Krum4ov Публикувано: 19 февруари Публикувано: 19 февруари Аз последно ходих на хокей в Германия и гледах мача от Бундеслигата им Нюрнберг Айс Тайгърс срещу Волфсбург Гризлис. Общо взето отборите се борят за последните места в плейофите им. Отидохме за едно денонощие като полетът каца в 17:45 местно време, а мачът започва в 19:30. На другия ден обратно за София пак с полет в 16 часа и напълно нормално прибиране, а не по късните доби. Мачът беше много готин. Ноември пък отидох с майка ми до Тенерифе и там посетихме и мач на местния футболен отбор като вече съм бил на мачове на Канарските, Азорските острови и Мадейра. Така че имах силни няколко месеца 🙂 1 1
vorbis Публикувано: 2 април Публикувано: 2 април Пиша настоящото мнение да окуража феновете на баскетбола да се грабнат и да отидат до близката Гърция и да видят на живо най-добрия играч в европейския баскетбол към момента. Говоря за Александър Везенков, играещ за Олипиакос. За хората, които са навътре в баскетбола, знаят, че Евролигата е турнирът, в който в момента се играе истинската игра, а не шоуто, наречено НБА отвъд океана. За тези, които не знаят защо, пускам едно образователно видео. https://www.youtube.com/watch?v=AedREQqitXQ&t=2s Преди 30-ина години нашите сънародници, които искаха да видят българския носител на Златната топка, трябваше да направят едно доста по-трудно и скъпо упражнение да се сдобият с билет за Барселона, и то в епохата, когато нямахме НТА в България. Сега е много по-лесно и достъпно ценово, а и има кой да сподели информация тук. Всичко започва с планирането. Най-добре е в края на август или през септември, когато излезе програмата на Евролигата или на гръцкото първенство, да видите кои са мачовете, които ви грабват интереса. Графикът на Евролигата е железен и за да има промени, значи се е случило нещо наистина форсмажорно. В сайта на Евролигата има връзка към секцията за купуването на билети на всеки клуб. Моето планиране започна доста по-късно, чак в средата на януари за мач за след 2 месеца, по-точно за мача Олимпиакос-Панатинайкос на 14 март 2025. Не вярвах, че ще стане, защото ми беше ясно, че това е дербито не само на Гърция, но и на Евролигата. Щяха да свършат на момента, в който бъдат пуснати в продажба, като с приоритет ще са феновете с абонамент, вътрешни хора и т.н. Усложняващ фактор е, че съм чужденец, а при покупката на билет на сайта трябва да се попълни AMKA номер, който само живеещите в Гърция притежават. Затова реших да пиша едно писъмце на info@olympiacosbc.gr че съм фен на баскетбола, на Олимпиакос и Везенков с молба да ми помогнат с покупката на билет. След 2 работни дни получих стандартен отговор с информация, която им трябва (имена, паспорт, мач, дата, брой билети, предпочитана секция или цена). Излишно е да казвам, че веднага им върнах отговор и зачаках. Повече от седмица нищо не получих, затова им напомних за себе си. Пак нищо. Но след общо 3 седмици получих изненада – поръчка за покупка на билет с линк за плащане с карта. Естествено платих и получих един QR код. Той, обаче, не е така желаният билет. Този код трябва да се сканира в приложението за телефон Gov.gr Wallet в секцията Non-Greek residents и бутонът Event Ticket. Там се появява нов QR код, с който може да влезете в залата. В деня на мача, отивате 1 час преди него, за да минете проверка и да намерите вашия вход, сектор и т.н. Шишетата с вода се изхвърлят преди проверката. В залата ще си купите напитка в чаша. Опашките са големи, но вървят бързо и ако човек знае обстановката, може за 30 минути да мине, но аз не рискувах. ВАЖНО! Носете със себе си личния документ (ЛК или паспорта), с който сте направили покуката. Повечето хора бяха като мен с QR кодове на телефона и минаваха бързо. Но когато дойде моят ред, ритъмът се промени с фразата „Passport please!”. Човекът 10-на секунди скролираше по екрана и разглеждаше паспорта ми. Мястото ми беше в сектор 307, ред 14, място 14. А Везенков играе с №14. Готино съвпадение! Цената му беше 35 евро и предлагаше отлична видимост към целия терен и зала. Бях точно на въображаемото продължение на дясната наказателна линия (спрямо телевизионното излъчване). Залата е така проектирана, че няма излишни колони, които да пречат на видимостта на 360 градуса. Не само виждате какво се случва на терена, но и около вас на трибуните. А там ври и кипи при всяка ситуация. Преди мача имах леки опасения да не се окажа близо до гостуващите фенове. Знаете как е на Балканите, но се оказа напразно. Организаторите бяха решили проблема кардинално – без фенове на Панатинайкос. Цялата зала беше в червено-бяло. Атмосферата беше невероятна! Цялата зала скандираше. Хора от всякакви възрасти бяха на трибуните. Младежи, пенсионери, мъже, жени, бащи и майки с децата си... Ако решите да отидете до Пирея с колата си или да наемете такава, няма да имате твърде големи проблеми с паркирането. Около „Стадиона на мира и приятелството“ няма такива неща като синьо-зелени зони. Паркира се кой както свари по улици и градинки. Положението е като в София преди 10 години. След всичко написано по-горе, време е за емоцията: https://youtu.be/i2HWxqFyn4I?si=g1KDnUyWDoSbumH0 Успех и спортни емоции на всички магеланци, които решат да посетят мач на Олимпиакос! 7 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега