. Не ги снимах, но пак ще купя, понеже ми харесаха. Принципно чуроси и пържено не купувам, но изключението само потвърждава правилото. В Сирия по улиците ги пържеха преди години. И май ги сиропираха, не са ми от любимите и само съм опитала един път. 1
ДиянаВ Публикувано: 21 декември, 2025 Публикувано: 21 декември, 2025 На 18.12.2025 г. в 17:46, Дани Магелани каза: Не ви ли предложиха да си топите, като местните, в много гъст течен горещ шоколад? На 18.12.2025 г. в 19:06, DaBo каза: Ох, аз не, че нещо... ама вашите са си точно мекици. Чуросите, поне тези в Латинска Америка, са такива: Доста са хрупкави, овъргаляни в захар и класиката е с каничка течен шоколад, в която се топят. Тези в Марбея ги поръчахме с мед и затова нямаше каничка с шоколад. Може би медът не се вижда добре на снимката, но имаше достатъчно отгоре им. В Севиля ядохме уж с течен шоколад, но си беше забъркано горещо какао и захар. Из цяла Андалусия чуросите изглеждаха така - като пръчковидни мекички 😄. Ето тези са от Ла Линеа - без да ги ям, докато плащах кортадотата набързо снимах 😉 Иначе такива подобни на латиноамериканските на линийки и със захар съм яла на Мадейра … знам си аз, че Мадейра е топа на топовете 😂 1 6
Дани Магелани Публикувано: 21 декември, 2025 Публикувано: 21 декември, 2025 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Тези в Марбея ги поръчахме с мед и затова нямаше каничка с шоколад. Може би медът не се вижда добре на снимката, но имаше достатъчно отгоре им. В Севиля ядохме уж с течен шоколад, но си беше забъркано горещо какао и захар. Из цяла Андалусия чуросите изглеждаха така - като пръчковидни мекички 😄. Ето тези са от Ла Линеа - без да ги ям, докато плащах кортадотата набързо снимах 😉 Иначе такива подобни на латиноамериканските на линийки и със захар съм яла на Мадейра … знам си аз, че Мадейра е топа на топовете 😂 Жалко! Местните знаят добрите места с истински гъст течен шоколад. Почти като заливка на торта е. В Мадрид мястото е в една пресечка към площад Майор. 2
Argentique Публикувано: 21 декември, 2025 Публикувано: 21 декември, 2025 преди 57 минути , Дани Магелани каза: Жалко! Местните знаят добрите места с истински гъст течен шоколад. Почти като заливка на торта е. В Мадрид мястото е в една пресечка към площад Майор. Точно там ми е било единственото ядене на чуроси в живота - Chocolatería Tacita de Plata. Бяхме настанени съвсем наблизо и отидохме в неделя сутрин за закуска. Хората поръчваха планини от чуроси. 😃 Ама аз не съм голям фен на сладкото пържено тесто и въобще на сладкото за закуска. И както не бях фен, се оказа, че нямам против някои гръцки локумадес. Не стига, че пържени, ами и с пълнеж от кафяв или бял шоколад. 😃 Тези от остров Лесбос вече над две години ми държат влага и хич и не посягам натам. 😃 13
Тони Публикувано: 21 декември, 2025 Публикувано: 21 декември, 2025 Аз реших тази година няма да правя сладки. Само че в събота минаха съседи и ни поканиха на гости и аз да не ходя с празни ръце направих "малко". 10 3 11
Яничка Публикувано: 22 декември, 2025 Публикувано: 22 декември, 2025 Днес ми подариха красива ароматна свещ, придружена с късметче (няма да ви кажа ко ми се падна 😀) Много я харесах и поразпитах. Дамата, която ги изработва, ги показва тук: https://www.instagram.com/silviahandmadecandles?igsh=OHJ0YXVjd3pteXds 17
Гост Публикувано: 23 декември, 2025 Публикувано: 23 декември, 2025 Весела Коледа и от нас с детето! Другото не иска да се снима: БУНТУВА СЕ нещо …
Eva eva Публикувано: 23 декември, 2025 Публикувано: 23 декември, 2025 Весели, топли и щастливи празници на всички 🙂 18 1 10
Bozhidar1978 Публикувано: 23 декември, 2025 Публикувано: 23 декември, 2025 Ето и две коледни песни: https://www.youtube.com/watch?v=4OUJLYLtqSs https://www.youtube.com/watch?v=ta8LjcE9B8A 12 1
Миланка Публикувано: 23 декември, 2025 Публикувано: 23 декември, 2025 Една вечна класика post memory https://share.google/DHNsTU09YQ3LlxIpi 10
jungfraujoch Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 преди 9 часа, Миланка каза: Една вечна класика post memory https://share.google/DHNsTU09YQ3LlxIpi 13
Gentleman Basta Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 Весели, топли и спокойни празници! И внимавайте с алкохолната консумация, че някои започват твърде рано! 2 28
bibi Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 И аз ударих 2-3 гълтока бейлис сабаале с кафето в очакване на свеки. 😎 12 5
tara Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 Приятно посрещане на Бъдни вечер и хубава, топла, светла, споделена и обичана Коледа! 6 2
DaBo Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 преди 6 часа, bibi каза: И аз ударих 2-3 гълтока бейлис сабаале с кафето в очакване на свеки. 😎 С тоз’ Гринч да не искаш да ни презентираш свеки? 😉🤣🤣🤣🤣🤣 Моята свеки е супер, но напълно разбирам необходимостта не само от няколко гълтока, ами направо поне цяла бутилка си трЕбе, хаха! 🥂 1 8
Дани Магелани Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 преди 2 часа, DaBo каза: С тоз’ Гринч да не искаш да ни презентираш свеки? 😉🤣🤣🤣🤣🤣 Моята свеки е супер, но напълно разбирам необходимостта не само от няколко гълтока, ами направо поне цяла бутилка си трЕбе, хаха! 🥂 Подобни срещи винаги носят стрес. От опит го казвам. 😄 Сега и аз съм свеки. И като чуя снаха ми да ми предлага питие, веднага стоплям, че е време да изчезвам. Ха ха! 2 3
Anna Kalinovska Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 Събрахме се и още не сме се избили 🙃 🤔 😂 Бъдни вечер може да започне сега. Лебът е у фурната, ухае😋 За всички вас, където и да сте: 15
Иван Попов Публикувано: 24 декември, 2025 Публикувано: 24 декември, 2025 Най-искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта - дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти. Животът е кратък, зарежи правилата, прости бързо, целувай бавно, обичай искрено, смей се от сърце и никога не забравяй това, което те е накарало да се усмихнеш! Пожелавам ти една Вълшебна Коледа, изпълнена с много приятни емоции и незабравими преживявания! Нека пътуването е непрекъснато и запознаването с нови и нови приятели е всекидневно. Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница. Нека изворът на щастието ръси с кристалните си води пътя на твоите мечти. Живей, протестирай в обятията на младостта и нека всяка твоя мисъл бъде сбъдната мечта! А сега ти пожелавам една по-щастлива весела, изпълнена с обич и успехи нова година! Весела Коледа и Щастлива Нова 2026 Година! Коледа е …, снежна, тиха, свята изпълнена е с радост, мечти и надежди. Коледа е …, нека заедно се веселим и света са радост, усмивки и любов дарим. С най-искрени и сърдечни пожелания "Не ми казвайте колко сте образовани. Кажете колко сте пътували" - Мохамед "Пътуването се измерва най-добре в приятели, а не в изминати километри" - Тим Кехил Работата пълни джобовете ти, но приключенията изпълват душата ти. – Джейми Лин Импулсът за пътуване е един от позитивните симптоми на живот. - Агнес Реплайър Весели празници! Пожелавам на всички много здраве, щастие, късмет и много много пътувания през новата 2026 година!!! Бъдете благословени, МАГЕЛАНЦИ! 🤩 7 4 2
bay_kolio Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 На 21.12.2025 г. в 18:09, Argentique каза: Точно там ми е било единственото ядене на чуроси в живота - Chocolatería Tacita de Plata. Бяхме настанени съвсем наблизо и отидохме в неделя сутрин за закуска. Хората поръчваха планини от чуроси. 😃 Ама аз не съм голям фен на сладкото пържено тесто и въобще на сладкото за закуска. И както не бях фен, се оказа, че нямам против някои гръцки локумадес. Не стига, че пържени, ами и с пълнеж от кафяв или бял шоколад. 😃 Тези от остров Лесбос вече над две години ми държат влага и хич и не посягам натам. 😃 А в комшийска Турция ги заливат със сироп, като баклава, и им викат халка татлъ. Да си оближеш пръстите. ( И не смятай калориите) 4 1
Костов Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 Честита Коледа! Здраве, любов, благоденствие и много пътешествия! 6 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега