Дани Магелани Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 преди 39 минути , bay_kolio каза: А в комшийска Турция ги заливат със сироп, като баклава, и им викат халка татлъ. Да си оближеш пръстите. ( И не смятай калориите) А тук са тулумбички. Рецептата е подобна. 2
jungfraujoch Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! ДА Е ЗДРАВА И БЛАГОСЛОВЕНА ТРОПАЩАТА НА ВРАТАТА 2026 ГОДИНА! Нека магията на Рождество да донесе на всеки здраве, радост и светли дни! Нека бъдем по-добри, по-състрадателни, по-прощаващи! Пожелавам ви чудеса и очи, с които да ги виждате! 🎄🎅🎁 8 2
Taliana Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 Честита Коледа! Здраве, късмет и много споделени щастливи мигове със семейството! Питката вече е готова. 9 1 2
Anna Kalinovska Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 преди 19 часа, Anna Kalinovska каза: Събрахме се и още не сме се избили 🙃 🤔 😂 Бъдни вечер може да започне сега. Лебът е у фурната, ухае😋 За всички вас, където и да сте: Постепенно и по-често започвам да се сещам за една обективно, а и субективно важна книжка, мдаа, и актуална 😎.. Навремето съм я купила в няколко екземпляра, разподарила и запазила по една в Лозенец и Дианабад, за когато/комуто потрябва 🙃. А можеше и тук, на вилата, да има една, за когото послужи... Понеже приятел/магеланец в нужда се познава: "Семейството и как да оцелеем в него" 😀. Препоръчвам 🤗 4
bibi Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 Честито Рождество Христово! Здраве, късмет и благоденствие! Светли празници! След вчерашната трапеза и преди днешната, направихме един семеен фитнес да освободим място за легена с руска салата, която забърках за семейната коледна сбирка. 😎 10 2
bay_kolio Публикувано: 25 декември, 2025 Публикувано: 25 декември, 2025 преди 8 часа, Дани Магелани каза: А тук са тулумбички. Рецептата е подобна. Не, не същото. Първо пробвай. Вече доста турски сладокусници има. Задължително хрупкава коричка. 3
Иван Попов Публикувано: 26 декември, 2025 Публикувано: 26 декември, 2025 Най-необичайните коледни базари в света Сред необичайните атракциони са такъв в пещера и плаващ по Дунав Топъл шоколад и празнични светлини – така всеки от нас вероятно си представя традиционния коледен базар. По света обаче има и далеч по-нетрадиционни места от този, които носят коледния дух. Сред тях са базар в пещера, сергии с храна и сувенири на над 2000 м надморска височина и един еротичен базар – това са само част от тематичните атракциони по света, посветени на най-големия християнски празник. Коледа на тъмно - в пещерата Пещерните хора не са празнували Коледа, но този коледен базар ни пренася в праисторическата ера. Valkenburg Christmas Market е най-големият подземен празничен базар. Той се провежда всяка година под град Фалкенбург в Нидерландия, където коридори от варовик се превръщат в коледен „подземен град“ с щандове, декорации и светлинки, пише Rove.me. В района е и Velvet Cave Cristmas Market, който се намира под руините на стар замък. Снимка: iStock В пещерите се помещават около 40–50 щанда, които предлагат сувенири, коледни подаръци, ръчно изработени предмети, сезонни декорации, лакомства и напитки. Пещерните коридори са осветени с коледни светлини от края на ноември до края на декември. Снимка: iStock Коледа в небето Mount Pilatus Christmas Market е един от най-необичайните и впечатляващи коледни базари в Европа, защото се разпростира на върха на планина Пилатус, на около 2132 метра над морското равнище. Това го прави най-високо разположеният коледен базар на континента, според данните от официалния му сайт. Обикновено той се провежда само в един уикенд в средата на ноември и отвежда посетителите „по-близо до небето“, сред снежните върхове. Гостите се наслаждават на панорамни гледки към езерото Люцерн и Алпите, а дългото пътуването до там се осъществява чрез лифт. Снимка: iStock Най-провокативният тематичен базар Santa Pauli Christmas Market се провежда в квартал St. Pauli в района на площад Spielbudenplatz в Хамбург. Известен е като еди н от „най-провокативните“ коледни базари. Вместо традиционни дървени къщички и семейна атмосфера, тук се комбинират класически щандове с греяно вино, коледни подаръци и забавления за възрастни - стриптийз представления, еротични сувенири и музикални концерти. Този базар се рекламира като „X-rated“ (с възрастово ограничение). Работното време е дълго (до малките часове на нощта), което дава възможност на посетители да съчетаят коледния дух с нощния живот. Част от находките тук - екстравагантни чантички с подаръци, бижута и бельо, добавят допълнителен еротичен акцент към този доста нетрадиционен коледен базар. Коледа по вълните на Дунав Floating Christmas Market се провежда във Филсхофен на брега на река Дунав. Част от пазара е разположена по кея, а друга — на борда на стария кораб Stadt Linz. Посетителите могат да се насладят на множество сергии. Сред атракциите са 9-метрова „пирамида“ за греяно вино и голяма дървена рождествена сцена. Пазарът работи в първите три уикенда на декември, а входът е безплатен. 11 1
ДиянаВ Публикувано: 27 декември, 2025 Публикувано: 27 декември, 2025 Нови коледни закачки от Русе 🎄 Весели празници и от мен 🤪 @EliDion днес се погрижи за доброто ми настроение в крачка И тя може да си хейти кмета, ама добре че е Общината, за да има къде да се подпра 🤣 16 1
bibi Публикувано: 28 декември, 2025 Публикувано: 28 декември, 2025 Коледа в Солун: … и в Сандански 13 1
ДиянаВ Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Защо е забравена Нова година в заглавието не знам? 😉 Тиквеничета с новогодишни късмети и евро парички 😃 14
DaBo Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Ний таз традиция я минахме по Коледа - питка с евро и баница с късмети, хаха! Да сме сигурни, де! 😘 Скъпи магеланци, не е денят на благодарността, но в навечерието на новата 2026 година, съм благодарна, че съм част от вас и вие сте част от мен! Бъдете здрави, щастливи и нека има мир, разбирателство и любов в дома ви! Дано новогодишната баница на трапезата ви донесе желания късмет, упс - желаната дестинация през 2026! ✈️ Весело посрещане на Новата година! 9 4
Бръмбар Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Една малко позакъсняла картичка пристигна днес при нас директно от офиса на Дядо Коледа, хо-хо-хо Ходихме март в Рованиеми и от селото на дядо Коледа си пратихме картичка до нас си. Имаше опция да я получиш веднага или да я получиш по Коледа. Разбира се, избрахме по Коледа. Не стигна баш навреме и вече я бях забравила, но искрено и се зарадвах (за разведряване на новата работна седмица 🙂). 9 9
Antigona Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари 2 hours ago, Бръмбар said: Една малко позакъсняла картичка пристигна днес при нас директно от офиса на Дядо Коледа, хо-хо-хо Ходихме март в Рованиеми и от селото на дядо Коледа си пратихме картичка до нас си. Имаше опция да я получиш веднага или да я получиш по Коледа. Разбира се, избрахме по Коледа. Не стигна баш навреме и вече я бях забравила, но искрено и се зарадвах (за разведряване на новата работна седмица 🙂). Ми то си е за Коледа, но по другият календар днес е Бъдни вечер. 5
Бръмбар Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари преди 11 минути , Antigona каза: Ми то си е за Коледа, но по другият календар днес е Бъдни вечер. Вярно, бях забравила ♥️ 3
Marusinka Публикувано: 8 януари Автор Публикувано: 8 януари За много години, прекрасни съфорумци! Надявам се всички сте посрещнали коледните празници и 2026-та по възможно най-хубавия начин. Въпреки, че бяхме болни вкъщи, а на работа бях супер заета, все пак успяхме да си сготвим хубава храна, да се чукнем с пенливо винце, да си починем на дивана с любими филми. Бъдете здрави, пътувайте и нека страхотни случайности ви преследват през цялата година!!! 13 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега