macf1an Публикувано: 28 септември, 2016 Сподели Публикувано: 28 септември, 2016 Да си похваля Revolut-a .. При условие, че не поддържат нито Самоанска Тала, нито Тонгианска паанга, при теглене в тези валути дадоха драстично по-добър курс, отколкото при всякакви варианти с обмяна на пари или плащане с кредитна карта. Това дори с включените 12 паанга такса на банкомата (в Самоа такса нямаше). 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 (редактирано) Някой с опит с Visa или MasterCard на Pireus - минават ли навсякъде ? Предлагат карта без годишна такса за целия срок на договора , та може да помисля. Лихва 14.75% , което на практика ми е без значение. 16.75% за теглене в брой. Редактирано 29 септември, 2016 от stanimir Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 (редактирано) Някой с опит с Visa или MasterCard на Pireus - минават ли навсякъде ? Предлагат карта без годишна такса за целия срок на договора , та може да помисля. Лихва 14.75% , което на практика ми е без значение. 16.75% за теглене в брой. Аз имам Visa от Пиреус. Утре изтича. Бях много доволен до момента в който Георги не ми съобщи лошата новина - За всички транзакции, които се превалотират взимат 1%. (Явно са го написали някъде с много ситен шрифт и съм го пропуснал) Иначе - перфектно обслужване. Няколко пъти са ми са се обаждали да потвърдя дадена транзакция, дори на два пъти ми блокираха картата и ми я преиздадоха - причина - сигурност. Имат бонус програма и връщат 1 % от транзакциите, които не са през интернет. Минах на ДСК. И там си има малки минуси (няма пълно щастие). Сайта им за справки е пълна трагедия. На светлинни години след този на Пиреус. Е, свиква се де. Но друг, много сериозен минус на ДСК),е че не ти пращат sms за транзакциите, които си правил през Internet. 100 пъти се обаждах - "Работим по въпроса, бла-бла..." и така вече трети месец. p.s. От толкова обяснения - забравих да отговоря на въпроса ти. Никога не ми е отказвана транзакция - за 4 години не си спомням такова нещо. Редактирано 29 септември, 2016 от ven62 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 (редактирано) Аз също имам Виза на Пиреус, може би от десетина години. Не мога да дам мнение за условията, че не ме интересуват много, много. Щото, с КК винаги си на загуба. Интересува ме само да нямам проблеми навън и да имам сигурност. Никога не съм имала, навсякъде по света съм си плащала с нея. За тези години - никакви ядове. Тази година, като бяхме в Сицилия бяха теглили на два пъти през една минута, разбрах от SMS - сите и веднага я блокирах. Имат 24-часов съпорт. Като се прибрахме, направих оспорване, след два месеца парите ми бяха върнати обратно. Имала съм на още 4 банки, оставих си само тази. Само с нея не съм имала никога проблеми. Редактирано 29 септември, 2016 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 ... Щото, с КК винаги си на загуба... Какво имаш предвид? Или може би, че лесно се харчи с КК... в смисъл - Все едно винаги имаш в портфейла си пари = на лимита на картата. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Какво имаш предвид? Или може би, че лесно се харчи с КК... в смисъл - Все едно винаги имаш в портфейла си пари = на лимита на картата. Високи лихви, такси-макси, превалутиране и ситни букви, дето по- нагоре ти каза. Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Високи лихви, такси-макси, превалутиране и ситни букви, дето по- нагоре ти каза. Според мен ако задължение по кредитна карта се плаща в гратисния период може и да си на печалба. 8 години бях в Пиреос и късно осъзнах за 1% превалутиране. Тоест там бях определено на загуба. От година съм в ДСК (частно банкиране) и с 1% кешбек съм на печалба, тоест дори покрива таксата за банкирането 12м*12лв, да не споменавам, безплатна дебитна, безплатните преводи и т.н. 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Според мен ако задължение по кредитна карта се плаща в гратисния период може и да си на печалба. 8 години бях в Пиреос и късно осъзнах за 1% превалутиране. Тоест там бях определено на загуба. От година съм в ДСК (частно банкиране) и с 1% кешбек съм на печалба, тоест дори покрива таксата за банкирането 12м*12лв, да не споменавам, безплатна дебитна, безплатните преводи и т.н. Викаш, банката е на загуба? Нека им! 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Банката никога не е на загуба, основно правило Аз карта без кешбек оферта не поглеждам и от години съм с по няколко стотин евро напред, след таксите. 