Прескочи до съдържание

Ваксина срещу жълта треска - цена и място

Kaloyan89

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Loverboy каза:

А за Колумбия изискват ли ваксина за жълта треска? Май не е задължителна, само препоръчителна? 

Ако влизаш в страната от Бразилия, тогава е задължителна.

Публикувано:

Ще ходя в Богота, Переира, Меделин и Сан Андрес, така че се надявам да съм ОК. Бих си сложил, разбира се, ако е задължителна. Влизам с турците през Истанбул. 

Публикувано:

Преди да тръгнем аз питах почетния консул и за по -сигурно и в посолството в Бразилия (защото нямаме в Колумбия и то има делегирани права за там)  и казаха, че не е задължителна за тези места. Питаха ме къде ще ходим, а ние бяхме за горе - долу същия маршрут, но без  Сан Андрес. За там не мога да кажа, но като гледам и то е в планината. Ваксината доколкото ми стана ясно е задължителна за районите в джунглата.

Но, сега погледнах, че след като сме били януари, април е имало обявено извънредно положение:

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/kolumbiya-e-obyaveno-izvunredno-polozhenie-zaradi-zhulta-treska

Ако искаш драсни един мейл, за да нямаш притеснения.

Публикувано:
преди 19 минути , liliya каза:

Преди да тръгнем аз питах почетния консул и за по -сигурно и в посолството в Бразилия (защото нямаме в Колумбия и то има делегирани права за там)  и казаха, че не е задължителна за тези места. Питаха ме къде ще ходим, а ние бяхме за горе - долу същия маршрут, но без  Сан Андрес. За там не мога да кажа, но като гледам и то е в планината. Ваксината доколкото ми стана ясно е задължителна за районите в джунглата.

Но, сега погледнах, че след като сме били януари, април е имало обявено извънредно положение:

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/kolumbiya-e-obyaveno-izvunredno-polozhenie-zaradi-zhulta-treska

Ако искаш драсни един мейл, за да нямаш притеснения.

Мерси! 

Сан Андрес е остров в Карибско море, където не мисля, че има 😆

Публикувано:
преди 7 часа, neuromancer каза:

Благодаря! Според текста за всички е recommended, но после долу пише, че ако ходиш в Богота, Сан Андрес не е. Но на картата Богота и Меделин са бели т.е. не се изисква? 

Публикувано:

Аз си направих ваксината преди Колумбия, но в групичката ни имаше хора без. Не са ни питали за ваксина, не сме имали проблеми, бяхме и в Тайрона, където евентуално би могла да ни потрябва. 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 1.12.2025 г. в 11:16, neuromancer каза:

В бялото не се изисква, препоръчва се в жълтото.

И все пак, ако за Рио имам по-малки притеснения, то за Игуасу ми се струва като рисков район заради множество фактори. Вие като експерт в региона какво бихте препоръчали.

Публикувано:

Принципно препоръчвам да се ваксинирате и не го мислите повече. Ако не се намира ваксина или са ви противопоказни ваксините не е голям проблем, вие сте за малко, гледайте да ползвате репеленти и толкова. Преди няколко години имаше outbreak, сега няма.

Относно дали Игуасу е по-опасно отколкото в голям град, не бих бил толкова сигурен, тия комари са добре адаптирани към човека и се срещат повече в града.

• Благодаря 1
  • 5 месеца по-късно ...
Йосиф Милчов
Публикувано:

Ако на някого му е необходима имунизация, в РЗИ - София има налични ваксини. Днес ходих след записан час, цената е 60.47 евро, плащането е само кеш. Издават жълтата книжка веднага, цялата процедура е за има няма 15тина минути. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.