5 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Викаш, банката е на загуба? Нека им! Банката като институция не е загуба. Между мен и банката, тя е на разход, аз на приход. Не виждам какво толкова странно има в това. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 По-скоро е странно, че все още си мислим, че можем да прецакаме системата, респективно, надхитрим банкерите... Лично аз ползвам активно и като казвам активно, наистина това е точно така, кредитна карта от повече от десет години. Никога не съм платил нито един евроцент на банката под формата на лихва. Кешбекът винаги е покривал изцяло годишната такса и е оставало достатъчно отгоре. Никога не съм теглил пари с кредитна карта, тоест, никога не съм плащал допълнителни такси на банката. Никога не съм установявал загуби при превалутиране, защото курсовете на VISA са достатъчно коректни. И при цялото това изброено, никога не съм си мислил, че съм на печалба от кредитната карта или пък съм успял да надхитря банката/системата. Колкото по-бързо свикнем с мисълта, че няма безплатен обяд - толкова по-леко ще стане ежедневието ни. От едно място печелиш, от друго губиш. Важен е балансът, останалото е безсмислена загуба на време и енергия в имагинерни състезания с нещо си там... 6 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Аз също бях на печалба когато ПИБ имаше нормален кеш бек, покривах си таксите и докарвах някакви левчета отгоре. 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Банкерите са просто хора. В този смисъл, има моменти, в които може да си по-умен/хитър/находчив/спекулативен от тях. Аз съм имал такъв случай и съм го приложил два пъти: Теглил съм от банка потребителски кредит/заем. Цялата сума съм я внасял на едномесечен депозит в същата банка и не съм загубил пари от това т.е. бил съм на печалба (някъде около 100 лв.) Това съм го правил не за да спечеля 100 лв., а първо - за да спестя пари - по друг начин трудно бих спестил за такъв период, толкова пари и второ - заради самия "спорт" . Не си спомням дали тук съм го писал и не се повтарям. Ако е така - sorry. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 По-скоро е странно, че все още си мислим, че можем да прецакаме системата, респективно, надхитрим банкерите... Лично аз ползвам активно и като казвам активно, наистина това е точно така, кредитна карта от повече от десет години. Никога не съм платил нито един евроцент на банката под формата на лихва. Кешбекът винаги е покривал изцяло годишната такса и е оставало достатъчно отгоре. Никога не съм теглил пари с кредитна карта, тоест, никога не съм плащал допълнителни такси на банката. Никога не съм установявал загуби при превалутиране, защото курсовете на VISA са достатъчно коректни. И при цялото това изброено, никога не съм си мислил, че съм на печалба от кредитната карта или пък съм успял да надхитря банката/системата. Колкото по-бързо свикнем с мисълта, че няма безплатен обяд - толкова по-леко ще стане ежедневието ни. От едно място печелиш, от друго губиш. Важен е балансът, останалото е безсмислена загуба на време и енергия в имагинерни състезания с нещо си там... Аз съм едно към едно като теб. Активно ползвам кредитни карти от 1999 година, никога не плащам лихва и не ползвам банкомати. И много, много рядко плащам каквито и да е такси на банките - с изключение за годишна поддръжка на картите. Има само една малка разлика - когато всяка година се генерира кешбек за да си купя 4-5 самолетни билета (и не говоря за Wizz / Ryan полети), то определено се смятам на печалба. Въобще не твърдя, че съм прецакал системата или че съм надхитрил банкерите, но от моя гледна точка тези билети са ми чист подарък. Усещането е доста приятно 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Абе каквото и да говорим, тези такси превалутиране, такси за пазаруване по интернет, такси за пазаруване в чужбина нямат място в тарифите. Далеч съм от мисълта, че ще догоним американците, където си е цяла наука да извъртиш една камара карти, за да им вземеш първоначалния бонус, но след като и тук имаме до голяма степен карти, които отговарят на базови критерии за "нормалност", не виждам причина да се ползват другите. Дори и процента да е незначителен, а 1% хич не е малко сметнато в дългогодишно използване и много пътувания, подобни карти трябва да се избягват на общо основание според мен. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Ще я взема май тази на Пиреус , колкото да имам карти от различни банки за по-голяма сигурност. При положение , че е без годишни такси не ми е разход , нека има пари за зор заман. Аз също не тегля кеш и погасявам в срок. Само една случка имам и кожицата ми одраха , но бях наистина на червено и нямах избор. Веднъж пък погрешка не погледнах картата и вместо с дебитната изтеглих с кредитната ... 30 лева на банкомат у нас 2 Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Ще я взема май тази на Пиреус , колкото да имам карти от различни банки за по-голяма сигурност. При положение , че е без годишни такси не ми е разход , нека има пари за зор заман. Аз също не тегля кеш и погасявам в срок. Само една случка имам и кожицата ми одраха , но бях наистина на червено и нямах избор. Веднъж пък погрешка не погледнах картата и вместо с дебитната изтеглих с кредитната ... 30 лева на банкомат у нас И току що разбрахме, че ползваш един и същи пин код за всичките карти 13 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Моите адмирации ! 2 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 29 септември, 2016 Сподели Публикувано: 29 септември, 2016 Да си похваля Revolut-a .. При условие, че не поддържат нито Самоанска Тала, нито Тонгианска паанга, при теглене в тези валути дадоха драстично по-добър курс, отколкото при всякакви варианти с обмяна на пари или плащане с кредитна карта. Това дори с включените 12 паанга такса на банкомата (в Самоа такса нямаше). Тези дето не ги поддържат дават по-добър курс. На виетнамски донг също не можеш да следиш курса, но дават страшно добър. Засега големите набутки са единствено за тайландски бат, руска рубла и украинска гривна. 3 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2016 За Пиреус имайте предвид следното: http://www.piraeusbank.bg/individual_clients/bank-cards/news/changes.html Промени в бонусите за покупки на кредитни картиУважаеми клиенти, С настоящото Ви уведомяваме, че считано от 25.06.2016 г. Банка Пиреос България АД променя начина за изчисление на бонуса за покупки по кредитните карти, издавани от Банката, както следва: Международни кредитни карти VISA Classic, Visa Gold и MasterCard KNSB 1%, макс 30лв. месечно, при покупки в страната при определени групи търговци – супермаркети, универсални магазини, облекло и авиолинии. Международна дарителска кредитна карта Piraeus Unicef 1%, макс 30лв. месечно, при покупки в страната От Ръководството на Банка Пиреос България АД 1 Връзка към коментар
Mitko Публикувано: 15 декември, 2016 Сподели Публикувано: 15 декември, 2016 ДСК за златните карти имат ли някакъв cash back ? . Не намирам нищо на сайта им , а преди със сигурност съм чел за 1 % или 1,5 % . Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 декември, 2016 Сподели Публикувано: 15 декември, 2016 ДСК за златните карти имат ли някакъв cash back ? . Не намирам нищо на сайта им , а преди със сигурност съм чел за 1 % или 1,5 % . Тук пише 1%, но не различават Gold от обикновените: https://dskbank.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/Individuals/cards/credit%20cards/ Георги Матеев, пак ще го цитирам , беше споменал, че имат оферта дори с 3% кешбек, ама не е широко рекламирана. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 22 декември, 2016 Сподели Публикувано: 22 декември, 2016 (редактирано) Преди малко ми се обадиха от ПИБ. Одобрен съм и за Diners и за Visa кредитна с 9500 лимит. Аз се навих единствено заради лимита. Понякога за депозит при rent-a-car компаниите може да се окаже полезно. Иначе е без такса за първата година и има международна здравна застраховка. Промоцията им била до края на годината. При кандидатстване не искат нищо - нито попълвах колко ми е дохода, нито искаха някакъв документ. ПИБ ме изненада приятно. Къде е Duke да ме лайкне. Редактирано 22 декември, 2016 от ven62 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) За тези ,които притежават к.карта американ експрес! Считано от 15.07.2017 г., се преустановява издаването и поддръжката на кредитни карти American Express в Източна Европа, в резултат на което Юробанк България (Пощенска банка) също ще прекрати издаването и поддръжката на карти American Express. Нашата цел е да продължим да Ви предлагаме висококачествено банково обслужване и допълнителни предимства, затова ще осигурим замяната на Вашата съществуваща карта с нова Mastercard Cash. Това получих днес на ел.поща. Редактирано 8 февруари, 2017 от Branko Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 За първи път чувам за карта Mastercard Cash? А за American Express въобще не е изненадващо, безкрайно слабо са разпространени в Източна Европа. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега